Gå til innhold

HjallaPC

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HjallaPC

  1. Uansett hva som skjer, kommer ikke de "gamle" toppkorta til å bli solgt til et par hundrelapper. Hvis de ikke blir solgt, blir de destruert!! :ohmy:

     

    Dere skulle bare visst hvor mye nye varer (alle slags) som blir skrota for ikke å ta plass på lageret. Dette gjelder alle typer varer som selges over disk i dette landet, fra støvsugere, barbermaskiner til bremsetromler og eksospotter til lastebiler :thumbdown:

     

    De dumper ikke prisen på de nestbeste når de kommer med et nytt produkt, da vil jo (nesten) ingen kjøpe de dyreste :nei:

  2. Det som kommer opp i min maskin under tastatur i kontrollpanel er "standard 10/102- key og Natural ps/2 keyboard" Jeg har winXP home med servicepack 2. Når jeg går på detaljer på driverfil heter de "C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\i8042prt.sys og C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\kbfclass.sys"

     

    Veit ikke om dette var til noe hjelp, men sånn er det på min maskin, standard microsoft drivere.

    Det høres ut som Fn + Num (samtidig EN GANG. Fn-tasten ligger nederst til venstre og Num-tasten ved siden av Deleteknappen oppe til høyre) men hvis det ikke funker veit jeg desverre ikke.

  3. Du er klar over at X800 GTO ikke har 16 pipelines, men kun 12?

    Høres ut som du tror at du er garantert 16.

    5288264[/snapback]

     

    Dette kortet kommer fra samme sendinga som Cantus fikk opp til 16 pipes (en annen tråd). Er klar over at det ikke er noen garanti for at det går, men jeg lurte på hva feilmeldinga betyr, hva jeg evnt. gjør galt. Hvis det er andre som har prøvd og det ikke går, hadde vel de fått den samme feilmeldinga, eller??

  4. Kjøpte dette fra Psdata de 9.des. Klarer ikke å låse opp pipes'ene, selv om jeg prøver øvrige forslag fra forumet. Ny BIOS/ Flashrom?

    5286903[/snapback]

     

     

    Hva slags feilmeldinger fikk du? Hvilken måte prøvde du å flashe det?

    Har prøvd selv med et kort kjøpt i november, men jeg fikk feilmelding:

    "Adapter 0 not found"

    "ERROR 0FL01"

    Skjermkortet ser ikke ut til å ha tatt skade, men kjipt var det :thumbdown:

     

    Noen som har peiling på hva de feilmeldingene betyr?

  5. Hjelp, jeg har prøvd og flashe skjermkortet (connected3D) omsider, men jeg får opp feilmelding: "Adapter 0 not found" og på linja under står det "ERROR" med blinkende rød skrift etterfulgt av "0FL01".

     

    Har googlet rundt og lest en masse uten å bli klokere.

     

    Systemet ser ikke ut til å ha tatt skade Tok akkurat 3DMark05 og fikk 4522

     

    vga core clock 398,3 og minnet 492,8 (Omega drivere)

    Har en A64 xp3200+(2100mhz) på A8N sli Premium og 1gb Twinnmos (2x512)

     

    Noen som har forslag? Hadde vært takknemlig for all hjelp :)

     

    Må desverre reise på jobb nå, men kommer innom igjen i morra kveld(seint)

     

    mvh

    Jan Ove

  6. Et tak vil også presse marginen til de store leverandørene av hjemmepc hvilket er beviselig ganske store, det vil også presse hjemmepc utvalg i diverse bedrifter til å velge billigere leverandører. At hjemmepc utvalg anbefaler sine ansatte altfor mye pc i forhold til behov og ordlyden i ordningen.. lopper jo bare ansatte/medarbeidere for unødvendige penger.

     

    Skal ikke bestride at det er en del aktører i denne ordningen som ser det som en gyllen mulighet til å "skumme fløten". Har sett noen talentløse oppsett, men er det en ansatt i bedriften med litt kunnskap om emnet burde en kunne unngå de verste fellene.

     

    Det skal vel i utgangspunktet være jobbrelatert, men jeg mener når det først skal brukes, bør en bruke utstyret til litt mer enn en dyr skrivemaskin. Det er først når en kan kombinere pc, kamera, skriver/fax/scanner og bredbånd, at ting virkelig begynner å skje. Det må være noe som kan inspirere en som i utgangspunktet ikke er interessert i data til å se og bruke potensialet til slikt utstyr. Først da når "gløden" er tent, vil interessen og viljen til å lære dette være på topp. Ellers risikerer man en overpriset skrivermaskin, som vil støve bort i en krok.

