Gå til innhold

jeschiotz

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jeschiotz

  1. Har kjøpt D90 med kit 18-105. Forsåvidt en ok linse men sammenlignet med Eos kit linsa 18-55 er det det forholdsvis dårlige macro egenskaper. Kunne tenke meg en linse med litt bedre egenskaper.Litt skarpere samt at den kanskje slapp litt mere lys igjennom. Er feks 16-85 linsa bedre i så henseende? Andre linser ?

  2. Som forklart i en annen tråd er jeg egentlig Canonmann men valgte et d90 fremfor d500 denne gangen. Kameraet er fint det men menystrukturen synes jeg er vanskelig og kameraet synes jeg gjør litt mye rart som jeg ikke får på kontroll på!

     

    Iso: Her har jeg skjønt at det går ann å sette opp kameraet til autoIso med en endel kriterier. Jeg vil at kameraet skal feks gå over til autoIso ved en gitt lukkerhastighet feks 1/30 opp til feks maks 1600. Når jeg prøver å sette opp dette virker det som jeg ikke kan overstyre dette ved å trykke på Iso knappen og vri til ønsket ISO? Det må jo være mulig å raskt komme ut av autoIso uten å gå inn i den enormt store menyen?

     

    Fokus:Her ønsker jeg å kunne trykke på en knapp for å få den til å fokusere på mitterste punktet.

     

    Noen som kan komme med noen tips her? Samt hva dere velger som default i feks Iso og fokus oppsett . Og kanskje noen flere triks!

  3. Bildene er lastet til picasa nettalbum. Hvordan de har plukket opp virus skjønner jeg ikke?

     

    Noen flere betraktninger om Eos 500d:

     

    Menysystem: Inutivt og lettfattelig . Lett å forandre settings feks skarphet og Iso samt å legge disse på egen flik på programhjulet. Drawback at man ikke kan snurre det helt rund 360 grader Kanskje noe rotete på menylayout på skjermen eller er det bare meg?

     

    Skjerm: Lys og fin med mange nok punkter samt faktisk såpass skarp at man kan sjekke bildet om det er skarpt eller ikke. LiveView skjønner jeg ikke helt vitsen med siden den utelukker endel fokusmuligheter

     

    Facedetection virker KUN på video. En skuffelse hvorfor den ikke kan velges på feks grønn bølge eller i programmodusene.

     

    Fokuspunkter: Noe forvirrende her med manuelt valg av punkt via dreiehjul.

     

    Bildebrikke: WOW dette er saker! Støyfri og med masse detaljer(såviidt jeg kan lese meg til!!)

     

    Smart finesse: Kameraet senser hvilken linse som sitter på og kompenserer elektronisk for minsket lysfølsomhet utover i hjørnene. Kun Canonlinser ligger inne i registeret men det er lagt opp mulighet for å legge til sin favorittlinse via et testprogram.

     

    Kitlinse 18-55: Glem denne. Ikke på langt nær så skarp at den kan yte brikken retferdighet. Samtidig gir den såpass store konvergensproblmer ved høyekontraster og linjer i særs i ytterkant at det blir pinlig.Fokusmotor bråker. (Problem ved video)Tuller med fokus på lite lys og med blitz nede(ingen ekstra fokuslampe)God på Macro(i forhold til Nikon 18-105 kommer jeg nærmere i closeup!?)

     

    Body: Godt grep i forhold til Nikon. Lange fingre? Canon passer bedre.Matriale: Påkostet

     

    Kan ikke het skjønne prissetting på denne. Man må altså kjøpe en veldig god linse (L?) for å få et godt resultat og da blir det snakk om veldig mye pææng

  4. Jeg har prøvd 500d på video. Og greit den ER kapabel til 1080p men kun med 20 bilder i sekundet.DVS at i praksis vil det rykke i bildet. Gå ned til 720p får du 30fps og det er rykkfritt.

