Gå til innhold

mirrorsoul

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mirrorsoul

  1. Er dette også "ren løgn"?

     

    Jeg tok først og fremst tak i påstanden om løpsmuligheter. Det er ikke jeg som fokuserer på kontringsspill. Det er fortsatt fullt mulig å sende spillerne på løp i bakrommet, under "kontringer" eller mot etablert forsvar. Om mcgroven ikke får til dette, fordi det er vanskeligere enn før, får stå for hans egen regning.

     

    I FIFA 05 sto forsvaret ved sekstenmeteren ved kontringer også.

     

    Årsaken til at det er vanskeligere å slå gjennombruddspasninger i 06, er naturligvis at forsvaret faller av. I 05 gjorde de ikke det, og sto dypt. Dermed skar gjennomløpninger gjennom forsvaret som en varm kniv i smør, og åpnet for hundreprosentsjanser.

     

    Nå står forsvaret høyere, og faller som nevnt av. Dermed blir det vanskeligere å bryte gjennom med stikkballer. Forsvarsspillerne posisjonerer seg bedre i 06, og har en evne til å tette lukene bedre i forhold til 05-versjonen. For meg virker det også som om ballen går saktere i 06.

     

    Jeg vet ikke om mcgroven kjenner til ulike forsvars-mekanikker, -strategier og -taktikker (men dette er ikke så veldig komplisert).

     

    Det er sjarmerende at skribenten prøver å fortelle meg hva kontringer er. Dette har han ikke peiling på!

     

    En kontring har ingenting med forsvarets stand å gjøre; man bryter derimot et angrep og øyeblikkelig KONTRER med et motangrep. Selvfølgelig kan forsvaret være etablert. Det mcgroven kanskje sikter til, er overgangssituasjoner mot uetablert forsvar, noe som KAN være, og ofte er, en følge av kontringsspill.

  2. Visst har skribenten nevnt det:

     

    Herlig flerspiller

    EA og kvalitetslyd går hånd i hånd når det gjelder sportsspill, og FIFA 06 representerer ikke noe unntak. Effektene når du spiller kamp er svært gode, fra publikums brus til lyden av en saftig takling. Kommentatorene er de samme som i Champions League 2004/2005, og de skuffer ikke. Noen av strofene er de gjenkjennelige, men mye av det som sies er helt nytt og faktisk ganske morsomt. Musikken er, ikke overraskende, uovertruffen. Spillet har en perfekt blanding av sterke titler som får deg inn i god fotballmodus (blant annet norske Röyksopp). Om ikke det var nok så får du innimellom høre klassiske mål av store spillere fra munnen til autentiske kommentatorer.

     

    Årsaken til at jeg ikke fikk det med meg ved andre gangs skumlesing, var på grunn av overskriften til avsnittet. Var den god?

     

    Jeg beklager imidlertid at jeg påsto noe som var feil, men det var ikke løgn, som anmelderen hevder. Jeg så nemlig bare over partiet der det burde ha stått, i henhold til god strukturering av innholdet. Det er dog betimelig å stille spørsmålet: Skal man forvente at leserne husker hva som har stått i en anmeldelse for mange måneder siden?

     

    At jeg anklages for ren løgn vitner om at skribenten har ryggen mot veggen, og argumenterer desperat. Det normale ville være å opplyse om at jeg hadde oversett et avsnitt. Hvorfor skulle jeg lyge når alle kan sjekke om det stemmer?

     

    Navnene burde selvfølgelig vært nevnt på nytt, og et poeng burde vært gjort ut av at Motson savnes for første gang i et ordinært ledd av FIFA-serien. Der CL selvfølgelig ikke teller.

     

    Punktene jeg listet opp, var imidlertid bare eksempler, og jeg har tidligere gitt flere som har medført riktighet. Og jeg kan tillegge nye, men det virker som om mcgroven har tatt poenget.

  3. Anmelderens evne til å håndtere kritikk, og ta den innover seg, er ikke spesielt god.

     

    Jeg har ikke trengt å skumlese anmeldelsen mer enn én gang, men jo mer jeg tenker over det skribenten har bidratt med, jo dårligere innser jeg at anmeldelsen er.

     

    Det snakkes om funn jeg skal gjøre, og ja, de er uendelige, virker det som - sett i lys av den mangelfulle anmeldelsen.

