Gå til innhold

tuxerator

Medlemmer
  • Innlegg

    1 015
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tuxerator

  1. jaha, nå skal microsoft begynne og saksøke folk for ideer også, det kom jo virkelig fra rett kjeft.

     

    Dessuten, hva ville egentlig en dag uten open-source ha vært, jeg ville tro at de aller fleste nettbrukere er direkte avhengig av open-source programvare, selv om de vil inrømme det eller ikke: Her er et ganske greit scenario på hva som ville skjedd:En dag uten open-source

     

     

    Dessuten vil jeg tro at www.openinventionnetwork.com, (bestående av IBM Redhat Sony osv.) har en hel del patenter liggende på lur som burde skakkjøre Microsoft.

    8611583[/snapback]

    Hehe, kunne ikke sagt det bedre!

     

     

     

     

    Det er veldig mye open kildeprogramvare som finnes til Windows som mange er tilhengere av også, som f.eks Open Office også. Om disse patentene er så essensielle og tullete som mange skal ha det til så er det vel stor sannsynlighet for at andre programmer med lukket kilde-kode også bryter med disse patentene?

  2. Igjen viser M$ seg fra sin sanne natur.

    8609332[/snapback]

    Igjen skal linux fanboys ALLTID kaste dritt :roll:

    8609575[/snapback]

    Skal ikke nekte på at mange Linux-brukere slenger dritt om Microsoft, men tror du bomma litt der, det er ikke bare Linux-brukere som missliker Microsoft ;)

     

     

     

     

    Før hatet jeg Linux og brukte stort sett kun programvare fra Microsoft, det var faktisk lignende nyheter som fikk meg til å hate alt som har med Microsoft å gjøre... og etter jeg startet å bruke et annet OS, enda mer da jeg fant ut hvor mye MS gjør for å gjøre ting vanskelig for konkurrentene.

  3. Men for harbarka Windows karer som meg, som var overlykkelig når Microsoft gikk bort fra MS-DOS og kommandoer, så blir det skikkelig nedtur å gå over til Linux. Det blir jo å nedgradere og gå tilbake i tid.

    Har sagt det før og sier det igjen, Linux distroer er ikke noe å anbefale for folk som har problemer med å bruke Windows, for de får nok enda flere problemer med et OS som er så ulikt.

    8421010[/snapback]

     

    I noen tilfeller så er det onk omvendt også... om alt funker rett ut ifra boksen. Da har man et sikkert system (trenger ikke å installere antivirus etc.), man har stort sett alt av programvare (slipper å lete etter programmer eller kjøpe) og når systemet oppdateres slipper mann å lete på internet etter tredde-parts programvare når det kommer med oppdateringer.

     

    Kommandoboksen trenger man strengt tatt ikke å bruke, og det er et greit alternativ om man er vant til det da man kan få gjort mye arbeid på relativt kortere tid, som f.eks når man skal installere ting ... her radio, streamer og spiller:

    "sudo apt-get install streamtuner streamripper xmms"

     

    man kan også bruke ADD/REMOVE som ligger i Applications menyen, bare søk etter en programvare, f.eks VLC, og klipp apply. for de som trenger litt mer valg enn add/remove er Synaptic et bra alternativ. For dem som har lyst til å gjøre det på en litt mer tungvint måte, går det ann å lete etter og laste ned .DEB fil, dobbelklikke og klikke install, dette blir litt som .EXE filer i Windows.

  4. mange som nevner ubuntu her, men det er distroer som baserer seg på ubuntu som har lagt opp ganske mye for brukere som ønsker at det meste funker rett ut av boksen.

     

    Mint Linux 2.2, gnome og KDE beta er ute. Er 99% Ubuntu, Automatix for Ubuntu funker fint med denne distroen.

     

    Mepis 6.5, KDE. Kommer også med Beryl forhåndsinstallert.

     

    Pioneer (vet ikke om jeg skrev det helt riktig), kommer med Automatix installert tror jeg.

  5. Et par ting som er greit å vite.

     

    Det finnes distroer som har Beryl forhåndsinstallert som Mepis (som er basert på Ubuntu som er en Debian basert distro, bruker KDE i steden for Gnome) og Sybyan (sikketr skrivi fil, som er en RPM basert Distro som også bruker KDE).

     

    Mepis har lagt ut pakker til beryl på siden dems som kan brukes i Ubuntu. http://www.mepis.org/node/13104

     

    Mint Linux er 99% Ubuntu, men med det meste fra Automatix ferdig installert så du slipper å installere codecs etc. som i Mepis.

     

    Automatix kommer vel til å legge til Beryl under desktop candy nå også forhåpentligvis som vil gjøre det lett å insallere beryl i de fleste ubuntubaserte distroer.

