Gå til innhold

Daje.P

Medlemmer
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daje.P

  1. Har nå bestillt følgende:

     

    -Antec fusion remote

    -gigabyte hk gf9400

    -dual core 8500

    -4gb ddr2 ram

    -corsair 450w strømforsyning

    -ninja schyte mini

    -samsung dvd-r

    -schyte kjølepasta

    -1TB western GP disk

     

    Håper jeg blir fornøyd med dette.

     

    Lurte på om du oberguru kunne anbefale meg hvordan oppsett jeg burde bruke. Jeg er som sagt helt fersk til dette med htpc.

     

    Tenkte på win-xp?

     

    Fungerer det slik at jeg bruker f.eks win-xp i bunn og legger inn mediacenter software som programpakke ? Eller er mediacenter oppsettet man skal bruke ett eget OS ?

     

    Beklager at jeg er litt uvitende :)

     

    Jeg heter ikke oberguru, men jeg drister meg til å svare likevel :)

     

    Jeg tror absolutt du blir fornøyd!

    Jeg bygde nettopp en veldig lik selv, men med asuskortet i stedet, og med nye stillegående kabinettvifter fra nexus.

    Det er antagelig den mest stillegående pcen jeg har vært borti, og spiller naturligvis alt jeg har fora den med av hd-materiale flytende. Killa Sample hadde ingen synlige framedrops, men jeg har ikke logga og sett om det var noen 'umerkbare' der da.

     

    Kombinasjonen av dette kabinettet og Ninja mini'en er genial, prosessoren har rett og slett ikke mulighet til å opphetes (etter noen timer stresstesting av 1080p mkv uten å bruke gpu offload hadde den fortsatt ikke oppnådd 40 grader, og viftene fra maskinen høres ikke i det hele tatt fra sofaen ca 2 meter unna, selv med all lyd på mute, det er bedre enn jeg forventa da jeg bestilte delene :) )

     

    Av oppsett kjører jeg selv XP, med XBMC som frontend (det var for å kjøre xbmc jeg bygde pcen, jeg har vært en fan noen år fra xbox-plattformen, og etter å ha brukt det lenge blir alle andre jeg har testa en skikkelig nedtur).

    Det stemmer som du gjetter, de aller fleste mediesenter installerer man som et program i et os (finnes seff unntak)

     

    Det eneste jeg er misfornøyd med er displayet, som egentlig er ubrukelig, ihvertfall for meg som insisterer på å kjøre xbmc. Og "styrespaken" på den medfølgende fjernkontrollen er altfor sensitiv, så det er bare knotete å styre med den i skinet jeg bruker (Horizonz), men jeg har tenkt å erstatte alle fjernkontrollene med en harmony one uansett, så det er ikke noe langsiktig problem.

     

    Lykke til, kan vanskelig tenke meg at dette oppsettet ikke tilfredsstiller ønskene dine :)

  2. Virker som du bruker den 'offisielle' point releasen som ligger på sida deres da. Det er rettet noen småbugs fra denne i senere builds, så det kan jo kanskje være verdt å prøve?

    Du finner dem her, avhengig av hvilken plattform du kjører på:

     

    Windows: http://xbmc.org/forum/showthread.php?t=35452

    Linux: http://xbmc.org/forum/forumdisplay.php?f=52

    Mac: http://xbmc.org/forum/showthread.php?t=44301

    Xbox: http://217.118.215.116/

     

    Selv kjører jeg det for tiden i Windows, og bruker en av Jesters builds fra slutten av desember

     

    Ellers har jeg dessverre ingen gode tips da jeg ikke bruker den funksjonen selv, og er på jobb nå så får ikke prøvd på min egen.

    Selv pleier jeg bare å kjøre "update library" når jeg har lagt til nye ting.

     

    Vær obs på at i de siste versjonene er IMDB-scraperen deaktivert, da IMDB ikke tillater dette, tullingene. Alternativet er å bruke en av de andre scraperne, eller bruke feks MediaCompanion (http://www.billyad2000.co.uk/) til IMDB-lookups, den lagrer filminfoen lokalt i .nfo og .tbn-filer sammen med filmen, slik at XBMC henter dette lokalt.

    Jeg har brukt Media Companion selv noen måneder og synes dette er å foretrekke, selv om builden jeg kjører av XBMC fortsatt kan scrape IMDB.

