Gå til innhold

pchristian

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pchristian

  1. Jeg vet at dette er et dristig oppdrag jeg normalt sett ikke ville sagt ja til. Jeg ville heller aldri brukt meg selv som fotograf ved en så viktig anledning.

     

    Utfordringen er at bryllupet arrangeres med kort varsel, og brudeparet er av oppfatningen, "godt nok", når det gjelder forventet fotokvalitet. De er fullstendig klar over at jeg ikke har gjort dette tidligere. Samtidig sier de at dersom vi tar 500 bilder, må da noe kunne brukes...

     

    Ikke særlig lysten, men hva vet vel jeg...vi kan jo ha flaks med et par bilder...?

  2. Lang historie kort; Jeg skal delta i et bryllup i utlandet, København, og er bedt om å fotografere brudeparet. De skal ikke benytte annen fotograf enn meg.

    Jeg har et Nikon D50 (18-55mm) med Nikon SB-800 blitz. Problemet er at jeg har særdeles liten erfaring med å betjene utstyret, samt liten erfaring med å komponere et bilde.

     

    Jeg har 3 uker til å forberede meg som bryllupsfotograf...! :(

     

    Hva bør jeg forberede meg på og prioritere? Bør jeg holde meg på Auto, og fokusere på motivet? Bør jeg sette meg inn i de ukjente begrepene; blenderåpning, lukkertid og iso?

     

    Setter stor pris på alle tips!

  3. Jeg ønsker å kjøpe en laptop til stue/kjøkken. Den skal kun fungere som en internett klient, kanskje for tilkobling av projektor av og til. Og nedlasting av musikk, som spilles via stereo i stue.

    Kravet mitt er at den MÅ være rimelig støysvak da den skal stå i stue. Har en Zepto laptop nå, men den bruker viften mye og den bråker skikkelig.

     

    Ser på en ASUS A3531HUH/NOR - Celeron M 380 1.6 GHz - 15" TFT til ca 6600 kr.

     

    Noen som har erfaringer med Asus og støy, evt direkte erfaring med denne modellen??

     

    Takk for svar...

  4. Jeg flyttet min ADSL linje fra Bodø (1 km fra Catch sitt HK) til Oslo i sommer. Jeg tok da med meg mitt SpeedStream modem, men dette ville ikke fungere. Linjen falt ut flere ganger om dagen. Jeg tok kontakt med support (driftes av Bluecom) og de sendte meg et nytt Topcom modem. Dette fikk jeg ikke kontakt med i det hele tatt. Rapporterte til support for Bluecom, og de sendte en tekniker for å gjøre en endring i sentral. Etter det fungerte Topcom modemet perfekt, og har ikke hatt noe problem siden.

    Min erfaring er derfor at Topcom modemet fungerer optimalt på Catch/Bluecom linjen. Å ja, min sys-lampe blinker også konstant, men uten at dette medfører noe problem.

  5. Takk for svar!! Det med størrelsen virker fristende på meg, da hånden min ikke finner seg helt til rette på D50. Og jeg har lest en del tilbakemeldinger på forumet her at 18-70 objektivet er bedre enn 18-55, både spesifikasjoner og byggemåte. Dersom jeg skulle ha kjøpt dette objektivet måtte jeg vel gi ca 3000 kr for det alene, men da har jeg fortsatt "bare" D50. Hvis jeg kjøper D70s kit, har jeg jo et enda bedre kamera samt et bedre objektiv, for de samme 3000 kr...?

     

    Jaja, dette blir litt offentlig lufting av tanker, men man slår seg så mye bedre til ro med ting, når man får litt bekreftelser på ting :thumbup:

  6. Under juletreet lå det i år et Nikon D50 med mitt navn på. Det er kit pakken med 18-55. Dersom jeg betaler 3000 kr i mellomlegg får jeg D70s med 18-70 objektivet. Burde jeg gjøre dette? Eller burde jeg beholde D50 kit og bruke tilsvarende beløp på et tilleggs objektiv? :hmm:

     

    Jeg har hatt speilrefleks tidligere, men anser meg selv som ganske i startfasen av å lære foto. Takk for alle svar og synspunkter, da jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.

  7. Bruker denne pakken her på kontoret på jobben, med VPN, IP telefoni og ellers normal bruk. Fungerer helt fint. Alle her satt på trådløst tidligere, men pga av at ruteren håndterer brukere nederst i gangen med flere betongvegger mellom, valgte vi å supplere med Topcom Powerlan 100 også. Ethernet via strømnettet, funker PERFEKT!! Helt stabilt! Da alle ville heller bruke Powerlan, valgte vi bare å skru av antennen på ruteren, så nå ser ikke "naboen" oss ;)

×
×
  • Opprett ny...