Gå til innhold

CatoHaug

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CatoHaug

  1. Flyttet til Norge. Softwareutvikler/-arkitekt. Tekna eller NITO?

     

    Forskjellene blir mindre og mindre. NITO er størst, og Tekna er størst blant siving/master.

     

    Hovedforskjellen er i minimumskravene for å være medlem:

    • Tekna har master som minstekrav
    • NITO har bachelor som minstekrav (kravet er egentlig knyttet til mengde teknologifag i utdanning, men det likestiller seg ca med en bachelor innen teknologiske utdanninger)

    Begge åpner opp for at erfaring kan kompensere for utdanning.

    Så realiteten er at med master står du fritt til å velge den organisasjonen du liker best. Det finnes både fordeler og ulemper med at NITO er bredere sammensatt, men det ekskluderer ikke masterutdannede fra organisasjonen ;)

     

    Anbefaler at du sjekker litt med andre der du jobber (bedriftsgruppe er viktig, og begge to har ikke alltid bedriftsgrupper i samme bedrift).

     

     

    Disclaimer: Jeg er tillitsvalgt i NITO i en IT-bedrift, og blir i NITO blant annet pga nettverket mitt der. Har flere venner som både jobber og er tillitsvalgte i Tekna, og de vil ta godt vare på deg de også, hvis du kan og vil bli medlem der :) Lykke til!

  2. I går hadde jeg den viktige turen til den lokale fotobutikken, som heldigvis har godt sortiment og flinke folk. Fikk også prøve ut et OMD EM-5 av en kollega i morges.

     

    Jeg fikk holdt, prøvd og snakket om flere kamera, både Olympus og Fuji.. Her er mine tanker:

     

    Fuji X-E1 m/18-55. Føltes som et X100 i hånden. 18-55 var en positiv overraskelse, det ser større ut på bilder enn det oppleves som i hånden. Synes kameraet balanserte godt.

     

    Fuji X-T1, bare hus. Fremdeles god størrelse, på grunn av vekt og dybde virket det veldig mye mindre enn D90. Virker som en fin oppgradering fra X-E1 en gang i fremtiden.

     

    OMD EM-10 m/14-42 EZ. Utrolig kompakt og fantastisk objektivpark mht pris og størrelse. Men synes huset var for lite faktisk. Litt for lavt. Og 14-42 EZ med elektronisk zoom er ikke noe for meg.

     

    OMD EM-5 m14-42 II R. Størrelsen på huset var mye bedre. Utrolig hva 5(?) mm i høyden kan gjøre med ergonomien. Når dette ligger ute til under 5k så virker det som et godt alternativ til X-E1.

     

     

     

    Brukte (bruker) Nikon D7000 m diverse objektiv.

     

    Sommeren 2013 kjøpte jeg et fuji X100S som jeg ble veldig glad i, men savnet etterhvert mulighet for variabel brennvidde i en del situasjoner.

     

    For ca et år siden kjøpte jeg derfor et brukt X-E1 med 18-55mm. Ønsket meg egentlig et X-T1, men ville først se hvordan det fungerte med X-E1. X-E1 er veldig likt X100S men oppleves likevel litt annerledes i bruk pga tyngden på objektivet.

     

    Kjøpte nylig X-T1 med 35mm men har ikke fått brukt det så mye. X-T1 er nokså annerledes enn X-E1 pga grep og midstilt søker og minner mer om et miniatyr D7000 enn et X-E1.

     

    Selv om jeg nå er godt planta i fuji leiren kommer fortsatt til å bruke Nikon D7000 en del.

     

    Virker som om du har gjort akkurat det jeg tenker på, foruten at min økonomi ikke lar meg beholde Nikon-utstyret hvis jeg kjøper meg inni et annet system..

  3.  

     

     

    Jeg tenkte jeg skulle holde på X100 ja, ihvertfall i starten. Jeg ser at størrelsesforskjellen på DX-optikk og X-optikk ikke er så veldig stor, men nå har jeg 18-105 og 70-300, som er en god del større enn 18-55 og 55-200. D90 bygger også mye mer i dybden, og er en del tyngre. En av innrømmelsene jeg har kommet til er at jeg synes D90 m/18-105 er for tungt.

