Gå til innhold

ems05

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ems05

  1. Takk for svar!

     

    Josteinsen: Gikk du for Asusen eller velger du å vente på at flere alternativer skal komme på markedet?

     

    Jeg trenger laptopen om ikke lenge og tenker i tillegg at etablerte modeller kan være vel så bra med tanke på at de er godt utprøvd og testet. Noen som kjenner til om hvorvidt et slipp av mange nye modeller vil presse prisene ned på de etablerte?

     

    Lunic: Har du fått noe informasjon om service og noe inntrykk av hvordan dette fungerer?

     

    SirHenrik: Skal du gå for Aceren eller Asus?

  2. Har lest en del tester og en god del innlegg her på forumet angående disse to laptopene, men klarer ikke helt å bestemme meg... :roll:

     

    Linker til to tilbud fra Komplett og MPX:

     

    Asus A6Ja

     

    Acer Aspire 5672

     

    Jeg har nemlig lagt merke til at A6Ja får veldig mye god kritikk (sett flere positive erfaringer angående denne i forhold til Acer), men ved å sammenligne spesifikasjonene ser jeg at Acer har dobbelt så mye RAM, 20gb større hd og lengre batterilevetid. Det eneste punktet jeg ser at A6Ja stiller sterker på papiret er at den har en Core Duo T2400 prosessor kontra Acer sin T2300, men dette er vel ikke så utslagsgivende..?

     

    Veldig interessert i svar av alle slag, og gjerne dersom noen har et personlig sammenligningsgrunnlag fra begge to! :w00t:

  3. Er denne laptopen et godt kjøp? Det er kjæresten min som i så fall skal ha den, og hun vil neppe bruke den til krevende spill. Antageligvis blir det mest vanlig skolearbeid i tillegg til nedlastning og videoavspilling... Jeg tenker i så fall at en ekstern harddisk på 250 gb er kjekt å ha ved siden av, ser at de koster 950 kr hos komplett..

     

    takk for alle slags svar

  4. Jeg investerte i et Olympus E500 med to kit objektiver rett før jul og tok det med meg på tur til Dominikanske Republikk og Canada, hvor jeg fikk tatt en god del bilder jeg er fornøyd med helt til det ble stjålet i Canada.(Ja, forbanna surt... :no: )

     

    Planen var da å bruke reiseforsikringspengene til å kjøpe et nytt og tilsvarende nå som jeg er kommet hjem, siden jeg fortsatt har 14-45 objektivet som passer til. Det eneste er at jeg nå er komme litt i tenkeboksen igjen, og vurderer å gå over til D50 etter å ha lest en drøss med lovord om dette kameraet, og prisen på å bytte ut Oly 14-45 med Nikon 18-55 ikke er særlig stor.

     

    Har noen erfaringer med disse kameraene (gjerne begge) som kan gjøre valget mitt lettere? Jeg var absolutt fornøyd med E500, men jeg er fersk på foto med dslr så jeg har ikke kommet til det punktet hvor feil/mangler ville irritert meg, noe det kanskje vil i fremtiden..? Vurderer da enten å gå for E500 huset med 50-200 i tillegg eller D50 med 18-125/18-200(usikker der og). :hmm:

     

    Eventuelt så jeg at E-330 var et nyskapende og spennende kamera, dessverre litt mer enn det jeg tenkte å bruke men har da likevel et objektiv som passer... Noen som har prøvd dette og kan uttale seg om det kan være verdt å presse budsjettet enda mer?

  5. For et digitalt bilde er dpi ALDRI en relevant størrelse, den kan ikke måles eller endres. Et bilde er x pixler ganger y pixler, og ferdig med det.

     

    5305807[/snapback]

     

    Nå skal jeg ikke legge ut som om jeg har veldig mye erfaring eller kunnskaper på dette området, men jeg bare stusset over det du sier og som jeg har lest et par andre steder tidligere.

