Gå til innhold

Pewbz

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pewbz

  1. Prøvde meg på Plex, mens synes hele systemet deres er et eneste stort rot. Brukte alt for lang tid på å cache alle filene, så jeg gav opp og bruker i dag Serviio som fungerer utmerket med både Samsung og Sony smart tv.  

    Det finnes flere måter å legge til filer på, og man kan skru av cacheing der Plex vil hente ut informasjon av en video som vist under. Men man kan skru av denne funksjonen og bare få opp en rein mappe struktur som man har lagt til. Jeg liker å ha litt orden på hva jeg har sett og liker måten det er å finne frem i filmer på med plex. Samme med at den henter ned automatisk undertekster for meg, og legger til cover og behind the scenes automatisk.

    DHQNuWm.jpg

  2. Jeg bruker selv et lignende oppsett som du spør etter, og det finnes flere veier å gjøre det på.

    Men jeg har en hjemmelaget server som kjører Freenas (NAS) som igjen kjører Plex(håndterer alle filmer og serier mot chromecast/tlf/nettbrett/laptop osv.. selv hjemme og ute på farten), og til slutt har jeg Transmission(torrent klient) på samme maskin.

    Transmission kan kontrolleres enten med web-interface eller egen app/program som finnes til android/windows(usikker på ios).

     

    Alt fungerer sømløst og det er så enkelt at selv mor kan bruke det. Men det finnes ferdig bygde NAS som er veldig enkle å sette opp med både Plex og Transmission(bruker disse som eksempel da det er veldig populære og gode programmer). Men vær obs på at prosessoren i NASet bør være kraftig visst du vil transcode filmer og ikke kan bruke direkte avspilling. Synology og Asustor har noen modeller med Intel I3/I5 visst jeg ikke husker feil.

    Anbefalt er 1000passmark for 720p og 2000passmark for 1080p (eksempel på hva jeg bruker).

  3.  

    Førsteinntrykk til Plex server er bra. Foreløpig ingen hakking ved bruk, noe mer venting enn da alt gikk direkte fra pc til tv med kabel innimellom.

    Skal teste mer. Det er i hvert fall en billig løsning!

    Må alle i husstanden betale hver for seg for appen eller kan en logge seg inn med samme brukernavn på alle enheter (som har ulike Google brukernavn)?

     

    Plex server + chromecast er en vinner hos meg ivertfall, eneste er 4k støtten kan du glemme med chromecast og tror ikke Plex er helt klar enda. Eventuelt du kan vurdere nye Roku 4 som støtter 4k.

     

    Du kan bruke samme Plex konto på flere enheter (jeg bruker det på 4-5enheter), men selve appen må nok kjøpes for hver google konto(Du kan lese mer om det HER). Så lenge du har kraftig nok pc til å transcode filmene og nettverket er bra nok så skal du ikke oppleve noe hakking. For ditt formål er kanskje Plex litt "overkill" men syns det er greit at plex converterer film filene mine til noe som mine avspillere liker.

  4. Du kan evnt kjøpe vindu til R4 kabinettet visst det er det du er ute etter.

    Har selv Define R3 og H440, og ytelsesmessig vil jeg si R3/R4 var bedre med tanke på airflow visst du har luftkjøling. H440 er ett mye bedre kabinett visst du skal gå for vannkjøling imo + det ser helt fantastisk ut.

    Men valget blir etter smak, begge er veldig gode kabinetter.

    • Liker 1
  5. Hvis du går for ZFS ville jeg valgt å gå for raidz2 med 10 disker (8+2). Du kan evt. klare deg med 9 disker en stund hvis det hjelper deg noe, som jeg forklarte i forrige post. raidz3 krever mer prosessorkraft da mer paritetsdata må regnes ut, mens raidz1 kan bli litt risikabelt med så store disker man bruker i dag (det tar lang tid å bytte ut en disk som har feilet, og man risikerer en ny feil mens dette pågår --> katastrofe hvis man ikke har backup).

