Gå til innhold

mokkmokk

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mokkmokk

  1. AMD64 3000 S754 1.449,-

    EPoX EP-8KDA3J 790,-

    Twinmos 512 DDR400 679,-

     

    Sum = 2918,-

     

    priser fra komplett.

    da får en nforce3 250gb chipsettet som har innebygd firewall og innebygd gb ethernet. med amd64 plattformen får en også cool n quiet, nx bit og 64 bit en gang i fremtiden.

    Altså ganske mange features som Socket A ikke kan tilby.

  2. Det skal sies at det kreves noe kunnskaper

    for å kode manuellt med DIVs, og jeg tror vi

    her har funnet et eksempel på noen som neppe

    har tatt seg tid til det. ;)

    Her sier du vel at div er vanskeligere enn tabeller. det var faktisk ett av mine poeng :D

    Og hva vet vel du om hva jeg kan ? Det er meg knekkende likegyldig om jeg bruker div eller tabell til design, jeg bruker det som passer meg best der og da. Å anta at alle andre ikke kan så mye om emnet fordi de er uenige er.. :!:

  3. mokkmokk: Det er det jeg vil fram til, hvorfor anbefaler du ikke bare en teksteditor med syntax hl?

     

    Og nei, W3C bestemmer standardene, men MS følger ikke disse. Sånn er det, ikke omvendt.

     

    Designview-koden er ikke brukbar. En brukbar kode validerer.

     

    Fargemarkup; se første linje.

     

    Nei, derfor sa jeg det som jeg sa det i min forrige post.

    spikker du alltid på fliser? latterlige mannen

  4. her er ditt orginal innlegg, hvor du driter deg ut ved å referere hvorfor frames er en dårlig ide når vi snakker om tabeller vs div. er teit av deg å redigere innlegget ditt i etterkant og late som du aldri sa det.

    QUOTE (mokkmokk @ 19/08/2004 : 12:33)

    sinte mannen ja. tabeller er helt greit til enkel layout. og bruk av DIV er langt mer uoversiktlig for nybegynnere..

    rel0ad: du har satt vidden på venstre del til å være 480px. vil du egentlig det? 

     

    Vel, nei. Tabeller er ikke helt greit til en enkel layout. Ting blir rotete, og så semantisk ukorrekt som du kan få det.

     

    Kan vel quote noe SirIce sa i tråden om hvorfor tabeller ikke er noe særlig:

     

     

    QUOTE (SirIce)

    Vel, en av de største grunnene for å ikke bruke frames, er at søkemotorer sjeldent klarer å "fange opp" siden din korrekt.

    Sånn var det i hvertfall for ett års tid siden, og grunnen til dette er ganske logisk:

    Indexen til en side som består av frames ser ofte sånn ut:

     

    HTML 

    <frameset rows="*,80" frameborder="no" border="0" framespacing="0">

      <frame src="top.html" name="mainFrame" id="mainFrame" />

      <frame src="bottom.html" name="bottomFrame" scrolling="No" noresize="noresize" id="bottomFrame" />

    </frameset>

     

     

    Søkemotoren oppfatter dermed ikke innholdet av de indre og vitale delene av siden, som bare blir linket til via frame-elementet.

    Så om du har planer om å utvikle en kommersiell side ved hjelp av rammer bør du revurdere dette litt

     

    Et annet problem med rammer er at de gjør det vanskelig for brukeren å bokmerke den aktuelle siden. Grunnen til dette er vel ganske åpenlys, siden man navigerer en side inni en annen.

     

    Grunnen til at mange velger å bruke frames, er at man ofte ikke tenker lenger enn frem til nesa. Folk går rundt og tror at rammer er den eneste måten man kan oppnå å bare bruke en fil til navigasjon, mens faktum er at man har utallige andre måter å gjøre dette på. Du har for eksempel, som tidligere nevnt, PHP's include-funksjon, ASP's include-funksjon, og normale Server Side Includes (SSI)

     

    Aksessibilitet er et ganske stort tema (Accessify.com er en fin ressurs), og vil man virkelig satse på det (508, WAI), da må man unngå frames.

    Handikappede (blinde, døve etc) bruker spesielle hjelpemiddel når de skal "surfe" på nettet. En talegenerator eller en Brail-leser vil ikke "gjenfortelle" siden på samme måte som vi "normale" ser den. Vil man score høyt på aksessibilitet må man bruke strukturert HTML. Tabeller blir også ofte misforstått (lest sent, i blant stavet).

     

     

    Og mens vi er inne på det. Divs er overhodet ikke mer uoversiktlig og komplisert for nybegynnere. Ting er logisk, og alt er mye lettere å definere, i stedet for at man skal sitte og legge en side inni en annen, hvilket du kan lese konsekvensene av i det SirIce sa.

     

    Nei, tabellmisbruk er ikke mer logisk og oversiktlig enn divs og css.