     

    Ikke nevnes det at John Motson er borte. Jeg mener at han var på plass i 2005-versjonen, usikker på CL. Uansett burde kommentatorenes navn blitt nevnt.

     

    Ikke nevnes det noe om de stilige kommentatorklippene fra klassiske øyeblikk som spilles av i menyen.

     

    Ikke nevnes det noe om at PS2-versjonen inneholder en spillbar versjon av FIFA International (også kjent som FIFA 94).

     

    Og hjelpe meg, det er så mye mer. Jeg orker ikke en gang å gå innpå det fotballfaglige, for ikke å snakke om det tekniske.

     

    Årsaken til at jeg beskrev anmeldelsen som brukbart god, var at spillet ikke ble hyllet som forventet. Jeg ser nå i ettertid at anmeldelsen grenser til det heller svake, så jeg beklager at jeg kan ha gitt et feil bilde av tekstens kvalitet. Der er jo noe brukbart, også.

     

    Kom ikke her og fortell meg at de direkte løpsmulighetene ikke har blitt sterkt begrenset siden 05. Da spiller vi i så fall ikke det samme spillet. Som jeg skriver i omtalen er dine medspilleres offensive bevegelser sterkt bundet pga. fjerningen av off the ball (pluss ”nervøsitet” for offside).

     

    La gå, jeg klarer ikke å dy meg. Det er blant annet her anmelderens fotballfaglige begrensninger kommer for en dag. La meg gi et hint: I FIFA 2005 lå forsvaret svært dypt, og sto som saltstøtter på sekstenmeterstreken. I FIFA 2006 ligger forsvaret nokså høyt, og faller av.

     

    At "off the ball" er borte, feller vel de færreste tårer over.

     

    At dommeren er på banen i PC-versjonen er vel ikke akkurat av stor betydning for spillet, ei heller totalvurderingen.

     

    Det er trist at anmelderen i sin kommentar vrir mitt innspill til å være flisespikkeri.

     

    Det er klart at dommerens tilstedeværelse på banen har mye å si for realismen. Å påstå noe annet er forbeholdt personer som spiller fotballspill hos en venn en gang i måneden.

     

    Totalvurderingen diskuteres ikke, men teksten mangler så mye sentralt.

     

    gamer.no mener:

    Vår styrke er kunnskap, grundighet og et ønske om å formidle hele bildet. Vi skriver like seriøst om spillene som du spiller dem. Hvis du er en sann gamer, har vi tro på at Gamer.no kan gi deg full tilfredsstillelse. Spill er kultur, og slik skal vi skrive om dem.

     

    Jeg etterlyser ydmykhet hos skribenten da anmeldelsen ikke innfrir denne beskrivelsen. Slik jeg opplever flere tekster av anmelderen, skorter det på både fotballspill-erfaring og fotballforståelse. Det er greit at man gjør så godt man kan, men å være selvgod og standhaftig er ikke å anbefale, i hvert fall ikke uten å være i stand til å forsvare det.

  4. Om spillbarheten lider, eller ikke, er én ting. Om den hadde gjort det, hadde jo FIFA 06 vært spillbart i det hele tatt!

     

    Det er jo ekstremt irriterende med denne hakkingen, og graverende at det ikke nevnes i anmeldelsen. "Argumentet" anmelderen presterer å unnskylde seg med, er en spøk. Klart det burde vært nevnt som en alvorlig bug.

     

    Det nevnes heller ikke at dommeren ikke er på banen i konsollversjonene, på grunn av maskinvareressurser. Det er han derimot i PC-versjonen. Rart at dette ikke nevnes.

     

    Løpsmulighetene uten veggspill savnes og er et betydelig minus i forhold til forrige utgave av FIFA.

     

    Kjære folk, ved å velge det klassiske kontrollsystemet, sendes spillere på løp med L1-tasten. Kan ikke uttale meg om hvordan det gjøres med PES-kopi-kontrollsystemet.

     

    Hvorfor nevnes det heller ikke i anmeldelsen at EA Sports blåkopierer kontrollsystemet til Konami?

     

    Anmelderen var vel mer opptatt av Molde FK enn å fokusere på mer sentralt stoff.