     

    Uansett må du ha dataene dine på disker som ikke er del av det nye NAS-oppsettet, hvis dette skaper problemer er muligens det enkleste å kjøre raid10, så kan du kopiere over dataene gradvis. Evt. kan du gå for raid50 (raidz1) med 3 og 3 disker.

    Jeg tenkte først på raidz2 med 10 disker, men skal prøve å finne en løsning for å få alle diskene inn i maskinen på engang sånn at jeg får 1 raid istede for 2-3. Regner med at det blir enklere å holde styr på, må bare få lånt meg noen disker til midlertidig backup kanskje.

    Er det verdt å skaffe en 60-120gb SSD for caching til FreeNAS?

  6. Takker for svar så langt, men hvilket type raid jeg skal gå for er fortsatt ett lite problem. Jeg hadde som plan å kjøpe inn 3x 3TB disker og sette de inn i nye NASen. Og så overføre filer fra gammel NAS til ny sånn at mine gamle harddisker blir tomme sånn at jeg får brukt de i den nye serveren. Dette må gjøres 2 ganger da jeg har 2 eksisterende NAS med 4-disker hver, og vil gjerne bruke disse diskene. Totalt tenker jeg 8-10 disker hvor jeg har mulighet til å miste 2-3 disker samtidig, vet ikke om dette lar seg gjøre på en god måte?

     

    Jeg vet at raidet ikke vil bli maksimalt utnyttet med det første pga forskjellig størrelse på diskene, men har tenkt å kjøpe inn nye på sikt når det trengs mer plass eller de dauer.

  7. Hei folkens!

    Sitter idag med 2x ReadyNAS 4-bay for lagring, men disse er ikke akkurat "top of the line" nas bokser så de sliter mye med IOPS og høy filoverførings hastighet.

    Har da tenkt å gå for innkjøp av hjemmesnekret NAS, og det eneste jeg kommer til å beholde er mine eksisterende disker. Men ser for meg at rundt 8-disker i utgangspunktet vil holde da jeg kommer til å oppgradere de minste diskene etterhvert.

    Ønsker at systemet skal være fleksibelt sånn at jeg enkelt kan ha mulighet til å bytte til bedre hardware om noen år. Samt ekspandere raidet med flere disker i fremtiden.

     

    Hva jeg lurer:

    -----------------------------------

    FreeNAS vs unRAID - Hva burde jeg satse på for å få best mulig fleksibilitet med tanke på utnyttelse av lagringskapasitet og redundans? Raid-z?

     

    Hovedkort+CPU+ram - Noen forslag til ett oppsett som holder? Har sett på "Asrock C2750" med 16-32gb ECC minne som en kandidat.

     

    Kabinett - Viktig at det den er fysisk liten(bor i leilighet), men lydnivå er ikke viktig da den vil stå i en bod. Har sett på "Silverstone DS380" som ett alternativ.

     

    Raid controller - Vil jeg trenge det? Fordel og ulemper med software/hardware raid ved bytte av hardware i senere tid?

     

    Plex server - mulig å få inn?

     

     

    Hva jeg har av disker:

    -----------------------------------

    2x WD RED 3TB

    2x Samsung Spinpoint F3/F2 1.5TB(husker ikke helt)

    4x Samsung Spinpoint F3 2TB

     

     

    Dagens oppsett blir brukt til lagring av film og serier, samt jeg kjører en Plex server på min hovedmaskin. Litt usikker på om jeg vil flytte Plex serveren til nye boksen eller beholde den på den andre maskinen, da det trengs litt cpu kraft for å transkode 1080p materiell. Idag er det maks 2-3 streams samtidig så er litt usikker på hvor mye kraft dette tar.

     

    Angående budsjett så vil jeg jo holde det billigst mulig, men rundt 4-6k(uten disker) og mer er mulig visst det er mye å hente på å gå opp ett hakk.

     

     

×
×
  • Opprett ny...