Gå til innhold

T homas

Medlemmer
  • Innlegg

    704
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av T homas

  1. Gå for UZB1. :)

    https://www.tronika.no/en/interface/760-interface-uzb1.html

     

     

     

    Selv om det er morro og "fikle" er det også veldig kjekt at ting "bare funker". Homeseer har jeg forstått ligger i "fikle" enden av skalaen?

    Det er et spørsmål om definisjoner. Jeg vet ikke om noe som "bare funker" i hjemmeautomasjons-klassen innen rimelighetens grenser. Du får muligens fatt i noe som "bare funker", men da må du også betale for at noen andre skal sette det opp. Alt annet krever egeninnsats i form av "fikling" (om du vil kalle det det).

     

    Hva er målene dine? Hva ønsker du å automatisere? Og i hvilken grad skal du automatisere?

     

    Utrykte meg kanskje litt klønete, men målet er jo at dette er noe som skal gå i bakgrunnen uten at man egentlig merker noe særlig til det, annet en at det er hakket smartere en vanlig. Ikke noe man må inn og justere hver dag. Selvfølgelig må man det i starten og sikkert når man kommer på mere smarte/morsomme funksjoner man ønsker seg. Men i det daglige ønsker jeg at det skal virke uten at man tenker for mye over det.

     

    Jeg ser for meg at lyset i gangen skrur seg på når man kommer hjem, temperatur blir justert opp på panelovner/varmekabler, mulig radio blir skrudd på via sonos. 

     

    Når man går igjen blir alle lys slukket (også de man har skudd på med vanlig bryter) temperaturen senkes.

     

    Jeg ønsker meg en bryter ved nattbordet som setter leiligheten i "nattmodus", hvor alt av lys skrus av, temperatur senkes, det varsles om yale dorman ikke er låst. 

     

    Jeg ønsker meg at når alarmen går på morgenen blir lyset juster opp gradvis (helst før alarm kanskje), sonos kommer på i riktige rom. Dette må jo være til forskjellige tidspunkter basert på uke/helg. Helst burde systemet også vite om jeg er hjemme eller ikke, slik jeg har det nå så går jo sonos på om jeg glemmer å skru det av når jeg ikke er hjemme.

     

    Jeg vil at belysningen skal endre seg når jeg setter på en film på f.eks chromecast, men går tilbake når jeg setter på pause eller avslutter. 

     

    Jeg vil ha varsling på telefon når potteplantene blir tørre eller vaskemaskin/tørketrommel er ferdig.

     

    Automatisk lysskjerming, gjerne basert både på temperatur inne og direkte lys inn i rommet.

     

    Mye av dette er jo drømmer, men et sted må man jo starte da :) 

    • Liker 1
  2.  

    Drar opp en litt eldre tråd her, men er ikke så mye aktivitet på denne delen av forumet så jeg går ut ifra at det går i orden.

    Aktiviteten skyldes at mange bidragsytere har flyttet til hjemmautomasjon.no. ;)

     

     

    Har jeg forstått riktig at Homeseer er kontroller programvaren som man kan kjøre på en vanlig windows maskin, med en z-wave usb dongle tilkoplet?

    Ja, det er riktig.

     

    Og det beste alternativet, etter min mening.

     

    Eller man kan kjøpe ferdige "bokser" som kjører både programvare og fungerer som z-wave sender/mottaker?

    Det kan man også kjøpe. HomeSeer har Zee2 og S6. FutureHome har en boks. Vera er et annet alternativ, Zipato likeså.

     

     

    Takk for svar, da får jeg opprette meg en bruker på hjemmeatomasjon.no :) 

     

    Z-wave usb dongler er stort sett like? Eller er det spesielle som er anbefalt her? Jeg har sett på UZB, men tror ikke jeg fant den i norsk nettbutikk, mulig jeg har blingset.

     

    Selv om det er morro og "fikle" er det også veldig kjekt at ting "bare funker". Homeseer har jeg forstått ligger i "fikle" enden av skalaen?

