Gå til innhold

Gymsokk

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gymsokk

  1. Velvel... Nydelig!

     

    Var sikker på at det var CPU som hadde tatt kvelden. Leverte den inn på Datakjeden. Så i dag fikk jeg den hyggelige beskjeden om at CPU'en funker fint som bare juling og at jeg må betale 395.- i feilsøkingsgebyr...

     

    jaja... da er jeg 395.- kroner fattigere og like langt... jadda... :blush:

  2. Hadde et lignende problem. Mitt råd er at du prøver R-tools recovery software. Prøvde en hel haug andre recovery tools uten resultat. R-tools fant filene med en gang, og det gikk raskt å restore de til en annen disk.

     

    Last ned demoen og scan etter filene. Det som er dumt, er at du ikke kan restore filer over 65kb med demoen. Men du finner i alle fall ut om filene kan reddes. Fullversjonen av R-tools NTFS Recovery koster 50$.

     

    Link til demo:

    R-studio demo

  3. Takk for tipset Blazern..! Koblet til hodetelefoner og startet opp maskinen. Hørte da en stemme som sa: "System failed CPU test" Tok ut CPU'en, og så på den. Den så ikke svidd ut, men det var noe svart flytende gugge langs kanten av CPU'en. Testet å starte maskinen uten CPU. Da sa stemmen "No CPU detected".

     

    Er det rett og slett CPU'en som har tatt kvelden da? Kan jeg friskmelde hovedkortet? Skulle det ikke, selv om CPU er gåen, stått noe på skjermen..?

  4. tviler på at det er strømforsyningen det er noe galt med. Virker som om alt får strøm. Blandt annet virker viftekontrolleren som den skal og viser informasjon om viftene. Så det virker som om alt får riktig spenning.

     

    Hadde vært fint hvis det var hovedkortet som hadde røket, siden det er 3 års garanti på det...

  5. Har forsøkt med et annet skjermkort, men uten resultat. Har også prøvd å starte opp uten ram -brikker. Får ingen errorpip fra hovedkortet og heller ingen bilde på skjermen. Lyset på hovedkortet lyser grønt som om alt er vel.

     

    Snakker vi om feil på hovedkort eller CPU?

     

    edit: glemte å nevne at jeg har nappet ut alle PCI -kort og prøvd med bare skjermkort...

  6. PC'en min sluttet i går å virke under mystiske omstendigheter.

     

    Hvordan feilen oppstod:

    PC'en var i normal bruk. Fikk beskjed om at en nettverkskabel var koblet ut (nettverkskontakten på hovedkortet) selv om kontakten fortsatt var koblet opp. Da frøs bildet på skjermen, og maskinen låste seg totalt. Også andre brukere som var koblet til mine delte ressurser ble brått koblet fra. Hadde også akkurat plugget ut en USB-enhet (Mp3Spiller).

     

    Feilbeskrivelse & feilsøking:

    Når pc'en slåes på, virker det som om den starter opp normalt. Alle vifter både på CPU ,grafikkort og strømforsyning går. Diskene starter og det er ingen unormale lyder eller hakking fra diskene. Det er heller ingen "feilkodepiping" fra hovedkortet. Men skjermen forblir svart.

     

    Har testet med en annen skjerm koblet til, uten resultat. Har også prøvd å pinge maskinen etter oppstart (når den logisk skulle vært kommet til innlogginsskjermen) uten resultat. Har også koblet fra alle usb-enheter og prøvd å starte opp kun med pc og skjerm. Alt er like dødt. Det lyser ikke link fra nettverkskontakten på hovedkortet, men kobler jeg til det PCI nettverkskortet jeg har på pc'en, lyser det link der. Har åpnet opp kabinettet og sjekket at alle PCIkort, IDE og strømkontakter er plugget skikkelig i.

     

    Hardware

    * Asus hovedkort (litt usikker på navnet) 800Mhz FSB, Dual ram

    * Cosair valueS 2x512MB PC3200

    * P4 2600Mhz CPU

    * Radeon 9800pro

    * Qtek Gold 550W PSU

    * 4x HDD => 600GB

     

    Noen som har noen gode tips? På forhånd takk...

     

    mvh

    Anders

×
×
  • Opprett ny...