  5. noen har problemer med hakking, andre har det ikke.

    kan være en ren tilfeldighet.

     

    Nei, far, det tviler jeg på. Når to anmeldere refererer til det, og jeg selv og alle andre jeg vet har xbox-versjonen opplever det, så er det nok et allment problem.

     

    Husker klart at dette også var et problem med WC2002 til xbox fra EA Sports.

     

    Har du xbox-versjonen av fifa 06, Syfer?

  6. Til Mirrorsoul: Det er faktisk mulig å rykke fra spillerne.Det er bare å slippe opp R1 tasten et lite øyeblikk så å holde den inn igjen. Da er du plutselig foran. Og har fri bane til å legge inn et knall hardt innlegg. Eller ta en Ronaldhino og gå tilbake igjen for å drible

     

    Javisst, jeg har ikke på noe tidspunkt avvist at det er mulig å lure seg til et forsprang ved hjelp av triks. Ved å slippe R1-knappen, vil jo den andre spilleren slakke av, før din spiller fosser videre.

     

    Det jeg sikter til er en ren løpsduell, side om side, der ballføreren gjerne kan slå ballen noen meter foran seg for å spurte ifra. Dette går ikke, så vidt meg bekjent på de øverste vanskelighetsgradene.

     

    Når det gjelder metoden som blir nevnt for å spurte i FIFA 06, nemlig å bruke høyre analogstikke, er det voldsomt ukontrollert og det reneste sjansespillet. Man får heller ikke det store forspranget av det.

     

    Vedrørende hakking i spillet, må det være sårende at gamer.nos hovedkonkurrent i tabloidbåsen, tv2.nettavisen.no, har nevnt dette klart og tydelig: http://pub.tv2.no/nettavisen/spray/spillso...ticle464730.ece

  7. nå vet jeg ikke hvilken versjon av pes4 det er du har, men her i stua så har ikke ronaldo noen problemer med å løpe fra forsvaret til norge, uansett vanskelighetsgrad.

     

    Prøv å komme deg rundt på kanten med en hurtig spiller mot en rundingsbøye, på en av de høyere vanskelighetsgradene. Hvis du da klarer å dra fra motstanderen bare ved å holde inn R1-knappen, pluss retning, så bør du ta det opp på video og dele det med resten av verden. Selv om man trykker flere ganger på retningsknappen for å slå den foran seg, driver man ikke fra slik man skal. Derimot hender det ofte at ballen går over til den trege sidebacken.

     

    Dersom man har et lite forsprang på en stopper, klarer hurtige spillere som regel å holde unna luken mot et tregt forsvar, slik at man ikke blir tatt igjen.

     

    DEt største problemet til Fifa er at ballen går fremdeles alt for sent

     

    Uff, ja. Det reagerte jeg veldig på. Umulig å få fart på ballen!

     

    Det som overrasket meg med karakteren skribenten satte på spillet, var at den ikke sto i samsvar med den hype'en han prøvde å skape med sitt tabloide blogginnlegg. 8/10 er nok for høyt i forhold til spillets kvalitet.

     

    En anmeldelse det er verdt å se på: http://eurogamer.net/article.php?article_id=61106

     

    Edit: Eurogamer-omtalen minnet meg på slowdown-hakkingen på Xbox-versjonen (har ikke prøvd de andre). Hvorfor ble ikke denne nevnt i omtalen til gamer.no?

  8. Tro det, eller ei. Jeg opplever anmeldelsen din som brukbart god.

     

    Det er likevel svært tydelig at din positive innstilling til spillet gjør deg overbærende overfor dets alvorlige mangler.

     

    Jeg har spilt fullversjonen på xbox, og det er ekstremt likt FIFA 05, når man skifter fra dynamic- til tele-kamera.

     

    Du nevner svak research. Bl.a. Marco Materazzi mangler i Inters stall. En landslagsspiller. I sin streben etter å kopiere aspekter fra Konamis mesterverk, sakker EA Sports faktisk akterut der de skal være sterkest, nemlig på lisenser og oppdaterte staller. At de ikke kunne vente én uke på at overgangsvinduet skulle stenge, er kort og godt utrolig!

     

    Med mindre godtfolk som leser dette er store FIFA-fans, er det ikke vits i å kjøpe 06-versjonen om dere har 05.