     

    Lykke til, håper du får det til å funke :)

  3. Ok, bør jeg da vente litt med å fyre i gang spillet for første gang?

    Jeg har jo alltids Bioshock -- og MGS4 har jeg også nettopp begynt med, så jeg har egentlig ikke noe problem med å vente :p

     

    Kan selvfølgelig bare snakke for meg selv her, men synes ikke de problemene jeg opplever selv etter patchen bør være noen grunn til å vente med spillet.

    De dukker først opp oppi level 8-10 med masse inventory osv (uten at jeg vet om det er noen sammenheng, men det har skjedd med to av characterene mine), og skjer ikke så ofte at det ødelegger spillegleden i spesiell grad.

     

    Men på den annen side, i og med at du nettopp har begynt på MGS4 er det jo bare å vente. Et herlig spill du har å gjøre deg ferdig med først der :)

     

    Men oppsummert vil jeg fraråde folk å vente med spillet til tross for de bugsa som fortsatt er der.

  4. Lasta ned patchen i går.

    Moro med Trophies, men fryseproblemene er der fortsatt.

     

    Situasjonene jeg opplever frysing i er ved bruk av V.A.T.S., under slo-mo-sekvensene fryser spillet, gjerne opptil flere minutter, før det fortsetter igjen.

     

    Dette skjer langt i fra hver gang, og gjør ikke spillet uspillbart på noen måte, men det er jævlig kjipt når det skjer. Kan liksom ikke stikke og lage meg en kaffe eller no mens jeg venter (selv om det ofte absolutt er tid til det), fordi jeg må sitte parat til å fortsette kampen når spillet resumer.

     

    Kjipt at ikke dette er fikset i patchen.

  5. Jeg opplever også dette i Fallout 3 til tider, sterkt irriterende de gangene det skjer.

    Men har merket at venter man lenge nok resumer spillet igjen etterhvert (til deg som kommenterte at det er kjedelig midt i en kamp med fiender med bra utstyr som kan bli erstatta av en bikkje).

     

    I tillegg har jeg tre forskjellige characters jeg varierer mellom å spille med etter humør ("good", "evil" og "neutral/ikke så nøye"), det er kun sistnevnte jeg har opplevd det med. Dette er den karakteren jeg har spilt desidert lengst med (level 10) , og har mest stash osv med, kan dette ha noe å si?

    Det skjedde nemlig ikke tidlig i spillet, og de to reindyrka evil/good-karakterene mine som ikke er mer enn level 5-6 har jeg ikke opplevd det med heller, kun den ene karakteren.

    Men det kan jo være tilfeldig, hva vet jeg :)

  6. Veldig stilig!

    Har brukt Graffitti så lenge jeg kan huske, men den ble byttet ut nå :)

     

    Det eneste jeg henger meg opp i er at menyene kan bli litt vanskelige å lese, tenker da spesielt på det "valgte" feltet i xmb som har mye hvitt bak seg. Er det noen måte å få fontene i xmb i en annen farge på, eller noe som gjør at menyvalget man står på synes litt bedre?

     

    ..eller er det kanskje bare jeg som begynner å bli gammel og ser dårlig? :)

     

    Men digger themet ellers, ikonene er kjempebra og!

  7. For de som klatrer opp på Drebins tank, bruk knifestun (knife+R2), tranq reagerer de ikke på. CQC-kast kan gå, men brukte selv knifestun når jeg gikk gjennom for 0 kills/alerts/rations/deaths. Tar noen sekunder å lade opp igjen, men de folka er ufattelig trege.

     

    Selv brukte jeg Vortex Ring Ammo (er det M870'en som tar denne ammoen, husker ikke helt) oppå bilen på 0-kill spillet mitt, den funka veldig bra der og på Beastbossene.

  8. Christian ringte meg faktisk på fredag (honnør for det, jeg hadde ikke trodd du skulle ta kontakt), og hadde funnet samtykket mitt. I midlertid var det jævlig vanskelig å prate der jeg var (festivalen på Kontraskjæret), så i stedet for å stave mailadressa mi for å motta full info gikk jeg med på å vente til over helga, da jeg ville få det samme i kopi fra Forbrukerombudet, siden jeg er en av de som tok kontakt med dem.

    Visstnok dreide det seg om en julekalender i 2005. I regi av hvem vet jeg ikke.

    Nå kan ikke jeg huske å ha deltatt på noen slags julekalender hvor jeg har bekreftet at jeg mer enn gjerne lar dem dele mine personopplysninger med uspesifiserte selskaper tre år senere, men det skal bli spennende å se hvilke selskaper dette dreier seg om. Om det er jalla sms-selskaper som dere andre har fått oppgitt, eller hva det er.