  3. Drar opp en litt eldre tråd her, men er ikke så mye aktivitet på denne delen av forumet så jeg går ut ifra at det går i orden. Jeg har sett litt på hjemme automasjon og z-wave. Men jeg faller litt av lasset når det kommer til controller biten.

     

    Har jeg forstått riktig at Homeseer er kontroller programvaren som man kan kjøre på en vanlig windows maskin, med en z-wave usb dongle tilkoplet?

     

    Eller man kan kjøpe ferdige "bokser" som kjører både programvare og fungerer som z-wave sender/mottaker?

  4.  

    Android 4.4.4 er sluppet. Veldig positivt at Sony er første produsent til å komme med nyeste versjon.

     

    @SonyMobileNews andd Android 4.4.4; KitKat rolling (phased) for #XperiaZ1, #ZUltra & #Z1Compact app improvements, camera tweaks, security updates & more!

     

    Link to Tweet:

    Hmm... Jeg har ikke fått denne oppdateringen enda. Får hverken gjort det på mobilen (OTA) eller i Sony Bridge. Er jeg den eneste det gjelder for, eller er det bare den norske utgaven som er treg?

     

     

    Jeg fikk oppdatert telefonen min nå via pc.

  5. Jeg gikk Dataelektroniker, helt greit det. Sånn jeg har forstått det er forskjellen på Dataelektroniker og IKT servicefag at det blir fokusert mer på elektronikken og mindre på software, husker vi lagde en strømforsyning feilsøkte på printer osv.

     

    Jeg var heldig og fikk en lærling plass hos et konsulent firma og jobber i dag utelukkende med en software jeg har spesialisert meg på. Kompisen som gikk samme linje som meg jobber i dag med service på printere og bruker pc kun til og føre timer. Så hva du ender opp med etterpå har mye og si med hvor du har lærlingtiden din.

     

    Hvordan det fungerer med hva du har rett på og ikke må nesten noen andre svare på.

  6. Ok, så i samtale med butikken var vi da selvfølgelig i ferskvann :p

     

    Telefonen ble skylt med ferskvann etterpå, og alle portene var lukket godt. Problemet mitt er at vannet tydeligvis har kommet innenfor telefonen, og antageligvis ligger å korroderer.

     

    Ser at jeg skulle lest brukermanualen bedre men når jeg snakket med selger var jo båtliv et vesentlig salgs punkt i og med at den var "vanntett".

     

    Tar den kvelden er det jo verdt et forsøk med reklamasjon/reparasjon også får man bare innse at man dessverre ikke får både pose og sekk, eller i dette tilfellet "skikkelig vanntett" og smarttelefon.

  7. Heisan,

     

    Har hatt Z1 en stund nå og egentlig ikke hatt bruk for det faktum at den er vanntett, annet en at jeg har skylt den et par ganger i vasken rett og slett for og vaske den.

     

    I forrige uke når vi var ute med båten hadde vi ankret opp og gått i land. Jeg la igjen telefonen i båten, svømte ut og hentet den og svømte inn igjen. Hadde telefonen i hånden så den var maks en "armlengde" under vann. Når jeg kom opp tenkte jeg meg ikke om og stappet i aux kabelen fra høyttaleren. Telefonen reagerte som man stod og trakk kontakten "inn og ut" og det gikk opp for meg at hullet antagelig var full av saltvann, det virket ikke som den tok noe skade av dette.

     

    Når jeg skulle ta bilder på vei hjem senere (to-tre timer) så syns jeg bildene ble så rare, snur telefonen og ser at linsen er full av dugg og små dråper på innsiden. Dette forsvant til dagen etter. Spørsmålet mitt er om dette skal skje? ettersom duggen var på innsiden har den jo blitt fuktig, jeg vil tro at jeg har påført den skader som kommer til å vise seg senere. Hva syns dere jeg skal gjøre? Levere inn telefonen på butikken? det er jo ingen "feil" nå i og med at duggen er forsvunnet.

