Gå til innhold

MaxP2P

Medlemmer
  • Innlegg

    232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MaxP2P

  1. Hmm, hvorfor er det mer interessant for de med NFC-bankkort? Det er vel ment for kodeløs betaling, og da trenger du ikke dette steget en gang.

     

    Det er en sperring på 200 kr per transaksjon før PIN må tastes inn, i tillegg til at man må taste inn PIN for hver gang man akkumulert har handlet for 600 (800?) kr.

     

    Med tanken på (den praktiske) begrensningen man har i rekkevidde, og antall transaksjoner man kan behandle til enhver tid, vil det være langt mer aktuelt å heller tømme kontoen for en større sum, og da vil man trenge PIN.

     

    Utstyret nødvendig for å lure kort til å tro at en terminal er i nærhet, når den i realiteten er noen meter unna er ikke akkurat billig, for å si det mildt, så om man faktisk skal tjene noe penger på dette her, så må man slå til stort og raskt.

     

    PS: Dette er bare en teori, og jeg er langt ifra noe ekspert på temaet, så ta dette med en god klype salt. Dog synes jeg at NFC-betaling er et veldig spennede tema, men er greit å i hvert fall være klar over noen potensielle risikoer.

  2. Så bør det nevnes at det finnes et langt skumlere bruksområde til disse, nemlig svært enkel tyveri av PIN-koder, ref:

     

    Denne variaten som er veldig åpenbar når den er tilkoblet er kanskje litt enklere å forhindre, men de som er innebygd i deksler er langt mer tricky å legge merke til. Kombiner dette med at NFC på bankkort begynner å bli relativt utbredt her til lands, så blir det fort litt mer aktuelt for de som er interessert.

  3. Er ikke det ikke dumt å lansere en standard som ikke klarer det gamere kanskje ønsker seg, 4k @120hz?

     

    HDMI var aldri ment for gamere. Da er det DisplayPort du skal ha. Man kan jo gjøre argument med at man kobler til PS og XBOX til TV'en, med HDMI, men strengt tatt er det ingen behov for 120Hz på konsoller. Da er det PC som gjelder, og der er DisplayPort standarden per i dag.

    • Liker 5
  4. Ja, og der var ordren min plutselig kansellert...

     

    Jeg som faktisk hadde troa på at de ville komme seg opp på beina igjen... >.<

     

    Snart 2 måneder med venting, pengene trukket fra konto, og ingen varer. Supert. thumbdown.gif

     

    Håper for deres del at det ikke blir noe krøll med å få pengene tilbake, for nå begynner jeg å virkelig bli lei... Er grenser på hvor mye tålmodighet en har...

    • Liker 1
  5. Er det noen andre enn meg som synes textures og detaljenivået generelt er sinnsykt dårlig/low-res, med tanken på hvor mye alle skryter av grafikken i spillet? Eller er dette en bug/"bare meg"?

     

    Kjører spillet på Extreme @ 1920x1200 på AMD 5970, og må si meg svært lite imponert, relativt til forventningene. Får flashbacks til spill som ble sluppet for mange år siden (les: Deus Ex, f.eks.), hvor man var fornøyd så lenge teksturene lignet på objekter de skal representere. :p

     

    Det som er spesielt kjipt, er jo at teksturene på karakteren og våpenene er ganske bra, som gjør at den dårlige oppløsningen på omgivelsene blir enda mer tydelig.. :'(

    post-84990-0-70511000-1301075072_thumb.png

    post-84990-0-46208500-1301075103_thumb.png

    post-84990-0-51642500-1301075110_thumb.png

  6. Hei!

     

    Har en Compaq DC7600 som jeg har brukt som en whitebox for VMware i en stund.

     

    Jeg vil veldig gjerne kjøre Windows Server 2k8 R2 på denne, men da trengs det VT-x. Kjøpte meg en Core 2 Duo (BX80571E7500, denne har VT-x), ettersom jeg så at hovedkortet både har riktig socket og at chipsetet (945G Express) støtter det.