    Jeg husker jeg har vært med i julekalendere her på sidene til hw.no-nettverket, og på komplett.no. Jeg kan ikke forestille meg at noen av disse er synderen :)

     

    Teksten i brevene jeg fikk fra Forbrukerombudet (et av dem er gjengitt i tråden her) tyder uansett på at hvorenn nummeret mitt kommer fra er det ikke holdbart for reklame.

     

    Venter stadig på mail eller telefon fra Miriam, nå er det vel straks to uker siden hu skulle gi meg en tilbakemelding...samt de på det andre nummeret jeg ringte og, de skulle også sende en mail "dagen etter".

    At begge disse svarene har uteblitt, selv etter purringer, viser jo bare at dette umulig kan være seriøst.

  9. Jeg sendte ikke inn mine detaljer på en PM til _Christian_. Rett og slett fordi jeg ikke ville la mer av mine opplysninger eller info gå til flere personer i foretak jeg anser som svært useriøse. Det ser heller ikke ut som det hjalp deg heller Daje.P, siden du fortsatt mangler svar.

     

    Ja, jeg angrer egentlig på at jeg utleverte min identitet til Christian, for nå er det jo hevet over enhver tvil at vi har med folk som ikke bryr seg om norske lover å gjøre.

    Så hvis dere ikke hører mer fra meg, fortell mor at...neida, bare kødder ;)

     

    Men klart, mottar jeg uønskede ting i framtiden nå, på telefon, døra mi, eller hvor som helst, så veit vi jo hvor det kommer fra. Skal være lett å finne roten til problemet da, forbrukerombudet sitter jo på heftig info om dette uberseriøse selskapet som er fenomenalt respektert i bransjen. Eller hva det var.

     

    Synes det er ynkelig å ikke komme med noen tilbakemelding her, spesielt for oss som har utlevert personopplysninger, men sånn er vel vanlig når en har med slike folk å gjøre.

     

    Og dette kan du ta personlig hvis du leser det Christan; sporer du opp infoen du har lova meg før deres frist mot forbrukerombudet utløper 16/7 vanker det en stjerne i boka.

    Fikser du ikke det...er det vel et et bevis på at alle dine innlegg dessverre er bullshit.

     

    Dvs at du har fortsatt har tid på deg, faen jeg er gem...

     

    men asap'en løper vel ut i morra, skal vi si det sånn?

     

    En morsom ting; jeg gikk gjennom torggata i sta, ble praia av en stand med MOBILDEAL-selgere (som er mobilselskapet det er snakk om ifølge forbrukerombudet). De ville selge meg abonnement. Lovte at det ville være billigere enn mitt nåværende uansett.

    Jeg satte dem på prøve ved å spørre om takstene, utover fastprisabonnementet.

    Nei det visste de ikke, men "det var i hvert fall billigere enn det jeg betaler nå".

     

    Hohoi for et seriøst selskap! Ikke engang de stakkars selgerne kjenner prisene :))))

     

    PS jeg ringte Miriam igjen i sta, dere vet, hu som er "ansvarlig for samtykker" når man ringer dem. Tenkte å spørre om hun hadde glemt meg.

    Men svaret på sentralbordet hver gang var at hun var "utilgjengelig for øyeblikket".

    Kan det være en sammenheng mellom det, og brevene fra Forbrukerombudet?

     

    Miriam, hvis du leser dette, ring meg (du har jo nummeret mitt) ;)

  10. Vi gjør dette enkelt - send meg en PM og jeg besvarer dine spørsmål rundt samtykke asap.

    Alt jeg trenger er ditt gsmnr for å avmelde deg, samt gi deg kopi av samtykke.

     

    Takk, har sendt deg info :)

     

     

    Hei Christian,

    I morgen er det en uke siden du skulle "besvare mine spørsmål rundt samtykke asap" etter at jeg sendte deg en PM med tlfnr.

    Og godt over en uke siden Miriam hos dere skulle sende meg samme info.

     

    Dersom dette enda ikke er fremskaffet, er det ikke på tide å innrømme at man ikke har helt rent mel i posen?

     

    Jeg ser Forbrukerombudet også har sendt dere en henvendelse, hvor de ber dere gjøre rede for dette rotet. Spent på å se utfallet av dette.

     

     

    Ser også fram til din PM med mine detaljer.

     

    På gjensyn.

