Gå til innhold

TheGuard

Medlemmer
  • Innlegg

    254
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheGuard

  1. Hei.

    Er det noen som erfaring med å overføre filmer fra gamle videokameraer via FireWire til Mac med siste MacOS Monterey? Jeg har kjøpt kabler som trengs; Thunderbolt 3 til Thunderbolt 2, Thunderbolt 2 til FireWire, og 9-pins til 3-pins FireWire-kabel. Men enheten dukker bare opp som ukjent FireWire-enhet. Har googla forskjellige forum, men kan ikke finne noe. Eneste som KAN være feilen, er at OS'et mitt er for nytt.

  2. Mobilnettet er ubrukelig hvis man ikke "har data" og jeg vil anta at Norge havner langt ned på listen over hvor mye man kan bruke pr. krone.

     

    Vel, uansett så er dekningen svært bra i Norge. Har reist over store deler av Europa, og det er generelt dårlig dekning. Selv i sommer når jeg var i St.Tropez som er lekeplassen for de aller mest velstående, var både 3G/4G og bredbånd dårlig. Så sum sumarum, så er det bra i Norge.

  3. nå løper jeg vel i fare for å oppfordre til ulovligheter, men jeg mener: At hvis man har en gyldig lisens til noe, men har mistet eller ødelagt disken. Syntes jeg ikke det er så galt å "skaffe det på annen måte"

     

    Ser hvor du vil, men prøvde ei anna plate, men tror cd-key'en som fulgte med pc'n, er til ei "spesiell" XP-plate. Fra LG.

  4. Ser her at Hardware.no anbefaler et Sapphire Radeon HD 2600 Pro 256 MB til en videoredigerings-PC. Trodde det var Matrox som hadde de beste kortene til sånt. Jeg har i alle år kjørt Matrox Parhelia, og det har vært helt utrolig bra. Har spille-kortene virkelig kommet seg inn på dette markede, eller er det bare prisen det står på? Matrox er jo mye dyrere.

     

    Typen skjermkort betyr ikke veldig mye når det gjelder videoredigering. Det påvirker ikke kvaliteten på filmen man redigerer.

     

    Selvfølgelig påvirker dem ikke, men som all annen hardware, så er det en del av verktøyet. Matrox har jo lenge hatt fantastisk 2D og fler-skjerm funksjoner. TV-ut delen har vært helt fantastisk.

  5. Ser her at Hardware.no anbefaler et Sapphire Radeon HD 2600 Pro 256 MB til en videoredigerings-PC. Trodde det var Matrox som hadde de beste kortene til sånt. Jeg har i alle år kjørt Matrox Parhelia, og det har vært helt utrolig bra. Har spille-kortene virkelig kommet seg inn på dette markede, eller er det bare prisen det står på? Matrox er jo mye dyrere.

  6. Det er jo skjedd en den endringer siden jeg bygget denne PC-en min. Og snart er det vel på tide å bygge en ny. Min PC blir primært brukt til videoredigering, og har derfor brukt Matrox Parhelia 128MB AGP-skjermkort som jeg harvært UTROLIG fornøyd med. Men, nå er det jo PCI-express som er det nye, og må ærlig innrømme at jeg går meg vill i de nye kortene fra Matrox. Så, er det noen som vet hvilket kort som "erstatter" det jeg har nå? Evt. hvilket kort hos Matrox som egner seg best til mitt formål? Vil beholde muligheten til å kjøre 2 skjermer + TV-out.

  7. Jeg har helt siden Matrox Parhelia kom, brukt dette. Og jeg bruker maskinen til videoredigering. Og det kortet har/ER genialt. :)

     

    Men, nå er det kanskje på tide å bygge seg ny PC, og da sliter jeg litt. Har ikke funnet ut om Parhelia kommer som PCI-Express. For skal jeg bygge ny PC, så er det jo bare PCI-express som finnes på hovedkortet har jeg fått inntrykk av. Er det noen ALTERNATIVER til Matrox sine kort? Dem er jo kongen når det gjelder kort til dette bruket.

  8. Dette var så mye enklere før....

     

    Altså. Vi er en gjeng som tenkte vi skulle spille litt forskjellige spill online. Problemet er bare at det er ikke så lett lenger. Nå er det så jæ***la som spiller inn. Hos MEG så har jeg NGT, kjører gjennom en SWITCH og opp til min PC. Mener jeg faktisk har ÅPNET ALLE portene i modemet, og disablet brannmur. De andre jeg prøver å spille mot/med, har NGT, LOS og Tele2, og et par av dem kjører gjennom routere. Men vi finner hverandre så og si aldri i spillene. Og da kjører vi ikke gjennom server, men en av oss "hoster" et spill, og vi andre bar taster inn IP til den som "hoster".

