Gå til innhold

JonJ

Medlemmer
  • Innlegg

    518
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JonJ

  1. De to kildene til Phoronix hevder Valve har uttalt seg og bekreftet det, uten at jeg kan finne noen kildehenvisninger eller uttalelser fra noen av artiklene. For alt jeg vet kan det være at de har lest på Phoronix eller en av de ørten sidene som har brukt Phoronix som kilde.

     

    Nevermind.

  2. Jeg leste det et eller annet sted, men jeg har ikke sjekket noe nærmere selv. Mitt broadcom-kort funker ihvertfall så glimrende at jeg har vanskelig for å tro at det er en reverse-engineered greie.. skal sjekke litt nærmere.

     

    Edit: Jeg fant, jeg fant.

    $ yum info broadcom-wl
    Name	   : broadcom-wl
    Arch	   : noarch
    Version	: 5.10.27.14
    Release	: 1.fc10
    Size	   : 9.0 k
    Repo	   : rpmfusion-nonfree-updates
    Summary	: Common files for Broadcom 802.11 STA driver
    URL		: http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php
    License	: Redistributable, no modification permitted
    Description: This package contains the license, readme and configuration files
    	   : for the Broadcom 802.11 Linux STA Driver for WiFi, a linux device
    	   : driver for use with Broadcom's BCM4311-, BCM4312-, BCM4321-, and
    	   : BCM4322-based hardware.

     

    http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php

     

    Jøss, der har det virkelig skjedd ting siden sist jeg sjekket. Synd den er binary only, men det er jo mye bedre støtte enn det var før. :)

  3. @rocknrolf77 : Broadcom har da faktisk gitt ut denne driveren, selv om den er en "binary blob", så viser det jo en viss vilje til å støtte linux (siden den funker såpass bra som den gjør).

     

    Har du link for å underbygge denne påstanden? Jeg trodde b43 var en fork fra bcm43xx for å fungere med den nye mac802.11-stacken og således var en del av reverse engineering-opplegget til de som har laget bcm43xx. Broadcom lager jo gode kort, synd driverne til det trådløse er pissdårlige/ikke-eksisterende. b43 er GPL og distribuert med Linux, det er firmwaren som er lukket, og den er jo ofte tatt fra andre steder enn Broadcoms nettsider. De har aldri på noe tidspunkt gitt uttrykk for å ville støtte Linux når det angår trådløse enheter. Hvis du da ikke mener at det finnes en helt annen driver enn b43.

  4. lenge varte Windows XP før det kræsjet og nektet å boote.

     

    Nå er jeg såpass dritt lei av Windows at jeg skal holde meg til et annet OS permanent. Greia er at jeg har ett Linksys trådløst nettverkskort, og har ikke mulighet for kabel. Har hørt at dette er nesten ubrukelig i Linux?

     

    Heh, det er vanskelig å si uten å vite hvilken revisjon av kortet du har. Da de som selger disse kortene har for vane å skifte chipset relativt fort og de sier i alle fall ikke i fra om det. Jeg har et linksyskort med Broadcom-chipset, det virker, men man trenger firmware. Jeg har sett at enkelte andre Linksyskort har atheros og atter andre har vel også hatt prism. Så. Boot en livecd og se hva slags chipset det er i wlankortet ditt.

    Kommandoen lspci | grep Network eller lspci | grep Ethernet burde fortelle deg hva du har.

    Skriv det ned.

  5. Jøss, 10 GB? Systemmappa for Mac OS X 10.4.11 er på 1,26 GB på Mac-en min.

     

    Jeg mener å huske at en standardinstallasjon av Tiger krevet 10-15GiB, og Leopard har minimumskrav til 20GiB ledig plass. Så om du prøver å få det til å virke som om Macen er et lite og smidig system så er jeg ikke imponert. Det er vel kanskje en av de tingene jeg er minst fornøyd med i Leopard/Tiger også, hele systemet virker litt tregere enn diverse GNU/Linux-distroer.

  6. Hvordan i svarte skal hvilken distro man kjører ha noe som helst å si om kunnskapsnivået?

     

    Nå er ikke jeg i utgangspunktet enig i det som ble sagt om Ubuntu, men jeg tror at vi trygt kan anta at 10 tilfeldige brukere av Arch/Slack vet mer enn 10 tilfeldige brukere av Ubuntu/Fedora. :)

    Virker som du ble litt indignert, Mr. LPI-mann. ^^

×
×
  • Opprett ny...