     

    I tillegg til nevnte problem er det dårlig med fokusmuligheter.Facedetection(kun virksom i film mode) gir deg autfokus men fokusmotoren i kitlinsa bråker høylytt på filmen din og overdøver alt annet.

     

    Jeg vil på dette grunnlag ikke annbefale å vektlegge videobiten på 500d ved valg av kamera

  5. Først litt om meg.

    Har for en mannsalder siden brukt filmbasert speilrefleks men mistet litt interessen når de nye digitale kameraene kom.Har alltid vært "Canon mann" men siden speilrefleksen ble solgt for minst 10 år siden(tror det var en 1000F) har jeg kun brukt små kompaktkameraer siden utviklingen på speilrefleks har vært enorm og dyr å følge med i.Har derfor kun brukt en Panasonic LX1 intill jeg nå tenkte å prøve meg igjen.

     

    Har prøveskutt med 450d og likte dette godt,samtidig dukket det opp en ny modell og det var derfor "naturlig" å gå for denne. Prisen ligger nå på ca 8000 for hus samt en 18-55 is linse og det var naturlig å starte der. Leste meg opp på teknikk og 15 mpixel samt mulighet for høye ISo tall samt ny skjerm og videomuligheter avgjorde saken.

     

    Først litt om pris. En rask gjennongang av Akams prisoversikt viser et spenn fra 6800 og oppover. Jeg trykket nesten på kjøpknappem hos yaha.no ,men finleste litt på spekken og dette var IKKE med den nye IS 18-55 linsa men derimot en eldre type. Flere andre forhandlere ser ut til å være tomme eller markert med EU. Fant tilslutt et kamera.

    Førsteinntrykket var meget bra. Grepet er endel bedre enn på 450. Skjermen er MYE bedre enn 450. Og høye ISO verdier gjør at å skyte i mørket på manuell gir meget spennende bilder.

    Skal prøve å hekte ved et 12800 iso bilde. Husk at det faktisk er så mørkt i rommet at fokus ikke var aktuelt:

    IMG_0158.JPG

     

    Deretter prøvde dattera mi seg på kameraet:

     

    IMG_0124.JPG

     

    Var ute og tok noen bilder:

     

    IMG_0113.JPG

     

    IMG_0120.JPG

     

    MEN;jeg er ikke imponert over skarphet. Den medfølgende linsa er jo ikke all verden og jeg vil tro at det er den som setter begrensningen.

     

    Konklusjon :Exit 500d

     

    Jeg har flere kommentarer hvis det er noen som har lyst til å lese!

  6. Er det noen her som kan annbefale en solid trådløs router for Lyse sitt nett?

    Har prøvd Linksys Wrtg 54v5 og D-link dgl 4300. Sistnevnte VET jeg ikke funker på Lyse. Linksysen burde funke;men"går varm" etter 3-4timer og jeg mister kontakten både på trådløst og i switch. Kanskje uheldig med akkurat denne?

  7. Ok. Da er ny SW lastet ned. Uten at det hjalp. Har nå en laptop in i "rompa" på switchen samt en reciever (denon) og en wifi fjernkontroll. Og at alt blir tregt etter 3-4 timer.

    Greia er;Lyse leverer signal. Dette er den andre routeren jeg har. den første en gamelink 4300 fra d-link hadde samme problem. Det ser ut for meg at signaley klogger hele boksen ned etter nnoen timer. Jeg er sikker på at det er routeren siden alle perifere bokser på nettet går ned på samme tid. Noen med Lyse som kan annbefale meg en router som virker? Please!!

  8. Nå kaster jeg snart denne boksen ut på jordet. Er det noen somkan hjelpe et data null med følgende:

    Linksysen står på døgnet rundt. Eneste som kobbler seg på nettverket er en stasjonær pc på trådløst. Nettet går fint en 2-3 timer hvoretter www blir tregere og tregere. Det blir tilslutt umulig å nå selv linksysen via nettet noe som indikerer at det kun er linksysen som svikter. Kan prøve å reboote pc uten at det hjelper. Til slutt ender jeg opp med "begrennset forbindelse" eller rødt kryss. Men nettet er oppe å går! men vil ikke la meg kobble på. Eneste som hjelper er å trekke strømmen. Kort tid uten strøm gir kort virketid. Lengere tid uten strøm gir lengre virketid?? Noen som kan tipse? Problemet er tiltagende!

