Gå til innhold

Aleksander9175

Medlemmer
  • Innlegg

    408
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aleksander9175

  1. Hei

     

    Har prøvd å lete litt etter et brukbart priset kamera for å filme og ta bilder med, helst som tar 4k (ikke nødvendig) og kan filme 500-1000 fps i grei oppløsning (1080p/720p)

     

    Har sett at Sony cyber-shot RX100 IV kan filme i veldig høy fps men at prisen er litt for stiv for min del.

    Finnes det noe brukbart der ute til 5-6 tusen (absolutt maks 7k) som kan filme 500 fps eller noe i den duren?

  2. Bevaring av mekanisk energi. Når pendel henger rett ned h0=0. Løs med hensyn på h når kulen er på toppunkt. Tegn figur og du vil se at det dannes en rettvinklet trekant. Hypotenus er kjent, og vertikal katet kan du også finne, mellomliggende vinkel finnes nå enkelt.

     

     

    Ta anticosnus til trekanten også får du vinkelen veldig enkelt.

    Tror det er misforstått litt, har ingen problemer å finne en vinkel (om man allerede har 2 kjente), men er usikker på fremgangsmåten. Å finne ut hvordan man regner fram med den farten og vekten man har hvor langt/høyt kula beveger seg fra 0.

     

    Men takk for tips

  3. Hei, trenger hjelp på en liten fysikk innlevering.

     

    oppgaven:

    En kule henger med masse 0,5kg festet til en snor med lengde 1,2m.

    Kula henger til å begynne med i ro og snora er loddrett.

    Et prosjektil med masse 3,4g og horisontal fart 590m/s treffer kula.

    Prosjektilet setter seg fast i kula slik at prosjektilet og kula beveger seg som ett legeme etter støtet.

     

    a) bestem farten til felleslegemet etter støtet

    b) beregn den største vinkelen snora danner med loddlinjen

     

     

    Oppgave a er grei, der har jeg fått 3,98m/s men er usikkert på fremgangsmåten på oppgave b

  4.  

    Hei, trenger hjelp til å forenkle denne ligninga mest mulig, er litt usikker på hvordan man kan forenkle (ab)^-10/3 blandt annet.

     

    Det første du bør gjøre er å skrive om alle røttene til potenser. sqrt(ab)=(ab)^(1/2) for eksempel. Deretter bare bruker du potensreglene som sier at a^n*a^m=a^(m+n) og a^n/a^m=a^(n-m).

     

     

    Takker for svar, har prøvd det ut. Kan det stemme at svaret er (ab)^1/2 eller kvadratora*(ab) ?

  5. Hei

     

    Er på utkikk etter en Lydplanke for å ha midlertidig i stua som lydkilde da projektoren ikke har særlig med lyd. Når jeg får spart sammen litt penger blir det kjøpt et ordentlig hjemmekino anlegg i stua å da skal planken inn på soverommet hvor tven står :)

     

    Så trenger ikke være allverdens, eneste kravet er at den har medfølgende subwoofer, maks 2000kr ca

     

    Hvis ingen har noen gode tips eller erfaringer så sjekker jeg sikkert bare noen nettsider å finner den som "ser" best ut spec wise.

  6. Glad jeg ikke er kunde hos telenor lenger. Har fortsatt goder fra en avtale jeg gjorde med netcom i 2007. De tilbyr ikke lenger at man kan ha en "bestevenn" som man ringer gratis til, men min avtale løper ennå fordi jeg fortsatt ønsker den. :-D

     

    Vel, med tanke på at stort sett alle abonnement i dag har fri tale uansett skjønner jeg ikke helt vitsen med "bestevenn", men det er bare min oppfatning.

    • Liker 3
  7. Skal ikke ha ny varebil da, er til privat bruk, og må kunne brukes i hverdagen, derfor jeg helst vil ha en lav bil

     

    Skal jeg først kjøpe en stor sak må den ha 4x4

     

    denne:

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=46460028&searchclickthrough=true

     

    og denne:

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=46366575&searchclickthrough=true

     

    har jo 4x4 og er store, egentlig hadde en lav lang med 4x4 vært det beste men det er jo heller tvilsomt at man finner, hadde gått med en lang lav og tohjulstrekk.

  8. Hei

     

    Sitter å ser på varebiler, hadde lyst å kjøpe en men må ha minst 3 meter plass bak, helst 330ca, har funnet ut at vito og transporter er får små, selv de lange utgavene.