     

     

    Har du sammenlignet vekten mellom de to systemene? m4/3 systemet er jo også verd en kikk når vekta er viktig.

    Huff, ja jeg har brukt fridagen i dag til å sjekke opp i m4/3 og andre alternativer, og nå ble alt enda vanskeligere.

     

    M4/3 er både mindre og mer komplett som system, og ser det er en del bra bruktpriser på objektiver.. Og autofokus er en del hakk bedre.

     

    Men det medfører nye spørsmål, som iso-egenskaper. Hvordan vil de være for et omd em5/10 kontra D90 jeg sitter på i dag? Og kontra fuji?

     

    Ellers har jeg sett på vekten ja. Grovregnet gir X-E1(og X-T1) 400gram besparelse med normalzoom, og 750 gram besparelse på telezoom. (Mot tap av masse brennvidde selvfølgelig)

  4. Pass på at du ikke kjøper enda et kamera du ikke kommer til å bruke. Hvis du er kommet dit at du tar bilder med telefonen så burde du vurdere nøye hvor stort kamera du kommer til å dra på.

     

    Det tenker jeg så absolutt på. Angående å ta bilder med telefonen, så er det bare en observasjon på at jeg faktisk bruker det når jeg ikke har med meg kamera. Grunnen til at jeg vurderer et bytte er nettopp for å få noe som passer bedre til mitt bruk, og som dermed kommer til å bli brukt.

  5. Takk for gode svar så langt, det tvinger meg til å virkelig tenke gjennom dette.

     

     

    Fuji-systemet er jo litt mindre enn Nikon sitt, men det er fremdeles et systemkamera med flere objektiver. Det blir uansett større en X100'en, og forstår jeg deg rett vil du ikke kvitte deg med både X100 og D90 for X-E1. Da har du fremdeles det samme som i dag - et lite kamera som passer i store lommer, og et større kamerasystem som trenger egen veske eller sekk. For meg er ikke forskjellen mellom Fuji-systemet og DX i størrelse og vekt stor nok til at jeg ser noen grunn til at det skal være avgjørende. Ser du på tilsvarende DX-objektiver fra Nikon (18-55 og 55-200) så er ikke størrelsen særlig forskjellig fra Fuji sine.

    Selv bruker jeg X100s og Nikon FX, og synes de utfyller hverandre godt til sine spesifikke formål.

    Jeg tenkte jeg skulle holde på X100 ja, ihvertfall i starten. Jeg ser at størrelsesforskjellen på DX-optikk og X-optikk ikke er så veldig stor, men nå har jeg 18-105 og 70-300, som er en god del større enn 18-55 og 55-200. D90 bygger også mye mer i dybden, og er en del tyngre. En av innrømmelsene jeg har kommet til er at jeg synes D90 m/18-105 er for tungt.

     

    Jeg vet av erfaring at Oly E400 var en fin størrelse, og tenker nok mest på systemvekt hver gang jeg dropper D90. Ojektivene mine er også ikke blant de minste fra Nikon.. Der tenker jeg X-serien vil være sammenlignbart med E400.

     

     

    Jeg har både Nikon D300s, Fuji X100 og Fuji X-E1 m/kitzoomen. Bruker D300s KUN til action (les fotball/basket), den er både for stor og tung (større og tyngre enn D90), og har dårligere ISO-egenskaper enn Fujiene. Går stort sett rundt med X100n hele tiden, foretrekker den fremfor X-E1, mest på grunn av størrelse, men etter siste FW-oppdatering opplever jeg også at autofokus faktisk er bedre enn på X-E1. Jeg hoppet nylig på et supertilbud på TLC-X100 (telekonverter) til X100, slik at jeg nå har både 35mm ekv. og 50mm ekv. brennvidde på X100. Konverteren er av topp kvalitet, intet lystap eller optisk forringning. Det finnes også en WCL-X100 (wide konverter) med de samme egenskapene som gir 28mm ekv. brennvidde, mulig det hadde passet bedre til ditt behov. Begge gjør jo X100 større (spesielt TCL), men det er fremdeles en liten kombo.