     

    En ting som er greit å vite er at stort sett alle distroer kan enkelt forandres til å se ut som hverandre, f.eks har du mepis kan du installere gnome, finne riktig themes og bakgrunnsbilde, etc. så "blir" det Ubuntu. Slik Ubuntu ser ut i den videoen er ikke slik Ubuntu ser ut som default som du sikkert har lagt merke til. Når du velger deg en distro er de hovedsaklige forskjellene i hva slags pakkesystem de bruker og hva som er installert som default. De to mest utbredte pakkesystemene er rpm og deb, etter min mening er deb mye greiere siden jeg finner de mye bedre til å handle dependencies, men det er vel kanskje en smaksak.

  6. må bare innrømme at jeg spiller en del snes å nes spill , har også prøvd en del for nintendo64 å playstation1 men di 2 fungerer som regel dårlig

    8263431[/snapback]

    om du bruker znes kanskje du kan hjelpe meg litt. hadde det ikke vært for et par bugs så hadde jeg brukt znes ovenfor snes9x uten tvil.

     

    det som skjer znes her er at bilde noen ganger blir svart etter å ha spilt i noen minutter, og noen ganger så er det en svart flekk som blinker på skjermen, også mens jeg ikke spiller som er utrolig irriterende.

     

    har vurdert å laste ned en psx og n64 emulator snart også, men er litt skeptisk siden mange sier at de er fulle av bugs.

  7. det funka ikke i snes emulatorer, kom over en emulator som vist nok skulle være kompatibelt med både nes og snes, Little John New Generation, burde vel ikke være vanskelige oppgaven å lage en emulator som tar det meste av gamle konsoller i dag...

     

    pakken jeg trengte til gfce var forresten gfceu, lå ikke i repositoriene til mepis.

  8. Noen som vet om en NES emulator til Linux? Bruker Mepis og har installert FCEU, men denne har ikke noe GUI, er det noen ekstra pakker jeg må laste ned eller noen som har noe annet forslag?

     

    Det finnes vel ikke emulatorer som kan spille rom fra flere konsoller?

  9. På S.Jensen krevdes det ikke så mye for å åpne porter:

     

    ID Service Port IP Address Protocol Enable

    1 88 192.168.1.100 UDP /

    2 3074 192.168.1.100 UDP /

    2 3074 192.168.1.100 TCP /

     

    På NETGEAR kreves det:

    Service Name, går ut ifra at det er opptil hva jeg vil kalle tjenesten.

    Service user, siden det bare er jeg som bruker den holder det sikkert med any?

    Service Type, UDP/TCP er grei.

    Og triggering port er også grei.

     

    ...men hva menes med:

     

    Required Inbound Connection

    Connection Type: TCP/UDP, TCP eller UDP

    Starting Port 1~65535

    Ending Port1~65535

    skal det bare stå det samme her som i trigger port og service type?

     

    F.eks:

    Service name: XBOX

    Service user: ANY

    Service type: UDP

    Trigger port:88

     

    Connection type: UDP

    Starting port: 88

    Ending port: 88

    ?

  10. Jeg hadde bytta passord til routeren, men bruker er fortsatt admin. bruker også WPA-PSK kryptering og det er bare jeg som "skal" ha tilgang til routeren.

     

    EDIT: Og adressen til routeren er 192.168.1.1, kan man bruke adresser som slutter på 2 og 3 for å få tilgang til routeren?

     

    EDIT2: Finnes det noen mulighet til å sjekke hvem som har vært logge inn på netverket mitt eller vært inne på routeren?

  11. Har NETGEAR trådløs router, men noen ganger når jeg prøver å skrive inn adresse til routeren: 192.1681.1 kommer denne feilmeldingen:

     

     

    (192.168.1.2) is managing this device.

     

     

    Hva er dette? Er veldig irriterende!

     

    Har NETGEAR WGR614, helt ny og kan byttes på el-kjøp innen en måned, har sett litt på Linksys WRT54GL. Har sammenlignet linksys sin uten L med NETGEAR sin og NETGEAR har ofte fått litt bedre score på anmeldelser, vet ikke om det er noen store forskjeller på dem. Bruker også forresten Linux, vet ikke om det har noe å si med valg av routere.

  12. Kunne jo fått et eget forum under programmer som het news og gjelder for alle os hvor vi selv la ut nyheter og linker, om ikke dette hadde ført til fullstendig kaos...?

     

    Det er ikke først og fremst fremming av Linux jeg ønsker, men:

    Det er faktisk mange på forumet som ønsker å vite mer om Linux.

     

    Når man skal komme med programanbefalinger så bør man finne programmer som finnes på Linux/Unix/MAC&Windows så ALLE kan få noe ut av artikkelen. Det finnes som regel et bra alternativ til de fleste programmer som går under her.

     

    Og når jeg skriver diskriminerende mener jeg f.eks den nyheten jeg leste for lenge siden hvor det var et helt oppslag om at XP hadde fått et nytt vindukant tema, som i tillegg så nokså likt ut som det vanlige... De fleste distroer har sine egne, disse varierer litt fra utgave til utgave, i tillegg til at grensesnittene og utviklere legger med en flere temaer. Skulle likt å sett en nyhet for hver gang en distro kom ut med et nytt tema, men på en annen side, dette er kanskje stort nytt for Windowsbrukere?...

×
×
  • Opprett ny...