  9. Dette er ikke en feilpost! Lurer på å kjøpe meg en philips LCD skjerm. 37" har usb inngang for div medier slik at den kan spille mp 3 men også div. video formater. Kan jeg bruke en "shared" extern HD med nettilkobbling til routeren min (satt op rett bak tven min)SAMTIDIG som man bruker usb kabel fra samme hd inn i tv en? Jeg spør også fordi 42" utgaven har trådløst og det ville jo løse "problemet" men synes 42" begynner å bli stort

  10. Har du samme problem via trådløst?

     

    Jeg har aldri hatt noen problem med det iallefall.........

    5194765[/snapback]

    Har bare en pc tilkobblet via trådløst. Og den går ok helt til jeg prøver å kobble meg bakpå i switchen. Laptoppen strever med å få tildelt ip adresse. Da må jeg ta strømmen til routeren og når den booter opp igjen; får laptoppen en ip;men da kommer det opp et utropstegn med beskjed om windows systemfeil og nettverkskonflikt oppe på den trådløse. Den virker men det går tregt.

  11. Har et problem;Linksysen min har vanskelig for å utdele ip adresser.Det gir seg utslag i at ved tilkobbling baki switchen vil den ikke gi meg ny ip adresse: Det hjelper ikke gi kommandoer ipconfig /release og /renew. Jeg må ta strømmen baki linksysen. Den er oppgradert til nyeste linksys firmware.Er dette et kjent problem eller?

  12. [beklager;har vært ute å reist...

    Skal vi se;

    Visibilty status: visible

    Autochannel select V

    Channel 6

    Transmission Rate Best(automatic)

    802.11 mode Mixed 802.11g and 802.11b

    Super g mode Super G with Dynamic turbo

     

    I mellom tiden har jeg koblet meg til trådløst med en laptop og et usb kort(54mbits)

    Dette gikk også utrolig tregt. (under 1mbits) Samtidig kjører jeg nå uten kryptering. Kobblet fra nede og prøvde å kobble til oppe. Og det gikk votter og vinter før "Nettverket ble klart" Og tptest stoppet helt opp(timed out)

    For meg ser det ut som D-linken ikke greier å levere varene. Oppe går det i jafs. Nede streamet det jevnt men en mye lavere hastighet.

     

    Har forresten trøbbel med PCI kortet mitt oxo. Drivermn forårsaker bluescreen . Finnner faktisk ikke noe nyere drivere til dette SMC kortet.

  13. Har en d-link dgl 4300 samt et smc 108 mbt/s kort i mitt pc hvor jeg etter noen tid mister hastighet. Burde ha 4 mb/s og det har jeg når jeg logger meg på;men etter en stund(30 min-3 timer) synker hastigheten ned til under 500kb/s. Kobbler jeg meg inn nede i switchen er hastigheten nogenlunde stabil;så det ser ut til at det kun er trådløst dette skjer. Signalstyrken er veldig bra. Pc står kun 4-5 mtr unna i en annen etasje. Lyse leverer linje. Noen settings som kan være feil?

  14. Hei alle sammen! Er "ny" og VELDIG blank på nettverk. Har litt problemer med nevnte kombinasjon. Har kobblet opp d-linken nede ut mot Lyses "boks". (ja jeg har sett innlegg lenger nede om akkurat dette;kommer tilbake på det)Nede står d-linken alene (altså uten å bruke noen av de fire inngangene) og sender trådløst opp til pc min i andre etasje. (grunnen til at jeg ikke har lyse boksen oppe er mange)

    Problemet er at jeg mister hastighet og at det for meg ser ut som d-linken går i noen alvorlige pauser. Pakkene kommer inn i puljer;og det er nesten helt stopp noen ganger.Har 4mbit/s linje inn. Hvis jeg kobbler en laptop til switch nede får jeg 4 mbbit/s som oftest. MEN oppe får jeg aldri mere enn 2.5 MAX. Signalstyrken er god. 802.11g er haka av og windows forteller at jeg er kobbla på med 108mbits.