     

    Vil ikke gi noen råd som sådan, ville bare nevne det alternativet siden du er så fornøyd med X100 i dag. Det hender jeg ser noen konvertere på bruktmarkedet, men Fotovideo har faktisk kampanje på TCL nå, samme som jeg benyttet meg av (1/2 pris):

     

    http://www.fotovideo.no/Tilbeh%C3%B8r/kompaktkamera/Fujifilm-tilbeh%C3%B8r/Fujifilm-Telekonverter-TCL-X100-sort-1-4x-for-X100-serien136485-p0000180647

     

    WCL er noe dyrere (ikke på kampanje):

     

    http://www.fotovideo.no/foto/Objektiver/Fujifilm/Fujifilm-Vidvinkel-WCL-X100-Sort-x0-8-konverter-adapter-for-X100-serien131908-p0000161015

    Jeg har sett på de konverterne, det var faktisk de som gjorde at jeg så tilbudet på X-E1. Men jeg vet at jeg ikke klarer meg med kun fastoptikk, det er en av grunnene til at jeg ikke liker at D90 støver ned nå.

  6. God dag godtfolk!

     

    Har de siste 6 årene hatt Nikon, de siste 4 årene med D90 med 18-105VR + 70-300VR. Kom til Nikon fra Olympus E-400, for å få bedre ISO-egenskaper, VR og AF. Fotograferer primært landskap, hverdagsliv og reiser.

     

    Det siste året har jeg også hatt et Fuji X100, og kona har nå et Sony RX100m2, så nå blir ikke D90'en brukt noe særlig.

     

    Jeg opplever som de fleste som har brukt et X100, at bildekvaliteten, størrelsen og ISO-egenskapene er fantastisk, og jeg vurderer nå å bytte ut Nikon for Fuji.

     

    Hovedgrunnen til byttet vil være systemstørrelse. På grunn av størrelsen så hadde jeg med meg E-400 over alt, og tok nærmere 45000 eksponeringer med det. Overraskende mange av de bildene ligger i "galleri"-mappen den dag i dag.

     

    Nå har jeg tatt både mer og bedre bilder med D90 etterhvert som jeg har gått fra amatør til hobbyfotograf, men jeg merker at det mer og mer blir erstattet av iPhone og X100(og RX100). Og jeg liker ergonomien og betjeningen på X100.

     

    Sikler som mange andre på X-T1, og da blir mellomlegget stort. Så det jeg vurderer er å slå til på kampanjen nå på X-E1 med 18-55 og 50-230 til 6500,-, for så å oppgradere huset til X-T1 når prisene har falt litt. Det vil gi et system som er fysisk mindre allerede nå, og med en tydelig oppgraderingsrute der kostnaden blir spredt utover i tid, med svært lav kostnad nå..

     

    Alternativet er å beholde D90, og så oppgradere huset når det kommer en arvtaker som passer meg bedre enn dagens modeller. Spørsmålet er om det kommer et virkelig kompakt DX/APS-C-alternativ med F-fatning..

     

    Så - skal jeg bytte?

  7. Hei alle sammen.

     

    Vi er som sagt 4 industridesignerstudenter som har fått i oppgave å designe et produkt for konserter. Oppgaven går ut på å lage et produkt som kan avlaste rygg/bein for de av oss som liker oss best bakerst på konserter. Oppgaven gjelder utendørs konsert, og det skal være mulig å få plass til produktet i en sekk. Om det er en stol, hengekøye (eller banan :hmm: ) vi kommer frem til er uvesentlig.

     

     

    Det vi håper dere har meninger om og kan hjelpe med er:

    - På hvilke konserter er det vanligvis mulig å bruke dette produktet?

     

    - På hvilke konserter ville du hatt med dette produkter?

     

    - For at dette produktet skal passe best mulig er det viktig å få vite litt om hvilke personer som kunne tenke seg produktet.

    3-4 stikkord om en typisk bruker og hva de ellers kjøper hadde hjulpet veldig.

    (et eksempel på stikkord kan være: musikkinteressert, sporty, berganssekk og sykkel)

     

     

    Vi har hatt spørreundersøkelser og liknende, men vil i tillegg ha "folkets" mening ;)

    Håper noen svarer, vi vil etterhvert poste bilder av design/ferdig prototype over jul. Alle meninger er velkomne!

     

     

    Mvh

     

    //Spanturo

  8. Takker for svar!

     

    Nå har jeg også sett litt mer på oly e400..

    ble en smule forelsket faktisk :!:

    relativt godt objektiv, bra bildekvalitet, hmmmm...... ikke lett dette her..

