Gå til innhold

Me04

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Me04

  1. Heisann! :-)

     

    Har søkt i forumet og funnet noen tråder om dette, men de er noen år gamle så lagde like godt en ny. Håper noen kan gi et godt svar :-)

     

    Fikk nylig en parkeringsbot i Sverige på leiebilen fra Norge.

    Bilen er nå levert tilbake og jeg sitter her med boten i hånda.

    Skal jeg betale den?

     

    Det står:

     

    Bestridanden handlaggs av:

    Polismyndigheten i Skåne

    Polisområde Malmø

    Parkering

     

    Jeg ser for meg at hvis jeg ikke betaler denne boten, vil de som står over her purre til Hertz her i Norge som videre vil finne ut at jeg hadde bilen da boten ble skrevet og dermed sende meg purringen?

    Kan dette stemme? Noen som har erfaring?

     

    Setter stor pris på svar :-)

     

  2. Takk for svar ilpostino :-)

     

    Ja, har selv opplevd at det plutselig dukker opp hentelapp i postkassa, men aldri gått så lang tid tidligere.

    Jeg må vel ta kontakt med posten og høre om forsikring? Men er det ikke mulighet for å ringe Apple og be om sperring av IMEI, de har da en oversikt om telefonen er blitt registrert opp mot dem når den tas i bruk første gang? Har fortsatt håp om at det dukker opp en hentelapp, men den blir mindre og mindre for hver dag :-( 6000,- rett i lomma på en tyv.

  3. Heisann!

     

    For noen ukers tid tilbake bestilte jeg en iPhone 5S fra en liten sjappa i USA.

    Denne telefonen har jeg fortsatt ikke fått da den er blitt rota bort i posten. Jeg hadde sporing på den helt til den reiste ut av USA for 3 uker siden. Siden har jeg ikke hørt noe, jeg antar det er en forbanna idiot et eller annet i systemet som rett og slett har forsynt seg av den. Telefonen er helt ny og ulåst og kan derfor brukes uten noen problemer for tyven.

     

    Det jeg lurte på er om det er mulig for meg å få denne sperra på noen måte? Hvis ikke jeg får bruke den, skal ikke noen andre få bruke den!!!

    Jeg vet at politet har en mulighet til dette? Eller må jeg ringe Apple evt? Eller må jeg be butikken gjøre det?

    Jeg har kvittering på mail med IMEI på telefonen og så vidt jeg vet er det vel denne som trengs for å sperre den? Men vil sperringa virke i Norge da dette teknisk sett er en amerikansk telefon?

     

    Jeg har forøvrig tatt kontakt med butikken den er kjøpt i, men har ikke fått noe svar fra dem foreløpig (venter svar innen 2 dager). Jeg vet dette ikke er noen svindel fra butikkens side da jeg har vært i butikken i USA og kjøpt ting hos dem tidligere.

     

    Takker for alle svar!

  4. Hei!

    Jeg lurte på om hvordan det er med innreise til USA hvis man har blitt tatt for naskeri. Altså jeg har tatt ESTA søknaden på nettet og har vært og hatt intervju på ambassaden, men fikk der beskjed om at jeg heller skulle prøve igjen om noen år. Jeg ble tatt for naskeri på butikken jeg jobbet i, men hadde egentlig ikke stjålet noe. Jeg ble tatt fordi jeg ikke hadde kvittering på det jeg hadde kjøpt, hele summen var på 202,- Dette skjedd for 2 år siden, men boten fikk jeg for ca 1,5 år siden. Jeg lurer på om det er verdt å forsøke å komme seg inn i landet eller om det er blir helt håpløst? Jeg nekter å tro på at ALLE de som reiser inn i USA har plettfri vandel? Noen som har erfaring med dette? Jeg skal forøvrig bare på ferie i en uke.

    Takk for svar :-)

  5. Jeg har ingen andre lovbrudd nei. Jeg fikk nei rett og slett pga naskingen. Men jeg forklarte at dette ikke var noe jeg gjorde meg vilje, men heller at jeg ikke hadde kvittering på det jeg hadde kjøpt. Men jeg har ingenting annet på rullebladet og jeg skal bare være der i en uke. Jeg kan ikke skjønner at det skal være så vanskelig...det er jo ikke slik at de flere tusner som kommer inn i USA daglig, ALLE har plettfri vandel?

  6. Jeg har vurdert dette ja. Jeg har lest litt rundt og det virker som det er verre om man har 2 eller flere lovbrudd på rullebladet. Men jeg er litt bekymra fordi dem da sikkert kan se at jeg har fått avslag på Visum og hvorfor jeg har fått dette. Men det skader vel ikke å prøve håper jeg :-/

  7. ESTA søknaden som jeg fylte ut for en stund siden, huket jeg "NO" på. Men det var fordi jeg var usikker på hva dette betydde. Så den ble jo i grunn godkjent. Men jeg sendte så e-post til ambassaden og dem anbefalte å søke om Visa. Dama i skranken bare sa at jeg burde fortsette å gjøre det jeg gjør, altså studere og slikt og så prøve igjen om et par år. Herregud...

