Gå til innhold

marcen_f

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marcen_f

  1. Søstra mi har kjøpt seg ett Fujifilm S9500, det kan ta både CF og XD, men hva er best?

    8039348[/snapback]

     

    Litt sent ute nå med svar, men xD (versjon h) er best på 9500/9600. Dette da disse to kameraene ikke klarer å utnytte hastigheten til nye CF. Det medfør i praksis at kameraene bruker litt mer tid på å lagre hvert bilde på CF. Så dersom en tar bildesekvenser så blir det færre bilde pr sekund enn med xD (versjon h). Jeg tror også video-filmingen kan få redusert ytelse.

     

    Nå det er sagt så kjører jeg både xD (1Gb) og CF (2Gb) i kameraet mitt samtidig (har 9600). En 2G CF er såpass billig at det ikke egentlig var noe tema å spare på de pengene. Når/dersom xD'en går full, så er det bare å fortsette på CF'en.

    8174535[/snapback]

     

    Litt gammelt innlegg, men er sikkert noen som har svar likevell! Hvor mye tid er det snakk om her når det gjelder bilder pr sekund (har s9500)? Har noen et eksempel på hvor mange bilder pr sekund det er på de to forskjellige?

     

    Når jeg ser på elkjøp

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    så er det VELDIG stor prisforskjell på 1G minnekort CF, vil ikke det også spille mye rolle på bilde pr sekund? :hmm:

     

    Hvis det er som Afseth sier om at CF vil bli brukt lenger enn xd kort så er kanskje xd uaktuelt uansett siden jeg kanskje skal kjøpe nytt digitalt speilrefleks kamera om 2 år.

  2. Som sagt, Administrative Tools og System Restore starter ikke, det gjør heller ikke avinstaler programmer. Etter å ha reparert system restore funksjonen med superantispyware har jeg fått opp feilmeldingen "System restore is not able to protect your computer....." og tenker at den kanskje er skrudd av i Services, men jeg kommer ikke inn der.

     

    Når jeg prøver å åpne Services som ligger i mappen Administrative Tools så skjer det ingen ting. Det kommer timeglass i et halvt sekund, men så er alt som det vat før jeg trykket. Er slik med noen andre ting også.

     

    Hva skal jeg gjøre når jeg ikke får restoret og jeg heller ikke kommer inn i service for å eventuelt enable? :ohmy:

     

    PS: Har XP Pro SP2

  3. hvis du vil systemgjenopprett, så starter du maskinen i sikkermodus, ved å tykke F8 rett før booting til XP. Så vil du vel antakelig få opp en dialog som gir deg alternativet å fortsette i sikkermodus, eller systemgjenopprette

    8470520[/snapback]

     

    Funka ikke det heller, tror det er noe galt med selve system restor (og de andre programmene som ikke vil starte) :cry:

     

    Tror kanskje programmet DLL Archive sletta masse DLL filer som var nødvendige. Om jeg ikke husker feil så spurte programmet om xp cd'en, men så funka ikke det så jeg bare trykka videre. Tror den ville erstatte noen dll filer på pc'en med noen fra xp cd'en, men så ble de bare sletta når det med cd'en ikke funka.

     

    Må være en måte å ta system restore på eller sjekke windows for dll feil, men ingen programmer hjelper ( har prøvd: regisrty - fix/cur/mechanic/seeker/booster) :whistle:

  4. Når jeg skal starte steam.exe får jeg feilmeldingen:

    "The application failed to initialize properly (0xc0000142). Click on OK to terminate the application"

     

    Har prøvd a reinstallere steam, men det hjalp ikke. Har også søkt i timesvis, men finner ikke svar.

     

    Tror det skjedde etter at jeg kjørte AnalogX - DLLArchive. Har prøvd MASSE programmer for å fikse dll og diverse, men hjelper ikke.

     

    En annen ting som jeg tror skjedde samtidig er at når jeg trykke System Restore (og noe annet som Add or Remove programs og Services) så skjer det ingen ting. Jeg ser at prosessen starter, men slutter etter 1 sek. Sammenheng?? :hmm:

     

    Om ingen vet svaret, vet noen hvordan jeg kommer inn på System Restore utenom den vanelige måten? (for den funker jo ikke...)

     

    Edit: Har XP pro (SP2)

  5.  