    Det er vel et av de kameraene praten går minst rundt.. leter febrilskt etter flere tester(har funnet to) og flere meninger rundt kameraet..

     

    Jeg har også sett på og vurdert k100 før, men av en eller annen grunn har jeg ikke så veldig lyst på det.. Når jeg har så mye å velge i som nå så må jo følelsene telle og ;)

     

    Istedenfor ros til kameraene jeg vurderer, har jeg nå begynt å fokusere mer på hva de mangler, og så tar jeg det derfra.

     

    Så hvis noen har ris/ros til de forskjellige kameraene, så hører jeg nøye etter!

     

    mvh

     

    /C/H

  9. Heisann

     

    (jeg vet det er mange slike tråder på forumet, men vær høflig..)

     

    Har i det siste sett en del på dSLR. Jeg har saumfart forumet her(fakta begynner å flyte ut nå, for mye info..) , og som vanlig så bruker jeg en måneds tid med tenking og leting før jeg kjøper dyre ting. Jeg har funnet en del kameraer som virker interessante, og jeg begrenser meg til de under vel 6000/6500..

    Jeg tar nå steget opp fra kompakt, og trenger selvfølgelig et kamera som er lett å bruke( nybegynnerkamera) og jeg vil ha utviklingsmuligheter til senere, altså i pose og sekk..

     

    Med kompakt tar jeg vanligvis bilder av natur og stillestående ting, vanligvis ender jeg opp med bilder i fra skumring og kveld, der jeg prøver å få frem variasjoner og kontraster uten de sterke fargene. Kanskje dette forteller litt om hvilket kamera jeg bør satse på?

     

    Her er kameraene som frister mest:

     

    Samsung GX-1L dobbelkit 5500,- hos trumf(k-ryeng er veldig overbevisende i sin omtale på forumet her :thumbup: ) - billig, gode objektiver.

     

    D40 - såvidt jeg har skjønt det beste nybegynnerkameraet til prisen?? (at man kun kan bruke AF-S objektiver gjør meg ikke så mye, enda..) 5300,-

     

    D70s - blir kanskje for dyrt med 18-70mm,( og ikke for å banne i kirken,) men hvordan blir det å kjøpe dette med de billigere objektivene? 7000,- m/18-17mm

     

    Sony A100 - øvre grense prismessig, men mer funksjoner enn de andre? 6600 m/18-70 og 2GB CF

     

    Har vært innom butikker og holdt de fleste kameraer på markedet under 10000, derfor er ikke Canon representert her ;)

     

    Konklusjonen så langt er vel som følger:

    GX-1L eller D40? Eller noe annet?

     

    Jeg har allerede vurdert de fleste andre kameraer, men har du en god grunn for at jeg bør vurdere dem igjen, så bare kommenter.

     

     

    Takker for alle svar

     

    Mvh

  10. Og der var skjermen i hus!!

    Veldig bra bilde med litt selvjustering, kjempegod innsynsvinkel og generelt bra bilde.. Skal komme med mer når jeg har latt inntrykkene synke inn litt.. Ingen døde pixler :thumbup:

     

    Ene autoinnstillingen gir faktisk samme effekt som "glossy" skjerm, altså veldig overdrevne farger og kontrast, men finfint til spill og film :) Derimot veldig ødeleggende for bilderedigering.. Kjempefornøyd så langt, men eneste jeg har å sammenligne med er utvalget hos elkjøp og skjermen på laptopen min..

     

    Lykke til med kjøp, uannsett hva du velger!! :thumbup:

  11. Forresten en del i danmark som har klaget på masse pixelfeil, altså enten har man ingen eller så har man så mange at man er innunder pixelgarantien.. Så pixelfeil ser ikke ut til å være noe problem :p

     

    Forresten, panelet er oppdatert i skjermene produsert fra januar 06. Selv om det på nettbutikken står 16ms og 1:600 i kontrast, så er det kanskje oppdatert til 8ms og 1:800 i kontrast.. :thumbup: Men det vet man ikke før man har fått skjermen og sjekket serienr..