     

    Lurte litt på om man må opp på sprinter da, men de er jo så veldig store igjen, alle merker er aktuell, men helt av de lave typene som kan ha lange rom :)

  9. 2013 Toyota GT86 (2.0L boxer bensin)

     

    Har sjekket minst 10 ganger og computeren er 100% spot on hver gang

     

    Laveste målte langkjøring: 0,59l/mil

    normal langkjøring med litt pådrag innimellom: 0,7-0,75l/mil

    bykjøring: 0,9l/mil

     

     

    tillegsinfo:

    Langkjøring 140-150km/t: 0,8l/mil

    langkjøring autobahn 200km/t: 1,2-1,3 l/mil

    Nurbugring: 2,5l/mil

  10. Det er helt greit å komme inn på boligmarkedet, til tross for at det er dyrt.

     

    Tar du utdannelse slik at du først er ferdig når du er 25 år kan du være ferdig med siving studiet (eller noe mer folkelig som ingeniør): Startlønn 440-550k.

     

    La oss si at du tjener 465k i snitt de to første årene, og du kan leve på 10k i måneden. Også har vel man rundt 110k i skatt på en slik lønn.

     

    Nettolønn 350k NOK

    Livskostnader 120k NOK

    Sum = 230k NOK

     

    Noe som er nok EK til over 1.5 mill pr. år

     

    Alternativt er "ingen" utdanning (les:elektriker, bilmekaniker o.l.). Jaggu tjener ikke de nesten like bra, Norge er en av landene i verden der det lønner seg minst å ta utdanning.La oss ta det litt rolig å regne med lønn på 400k

     

    Nettolønn: 310kk

    Livskostnader: 120k

    Sparebeløp = 190k

     

    Altså sparer du nok EK til litt over 1.2 mill per år. Merk at jeg ikke har tatt med renter på noen av regnestykkene.

     

    Problemet til de fleste er at de har helt ville forventinger til hva de skal ha råd til. iPad, Samsung S4, 55" LCD, ny bil, spise ute en gang i uka, 2-3 reiser to sydligere strøk, kino, film-samling osv. Ja, da kommer du ikke inn på boligmarkedet. Nøkkelen er høy sparerate.

     

    Til tross for de overstående beregninger skal Isbilen få en pluss. De som er par trenger knapt å kontrollere pengebruken, og det er nesten slik at det burde sprute penger ut av øra på endel av de.

     

    Er 23 år, med "ingen" utdanning (elektriker), har hatt egen leilighet i over 3 år uten noe hjelp fra foreldre eller lotto

    • Liker 1
  11. Kjøpte en macbook air for ikke så lenge siden, prisen er ikke ille i forhold til andre maskiner med samme spec, den har litt bedre innebygd grafikklsning enn de fleste andre ultrabooks med interngrafikk (feks har samsungs nye ativbook plus 9 som linket her lengere oppe intel HD4400 mens air har intel HD 5000)

     

    maskinen er som en normal apple maskin, helt ok men ikke noe overdrevent

     

    maskinen funker og greit (kjører W7), men er to ting som ødelegger hele opplevelsen for min del, er skjermen som ikke har noe spesielt bra oppløsning, men som har sykt dårlig insynsvinkel og svartbalanse (mørke scener i film feks er ubrukelig), man må ha skjermen helt korrekt justert for å se de riktige fargene på skjermen osv.

    Det andre er viften, starter man opp et spill, gammelt eller veldig lite krevende så går vifta for fullt uansett, og den lille viften med de tynne luftkanalene ut av chassis lager en god del lyd.

     

    så om du ikke bryr deg om skjermen og kan tåle litt viftestøy eller aldri kjører tunge programmer så er det en veldig grei maskin.

    • Liker 3
  12. Ikke for å klage, men dette er virkelig en vanskelig beslutning for meg, klarer ikke helt å bestemme meg/velge

     

    Men en stor 17-18 tommer som er mega tykk er helt klart ikke aktuelt, pga flyet til jobb har av og til begrensniger på vekt, og fly ellers har begreninger på vekt, har ikke lyst å gå rundt med rygsekk heller med en 17 tommer på 5 kg, hadde det slik på min forige pc (18,4") og det er ikke noe jeg savner

     

    Med tanke på mindre pcer som feks 13-15 tommer så vil de ikke bli så sykt tunge pluss at de vil ta mye mindre fysisk plass, man kan ha en mye mindre pc veske/ryggsekk eventuelt og den tar ikke så mye plass om den er sjekket inn i bagasjen.

