Gå til innhold

Eudora

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eudora

  1. Hei alle.

     

    Jeg sitter her å sliter med et lite problem på mitt nettverk, og håper noen der ute kan hjelpe meg.

     

    Ønsket oppsett av komponenter:

    Modem -> Master PC -> Ruter -> Wifi.

     

    Årsaken til at jeg ønsker dette oppsettet er at jeg min master pc har høy web traffik, så om jeg kobler meg opp, Modem -> Ruter -> Master PC, så faller ruteren sammen pga load. Jeg har lekt litt med Network Bridge og Shared Internet på master PC, men uten lykke.

     

    Om jeg bruker Share Internet på Master PC å kobler meg til WAN porten på ruter, er det ikke noe problem å få access til internet på WIFI siden av ruter, men da ikke access til LAN mellom datamaskiner i huset. Om jeg kobler min Master PC til en LAN port på ruter får andre WIFI datamaskiner access til LAN på Master PC, men jeg mister da Internet på alt utenom Master PC.

     

    I korte ord, jeg ønkser å sette opp et hjemmenetverk, men ønsker at Master PC skal stå mellom modem og ruter, og at jeg har access til LAN og WAN på hele nettverket.

     

    Håper på noen der ute som kan hjelpe meg.

  2. Hei

     

    Har selv ikke hatt problem med at tank sprekker og har altid brukt batteri vann og frostveske med alcohol.

     

    Kan nevne at når vann og luft blir varmt, så ekspanderer det, SÅ ALTID la systemet være opent i starten til det er innkjørt, slik at overtrykk slippes ut. (Tenker da på la påfyll-skruen være open) Kjør maskina VARM, så tetter du til, slik at det er undertrykk i systemet. Vil tro at du da slipper unna lekasje i nipler og tank som sprekker. Da har du hvertfall alt på din side om tanken fortsatt skulle sprekke....

  3. Inception:

     

    Siden du har vann så sliter ikke du så mye, men til dere andre der ute pass på. I dag bruker mange hovedkortprodusenter seg av heat-pipe systemet, I V2000 og V2100 har Lian-Li vært så dumme å montere hovedkortet feil vei, dette fører til at varmen også går feil vei i heat-pipe systemet. Var derfor jeg bytta ut mitt V2100 kabinett....

     

    I mitt gammle V2100 kabinet, røska jeg ut HDD festene og monterte 2 stk 240mm radiatorer. Siden du har 11 HDD's blir dette kansje et problem, med så mange HDD's ville jeg nok tenkt litt på ekstern radiator, men la det også være sakt om du har et litt eldre hovedkort og VGA kort, så er det plass til en 120mm radiator om du røsker ut bare den enne HDD rekka, monter radiator rett på vifta... og monter de resterende diskene i noen 5,25 fester...

     

    Uansett vil du få problemer med å plasere 2stk 360's inni det skapet, klarer du det, vel så må jeg si meg imponert, borrer du hull i toppen så må radis'ene på oppsiden, for ikke å komme i konflikt med hovedkort...

  4. Hehe dette er det ferdige resultatet, I fronten er det montert 3 vifter med rød farge, så når dataen starter å bil varm lyser først den nederste, så mellomste så toppen. kabler er trukket ok maskina surrer å går, trenger bare litt mer tid til å tweeke viftene med tanke på temperatur osv...

  5. Hei Alle!

     

    Da var alle delene i hus for mitt nye prosjekt som jeg har valgt å kalle BlackBox. Som dere kansje kan se ut fra komponentene vil dette bli en "High End" maskin, som skal stå i stua. Bruksområdet vil bli Gaming/HTPC.

     

    NO NOISE !!!!!!!!!!!!

