Gå til innhold

Sojourner1

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sojourner1

  1. DSLR som tåler hardt bruk: Nikon D200! Magnesium og vær-tett.

    5093990[/snapback]

    Tror trådstarter har vært usedvanlig uheldig med sin 350D. Etter min vurdering skal det mye til før den knallharde overflaten på kameraet skal få en skade.

     

    Når det gjelder forholdet til dyrere kamerahus, er jeg av den oppfatning at med den rivende utvikling som digitale speilreflekskameraer er inne i nå, er det mye fornuft i å kjøpe "low-end" kamerahus, kjøpe ordentlig, men dyr optikk og bytte ut huset etter 3-4 år når den nye generasjon er kommet. Eksempel matcher 6mndr gamle 350D på mange måter sin 18 mndr gamle storebror D20, til tross for at D20 er nesten dobbelt så kostbar. Flere fotomagasiner hevder faktisk at 350D har bedre billedkvalitet, da trolig pga. av ny og forbedret sensor.

     

    Selv har jeg en 350D og drømmer om å anskaffe etterfølgeren til D5 når den kommer om 2(?) år.

  2. EF-S er objektiver som kun kan brukes på Canons digitale kameraer med liten billedsensor. Ikke Fullformat. I praksis er det D-300, D-350 og D-20.

     

    L objektivene er en serie med særlig høy kvalitet. Kjennetegnet ved en rød ring ytterst på objektivet. Objektivene er svært solide og er både støv og fuktighetssikret. L står vel for Luxus.

     

    Jeg kjøpte 2gig kort på Japan foto.

  3. Jeg kan på det sterkeste anbefale PS Elements 3.0. Sammen med en bok som heter "Powertools"" skrevet av Robert Lynch (fåes bl. på Amazon) får du tilgang til omtrent de samme verktøyene som i Photoshop CS.

    Elements har også innebygd Organizer som er et usedvanlig godt arkiveringsprogram.

     

     

    Jeg vil påstå at læringskurven i "Elements" kombinert med "Powertools" har en vesentlig brattere stigning enn i fullversjonen av PS, i tillegg til at totalkostanden er mye lavere.

     

    Link:

    http://www.hiddenelements.com/

     

    Ps Ikke bland PS Elements med PS Premiere som er et videoredigeringsprogram.

  4. Har forsøkt alt fra ISO 100 og opp til ISO 1600, og justert blenderen etter dette. Samt forsøkt over-/undereksponeringer for å se om det blir bedre.

    I tillegg så har jeg hatt på selvutløser, for minst mulig bevegelse av kameraet.

     

    Fargenyansene blir jo forskjellige, men like kornete...

     

    Kan det lønne seg å ha på manuell fokusering (uendelig), istedenfor autofokus??

    (det har jeg ikke testet).

     

    Mvh

    TvE

     

    Utvilsomt. Autofokusen vil ha problemer med å fokusere på et så mørkt bilde. Manuell fokusering er det eneste som kan brukes her - i tillegg til liten blender og tilsvarende lang tid.

  5. Var innom en fotobutikk nå i helgen og prøveholdt alle tre kameraer.. Jeg må si at med vertikalgrep føltes D350 som støpt i hånden min.. hehe

     

    De hadde blant annet en pakke til 11.900 på D350 med en annen linse enn kit-linsa, en 17-70 linse, og vertikalgrep. Er dette en god pris? Var i drammen, på japanfoto i gågata, så det er ikke så langt unna kongsberg om jeg blir sint og vil kjefte på noen..

     

    Skal titte en del mer, men om noen kommer over en god pris på et godt bruktkamera.. hehe.. Tar gjerne imot tips på brukt, men kommer nok til å kikke på det før jeg kjøper brukt. Hater å oppdage riper og slikt, holdt på å klikke på en jeg kjøpt bil av..

    Hvis objektivet var Canons 17-40 F 4.0 er det et kjempekjøp, Det objektivet koster over 7k.

  6. Takk:)

     

    Fannt og en side som viser bilder tatt av ulike kamera her :)

     

    Akkurat nå er vel C-765 den beste kandidaten m. tanke på svært gunstig pris:)

     

    Vurderer nå å satse på et rimelig ultrazoom kamera og et kamera som er lett å ta med seg:)

     

    Jeg er en som vurderer frem og tilbake...så blir nok noen dager i tenkeboksen dette :hmm:

    Jeg har også en Olympus 750UZ. Veldig bra kamera - selv om jeg nå har lagt det på hyllen til fordel for en Canon 350D. (Men alt for glad i det til å selge det.)

     

    Jeg anskaffet også en 1,7 Telekonverter, og med 17 ganger optisk og 68 maks forstørrelse er resultatet utrolig.