     

    Etter inspill om viftestøy under load må det nye målet mitt være at pcen ikke har serlig viftestøy idle, så man kan sitte offentlig å browse ol. uten at den tar av. Egentlig hadde det mest ideelle vært å hadd en ultrabook til browsing, film og slikt på reisefot (ombord i fly, på flyplasser og offentlige plasser), og en kraftigere pc til spill på jobb og når man reiser rundt på besøk, men synes det blir litt for råflått, siden jeg allerede har en stasjonær pc som brukes når jeg er hjemme.

     

    Så må vel finne en 13-15 tommer som kan fungere hvis jeg vil spille litt men som også kan funke å ta med seg på flyplassen

     

    Har som sagt sett litt på alienware sin 14 tommer i usa, prisen er ikke ille der, under 9k

     

    I norge har jeg sett på denne: http://www.multicom.no/Xishan-W230S-13e3-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-4700MQe-16GBe-120GB-SSD-1TB-HDDe-GeForce-GTX-765Me-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10625761/gr_0

     

    Og denne: http://www.multicom.no/Ultrablade-Gaming-Laptop-P35K-15e6-Full-HD-Matte-4e-gen-Intel%C2%AE-Core%E2%84%A2-i7-4700HQe-8GBe-1TB-Hybrid-HDDe-GeForce-GTX-765Me-Uten-operativsysteme-21mm-tynn-GIGABYTE/cat-p/c1000042/p10626914/gr_0

     

    Prøver hardt å sjekke opp de, positive og negative ting osv men er så mye, noen sier noe å andre sier noe annet, kommer nok til å bruke litt tid på å finne den riktige, er ikke veldig stress og få kjøpt pcen, vil bare finne den som passer mitt bruk best :)

  13. Lenker til de eksemplene jeg kom med:

     

    http://www.multicom.no/Kunshan-P170S-17e3-Full-HD-Matt-Intel-Core-i7-4700MQe-32GBe-240GB-SSD-1TB-Hdde-GeForce-GTX-780M-4GBe-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10626960

     

    http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=n00aw759&model_id=alienware-17&c=no&l=no&s=dhs&cs=nodhs1&

     

    Her ser du Alienware fra Dell sin side.

     

    Denne har nyere CPU, men den har fortsatt et langt svakere skjermkort, mindre ssd harddisk, mindre minne og kortere garanti.

     

    Trenger ikke en top of the line gaming bærbar, har jo stasjonær pc hjemme som funker utmerket

     

    Har sett litt på denne: http://www.multicom.no/Xishan-W230S-13e3-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-4700MQe-16GBe-120GB-SSD-1TB-HDDe-GeForce-GTX-765Me-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10625761

     

    er bare for å ha på jobb og reise, klarer meg fint å spille uten alt på high hvis det kan gjøre at det blir mindre varme og viftestøy

  14. Gt70 er 6mm høyere og større, og skal man tro noen av testerne bråker de begge under load. Og godt er det!

     

    Den nye gt70 burde være mer stillegående enn min ganle, da jeg hadde fermibasert skjermkort.

     

    Nå har jeg en 15,6" med verdens nest mest kraftige skjermkort for bærbare, en Multicom med Gtx 680. Denne er utrolig stillegående når man ikke stresser den, da må den ha seriøs kjøling den og.

     

    Virker som du har endel erfaring med slike pcer så hadde sotte pris på litt advice

    skal altså ha en 13-15 tommer gaming bærbar, har kommet fram til at noe av det viktigste for meg er å finne den med minst mulig støy under load, ellers ganske fritt, prøver og lese på tester ol men er så mange laptoper der ute og så mange tester, klarer ikke helt danne meg et fullstendig bilde, tror jeg er litt redd for å gå glipp av enkelte modeller og detaljer..

     

    Er det Multicom Kunshan P150-E du har btw? hvordan er den?

  15. Det er ikke sikkert det er mulig for deg å betale med et norskt kredittkort. Fungerer ikke for meg en del steder, blant annet microsoftstore.

     

     

    Myus har en løsning for det også :)

     

    Quote:

    Is Personal Shopper Right For Me?

    Use our Personal Shopper service to help navigate the USA ordering process or whenever you encounter one of these challenges:

    • US Retailer who accepts only US credit cards
    • Auction seller who requires PayPal or money order payment
    • US Retailer or Auction Seller who only accepts a USA Billing Address
    • US Retailer who won't accept payment by check or wire transfer
  16. Det må da være enkelte bærbare som har mindre vistestøy enn andre? feks en alienware som er veldig "stor" dvs høy, burde jo få plass til mye mere overflate areal på kjøleribbene og derfor kan ha mindre vistestøy? hvis ikke såklart de har presset inn skjermkort som trenger ekstremt mye kjøling uansett?

×
×
  • Opprett ny...