     

    Tanken som slo meg er jo det at ikke bare oppløsningen på skjermen har betydning for hvordan bildet blir, men også størrelsen. Dersom du har en veldig liten skjerm vil du kunne klare deg med tilsvarende lav oppløsning og likevel få et klart bilde, men dersom du har en stor skjerm har du behov for høyere oppløsning for å få et tilsvarende klart bilde...

     

    Dermed vil det være en faktor inn i bildet som sier noe om hvor mange pixler det er per lengdeenhet på skjermen din, avhengig av oppløsning og fysisk størrelse på skjermen. :hmm:

  6. jeg er virkelig imponert over interessen mange her i forumet viser til innlegg med masse nybegynner spørsmål som mitt! kakepoeng til dere :thumbup:

     

    men en siste tanke jeg har: dersom en setter prisgrensen på ca et Canon EOS 350D med kit-objektiv, altså omtrent 7000kr, og sammenligner dette med et litt eldre "proff"-kamera til samme prisen med tilsvarende objektiv (er vel 18-55 av helt ok standard..?). Da har jeg i så fall tenkt å forsikre kameraet uansett, regner med at en slik forsikring ikke beløper seg til altfor mye, og at den vil dekke selvforsakede uhell.

     

    Hva vil trolig gi mest for pengene?

  7. (prøver å bringe temaet tilbake til kamerahus og fysisk holdbarhet)

     

    Jeg har hatt 350D i bakhodet en periode nå, og har egentlig kommet frem til at det er kameraet for meg. (Vil anse meg selv som en over middels interessert fotograf, men langt fra proffbruker og med et meget begrenset budsjett...) Men etter å ha lest en del innlegg i denne tråden ble jeg med ett litt skeptisk, da jeg har tenkt å ta med kameraet på tur, og ta bilder av blant annet noe windsurfing og snowboardkjøring.

     

    Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg å investere i et kompakt ultrazoom kamera, men kom til slutt frem til at det var like greit å investere i et speilrefleks som jeg kunne ha i en del år fremover, og etter hvert bruke penger på nye objektiver. Vil ikke Canons 350D være noe å satse på i så tilfelle? Jeg vil jo uansett ta godt vare på et slikt kamera, og beskytte det så godt som mulig...

     

    Spm til trådstarter, hva slags beskyttelse har du brukt til ditt kamera tidligere? Evt erfaringer fra andre, med tanke på kameraveske osv.?

  8. du kan eventuelt sjekke ut denne siden... jeg er nemlig selv på utkikk etter en mp3spiller og digitalkamera, og ser at du på denne siden får begge deler til en relativt rimelig penge inkl frakt, ulempen er bare mva når varen kommer til norge, slik jeg har skjønt det.. :hrm: hvis ikke det er mulig å unngå denne hvis pakken blir sendt som gave eller noe slikt? hørt noe om det.. kanskje litt på kant med lovverket.. :hmm:

  9. Jeg driver å kikker etter både et nytt digitalkamera og en ny mp3 spiller, og lurer litt på denne problemstillingen. skal nemlig litt ut å reise, og ser for meg at det hadde vært veldig praktisk å kunne dumpe bilder til mp3 spilleren når minnekortet blir fullt.

     

    noen som har kjennskap til dette/prøvd det ut med diverse spillere?

     

    vurderer sterkt Creative Zen Touch 20/40 gig da jeg ser at dette er den rimeligste og samtidig ikke helt utdaterte spilleren for tiden...noen som har prøvd/vet om det er mulig å overføre bilder fra for eksempel Canon S2IS eller Panasonic FZ5 til denne?