     

    Edit: kuttet noen smiley's :)

    Edit#2:

    Forskjellen mellom ips og s-ips tror jeg du kan finne på http://www.flatpanels.dk

     

    Edit#3: s-ips er en form for ips-panel. Ips betegner kun teknologien, s'en betegner hvilken type panel man har valgt å bruke. Andre paneler basert på ips er dd-ips og ace(-ips).. Alle er kun variasjoner rundt samme teknologi, ips.

    Alle paneler produsert av LG.Philips er S-IPS..

  12. Vel, jeg har nettopp bestilt philips'en. Den har et bedre panel (S-IPS vs TN hos samsung) som også brukes i denne nec'en:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=40972

    og i Dell/Apple-skjermene.

    Panelet produseres av LG.Philips, sikkert derfor 200W6CS er så mye billigere enn konkurrentene. Google etter tester, så finner du masse positivt om denne.

     

    Jeg kan gi tilbakemelding på min skjerm utover uken, får den på tirsdag. Skal prøve å komme med en brukertest av denne, i mellomtiden ligger det en her som er verdt å kikke på: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=774 (på dansk, men likevel kurant)

     

    Håper dette hjelper :thumbup:

  13. Ja, hvorfor har ikke prisguiden info om hvilke type panel som benyttes i de forskjellige skjermene? Dette er jo for en del folk ganske vesentlig.

    6531468[/snapback]

     

    Godt poeng! Det burde absolutt gjøres!

    6531492[/snapback]

    Det hadde helt klart vært nyttig, men når over halvparten av produsentene (av de få som i det hele tatt oppgir paneltype) kaller panelet TFT LCD så kommer vi ikke veldig langt :(

     

    Når det gjelder Eizo-skjermen så er det lite vits i å teste den da den rammer langt utenfor rekkevidde for de aller fleste lesere, for ikke å snakke om testprosedyrer...

    6531981[/snapback]

     

    Det er fullt mulig å finne ut hvilke panel de forskjellige produsentene bruker, se på www.flatpanels.dk og bruk søkeverktøyet der. Kan søke på skjermnavn, og deretter sjekke hvilke skjermer som bruker panelet man får oppgitt.. Sånn funksjon her på hardware hadde vært knall!! :thumbup:

  14. Som du ser av posten litt under denne, har jeg spurt om akkurat samme greia. Skjerm med godt panel og 20", til 4000.. Det ser ikke ut til at noen tar utfordringen, så jeg skjekket litt på diverse forum utenlands, og fant en god side:

    http://www.flatpanels.dk ,

    der har de tester og forum, samt det beste: søketjeneste for panelene.. Ikke for skjermer, men for panelene inni.. Søkte på nec'en du så på, og fikk opp panelkoden, som jeg deretter søkte på og fikk opp alle skjermene med samme panel..

     

    Har nå bestemt meg for denne: https://prisguiden.no/product.php?productId=47515 :love:

    Den har samme panel som nec'en og mange andre gode skjermer.. Google, så finner du tester :thumbup:

     

    Håper dette er til hjelp!

  15. Hei

     

    Sitter nå og ser etter skjerm. Utgangspunktet var en av disse to, for å kombinere tv og pc-skjerm:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=40657 :)

    https://prisguiden.no/product.php?productId=47099

     

    Mest aktuelt er samsungen pga pris. Har ~4000 som grense.. Noen som mener noe om hvilken av disse to som er best?

     

    Skal brukes til bilderedigering på skole(ingeniør) og som tv og spillskjerm(for xbox og pc-spill som ikke krever allverdens av skjermen) Vil helst ikke ha TN, mye heller av typen VA eller IPS... Og helst widescreen! Hvilke andre skjermer bør jeg vurdere?

     

    Noen som tar utfordringen? :thumbup:

     

    Linker til skjermer jeg har funnet selv:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=45974 samsung 205BW

    https://prisguiden.no/product.php?productId=47515 phillips 200W6 CS

    https://prisguiden.no/product.php?productId=42818 viewsonic vx2025wm

     

    Edit: og der ser jeg på produktguiden.no at det ikke finnes annet enn TN-paneler til 4000.. Eller viser det siden feil?

  16. er det noen som vet når dell tar ibruk Core Duo2 i sine bærbare maskiner

    6518283[/snapback]

     

    Hvet ikke. Men jeg tror de blir de første, i og med att de er nærmest knyttet til Intel.