     

    Og btw, dette er ikke en smakssak. Det blir som å peke på et grønt hus og si at du synes det er blått. Det går ikke, og du er den som har feil. Desverre.

  5. sinte mannen ja. tabeller er helt greit til enkel layout. og bruk av DIV er langt mer uoversiktlig for nybegynnere..

    rel0ad: du har satt vidden på venstre del til å være 480px. vil du egentlig det?

    Vel, nei. Tabeller er ikke helt greit til en enkel layout. Ting blir rotete, og så semantisk ukorrekt som du kan få det.

     

    Og mens vi er inne på det. Divs er overhodet ikke mer uoversiktlig og komplisert for nybegynnere. Ting er logisk, og alt er mye lettere å definere, i stedet for at man skal sitte og legge en side inni en annen.

     

    Nei, tabellmisbruk er ikke mer logisk og oversiktlig enn divs og css.

     

    Og btw, dette er ikke en smakssak. Det blir som å peke på et grønt hus og si at du synes det er blått. Det går ikke, og du er den som har feil. Desverre.

    unnskyld, vi snakker om TABELLER, ikke FRAMES.

  6. mokkmokk: Nei, langt i fra. Og ja, han har grunn til å være litt irritert når kunnskapsløse (satt litt på spissen, ja) folk uttaler seg bastant i denne tråden.

    er noen som uttaler seg bastant ja... og ærlig talt, kalle noen kunnskapsløse fordi de har en annen mening :mad:

     

    rel0ad: bruker du noen editor så du ser hva som skjer når du forandrer på ting? eller bruker du notepad? begynne på nytt er en fin måte å luke ut feil ;)

  7. Er dette nok en tiggepost ?

    Eller er det en annonse om at du ønsker å kjøpe noe brukt ?

    Eller er det en annonse om at du ønsker å kjøpe noe stjelt ?

    Eller vil du bare at andre skal gjøre jobben for deg med å surfe bruktmarkedene og rapportere til deg ?

    hva er poenget med å komme med slike beskyldninger? :mad:

    skikkelig ufint.

    Er lei sånne "søk det opp for meg, gjør jobben min"-tråder, men siden moderator sier at alle som mener dette ikke var en helt konge tråd må tie stille, er jeg vel ikke det alikevel :roll:

    helt greit være lei av noe, men du må forstå det er forskjell på å barbere seg og skjære huet av seg.. dvs insinuasjoner om tigging og kjøp av stjålne varer er langt over grensen. men å be noen undersøke saken litt grundigere sjøl på en fin måte er greit. ikke meningen å deraile tråden helt her, men folk bør se ting litt mindre svart/kvitt. prøv grått istedenfor :thumbup:

  8. må bruke javascript ja. enkelt å finne via vår venn google.

     

    ville vurdert det grønne rundt skriften. ser ut som noe som hører til en pornoside..

     

    dette bør du også fixe: border="1" bordercolor="#000000", det funker bare i IE. mer korrekt er å sette cellspacing="1", sette bgcolor på tabell og bgcolor på td. da får du samme effekt, men blir likt over alt. :)

    edit: må også sette border="0" og ta vekk bordercolor

     

    edit2: og husk å bruke /, aldri \, som du har gjort på bildene dine..

  9. Jeg personlig synest det er dårlig gjort av folket å bestille disker når dere 100% sikkert vet at det er en person i MPX som har gjort feil. Synes ikke "opprette tråd om at prisen er feil slik at alle får det med seg og kan tjene mest mulig på feil hos MPX"-holdningen er noen god holdning, men det er nå min mening.

     

    Blir vel flamet nå...  :roll:

     

    Men det er jo supert gjort av MPX å holde avtalen de har inngått med de som har fått ordrebekreftelse. Synes dog at alle eller ingen burde fått det samme tilbudet, ikke bare de som har fått bekreftelse.

    Vi kunne vel ikke være 100% sikre på at det var feil. Derfor legger man inn en bestilling, så bør mpx ordne opp internt om det var feil.

    Uansett, det er vel ikke sikkert at mpx har tapt på dette ? de har jo fått mye positiv reklame nå. kanskje det hele var et reklamestunt ? :tease:

     

    angående siste delen av inlegget ditt. les mpx sitt svar en gang til.. de som ikke fikk bekreftelse får et annet tilbud.

  10. De som har fått en ordrebekreftelse SKAL ha disken til den prisen som står i ordrebekreftelsen. Det finnes det ikke rom for å diskutere engang.

    jo, faktisk. det kan diskuteres. ettersom disken er utgått og grovt feilpriset, så kunne kanskje mpx sagt at det koster oss for mye penger og tid å oppfylle kontrakten med kunden, og dermed kansellert hele greia uten å fått smake pisk. ikke helt korrekt ordlyd, men det sies noe slikt under kontraktsrett. noe som gjør mpx sin handling enda bedre.

     

    edit: håper ikke mpx folka leser dette :whistle:

×
×
  • Opprett ny...