  11. Ser det meste er sagt, men bare for å avklare Uncharted til 199 kr.

    Dvdstrax går for å være safe som bare det, så ikke vær redd for svindel fra disse.

     

    Har brukt butikken før selv, men det er nok et par år sida.

     

    Så lenge varen koster under NOK200 før frakt tilkommer ingen ekstra MVA eller toll uansett hva frakt måtte ligge på i tillegg, det man betaler er altså 209kr ink frakt.

     

    Jeg bestilte nettopp Uncharted derfra selv :)

  12. Christian tilbød seg jo å sende meg mine detaljer asap hvis jeg kontaktet ham på pm med nummeret mitt, så jeg regner med at dette er avklart i løpet av mandagen ;)

    Jeg vil selvfølgelig oppdatere dere her inne med informasjon om samtykkets opphav når jeg mottar det..

     

    Ingen av selskapene vi har blitt bedt om å kontakte har ringt meg opp igjen/sendt meg e-post, som de sa de skulle da.

  13. Jeg vil oppfordre deg om å henvend deg til avsender av denne meldingen.

    De vil kunne gi deg et svar på hvorfor du mottar denne tekstmeldingen til din mobiltelefon, samt fjerne ditt samtykke på å motta slike meldinger.

     

     

    -Christian, har du i det hele tatt LEST noen av trådene du svarer i?

    Da ville du skjønt det at dette diskuteres nettopp fordi avsender er pokker så umulig å spore opp, og de gangene man kommer gjennom på telefonnumra du oppgir hjelper det ikke et spøtt!

    jeg, og flere med meg, venter fortsatt på disse oppklaringene dere skal være så raske til å besvare....

     

    Faktum er at jeg har "henvendt meg til avsender av disse meldingene" flere ganger * , og de har aldri greid å "kunne gi meg et svar på hvorfor jeg mottar disse tekstmeldingene til min mobiltelefon, samt fjerne mitt samtykke på å motta slike meldinger."

     

    Felles for alle gangene jeg har fått svar på numrene er at de skal ringe meg opp senere samme dag med svar.

    Jeg håper ingen er dumme nok til å tegne abonnement, med en så dårlig kundeservice tør jeg ikke tenke på hva som skjer den dagen man virkelig trenger hjelp med sitt abonnement eller noe.

     

    *(via numrene du har oppgitt, og takk for det forresten, uten din hjelp ville vi hatt langt vanskeligere for å kartlegge avsenderne, så litt cred skal du ha)

  14. Telefonnummer er kun en personopplysning dersom det knyttes til flere opplysninger om en person. Et nummer alene er ikke en personopplysning, da disse operatørene ikke sitter med navn en gang.

    Så ja, jeg hadde rett.

    Jeg skal ikke motsi deg på dette, det er godt mulig du har rett i det.

    Men da har Datatilsynet villedende informasjon på hjemmesidene sine.

     

    Forbrukerombudet har bedt om en dokumentasjon på dette også, så dere vil kunne få informasjon ved å henvende dere dit. Vi har senest i dag vært i kontakt med ansvarlig for sms-markedsføring i Forbrukerombudet.

    Det høres bra ut :)

     

    Jeg tror det de fleste reagerer på her er at det skal være så ¤%/& vanskelig å få lirka ut informasjonen man har krav på. At de har brukt en uke på å finne Logimans samtykke vitner ikke akkurat om en tjenesteleverandør man kan stole på, spesielt ikke når de setter en amatør som Christian til å ta seg av henvendelsene. Fra den kanten har det dessverre kommet mye rart. At det eneste googletreffet på " "absolute m" +sms " er denne tråden gjør det ikke akkurat bedre.

    Jeg tror at dersom selskapet det er snakk om (hvilket det nå enn er, vi har jo fått oppgitt noen etterhvert...) hadde vært litt samarbeidsvillige, besvart henvendelser, sluttet å sende meldinger til folk som sender STOPPmeldingen, kunnet fra dag 1 vise til hvor de aktive samtykkene stammer fra (dersom det viser seg at disse grunn eksisterer), ikke bedt folk ringe Ungarn, og ikke "gjemt seg" som vi alle får inntrykk av at de gjør, ville de fleste bare godtatt det, bedt om å bli tatt av listene, og vært ferdig med saken.

    Måten de opptrer på er å invitere til lynsjing.

