Gå til innhold

Pozzolan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 267
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pozzolan

  1. Dapp47 skrev (19 timer siden):

    Hva stopper deg fra å hyre inn en ekstern rørlegger til å koble opp dette under byggeprosessen?

    Følgende tekst i prospektet setter en ganske så effektiv stopper for dette:

    Sitat

    Det er ikke mulig å benytte andre leverandører/entreprenører til boligen i byggetiden, enn de som er valgt for prosjektet. Det er ikke mulighet for å gjøre egeninnsats i boligen under byggetiden.

     

    Ståle Nordlie skrev (17 timer siden):

    Hva, nøyaktig, sier kontrakten om endringer og prisen på endringer?

    Har du spurt om det er greit at du bruker egen rørlegger?

    Utregning av priser er ikke nevnte direkte, kun regler for påslag og administrasjonsgebyr for medgått tid. Som kjøper tolket jeg det derfor til at det ca. blir gjengs pris/markedspris + påslag, noe som stemmer godt med de andre tilvalgene og endringene vi har sett på.

    Helt ordrett er det følgende:

    Sitat

    Kjøper vil få anledning til tilvalgsmøte med totalentreprenør for gjennomgang av leveranse og bestilling av eventuelle kundetilvalg. Totalentreprenør regner et påslag på 25 %, samt administrasjonsgebyr for medgått tid. [...]

    Det kan ikke påregnes at alle ønskelige tilvalg/endringer er mulig å gjennomføre. Uansett kan kjøper ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider som:

    a) Vil endre kontraktsummen med 15 % eller mer.
    b) Ikke står i sammenheng med selgers ytelse.
    c) Vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

    Selgeren skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kostnadsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever.

     

    • Liker 1
  2. Med andre ord er det ingen mekanismer som styrer selve fastsettelsen av prisen, selv om utbygger her har monopol på alt av endringer og tillegg? At det er en avtalt pris er jo greit nok, men problemet er at den tilbydde (og eneste mulige) prisen er langt over hva som ellers er markedspris/gjengs pris.

    For å sette det i perspektiv, sluttpriser inklusive mva. og 25 % påslag:

    Prisoverslag fra rørlegger utenom prosjektet: 7000,- + 25 % påslag: 8 750,- (Noe vi ikke får benyttet pga. nevnte eksklusivitet)
    Pris på et annet prosjekt fra samme utbygger i samme tidsrom: 11 000,- 
    Tilbudt pris på vårt prosjekt: 23 000,-

    Det er snakk om to kraner, altså 46 000,- istedenfor normale 22 000,-.

  3. Saken er at jeg har kjøpt en bolig under oppføring som privatperson, og har da kommet frem til at  bustadoppføringslova gjør seg gjeldende. Her finner jeg dog ingen direkte mekanismer som regulerer prissettingen av endringsarbeid.

    Videre har vi følgende i avtaleteksten: 

    Sitat

    Det er ikke mulig å benytte andre leverandører/entreprenører til boligen i byggetiden, enn de som er valgt for prosjektet. Det er ikke mulighet for å gjøre egeninnsats i boligen under byggetiden.


    Med andre ord er utbygger i en monopolsituasjon når det kommer til alt av endringer og tilvalg. I tillegg har utbygger krav på 25 % påslag på alt av endringer og tilvalg.

    Så til sakens kjerne: har man som forbruker noen mekanismer som styrer fastsetting av priser, noe i samme retning som håndverkertjenesteloven § 32?

    Utbyggeren har på dette prosjektet valgt en rørlegger som var billigst i pris for standardleveransen, men som nå leverer pristilbud som er av det dobbelte av hva utbyggeren selv sier de har mottatt på andre tilsvarende prosjekter, men da med en annen rørlegger. De har visstnok tatt dette opp med rørleggeren, men uten å ha kommet noen vei.
    Videre kan man alltids spekulere i hvor hardt utbygger ønsker å gå ut ovenfor en leverandør, spesielt når de selv sitter igjen med 25 % av summen.

    Helt konkret går endringen på å få montert ekstra utvendige vannkraner, noe som er en forholdsvis enkel sak å gjøre under oppføring av bygget, men som er veldig komplisert i ettertid på grunn av byggets planløsning. Er derfor veldig interessert i å få gjort dette nå, men da til omtrentlig markedspris pluss avtalte påslag.

  4. Har hatt en øving hvor vi hadde i oppgave å lage en slik funksjon, her er i alle fall min kode:

    %Oppgave 3
    function prime = primtall(tall)
    % primtall(5)
    if tall < 1
       disp('Tallet er mindre enn 1 og kan derfor ikke være et primtall')
    elseif tall == 2
       prime = true;
    else
       for i = 2:(tall-1)
        if mod(tall,i) == 0
    	    prime = false;
    	   break
        else
    	    prime = true;
        end
       end
    end
    end
    

     

    Håper den hjelper noe, i tillegg har du den innebygde funksjonen isprime(x)

  5. Deler selv en leilighet i nærheten av dere hvor vi har VDSL fra NGT. Har du mulighet til å logge inn på routermodemet og sjekke hvilken hastighet det syncer på?

    Om dere ikke bor alt for langt unna sentralen kan dere forsøke VDSL Bredbånd 30 som koster 418,- i mnd, i tillegg slipper du å betale linjeleie. Kan være det gir bedre hastighet, skader ikke å spørre NGT.

    I tillegg bør dere som nevnt ovenfor skaffe en ordentlig router og sette routermodemet i bridge, dette er noe jeg har gjort med stor suksess.

  6. Sjekket litt de domenene du sliter med og fant en fellesnevner, både unknowncheats.me, imgur.com og dayzmod.com benytter seg av Cloudflare. Reddit på sin side bruker Akamai. Altså bruker samtlige en form for global lastdistribusjon.

    Det du kan prøve som forsåvidt er nevnt er å bytte til en annen DNSserver da dette kan være relevant. Følg denne guiden og rapporter tilbake med resultatet. Men aller først kan du prøve å kjøre en

    ipconfig /flushdns
    

    i cmd og en runde med CCleaner.

  7. Er ikke en jussekspert, men ser at selskapet er et NUF, noe som etter MIN mening minsker seriøsiteten.

    Får du ikke svar kan du bruke reklamasjonsmuligheten du har ved bruk av VISA. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med banken, si at du har betalt med VISA og at varen ikke ble levert som avtalt og at du har prøvd å løse saken med selger. Merk at dette burde være siste utvei, men du får i alle fall tilbake pengene ;)

  8. En amerikansk webhost som lover "uendelig" med ressurser til en så lav pris er ikke noe jeg ville ha satset på. I tillegg vil siden laste noe tregere for norske brukere slik det er påpekt tidligere i denne tråden.

    Skal du nå et norsk publikum kan du for eksempel ta en titt på proisp.no eller host1.no. Bruker selv sistnevnte og er strålende fornøyd! Minste pakken koster kun 29 kr/mnd, så kan du oppgradere etter hvert som du får bruk for det. Host1 tar dessuten PayPal ;)

  9. Gi leverandøren et ultimatum: enten ordner de saken eller så sier du opp. Hørtes veldig useriøst ut av en leverandør og bare flytte rundt slik. Dette kan blant annet ødelegge for dine resultater i Google.

    Har aldri hørt om at man bruker CNAME på dette viset. Må nok løses på en annen måte, A-record er vel muligens løsningen, ikke at jeg er ekspert på DNS-oppsett da men.

×
×
  • Opprett ny...