     

    Det jeg glemte var å sjekke om HP har lagt inn støtten i BIOS'en, og det har de jo ikke.. :/

     

    Noen som vet om det er noen som driver med å modifisere BIOS'er (link?) eller en annen måte å få CPU'en til å funke med hovedkortet?

     

    Takk!

  7. man får mange standalone saker på rundt 12000btu, det er nok til en liten studenthybel.

    Den jeg har kom med en liten sak som man setter i åpningen på et vindu som står litt på gløtt.

     

    f.eks: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601491

    faktisk 15000BTU og kommer med en slik "vinduslist"

     

    Hmm.. Dette hørtes jo litt ut som en løsning. Kan du utdype litt hvordan dette med "vindulisten" fungerer?

     

    Mister man ikke mye av effekten av å ha vinduet oppe? Eller funker det greit å bare dekke det opp med en litt tykkere gardin, eller'no? Hvordan er festen designet på den du har? Vinduskarmen her er på nesten 10cm (~9,8), men det er kanskje ikke så uvanlig?

  8. Heisann!

     

    Jeg bor for øyeblikket i en studentleilighet på 52 kvm, og sliter veldig med varmen i disse dager. Temperaturen går helt opp i overkant av 30 grader på sitt værste.

     

    Siden dette er en studentleilighet, så kan jeg ikke borre hull i veggen for "eksosrøret" til en aircondition, eller gjøre noen andre større inngrep ellers.

     

    Finnes det da noen andre løsninger jeg kan ty til? Vifter slutter mer eller mindre å ha noe effekt når det blir så varmt, ettersom de bare dytter varm luft rundt omkring i leiligheten.

     

    Det må da finnes teknologi som tillater for noe tilsvarende en aircondition, bare uten eksosrør eller noe form for montering på utsiden... ?

     

    Tusen takk på forhånd! =)

  9. Er jeg den eneste som synes at journalisten / testeren burde være nøytral når de presenterer resultater og anmelder et produkt?

    Det virker som om Jørgen er ganske glad i nVidia, med tanken på ordvalget i denne artikkelen, og hvordan han ellers får kortet til å virke mer enn hva det egentlig er.

     

    Merket også at på flere grafer, så ble "Min" og "Avg" flippet ganske mye, slik at kortet kom høyere opp enn hva den egentlig burde være. (Jeg personlig mener ihvertfall at "Avg" er den desidert avgjørende verdien, så det å "sortere" grafen etter laveste "Min", bare sånn at GTX480 kommer bedre ut blir litt dumt...)

     

    Sier meg ellers enig med mange andre her, dette var langt i fra noe imponerende, men skal si at kortet ser kult ut da =)

  10. Har nå en 2.5" Hitachi (Model: HTS541612J9SA00) som jeg tok ut fra en MacBook, etter at den mer eller mindre takket for seg en stund tilbake.

     

    Planen var å bruke en sånn SATA -> USB sak (kjøpte en Hiyatek EB-1030, som fyren på butikken mente skulle gjøre jobben), og hente ut alle de viktigste filene på den måten.

     

    Problemet er at disken ikke kommer opp i Finder (på en MacBook Pro 10.6.2). I System Profiler, ser jeg at den klarer å se hiyatek'n, ettersom under en av USB High-Speed Bus oppføringene står det: "USB to ATA/ATAPO Bridge", noe jeg antar er den. Går jeg i Disk Utility, kommer ingenting opp bortsett fra "det vanlige".

     

    Plugger jeg disken inn i en Windows 7 maskin, ser Disk Manager harddisken, men ber meg da om å initialisere den (sett opp partisjonstabell), noe jeg rimelig sikker på er dumt å gjøre, og vil muligens korruptere dataen/disken, eller?

     

    Poenget er at jeg rett og slett vil ha ut filene mine, hvordan jeg oppnår er det samme. Om harddisken blir ubrukelig etterpå (altså, trenger total formattering, eller'no :p), gjør ingenting, så lenge alle bildene og dokumentene ligger trygt på en anne disk.