  8. Har de siste 2 årene jobbet med å lage min egen barbersåpe. Har gradvis jobbet meg frem mot noe jeg personlig synes er den beste såpen jeg har prøvd. Har fått testet den hos kjente og ukjente og har fått gode tilbakemeldinger. Lurer på om noen er interisert i å få tilsendt en liten mengde såpe for test?

    Gratis selvfølgelig.

     

    Hei,

     

    Kunne godt testet, men hva inneholder den? ikke nøyaktig men en grov oversikt. Det er greit og ha en viss formening om hva man gnir i trynet ;)

     

    Kan godt tas videre på PM

  9. Jeg har Logitech k400 jeg har koplet til i front på min NUC, som igjen står bak en glassdør i tv benken. Merker at dette ikke fungerer optimalt da det blir mye "hakking", det hjelper noe å åpne glassdøren men blir ikke bra. Dette fungerte bra på laptopen som stod der tidligere.

     

    Mener jeg leste tidligere her at trikset var og bruke mus/tastatur med bluetooth istedet for. Noen som har tips til tastatur med pekeplate (slik som k400) som går på bluetooth?

  10. Hva tenker dere om dette oppsettet:

     

     

    • INTEL NUC I3 4010U HASWELL 2.5" MINI- HDMI/DP LAN BAREBONE
    • DELTACO HDMI - HDMI MINI HIGH SPEED W/ ETHERNET 3M
    • INTEL WLAN 7260 MINI PCIE DUAL BAND 802.11A/B/G/N/AC BT4.0
    • KINGSTON 8GB SO-DIMM 1600MHZ DDR3L CL11 1.35V
    • SAMSUNG 840 EVO 120GB SATA SSD TLC

    Forstod det slik at det holder med i3 for og kjøre full HD. Kommer til å installere Win 8.1 og bruke maskinen til Netflix, HBO Nordic, Wimp.

     

     

    jeg har valgt det "høye" kabinettet for og kunne bruke 2,5" disk. jeg er litt usikker på behovet her, men ser for meg at det blir lettere med utvidelse av disk dersom det blir behov for det F.eks en hybrid disk.

     

    Jeg kommer til å kjøre kablet nettverk, men ønsker muligheten til å bruke trådløst.

     

    Noen som har noen innvendinger mot oppsettet? kunne jeg kommet billigere ut ved å velge noe annet, uten å gå utover funksjonalitet?

     

    Handlelisten er satt opp hos Dustinhome.no

  11. Jeg har et billig intercom sett fra ebay, har fungert bra det både som handsfree og intercom. Det er jo ikke verdens beste kvalitet og jeg er veldig usikker på hvordan det vil fungere etter en tur i rein. Jeg har kun brukt det som intercom mellom fører og passasjer ikke mellom sykler så jeg vet ikke hvor god rekkevidde det er, men blir det et problem kan man jo kople til telefon.

  12. Irriterer meg litt over hvor mange som benytter blinklys i flettesituasjoner, men unnlater å blinke ved feltskifte. Tyder på at de har sovet i timen under kjøreopplæringen.

     

    Never give up the element of suprise, der er essensielt ved kø kjøring i Oslo.

     

    Det som irriterer meg ved fletting av to felter ved kø kjøring er når de i høyre feltet (de som skal inn på veien) "fletter tidlig" hvor de bak da kjører forbi til enden av feltet. Noe som gjør at istede for og slippe inn en bil ender jeg opp med å måtte slippe inn 10

  13. Trenger ingen jakke over en blazer? Er ikke spesielt kaldt i Mai

     

    Kommer nok til å bruke den svette dressen min. Om jeg våger meg ut døra, vil gjøre minst mulig på 17 Mai

     

    Var egentlig mest redd for regn, men når jeg tenker meg om holder det vel med en paraply

×
×
  • Opprett ny...