    Er det noen innstillinger jeg kan ha missa?Lar dere windows styre tillkobbling eller den lille medfølgende appletten?

    Så en annen ting (som kanskje er kjent) D-link en henger kraftig noen ganger. Jeg kan ikke engang logge meg på (via switch eller trådløst) i enkelte tilfeller? Må ta ut strømmen .Noen løsning i sikte? ble litt stille etter august ser det ut som?

    Tar å returnerer denne til komplett hvis det ikke dukker opp noe snart. Hvilke alternativer er det vi har egentlig? holder det egentlig med en 54 mb router?

    Please help! :hmm:

    5115458[/snapback]

     

     

    Er det virkelig ingen som vet noe om dette?

  15. Hei alle sammen! Er "ny" og VELDIG blank på nettverk. Har litt problemer med nevnte kombinasjon. Har kobblet opp d-linken nede ut mot Lyses "boks". (ja jeg har sett innlegg lenger nede om akkurat dette;kommer tilbake på det)Nede står d-linken alene (altså uten å bruke noen av de fire inngangene) og sender trådløst opp til pc min i andre etasje. (grunnen til at jeg ikke har lyse boksen oppe er mange)

    Problemet er at jeg mister hastighet og at det for meg ser ut som d-linken går i noen alvorlige pauser. Pakkene kommer inn i puljer;og det er nesten helt stopp noen ganger.Har 4mbit/s linje inn. Hvis jeg kobbler en laptop til switch nede får jeg 4 mbbit/s som oftest. MEN oppe får jeg aldri mere enn 2.5 MAX. Signalstyrken er god. 802.11g er haka av og windows forteller at jeg er kobbla på med 108mbits.

    Er det noen innstillinger jeg kan ha missa?Lar dere windows styre tillkobbling eller den lille medfølgende appletten?

    Så en annen ting (som kanskje er kjent) D-link en henger kraftig noen ganger. Jeg kan ikke engang logge meg på (via switch eller trådløst) i enkelte tilfeller? Må ta ut strømmen .Noen løsning i sikte? ble litt stille etter august ser det ut som?

    Tar å returnerer denne til komplett hvis det ikke dukker opp noe snart. Hvilke alternativer er det vi har egentlig? holder det egentlig med en 54 mb router?

    Please help! :hmm:

  16. For de som er interesert i dette kameraet vil det være lønnt vært å sjekke ut testen som kai thon gjorde;samt test på dprewiev. Samt etterfølgende diskusjon på forumet. Det er helt klart at kameraet har et støyproblem;i særdeleshet ved høyere ISO verdier. Men det avgjørende er (synes jeg) at kameraet tar fine og skarpe bilder med en god fargebalanse. Samt at bygge kvaliteten er høy. Og kona liker vel sikkert videobiten. Det som er synd er at Norge ikke får kameraer på en god stund...

  17. Nei nå har jeg venta lenge nok. Etter å ha bestilt i august har leveransen til norge stadig blitt utsatt. En telefon til Panasonic bekreftet at de ikke så noe leveranse før slutten av oktober..... Så da er ikke veien lang. Ute på nettet til digitalrev.com Noen som har handlet herfra?. Det som er litt pussig;de legger på norsk moms(vat) og sier de betaler for meg hvis jeg får noeb regning? Noen erfaringer om dette? Alternativet(sier digitalrev) er å gå innn på ebay og kjøpe fra dem derfra. Der kan de nemlig selge til uten moms?!

×
×
  • Opprett ny...