    Jeg leste denne boka i vinterferien og litt før det. I midten av vinterferien hadde jeg lest den ut, så jeg leste den på nytt :D Er mye grunnleggende som man må vite for å kunne ta bra fotografier, pluss at den tar for seg veldig mye om redigering (eksemplene i boka er tatt fra photoshop). Er en bok jeg anefaller på det sterkeste, veldig for seg gjort :thumbup:

     

    Ser det er mange som sier at den tar for seg det veldig grunnleggende, og den gjør det. Men jeg syntes også at den tar for seg mye mer enn bare det grunnleggende, den går videre i både redigering og fotografering.

     

    Anbefalt på det STERKESTE :w00t:

  6. Fribbern: Du har nok opplevd det de fleste andre har opplevd med "følgefokus" at fokusen ikke er rask nok. Denne typen fokus funker for meg kun når jeg tar bilde noe som drar til siden og ikke endrer så mye avstand, da klarer objektivet å følge etter....Det du kan gjøre er å holde utløser knappen helt inn så med det samme objektivet fokuserer rett blir bildet tatt. Så om objektet ikke kommer altfor fort mot deg skal du få ganske gode bilder.

     

    Marius

    7871046[/snapback]

     

    Takker for svar :thumbup:

     

    Hvordan fungerer dette med panorering? Skal jeg da bare fokusere manuelt ett sted, og så begynne å ta bilde rett før bilen/hunden/objektet er på det stedet? Hvordan får jeg objektet mest mulig i fokus ved lukker 1/60? Bare fokusere manuelt et sted i midten av der objektet kommertil å være mens bildet blir tatt?

  7. Jeg skal på rally, og har også en hund som ikke er av den trege typen (Husky). Når jeg skal ta bilder er det vanskelig å fokusere manuelt mens objektet er i bevegelse, så jeg har forstått at det er lurt å ta på kontinuerlig fokus (AF-C). Kameraet er Fujifilm FinePix S9500.

     

    Jeg har ikke teste det på noe i bevegelse, men når jeg skifter fokuspunkt fra sted til sted hører jeg at kameraet jobber mye, men når jeg skal ta bilde og trykker avtrekkeren ned så må den fokusere før den tar bilde, og denne fokuseringen tar lengere tid enn hvis jeg har på vanlig fokus. Er det en teknikk jeg ikke vet om, eller bruker jeg funksjonen feil :(

     

    Hvordan brukes den på bildeserier? Skal jeg trykke avtrekkeren halveis ned, for så å la kameraet kontinuerlig fokusere :hmm:

  8. Jeg har et polarid filter, burde jeg bruke dette til å ta bilder av rally?

    7818183[/snapback]

    Du mener kanskje polariseringsfilter?? (polaroid er et kamera system/solbriller:P)

    Det vil stjele litt lys og er kanskje sånn sett ikke ideelt for det du skal ta bilder av..

    7820040[/snapback]

     

    Takk, er nok polariseringsfilter jeg tenker på :p Sånn som også kan være i solbriller. Har hørt at det gir bedre farge på bla. himmelen, og at det kan dempe eventuelle reflekser fra bilen, men er ikke sikkert det er så viktig, hvis det har mer negativ innvirkning.

     

    Et tillegsspørsmål: Er det lurt å ta seriebilder, f. eks stille inn på 3 bilder etterhverandre, eller vil dette medføre f. eks uklarhet og/eller kvalitetstap? Tenkte da at en av de tre i serien kanskje vil være bra, og at de eventuelt kunne settes sammen, men det er uaktuelt hvis det gir noe kvalitetstap eller lignende! Noen tips?

  9. Skal på rally Elvrum (har hytte på veien hvor "de store gutta" skal kjøre :tease: )

    Jeg er ingen veldig erfaren fotograf, men jeg har tatt i et kamera før...

     

    Har en Fujifilm FinePix S9500 https://prisguiden.no/product.php?product...3dd1fe8f5448afe

     

    Lurer på hvilke instillinger som skal brukes til både panorering og skarpe bilder. Hvilke teknikker skal jeg bruke (f. eks hvordan oppnå best panorering). Hvordan burde jeg stille meg i forhold til veien og bilen?

     

    Har skjønt at det er lurt å bruke følgerfokus AF-C, men hvordan fungerer det, kan jeg bare holde nede fokusknappen og den fokuserer konstant? Hva med zooming? Er det lurt å ta bilder i serie ved å holde nede eller blir kvaliteten dårlig ved å ta serie? Er det lurt å bruke RAW eller har det ulemper (som seriebilder)?

     

    Mange spørsmål, så får bare håpe på mange svar (generelle tips duger også):p

×
×
  • Opprett ny...