  7. Blir litt provosert av motstanden til hjemmepc-ordninden. Det er en gyllen mulighet for vanlige arbeidstakere å få kunnskap og innføring i dataverdens muligheter.

     

    Jeg har "rota med" data siden tidlig på 90-tallet, men for mange av mine kolleger har aldri vært borti en datamaskin. Jeg vet at flere som jeg oppmuntret til å bli med i ordningen har takket meg for det for det visste ikke at en kunne gjøre så mye med en pc. Det hadde med andre ord åpnet seg en ny verden for dem. Dette er mennesker som ikke så poenget med å¨kjøpe seg datamaskin i utgangspunktet.

     

     

    For en vanlig lønnsmottager med familie (les huslån, billån, barnehageutgifter, sfo osv) kan et kontantkjøp på 10 k være en ganske uoppnåelig. Personlig hadde jeg bare stasjonære pc'er som jeg har fllika og oppgradert etterhvert som en har hatt mulighet til det. Hvermansen plukker ikke deler og setter det sammen sjøl, men er avhengig av å få det i en pakke.

    Når det gjelder 10k som grense synest jeg den er latterlig. 3 år i dataverden er en evighet med det tempoet utviklere av hardware og software har. En bør kjøpe en pc i det øvre segmentet for at den skal være noe som helst å ha etter 3 år. Tilleggsutstyr slik som skriver/fax/scanner, kamera o.l. er med på å heve kompentansenivået og brukergleden ved utstyret. 42" plasma skal jeg derimot være enig med at en ikke trenger, men tror ikke det er så j... mange som skaffer seg det gjennom denne ordningen.

     

    Når det gjelder "finansieringen" er det ikke sånn at du får tilbake penger av staten. Beløpet blir trekt fra på bruttolønnen som vil si at du får noe mindre skattetrekk. Det er avhengig av hvor mye skatt du betaler i utgangspunktet som avgjør hvor mye du sparer på ordningen. Staten taper litt i skatteinntekter, men "tjener" på det at fler og fler av den generelle befolkning lærer seg å bruke datautstyr. Dette er en billig måte å få folk til å utvide kunnskapsnivået, både når det gjelder datamaskiner og samfunnet generelt med tanke på hvor mye informasjon som ligger ute på verdensveven.

     

    Skal gi et eksempel:

     

    En kollega av meg bor i Bergen, firmaet holder til på østlandet (transport). Han kjøpte seg en bærbar til 16,5k , et ixus digikamera til 5k og en fax/scanner/printer til 4,5k + bredbånd fra NGT. Fra å være litt asosial med litt lite allmenkunnskaper, er han i dag ganske oppegående ang ting som skjer i sammfunnet rundt han. Han leser aviser, sender timelister med fax til arbeidsgiver, tar bilder i forbindelse med jobb feks ved skader på gods, bil eller bare et fint motiv i Aurlandsdalen, sender dette på e-mail til firmaet eller venner. Han gikk fra å tro at pc var noe en nørdete/kvisete tenåring drev med på gutterommet til å se at det faktisk er en fantastisk verden der ute, som er full av muligheter han ikke visste eksisterte.

    Og tilslutt poenget, det er veldig, veldig mange som han igjen i dette landet som ikke har sett "lyset"

     

     

    Dette blei litt for mange ord og litt rotete skrivd sent på en lørdagskveld, men jeg bare måtte :)

  8. Etterhvert kom det frem at også Connect3d sitt GTO-kort kunne moddes til 16 pipelines, og i tillegg overklokke bra.. Dette kan jeg nå bekrefte! Minuset med dette kortet i forhold til GTO2, er at det har annen kjerne (R423) og tregere minne (2.0 ns) Men allikevel, som dere ser under, er dette kortet et VELDIG bra alternativ...