     

    Håper noen har litt større peiling på dette enn meg! =)

  11. Importerte en litt fancy riskoker til mutter'n som julegave, fra USA, men hadde helt glemt å tenke på det med forskjeller i strømnettet.

     

    Den er spesifisert til 120 Volt, og 450W. Clas Ohlson har omformere, men bare til 100W maks, noe som jeg fort fant ut ikke duger, hehe :p

     

    Fant denne her, etter litt googling: http://www.dvdoverseas.com/store/index.htm...catalog1_0.html

    Dog står det i en av notatene lenger ned på siden at den ikke bør brukes til ting som baseres seg på varmeelementer.

     

    Noen som har forslag til hva som vil funke her? Må ikke være en norsk butikk.

     

    Tusen takk på forhånd! =)

  12. En god CV er viktig, da dette er den aller første påstanden en ny arbeidsgiver får ang. din kompetanse.

     

    Med dette i tankene, er jeg litt keen på å fyre opp en diskusjon ang. disse to stillingstittler, og hva hver av dem egentlig sier om dine tidligere arbeidsoppgaver / erfaring / kompetanse. Har lest en del diskusjoner som har foregått på diverse utelandske forumer, men dette er et helt annet marked enn hva vi finner her i Norge / norden.

     

    Personlig mener jeg at "Software Engineer" / "Programvareingeniør" er en sterke og mer respektabel tittel enn "Developer" / "Utvikler". Noe av grunnen er at en "utvikler" kan være så mangt. Hva utvikler man? På hvilket nivå skjer utviklingen? Jeg føler det er så mye som er udefinert hva denne tittelen angår, men samtidig så er jo ikke det så fryktelig dumt heller, om man tenker litt positivt på det hele.

    Ettersom man ikke er "bundet" av tittelen til å jobbe med kun noe veldig spesifikt, så kan man også påstå at en Developer har bredere kompetanse enn en Software Engineer, da den sistnevnte muligens kun jobber med rein programmering, mens en Developer på sin side har muligheten til å både planlegge, designe, programmere og styre et hvert prosjekt, da han/hun ikke er konkret bundet til en gitt stadie av prosjektet / arbeidsoppgave.

    En annen sak er jo hvor mye "Engineer" / "*ingeniør" delen av tittelen skal telle? Skal dette direkte reflektere ens utdanning? (Bachelor er så langt jeg vet, det minste kravet for å kunne kalle seg en "ingeniør" innen sitt realfaglige felt.)

     

    Fyr løs! :D

     

    [EDIT:] Er fritt fram for å kaste lønn inn i bilde her også, men det er, etter mitt ønske, ikke hovedfokuset av denne diskusjonen. :)

  13. CSS

     

    /**==--__ Global __--==**/
    *
    {
    margin: 0;
    padding: 0;
    }
    
    /**==--__ Layout __--==**/
    body
    {
    background: #636363 url("../images/layout/bg_layer1.png") repeat-x;
    height: 100%;
    }
    #pattern
    {
    	background: url("../images/layout/bg_pattern.png") repeat;
    	position: absolute;
    	top: 0px;
    	left: 0px;
    	height: auto;
    	min-height: 100%;
    	width: 100%;
    	}
    
    		/* START HEADER */
    		#bg_layer2_header
    		{
    			background: url("../images/layout/bg_layer2_header.png") no-repeat;
    			height: 216px;
    			width: 980px;
    			margin: 0 auto;
    			position: relative;
    			}
    			#banner
    			{
    				background: url("../images/layout/banner.png") no-repeat;
    				height: 184px;
    				width: 909px;
    				margin: 0 auto;
    				position: relative;
    				top: 32px;
    				}
    				#menu
    				{
    					background: url("../images/layout/ie/menu_bg.gif") no-repeat;
    					height: 25px;
    					width: 877px;
    					border-top: 1px solid #cbcbcb;
    					margin: 0 auto;
    					position: relative;
    					top: 158px;
    					}
    					#subtabs
    					{
    						background: url("../images/layout/bg_subMenu.png") no-repeat;
    						height: 48px;
    						width: 374px;
    						position: relative;
    						top: -28px;
    						left: 450px;
    						z-index: -1;
    						}
    						#subtabs .menuTabText li
    						{
    							list-style: none;
    							display: inline;
    