     

    EDIT:Ser nå etter å ha gått litt nøyere gjennom dette forumet at denne problemstillingen har vært diskutert i flere omganger tidligere :blush: , men lurer likevel på om noen vet om det ville vært mulig å bruke en adapter som for eksempel en av disse ? :)

  10. hmm veldig interessant det du sier der simfan, merker at fokuseringen er noe av det som vil tippe meg i den ene eller andre retningen... (heller nå litt mot FZ5) samtidig så jeg at S2IS ikke har samme begrensning på antall bilder tatt i serie(4 fine/7standard på FZ 5 og 20), selv om Panasonic igjen har høyere frekvens på bildene.. skjønner at jeg er i samme problemstilling som mange før meg, vanskelig å velge mellom disse modellene. i tillegg ser jeg at batteriløsningen med AA til canon kanskje er å foretrekke fremfor lithiumbatteriene. :hmm:

  11. ja ok har tenkt en del på det med garanti osv ja, enig i at det blir nok en del bedre ved kjøp av en nordisk aktør.

     

    i utgangspunktet hadde jeg også noen tanker rundt valget mellom de forskjellige modellene, og ser at ingen av panasonic sine alternativer har manuell fokus, men til gjengjeld raskere autofokus enn S2IS, som igjen har manuell...

     

    jeg lurer på om noen kan komme med en fototeknisk uttalelse der, da jeg har store planer om å bruke kamera til sportsfotografering, type snowboard, windsurfing o.l. .. ? er det viktigere med en rask autofokus, eller en fordel med manuell som man kan stille inn i den posisjonen man vet objektet vil befinne seg når man skal ta bildet? hvis noen eventuelt har noen erfaring med bruk av disse kameraene til slike formål, særlig S2IS og FZ5 da jeg egentlig ikke regner med at kjøpet blir fra USA...?

  12. Har nå kikket ganske mye rundt på nettet, spesielt her på akam.no og forumet, for å bli klokere når det gjelder kjøp av digitalt ultrazoom kamera. Jeg kom egentlig frem til et par alternativer som var i passende prisklasse(S2IS,FZ5 og DSC-H1), men la også merke til at FZ20 så et hakk bedre ut, men dog dyrere. Etter litt mer virring på nettet fant jeg så en webshop fra USA som solgte FZ20 til en meget rimelig pris... Se bare her... Nå er jeg selvfølgelig klar over at det skal legges til en god dose i fraktkostnader, lurer på om ikke det nærmet seg 100$ når jeg la til noe ekstrautstyr, men likevel blir prisen en god del lavere enn her hjemme. Dollaren var forresten på ca 6,5 sist jeg sjekket..

     

    Det jeg lurer på er om noen har erfaring med kjøp fra USA eller andre fjerntliggende steder, eller bare kan si noe om dette er et godt kjøp?

    :hmm:

     

    Jeg er forresten også klar over at den antageligvis leveres med 110V-adapter, men det burde ikke være en voldsom sum for en som passer her til lands.

     

    Takk for innspill og tanker

  13. Jeg er på utkikk etter et digitalkamera, og lurer på om noen kunne hjulpet meg litt på veien, evt komme med anbefalinger.

     

    Jeg tenker å bruke kamera til å ta sportsbilder av blant annet snowboard og windsurfing, i tillegg til allmenn bruk i hverdag og fest. Derfor har jeg skjønt at en relativt god autofokus ved tele spiller en viktig rolle, for å få skarpe bilder av bevegelige objekter på litt avstand. Jeg liker også å eksperimentere med manuelle funksjoner på natur-objekter o.l. Prisen er jo selvfølgelig en avgjørende faktor...

    Jeg vil ikke se på meg selv som en avansert amatør, men ihvertfall noe over gjennomsnittet.

     

    Har kikket litt på tester og anbefalinger her på akam, og sett meg ut et par aktuelle modeller:

    :hmm:

    Fujifilm Finepix S5500

    Sony CyberShot DSC-H1

    Panasonic Lumix DMC-FZ5

    Canon PowerShot S2 IS

    :hmm:

     

    Jeg er på ingen måte helt opphengt i disse modellene, har noen andre bedre forslag så fyr løs.

     

    Veldig takknemlig for svar av alle slag!

×
×
  • Opprett ny...