     

    Så mitt spm er, er det noen sted en tutorial for spilling online? For dette er så knotete å få til for tiden, at det er ei mare... :mad:

  9. Takk for en supert engasjement i denne tråden. :) Og må VIRKELIG si at det var en del av disse produktene som fristet...:p MEN, som dere også har nevnt her, så kan et "vanlig" lydkort med fler innganger gjøre samme nytten? Og da bruker man bare kontrollene i softwaren til å justere, ikke sant? Hvilke lydkort duger da? Og pris ligger dem på?

     

    Bakdelen med å bruke et integrert lydkort, er jo at det kan være vanskelig å "dele" på det...hehe....må liksom stå i PC'n hele tia.

     

     

     

    Denne var på Finn.no, men dessverre solgt...Gikk for kun 1000 spenn :(

     

    Tascam US428 USB

  10. Okey. Nå er jeg sikkert i feil forum igjen. Hehe. MEN, vi prøver.

     

    Det jeg lurer på er, om det finnes mixepulter med analoge innganger, som kan kobles til PC, og er kompatible med f.eks Cakewalk eller Cubase. Drømmen hadde jo vært, om denne mixeren eller programmet, fordele de forskjellige inngangene på mixeren opp inni i programmet igjen. Altså, hvis jeg har tilkoblet 3 mikrofoner og 2 gitarer, så ble disse lagt i hvert sitt spor inne i programmet. Når jeg skal gjøre sånt i dag, må jeg jo ta et og et instrument eller mic, og spille alt inn fler ganger, da jeg har bare 1 analog inngang på lydkortet.

     

    Skjønner dere hva jeg mener?? Hehe.

  11. Skjønner at dette ikke er den mest populære posten, men våger likevel å spørre om noe:

     

    Er det sånn å forstå, at Intel og AMD er bedre på HVER SINE OMRÅDER? At den ene er f.eks bedre til spill-PC'r osv?

     

    Så det som JEG lurer på, er hva burde JEG velge, når jeg primært bruker min PC til videoredigering? Der har Intel tidligere vært det beste valget...men alt endrer seg jo.

  12. Har ei venninne som har en Packerd Bell Easynote E1283, og den har et par problemer. Det ene er at den hele tiden går varm, så hun må slå den av, slik at den får kjølt seg ned. Og det andre er, at når hun setter i webcam, så slår PC'n seg av. Hun nevnte også noe om at den slo seg av hvis hun gjore mer enn 4 ting av gangen på den.

     

    Noen som har vært bort noe lignende? Maskinen er nyinnstallert, så det er neppe der problemet ligger. Webcam virket før da, så det KAN jo være noe hun har gjort galt, eller ikke innstallert.

  13. Premiere Pro? Prøv deg fram med ein Garbage Matte (ligg under Keying), eller bruk ein track matte. Sjå denne tutorialen for meir om track mattes.

    6245551[/snapback]

     

     

    Hm. Vet ikke helt om det jeg var ute etter. Men skal ikke si det sikkert. Hehe. Skal bare lage en sånn effekt som f.eks introen til Sendkveld med Thomas og Harald, hvor de er flere steder i samme bilde, hvis du skjønner.

     

    Ser det har vært postet her tidligere, men ikke kommet noen svar jeg kan bruke ennå.

     

    Jeg bruker Adobe Premiere 6.5.

  14. Altså. Jeg bruker Adobe Premiere, og lurer på følgende: Hvordan kan jeg legge fler filmsekvenser oppå hverandre? SÅnn at f.eks jeg kan være fler steder i samme rommet på en gang. Hvis jeg legger filmene oppå hverandre, så blir det fryktelig mørkt, og for hver sekvens jeg fjerner, blir det jo da lysere og lysere.

     

    Har noen noen tips? Skal vel være noen måter å gjøre dette på, uten å måtte bruke blå/grønnskjerm.

  15. Hvorfor henge alle spillene mine med dette kortet? Har nettopp lagt inn XP på nytt, og brukt de SISTE driverene. Er så irriterende.

     

    Kjøpte Battlefield 1942 for å spille dette online, men det henger ser hele tiden. (Også når jeg spiller singel player, altså ikke online) Noen forslag?

     

    Her er det jeg har:

     

    CPU: Intel P4 3.06Ghz HT

    MB: Aopen AX4C MAX II

    Lyd: Soundblaster Audigy Platinum

    Video: Matrox Parhelia 128 AGP

×
×
  • Opprett ny...