    							}
    							.menuTabText /* Subtab links positioning */
    							{
    								position: relative;
    								top: 5px;
    								left: 20px;
    								}
    								.menuNudge
    								{
    									margin-right: 36px;	
    									}
    		/* END HEADER */
    
    		/* START CONTENT */
    		#bg_layer2_content
    		{
    			background: url("../images/layout/bg_layer2_content.png") repeat-y;
    			height: auto;
    			min-height: 100%;
    			width: 980px;
    			margin: 0 auto;
    			}
    			#bg_content
    			{
    				background: url("../images/layout/bg_content.png") repeat-y;
    				height: auto;
    				min-height: 100%;
    				width: 909px;
    				margin: 0 auto;
    				}
    				#content
    				{
    					width: 850px;
    					margin: 0 auto;
    					height: 700px;
    					}
    				/* START FOOTER */
    				#footer
    				{
    					background: url("../images/layout/footer.png") no-repeat;
    					height: 24px;
    					width: 877px;
    					margin: 0 auto;
    					}
    				/* END FOOTER */
    		/* END CONTENT */
    
    /**==--__ Text and Fonts __--==**/
    a,
    a:hover,
    a:visited
    {
    text-decoration: none;
    }
    
    #selectedTab a
    {
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-weight: bold;
    font-size: 10pt;
    color: #fff;
    }
    .menuTabText a
    {
    	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    	font-weight: bold;
    	font-size: 10pt;
    	color: #000;
    	}

     

    HTML

     

    <?PHP
    header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
    ?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>***</title>
    <?PHP
    // Selects CSS according to which browser is used by the client
    $agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    $agentIE = strpos ($agent, "MSIE");
    if (!$agentIE) {
    echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/scweb.css" />';
    } else {
    echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/scweb_ie.css" />';
    echo '<style type="text/css"> img, div { behavior: url(./iepngfix.htc) } </style>';
    /*	echo '<style type="text/javascript" src="./iepngfix_tilebg.js"></script>'; */ // Needs debugging...	
    }
    ?>
    </head>
    
    <!-- START CUSTOM MENU STYLE -->
    <style type="text/css" media="screen">
    #selectedTab
    {
    background: url("./images/layout/tabSelected.png") no-repeat;
    height: 66px;
    width: 129px;
    position: relative;
    top: -89px;
    left: 425px;
    z-index: 5;
    }
    #selectedTab a
    {
    	position: relative;
    	top: 12px;
    	left: 42px;
    	}
    </style>
    <!-- END CUSTOM MENU STYLE -->
    
    <body>
    <div id="pattern">
    <!-- START HEADER -->
    <div id="bg_layer2_header">
    	<div id="banner">
    		<div id="menu">
    			<div id="subtabs">
    				<ul class="menuTabText">
    					<li class="menuNudge"><a href="./home.phtml">Home</a></li>
    					<li class="menuNudge"><a href="./link1.phtml">Link1</a></li>
    					<li class="menuNudge"><a href="./link2.phtml">Link2</a></li>
    					<li class="menuNudge"><a href="./link3.phtml">Link3</a></li>
    					<li><a href="./link4.phtml">Link4</a></li>
    				</ul>
    			</div>
    			<div id="selectedTab"><a href="./home.phtml">Home</a></div>
    		</div>
    	</div>
    </div>
    <!-- END HEADER -->
    
    <!-- START CONTENT -->
    <div id="bg_layer2_content">
    	<div id="bg_content">
    		<div id="content">
    		</div>
    		<!-- START FOOTER -->
    		<div id="footer">
    		</div>
    		<!-- END FOOTER -->
    	</div>
    </div>
    <!-- END CONTENT -->
    </div>
    </body>
    
    </html>

  14. Heisann!

     

    Har nå slitt med en siste ting på en webside som jeg sitter og lager her.