  8. Hei!

    Jeg lurte på om hvordan det er med innreise til USA hvis man har blitt tatt for naskeri. Altså jeg har tatt ESTA søknaden på nettet og har vært og hatt intervju på ambassaden, men fikk der beskjed om at jeg heller skulle prøve igjen om noen år. Jeg ble tatt for naskeri på butikken jeg jobbet i, men hadde egentlig ikke stjålet noe. Jeg ble tatt fordi jeg ikke hadde kvittering på det jeg hadde kjøpt, hele summen var på 202,- Dette skjedd for 2 år siden, men boten fikk jeg for ca 1,5 år siden. Jeg lurer på om det er verdt å forsøke å komme seg inn i landet eller om det er blir helt håpløst? Jeg nekter å tro på at ALLE de som reiser inn i USA har plettfri vandel? Noen som har erfaring med dette? Jeg skal forøvrig bare på ferie i en uke.

     

    Takk for svar :-)

  9. Heisann,

     

    Jeg har et lite problem når det kommer til jobb. Jeg har et friår før studier og trenger en fast stilling der jeg kan jobbe MYE.

    Jeg har akkurat fått en deltidsstilling hos en arbeidsgiver, men jeg får ikke jobbet så mye som jeg vil.

    Han mente at jeg hadde et par faste dager i uka, men kunne jobbe mer om jeg ønska. Men jeg tenker at dette blir helt feil å gå

    ut ifra. Nå som Jula nærmer seg så er det sikkert behov for mye folk, og da kommer jeg sikkert til å jobbe en del, men så fort Jula er over,

    er jeg redd for at jeg kun kommer til å jobbe de 2-4 dagene som er fast. Så det at han sier at jeg kan jobbe mer om jeg vil er likevel ikke

    en garanti for meg føler jeg, jeg vil gjerne ha et viss antall timer skrevet i kontrakten og ikke bare muntlig.

     

    Men dette fikk jeg ikke sagt rett ut til han slik det står ovenfor, både fordi jeg ikke visste hvordan jeg skulle gå fram og også fordi han var veldig på og nesten altfor hyggelig mot meg. Men jeg la igjen et inntrykk av at jeg ville jobbe mye.

     

    I tillegg har jeg søkt en del andre stillinger der søknadsfristen enda ikke har gått ut.

    En av disse stillingene er i en butikk som skal åpnes snart og her har jeg søkt heltidsstilling. (Søknadsfristen er om ca 2 uker)

    Ettersom en kompis av meg jobber i samme butikk et annet sted, la han inn et godt ord for meg til han som

    intervjuer, men jeg har uansett hatt en veldig god følelse ang denne jobben og venter bare på å bli kalt inn til intervju.

     

    Det stedet jeg har fått jobb på, har jeg fått over helga til å bestemme meg for hva jeg vil. Men arbeidsgiveren vet ikke at jeg venter på svar

    fra andre steder, han ønsket meg velkommen til bedriften og ga meg nesten i sjans til å kunne si at jeg trenger lengre tid på grunn av

    diverse årsaker (Veldig hyggelig og snill arbeidsgiver).

     

    Jeg har tenkt å prøve å snakke med han til mandagen og forhandle om kontrakten sik at jeg får flere timer.

    Men det jeg er redd for er, hva om jeg ikke får de timene jeg vil ha og velger å si "nei" til stillingen samtidig som jeg ikke blir innkalt til intervju på det andre stedet? Da har jeg plutselig ingenting lenger.

     

    Og jeg vet at jeg kommer til å bli bitter hvis jeg om 1-2 uker blir innkalt til intervju på den andre stillingen, men har allerede sagt ja til jobben jeg har fått nå, men med de få timene jeg har fått fra arbeidsgiveren.

    Det jeg da lurer på er om jeg kan bruke prøveperioden min her? Kan jeg plutselig midt i opplæringen si at jeg ikke vil jobber der lenger? Finnes det andre muligheter jeg kan benytte meg av?

    Virkelig et dilemma dette!

    Håper det var forståelig skrevet.

     

    Setter virkelig stor pris på svar!

  10. Heisann Le-an:)

     

    Leste svaret ditt og tenkte jeg skulle stille deg noen spørsmål ang studiet om du kunne? Hvor lenge varer studiet? Og hvordan er det da når du skal tilbake til Norge og praktisere som klinisk psykolog etter endt studier? Slik jeg har forstått det, er det vanskelig å få godkjent studiet i Norge?

     

    Er studiet generelt veldig vanskelig? Er det noe du angrer på? Noe du er veldig glad/fornøyd for/med?

     

    Setter virkelig stor pris på svar da jeg står ved et veiskille og har et STORT dilemma:/

     

    Mvh

    Ibrar

×
×
  • Opprett ny...