    Når deres eneste ansikt utad, Christian, i tillegg kommer med såpass mye misvisende og tvilsom informasjon og rett og slett fremstår uprofesjonelt (min personlige mening), er liksom siste spikeren slått inn. Det er ikke slik man skaper tillit til et nytt(?) selskap.

  15. Jeg fikk nå mitt svar fra datatilsynet. Så lenge dette ikke gjelder brudd på reservasjonen i brreg (man kan ikke reservere seg mot reklame på sms/e-post/faks her, da det krever samtykke på forhånd uansett), så er det forbrukerombudet som skal ta seg av dette. Selv om de har oversikten og infoen om dette på sin side, så skal forbrukerombudet ta seg av denne delen.

     

    Da er det i og for seg greit, da jeg kommer til å sende infoen videre ditt.

     

    Foreløpig har jeg heller ikke hørt et biip om hvor samtykket er innhentet fra....

     

    Bra, da fikk vi oppklart det i hvert fall :)

    Manfred hadde rett i at det ikke var relatert til Datatilsynet, selv om hans påstand om at telefonnummer ikke regnes som personopplysning var feil.

     

    Jeg ringte Miriam i Direktmedia igjen, hun hadde ikke fått respons på henvendelsen sin til Absolute Int (tror jeg hun kalte det) om hvor samtykkene våre kom fra.

    Lovte å ringe når hun fikk svaret.

     

    I den andre tråden om denne saken ber Christian oss kontakte noen som heter Mobile Marketing på tlf 22853600, og ikke DM som i denne tråden.

    Vet ikke hvorfor det henvises dit i stedet, men jeg får vel prøve hos dem og hvis ikke Miriam finner noe.

  16. Jeg formidler ingen tjenester. Dette blir som om du skulle blitt sint på posten fordi de sender deg adressert reklame. Da må du nok heller gå på de som sender denne reklamen, og ikke på oss.

     

    Det er jo det jeg gjør :)

    Som jeg akkurat skrev klandrer jeg ikke deg for dette her. Jeg er klar over at det ikke er du som spammer folket her inne.

    Jeg bare viser til at opplysningene du sitter på om Datatilsynet og personopplysninger viser seg å ikke være korrekte.

    Av din signatur ser jeg jo at du "Leverer sms-/mms-tjenester til privatpersoner og bedrifter". Jeg vil tro det er i dine interesser da å bli opplyst når du innehar feil informasjon om hva som er tillatt.

    Jeg har ingen grunn til å tro at du/din bedrift har beveget deg utenfor lovens lange armer, og det er heller ikke det tråden handler om.

     

    Det er jo ingen av oss lovlydige mennesker her inne som har interesse av at det blir spredd feilaktige opplysninger om temaet, derfor rettet jeg på uttalelsen din.

  17. Et telefonnummer i seg selv er ikke en personopplysning. Dette er tilgjengelig i telefonkatalogen til og med.

     

    Saken her er markedsføringsloven, om man har tilstrekkelig samtykket, og det har ingenting med datatilsynet å gjøre.

     

    Jeg trodde misbruk av telefonnummer falt inn under Datatilsynet, spes mtp folk som har reservert seg mot å vises i katalogen, og reservert nummeret sitt mot salg, men slike ting vet du sikkert mer om enn meg. Bortsett fra det punktet som er relevant i denne diskusjonen.

    Jeg ser nemlig at Datatilsynet er uenig med deg:

     

    Eksempler på hva som regnes som en personopplysning er: navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, bilnummer, bilder og fødselsdato.

     

    Videre:

    KAN FORENINGEN SELGE MEDLEMSINFORMASJONEN VIDERE?

    Som hovedregel må foreningen innhente samtykke dersom medlemsopplysninger skal utleveres eller selges videre til tredjepart. Etter en interesseavveining kan det likevel i enkelte tilfeller være mulig å videreformidle opplysningene uten samtykke. En slik videreformidling krever at det er gitt god informasjon til medlemmet i forkant av utleveringen.

     

    Det er mulig du har rett i at dette ikke har noe med Datatilsynet å gjøre, men de har i hvert fall fyldig informasjon om ulovlighetene på sidene sine.

     

    At selskapene du leverer tjenester til bedriver virksomhet på kant med hva som i følge Datatilsynet er tillatt er vel i hvert fall hevet over tvil nå.

     

    Selv om ingen kan klandre deg for akkurat det, bør du vel som formidler av slike tjenester sette deg mer inn i temaet personopplysninger, så det ikke blir spredt mer uheldig misvisende informasjon ved senere anledninger.

×
×
  • Opprett ny...