    Det er snakk om et meny system som fungerer i alle nettlesere bortsett fra IE, og siden IE fortsatt har en god del av markedet, så må dette fikses på en eller annen måte.

     

    Jeg vet at z-index har vært et kjent problem i IE, og vil påstå at jeg har prøvd de fleste kjente hacks, men uten hell. Håper nå på at en av dere CSS guruer kanskje kan hjelpe meg litt. =)

     

    Problemet:

    post-84990-1234178086_thumb.jpg

     

    For CSS koden, se postene under...

  15. Driver og porter en layout fra photoshop nå, hvor en gradient bakgrunn med mønster er brukt:

    skisse007wbannerbgdb9.th.jpg

     

    Vet jeg har sett sider som har en layout med mønstret gradient bakgrunn før, som var flytende så langt jeg kan huske. (Kommer dog ikke på noen nå, så noe konkret eksempel blir litt vanskelig :p)

     

    Finnes det noe hack for å få til et flytende layout med gradient bakgrunn som kan tilpasse seg uansett oppløsning og vindustørrelse (til en viss grad da selvfølgelig...)? Vet CSS3.0 kommer til å ha en funksjon som tillater dette, men det er nok en stund til vi ser bred CSS3 støtte i browsere.

  16. Filer som blir lastet opp til serveren (med FTP), og som har norske æåø bokstaver et eller annet sted, kan ikke bli lastet ned igjen igjennom in webbasert filbehandler.

    Filbehandleren henter linken "direkte", men dette ser ikke ut til å funke noe særlig bra. Får bare opp en 404.

     

    Er det en kjent feil at PHP parseren ikke støtter æåø i filnavn?

  17. Har nå tenkt å sette sammen en ny HTPC. Etter en del lesing om både XONAR1.3, G45 og 790GX, hvor sistnevnte virket som det mest spennende alternativet (som kommer i nærmeste framtid (~1mnd?)). Så fant jeg ut at jeg egentlig ikke føler så veldig for å vente, med tanken på at lyd over HDMI (og bitstream lyd generelt) er litt care for min del.

     

    Dermed satt jeg sammen dette her:

    Hardware.no - Prisguide

    HDD og PSU har jeg, så det tok jeg ikke med der.

     

    Maskina skal kun brukes for 720p/1080p film og musikk avspilling. (Og kanskje litt surfing og slikt en gang i blant..)

     

    Hadde satt pris på om dere kunne komme med litt innspill på det oppsettet der, evn. komme med argumenter på hvorfor jeg så absolutt burde vente på enten G45 eller 790GX (XONAR1.3 ser det ikke ut til at vi ser i noe nærmeste framtid, så vi ser bort i fra den). =)

     

    Takk på forhånd! ;) ^.^

  18.  

    Blir noe sykt forvirra her. I "About" så står det at dette er v3, uten noe (RCx) bak. Men samtidig så peker det mest av lenker and what not mot at dette er RC3 utgaven, og ikke den endelige versjonen...

    Help -> Release Notes f.eks.

    Fikk også opp denne når jeg startet opp for første gang: http://en-us.www.mozilla.com/en-US/firefox/3.0/whatsnew/

     

    Ser jo at de enda ikke har oppdatert forsiden, så det er mulig at disse tingene fortsatt henger igjen fra RC3 da..

  19. Jeg er 17 år, og er i dag deltidsansatt i et nordisk firma som webutvikler hvor jeg har en gjenomsnittlig månedslønn på 40-60000,-

     

    Det var da voldsomt mye for en 17 åring spør du meg, spesielt for webutvikling på nordisk skala.

    Eller er det bare meg? O.o

     

    Men ellers så er jeg noenlunde enig med deg. Man trenger ikke å ha allverdens dokumentasjon på hva du kan, når du selv og dine kunnskaper er en levende dokumentasjon i seg selv.

    Dog er en god CV som viser til en (lang) tidligere arbeidserfaring innen feltet (nesten) et absolutt must, for å ihvertfall komme seg til et intervju uten de største vansker. Om du blir ansatt eller ikke etter det stadiet er jo et tema i seg selv.

×
×
  • Opprett ny...