     

    Ei heller er det vits i å kjøpe PES 5 om man har versjon 4. Endringer forekommer om trent bare i spillbarheten, og det er ikke så voldsomt mye å rapportere om her heller. Det hele er uvant i forhold til PES 4, fordi ting går tregere og mer omstendelig.

     

    Altså, årets fotballspillutgaver er bare verdt investeringen dersom man er ihuga fans av det ene og/eller det andre.

     

    Dette med løpsdueller nevnes. Visst er det idiotisk at hurtige spillere ikke akselererer fra gampestoppere, men det har aldri vært stort bedre i PES. Kanskje på to stjerners vanskelighet, men ikke på det nivået eliten spiller.

     

    Kan det tenkes at fotballspillutviklerne har presset det de kan ut av dagens konsoller, og at neste løft ikke vil komme før xbox 360 og i særdeleshet ps3 er på banen? Det har virkelig stått stille med FIFA siden 2004-versjonen og PES siden versjon 3.

  9. Vel, vel.

     

    Som mange, ufrivillig eller ei, har fått med seg, er demoene av PES 5 og FIFA 06 ute til PC. Nå har jeg forsynt meg med flere porsjoner av disse prøvesmakene. Så hva kan en så rutinert fotballspiller som meg si om spillene?

     

    Vel, mellom PES 3 og 4 var det få forskjeller, nærmest mer som en trimming av spillmotoren med smånyheter her og der. I PES 5 er det imidlertid mye nytt, uten at jeg gidder å gå inn på alt her.

     

    Alle mine uttalelser er med forbehold om endringer i forhold til endelige versjoner, og forskjeller i forhold til konsollversjonene. De fleste vet at det spesielt er forholdsvis store forskjeller mellom PC- og PS2-versjonene av PES.

     

    Det første jeg reagerer på i PES 5, er det nye nærkontrollsystemet, og jeg liker det slett ikke. Nå er det lagt inn automatiske sidesteps, som om man skulle holde inne R2 hele tiden i PES 4. Jeg vet ikke om Konami mener dette er mer realistisk, men slik opplever ikke jeg denne vraltingen. Det er vanskeligere å drible da spillerne beveger seg i større omfang per trekk enn tidligere. I PES 4 var det lett gjennomførbart å tråkle seg rundt motspillerne med velplasserte, følsomme skritt.

     

    Det er selvfølgelig fortsatt mulig, dersom man har tilstrekkelig rutine vel å merke, men absolutt vanskeligere. Jeg håper dette fungerer bedre i PS2-versjonen. Av annet negativt, må jeg nevne at ballen til tider rikosjetterer med unaturlig kraft. Et mellomhardt skudd som keeper stopper over hodet sitt, går gjerne HØYT opp i luften. Faktisk over skjermbildet. Mens et knallhardt skudd i stanga gjerne returnerer til et usynlig gjørmehull i gressmatten, og tripper dvaskt unna.

     

    Det er fortsatt et godt spill, bevares. Men det nye kontrollsystemet krever sågar tilvenning. Mange nye animasjoner er herlig fine, og diverse finter er lagt til. Blant annet kan Ronaldo utføre Zlatan/Ronaldinho-finta. Jeg nevner Ronaldo fordi verken Zlatan eller Ronaldinho er tilgjengelige i demoversjonen.

     

    Enkelte ganger finner spillerne det for godt å la en pasning passere kroppen for så å forfølge ballen, i stedet for å dempe den eller å gjøre et medtak. Dette er noe for eksempel Kaka ofte gjør. Herlig! Når Zidane passerer motspillerne, hopper han gjenkjennelig over taklingsfoten etter å ha tuppet ballen forbi.

     

    Det er lettere å klemme ballen i nettet fra langt hold, men også lett å pole lærkula på tribunen dersom skytteren er i ubalanse. Lettere er det også å gjøre stupheadinger, volleyer og andre spektakulære manøvre. For Valencia slet evigunge Carboni seg rundt på kanten, sendte et hardt innlegg i mellomhøyde inn i feltet - der høyrebeinte Kluivert la seg bakover og ekspederte en venstrefotsvolley via tverrliggeren og i mål. Selvfølgelig utført av meg, om du trodde jeg refererte fra et av målene jeg (eventuelt) slapp inn.