     

     

     

    Har akkurat bestilt meg dettee kort på PS Data :dribble: De hadde ikke så mange igjen, så jeg tok ikke sjansen på å vente (kunne få en dårligere revisjon som ikke kunne softmoddes)

    Har følgt med på bruktpriser på "litt bedre" AGP-kort og prisene er urealistiske. Fant ut at det var "billigere" å kjøpe nytt hovedkort, cpu og skjermkort i lengden

     

    Så til kjernen: Når anskaffet du deg kortet (er det samme revisjon som jeg får)?

    og hvilke drivere bruker du; Catalyst eller Omega? (Veit ikke om Omega eksisterer enda jeg, har brukt laptopen de siste 2 åra :p )

     

    Har noe gammel, men ubrukt! waterchill liggende, kan jeg bruke den gpu-kjøleren på dette skjermkortet tro? :hmm:

  9. Ordningen er grei den :yes: Det er mulig at en ikke tjener allverden på den, men det kommer litt an på hvor mye skatt du betaler. Jeg betaler toppskatt og jeg tjener på det :D

    En kan jo selvfølgelig spare pengene i 3 år, men de fleste vil vel ha en maskin nå, og da fungerer denne ordningen bra. Du kan også få bredbånd på bruttolønnsordingen og det sparer du penger på uansett :thumbup:

    Når det gjelder utvalg kommer det helt an på leverandøren. Bedriften min inngikk avtale med Komplett og da sto vi fritt til å velge hva slags maskiner og utstyr vi villle ha :D

    Jeg er i alle fall fornøyd, jeg har skaffet meg mye digg utstyr som jeg ikke ville hatt råd til å cashe ut på en gang, samtidig får jeg ned toppskatten, noen bedre? :cool:

     

    mvh

    Joven

  10. Takker for svarene.

     

    Må vel innrømme at jeg ble ikke mindre i tvil når dere er så uenige :hmm:

     

    Hadde vel egentlig bestemt meg for Eizoen etter LCD-testen, men nå må jeg jammen innrømme at det ikke er lett å være forbruker :)

     

    Jeg er kjempefornøyd med Nec 1760nx'en min og hadde Komplett hatt inne storebroren hadde nok den fått sjefsplassen på skriveborden mitt :yes: men fristen for bestillingen på hjemmepcordningen er 7. juni så den må jeg vel skyte en blå pil etter :roll:

     

    Vel, jeg har noen dager til å bestemme meg på og julenissen har vel sommerferie han også, så det blir vel en av de 2 i overskriften ;)

     

    Skulle det dukke opp noen nyheter angående temaet den neste uka er jeg veldig åpen for forslag.

     

    mvh

     

    HjallaPc / Jan Ove

  11. Får hjemmepc ordning fra jobben til uka og har skikkelig lyst til å dra til med en stor skjem, men hva var det med Eizoen? Er ikke de som er i salg like gode som den i Lcd-testen? Hadde vel valgt Nec'en hvis Komplett hadde hatt den, men desverre. (Har en 1760nx og er strålende fornøyd)

     

    Er kanskje litt gal som vil fleske til med en storskjerm rett etter at jeg kjøpte Nec'en, men når en "sprer" risikoen over 3 år kan jeg ikke la muligheten gå fra meg. :D

     

    Skjermen skal brukes til spilling, surfing, video, redigering film/bilder, ja det meste en bruker pcen til :yes:

     

    Prisforskjellen er heller ikke spesielt stor på Eizoen og Samsungen og må innrømme at Eizoen frister mest :dribble:

     

    mvh

     

    HjallaPc / Jan Ove

  12. Må innrømme at jeg sikler ganske mye på Amd64 versjonen av Medion, men er veldig i tvil når jeg ikke kan finne tester om de, om kvalitet osv. :hmm:

    Får hjemmepc ordning straks og firmaet mitt har inngått avtale med Komplett, så jeg må velge en av de bærbare de selger. Skal brukes til å se dvd-filmer og spille fps :yes:

  13. Anbefaler på det sterkeste CDON..COM. Det er en svensk nettbutikk, MEN de sender fra lager i Norge så du får ikke toll og slikt på kjøpesummen. Prisene er forøvrig i NOK. De er veldig raske til å sende og portoen er kun kr. 29,- pr. bestilling. Får du ikke alt du har bestilt, blir det sent til deg senere så fort det kommer inn på lager, fraktfritt. :yes:

    Du kan kjøpe musikk, filmer og dataspill fra de. Prisene er stort sett veldig rimelige, kanskje unntatt nyheter (cdnyhet koster ikke mer enn kr149,-)

     

    Har kjøpt mye av dem både av musikk, filmer og dataspill og jeg anbefaler de på det sterkeste (igjen) :thumbs:

     

    mvh

    Joven

×
×
  • Opprett ny...