  7. Selvsagt har trådstarter noen gode poenger. For ca 14 mndr siden anskaffet jeg meg et Olympus 750UZ etter mange år med analog speilrefleks. Syntes Olympusen tok usedvanlig gode bilder, var lett å ta med seg og en aldeles utrolig bra zoom( 10X.)

     

    Så fikk jeg to utfordinger: Jeg ønsket å ta bilder i mørke omgivelser og jeg skulle ta bilder av små barn. Med en autofokus som ikke fant motivet, og en altfor treg fokusering når lyset var svakt, ble kameraet nesten ubruklig. Oppstartstiden var også for dårlig. Dette hadde jeg ikke opplevd med speilrefleks og da Canon/Nikon plutselig kunne lever kameraer godt under 10K var valget lett. Tilbake til speilrefleksen. Men jeg har beholdt Olympusen - for i dagslys er kameraet faktisk veldig bra.

  8. Jeg ser ikke bort i fra at dette er bevisst. Stadig flere store internasjonale bedrifter i andre bransjer bruker såkalte blogger til å spre rykter om nye produkter og modeller, de har da en uoffisiell kanal ut mot markedet for å teste reaksjoner. Samtidig kan de via ofisielle kanaler ta avstand fra slike rykter.

     

    Når det gjelder Canons 5Ds lansering og Nikons mulige 200Ds lansering, er det ikke umulig at Nikon valgte å trekke sin lansering tilbake da de så hva 5D faktisk var. Men dette blir bare spekulasjoner.

  9. Takker for flotte og utfyllende svar (en sjeldenhet noen ganger)..

     

    Har tittet litt rundt på nett, men ikke sjekket digit.no, skal titte litt der også tenker jeg. At kamera er lite er hverken positivt eller negativt.. Er to meter høy, og da er ofte hendene litt over gjennomsnittet, så samboeren min sitt Ixus 40 blir fort litt lite for meg, selv om det er kjekt å ha med på tur.

     

    Jeg vil heller ha et litt større speilreflekskamera som holder en stund, som kan utvides. Således er kanskje innmaten det viktigste.. Mellomring sier meg absolutt ikke noe, men jeg studerer optometri, så jeg finner nok ut av hvordan det fungerer. Blir vel en manipulering av dioptrien til reseptoren i kamera, hva nå enn det kalles på fagspråket til de sakkyndige på dette området..

     

    Jeg vil, dog, ha et speilrefleks. Ser for meg at jeg kommer til å bli mer og mer interessert i fotografi som hobby, og utvikle en utstyrspark basert på det kameraet jeg ender opp med. Er ikke meningen å "lene" meg fullstendig på dere på forumet, men jeg kan som sagt ikke mye om kamera annet enn at jeg skjønner at jeg har mye å lære.. hehe

     

    Men, skal lese litt mer, skal sjekke bruktmarkedet også, men det oppfatter jeg som enda vanskeligere å tolke siden jeg har null peiling..

    Jeg er også lang og finner 350 uproblematisk for mine hender.

     

    Men forøvrig - det er objektivene som du bør legge pengene i. Nye hus dukker opp hele tiden, pga den teknologiske utvikling Forgjengeren til 350D - 300D er 24 måneder gammel - og mange av disse forsøker å oppgradere til 350D eller 20D. (For ikke å snakke om 5D). De som spanderte seg noen halvprofesjonelle obektiver sammen med D350 kan ta de med seg over til nytt hus.

     

    "Kjøp så billig hus som mulig og så dyre objektiver du har råd til"

     

    Det rådet har jeg forsøkt å følge selv.

  10. Hei!

    Interessant - jeg er i akkurat samme situasjon.

     

    Til min nye 350D har jeg anskaffet en 17mm-40mm 4.0 L og en 50mm - 1,4. Begge er veldig gode objektiver, men jeg mangler en zoom i teleområdet. Har riktignok en gammel 75-300 USM fra en analogt Canon som jeg bruker inntil jeg har bestemt meg for enten 70 -200 L eller den nye 70 -300 IS. Denne er er ikke skarp over 200mm.

     

    Venter på noen tester av den nye 70 -300 IS linsen.

  11. Prøvde på det samme i det fantastiske tordenværet som var i Bergen natt til torsdag. Med stativ og en vidvinkel ble de første bildene overeksponert. Lynet lyste opp skodden slik at bildet ble grøtet og overeksponert. ISO 800 kanskje for mye.

     

    Fant ut at med minst mulig blenderåpning, manuell fokusering og tid på "bulb" fikk jeg bedre resultat. Slapp utløsertasten når det hadde lynt.

     

    Det største problemet var å lokalisere hvor lynet kom.

     

    Kamera er en 350D.

×
×
  • Opprett ny...