    6518348[/snapback]

     

     

    Vel, er det ikke ibm og apple som har fått forkjøpsrett på Core Duo 2 nå i begynnelsen? Og det er grunnen til at Dell har begynnt å handle hos AMD? Er ikke sikker, men mener å ha hørt det her eller på mac1..

  17. Hei alle sammen! Noen som har formeninger om denne skjermen?

     

    samsung 940 MW: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=315390

    og test: http://www.sci-tech-today.com/story.xhtml?...id=10200BKQH040

     

    Skal brukes til bilderedigering, tv og spill, sammen med en macbook pro.

     

    Har også et litt mer utfyllende emne om denne inne på skjermkategorien, men ser ut som det er få som besøker det.. Så jeg prøver lykken litt her og jeg

     

    :innocent:

  18. Hei alle sammen! :w00t:

     

    Sitter nå og leter etter skjerm til hybelen. Holder på å kjøpe meg en Macbook Pro, og tenkte på å kjøpe et enkelt og fint tvkort som fungerer både på mac og pc,da jeg ikke har plass til både tv og pc. Men et sånt kort eksisterer ikke til under 1700... :( Skuffet begynte jeg å lete etter alternativer, og da kom denne skjermen opp:

     

    samsung 940 MW: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=315390

    og test: http://www.sci-tech-today.com/story.xhtml?...id=10200BKQH040

     

    Denne har akkurat det jeg er ute etter (tror jeg..)

    Begynner nå på ingeniørstudium i industriell design, og der er bilderedigering og arbeid i 3d viktig.. Macbook Pro passer bra til dette, men vil også ha muligheten med to skjermer, samt at 1440x900 fordelt på 19" istedenfor 15,4" passer synet mitt best :cool:

     

    Vil bildekvaliteten på denne skjermen være god nok til mitt formål? Begrenset med cash nå, så kan ikke akkurat bruke mer penger enn dette.. :(

     

    Er ikke samsung relativt bra på skjermkvalitet? Får gode kritikker i testen, og ser ut til at kjøperne på komplett er fornøyd..

     

    Takker for alle svar

  19. og så hadde jeg farger! :D

    Ihvertfall i en times tid, så satt jeg maskina i dvalemodus for å stikke på butikken.

    Det var ikke spesielt lurt, for der var fargene borte gitt.. :no:

    Helt utrolig..

     

    Verste er at jeg ikke gjorde noe spesielt som førte til at det kom farger til å begynne med, så nå er jeg fullstendig i villrede..

     

    Kommer nok til å bruke angreretten på dette kortet ja :(

  20. Nei, det er et tvkort koblet til pc'en, sånn at jeg kan se tv på pc'en. Men bildet som kommer opp på skjermen er i svart/hvitt. Enheten er koblet til med usb 2, så det er ikke tilkoblingen som er problemet..

     

    Har forresten aldri hatt problemer med å koble pc til tv, men i dette tilfellet går jo signalet motsatt vei kan man si :)

  21. Har nå fått skaffet meg et tvkort, valgte et hauppauge wintv pvr usb 2.0.

    link til test av kortet: http://www.dinside.no/php/art.php?id=98515

     

    Kopblet det opp i går, og har ikke problemer med signal, har upc kabeltv og xbox tilkoblet..

    Men jeg får ikke bildet i farger, kun svart-hvitt...

    Jeg har prøvd med mediaportal for å se om det var programvaren, men fremdeles har jeg ingen farger.. Har prøvd de instillingene jeg fant, men til og med xboxen gir svart-hvitt bilde :cry:

     

    Noen som har tips til hva jeg kan gjøre?

     

    Har hatt pci tvkort før, uten disse problemene..

  22. Synd du ikke har tusenlappen ekstra å bruke..

    Då hadde du fått deg en Macbook Pro, som dekker alle kravene dine. Samtidig kan du da velge om du vil bruke OSX eller Windows, OSX med frontrow og den medfølgende fjernkontrollen gir en veldig bra mediemaskin.

    Den veier også inn på 2,5 kg, og designet er nok veldig samboervennlig :)

    Og selvfølgelig slot-in DVDRW!

     

    Men Asus A6Ja er billigere da, og innenfor grensen din.

    Bortsett fra den litt svakere harddisken på 4200rpm ser det ut som et veldig bra kjøp.

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...