     

    Nok om PES 5 i denne omgang.

     

    Når det gjelder, sukk, FIFA 06, så er det mye det samme som FIFA 05, men det er litt kjappere og kvikkere i vendingene. Det medfører riktighet at det er mindre mellomrom mellom midtbanen og forsvaret. Nå ligger både midtbanen og forsvaret og venter på 16-meteren! Ja, det er mulig. Om trent uansett hvor kjapt man angriper sentralt i banen, ligger det minimum en het gryte av 6 vi-går-rett-fram-samme-hva-vi-støter-på-forsvarere.

     

    Det er også en, ekstremt irriterende, forsinkelse etter at man trykker på pasningsknappen. For eksempel får du øye på et perfekt løp, og trykker på gjennombruddspasningsknappen idet angriperen er i ferd med å krysse forsvarslinjen. Da finner FIFA 06 det for godt å legge inn en pause på om lag ett sekund, for å sikre at offside inntreffer. Det samme problemet gjør seg gjeldende idet man fosser ned mot dølinja for å vri en pasning 45 grader ut i feltet. FIFA lar spilleren heller føre ballen OVER enn å slå den inn rett FØR man krysser linja.

     

    Det skal nevnes at pasningene noen ganger går litt tregt, spesielt på midtbanen, også i PES 5, gjerne når man er under press og er omringet av mange spillere. Regner dette dog for en bug, og det går ikke ut over avgjørende situasjoner, som det gjør i FIFA.

     

    Oppfordrer andre til å poste sine erfaringer fra demoene. Kanskje TST har testet om det stemmer at det er lettere å skåre drømmemålet fra 18 meter, om man har skuddstyrke over 90? Det hadde vært helt mega om han i så fall kunne poste statistikk over forsøk fra dette holdet, med og uten spillere med skuddstyrke over 90. Gjerne med treffprosenter og vurdering av feilmarginer.

  10. Først ønsker jeg å takke for nedlastningsmuligheten gamer.no tilbyr sine lesere.

     

    Videre rapporteres det om et nytt skuddsystem hvor spillere med over 90 poeng i skuddkraft vil kunne lage drømmemålet fra 18 meter. Nytt for året er også at skader ikke nødvendigvis fører til frispark. Dommeren kan velge å la kampen gå videre, men stopper den hvis spilleren blir liggende å klynke for lenge.

     

    Kunne du utdype hva du mener med skuddsystemet, da skuddstyrke bare er ett av flere attributter som avgjør skuddforsøkenes skjebne i Pro Evolution Soccer. Videre stusser jeg veldig på hvorfor 18 meter brukes som mål. Både fordi det ikke er langt hold, og fordi man ikke trenger over 90 i skuddstyrke for å lage drømmemål fra drøye 20 meter i Pro Evolution Soccer 4.

     

    Jeg håper for Harstad Grovens skyld at han ikke eventuelt skal skrive en sniktitt om PES5 basert på en demo, i forhold til preview-koden han prøvde av FIFA 2006.

  11. Jeg synes begrunnelsen vedrørende valget om å ikke nevne This is Football i beste fall er merkelig. Det virker mest som om du ikke vil innrømme at du ikke var klar over relasjonen.

     

    Videre blir sammenligninger med andre fotballspill irrelevant i mine øyne, nettopp fordi de foreløpig ikke finnes på PSP (i Europa).

     

    Under tvil kjøper jeg dette argumentet, men at du ikke vurderer WTS opp mot TIF, kommer du ikke unna, selv ikke med spekulasjoner om hva som er sårt for meg, eller ikke.

     

    Når det gjelder dine tidligere anmeldelser, tror jeg vi bør bli enige om å la fortid være fortid. Da får du en gyllen mulighet til å starte med blanke ark. Dels fordi jeg ikke har stor interesse av å lese gamle anmeldelser, og dels grunnet tidsbegrensninger som gjør at jeg ikke kan være din personlige støttekontakt. Men takk for tilbudet. Jeg har dog merket meg at alle tre linkene gjelder FIFA-spill.

     

    Jeg kunne sikkert beskrevet hvor mange tiendeler hver enkelt spiller bruker på skudd og vendinger, men synes det ville blitt knotete. Jeg er enig med deg at flere negative sider trekkes frem enn positive, men summen av de positive er uansett sterkest.

     

    Jeg antar at du er ironisk i den første setningen, men det er ikke godt å vite. Uansett burde du ikke tulle bort det faktum at du sviktet i beskrivelsen av et fotballspills viktigste aspekt.

     

    Det er godt at du åpner for at teksten var informasjonsfattig, og vil gjøre ditt ytterste for å unngå at dette blir en vedvarende trend.

     

    edit: teknisk feil

  12. Jeg setter spørsmålstegn ved at spillets relasjon til This is Football ikke blir nevnt i anmeldelsen. World Tour Soccer er som kjent navnet til This is Football for blant annet det amerikanske markedet. Til sammenligning heter Pro Evolution Soccer, noe som de fleste vet, Winning Eleven i USA og Japan.

     

    Når det gjelder anmeldelsens innhold, opplever jeg spillbarhetsvurderingen, om den i rettferdighetens navn er til stede, som syltynn.

     

    I konklusjonen bemerker skribenten at tittelen overrasket ham positivt. Jeg forstår ikke hvordan spillet kan overraske positivt når det hadde såpass mange dårlige sider. Hvilke forventninger hadde skribenten til World Tour Soccer? De få kommentarene om spillbarhet hadde en overvekt av negativitet, likevel får den udiskutabelt viktigste delen av et fotballspill karakter 7/10.

     

    Seriøse sammenligninger med andre fotballspill på markedet er et stort savn. Det blir litt tynt å nevne kontrollsystemet. Spesielt relasjonene til This is Football 2002-2005 burde vært viet god plass.

     

    Jeg føler at jeg sitter igjen med for lite informasjon i forhold til tiden det tok å lese teksten. I særdeleshet burde spillbarhetskarakteren begrunnes ettertrykkelig.

     

    Anmeldelsen bærer preg av en lettsindighet jeg forventer å finne på tv2 nettavisens sider, og det vil således være naturlig å sette disse to nettstedene i samme bås hva fotballspilljournalistikk angår. En uttalelse vedrørende andre spillkategorier vil ikke være på sin plass da jeg ikke er interessert i å lese dem.

     

    Som skribenten er klar over, ble jeg litt skuffet over bloggen om FIFA 2006 også. I og med at This is Football ikke blir nevnt i denne anmeldelsen, og de ubegrunnede spekulasjonene rundt FIFA 2006 og Pro Evolution Soccer 5, er det naturlig å tvile på skribentens fotballspillerfaring.

     

    Det kan virke som om FIFA er favoritten, og at andre spill ikke er godt nok utprøvd. Jeg håper dette ikke er tilfelle. Det vil vise seg ved senere anmeldelser, som jeg i en annen post allerede har varslet at jeg vil følge med argusøyne.

     

    edit: trykkfeil

  13. For ikke lenge siden skumleste jeg en artikkel om karakterinflasjon blant spillanmeldere, der gamer.no valgte å ta et oppgjør med spill som ufortjent får toppkarakterer grunnet hype.

     

    Når overskriften til bloggen er "Pro Evolution på sølvplass?", tar gamer.no del i å hype FIFA 2006 foran Pro Evolution Soccer 5. Hvorfor? Fordi Pro Evolution Soccer 5 ikke er utprøvd, så spekulasjonen blir fullstendig meningsløs.

     

    Jeg har prøvd demoversjonen av spillet, og ser endringer fra FIFA 2005 som jeg ikke går nærmere inn på her.

     

    For å rettferdiggjøre en så voldsom og uforbeholdent tabloid overskrift, burde forskjellen på FIFA 2005 og 2006 være radikal. La meg illustrere med et eksempel: Andreas Thorkildsen har ennå ikke, så vidt jeg vet, kastet over 90 meter i konkurransesammenheng. Dersom han i neste OL kaster 91 meter, vil det da være riktig å spekulere i at den beste konkurrenten får sølvplass - attpåtil uten å ha sett vedkommendes bidrag til mesterskapet?

     

    Jeg stiller spørsmålstegn ved hvorfor gamer.no velger å sterkt fortsette en bevegelse i tabloid retning, og kommer til å følge skribentens videre uttalelser om fotballspill med argusøyne.

×
×
  • Opprett ny...