     

    Komponenter:

     

    Screen: Sony KDL-46X3000

    VGA: Asus HD 4870x2

    MB: Asus Rampage Extreme

    CPU : Intel Core 2 Quad 9550 - 2,83Ghz

    Mem: OCZ 2 x 2GB DDR3 1600MHz PC12800 Platinium

    HDD: WD 3 x 1000GB

    Case: Lian-Li PC-A77B

    PSU: BeQuiet Dark Power 1000w

     

    Kjøling:

     

    Radiator: 2 x Watercool HTSF 360

    Vifter: 3 x SilenX 120mm Red LED 14db 72cfm

    5 x SilenX 120mm Black/Gold 11db 46cfm

    CPU: AC Cuplex XT di

    VGA: AC Aquagratix 4870x2

    Pumpe: Aueastream XT Ultra

    Slange: Sort 11/8mm

    Reservoar: MagiCool 250mm

    Nipler: Diverse 1/4 nippler

     

    Jeg har sittet i hele dag å snudd opp ned på min opprinelige plan, siden jeg nå har delene i hus og da kan måle hva som passer hvor osv.... Jeg vil også nevne at jeg har et eldre Lian-Li kabinet med vannkjøling, så noen ekstradeler fra det som var "Leftovers" blir kansje nyttet.

     

    Bilder kommer snart.....

  6. Hei alle,

     

    Jeg har nå sittet i flere dager å lest forum uten lykke.

     

    Jeg har nettopp gått til invistering av ny datamaskin og tv som inneholder...

     

    Asus HD4870x2

    Sony KDL-46x3000

    Asus Rampage Extreme

     

    Jeg har kobla TV'en til skjermkortet via HDMI kabel og på sett og vis fått dette til å funke. Jeg tenker på bra bilde, ingen errors osv..

     

    Problemet jeg har oppstår når jeg slår av tv'en eller bytter kanal. Når jeg da går tilbake til dataen om jeg kan si det slik, så har jeg sort skjerm. Jeg har trykket å lekt med settings både på data og i tv i flere dager nå uten lykke. Den enesete måten å få dataen tilbake på TV'en er ved en full reboot av dataen.

     

    Er det noen der ute som har opplevd noe liknende, og hvordan eventuelt løste problemet. Om jeg kobler til en vanlig LCD monitor til skjermkortet, kan jeg slå den av og på uten problemer, til og med koble den fra og til skjermkortet og har altid bilde, uten noen reboot av datamaskin.

  7. Vell den nye maskina kommer antagelig vis til å inneholde..

     

    Asus Rampage Extreme x48

    Asus HD 4780x2

    Intel Core 2 Quad Q9550 eller Q9650

    DDR3 1600MHz PC12800 CL7-6-6-24 OCZ Platinium Enhanced Bandwidth Edition XTC (KIT 2x2GB)

    BeQuiet PSU ca 1000w

    Lian-Li PC-A77B

     

    Hovedkort, CPU og Skjermkort skal vannkjøles, så jeg lurer på hvor mye radiator må til for dette, og hvordan løse problemet best mulig. Jeg har tittet på PC-A77B siden dette har full opning i front og jeg dermed kan suge luft rett fra rommet. Ville tro at jeg trenger 2x240mm radiatorer. Jeg har vært inne på tanken med å sage hull i bunnen, men ønsker helst å unngå det.

     

    Jeg er open for alle innlegg, enten det gjelder kjøling, endring av pc deler eller kabinett...

  8. post-83248-1220105048_thumb.jpg

     

    Hei alle...

     

    Har noen testa et slikt radiator oppsett, og med hvilke resultater...

    Eller kansje du har noen tanker om et slikt oppsettt ?

     

    Jeg sitter her å lurer på om jeg skal montere et slikt oppsett i 5.25 brønnene i et LIAN LI PC-A77B kabinett.. og om det vil ha noen nytte for seg...

  9. Ser ut til å koke litt opp her nå, som jeg synes er bra hehe.

     

    Som jeg leste her så var det noen som sa at om en skal vannkjøle så bør en bytte ut helle original suppa med vannblokker, som jeg egentlig er enig i, MEN, hvilke blokker passer, siden alt av original kjøling henger sammen, jeg har rota rundt på nettet etter bilder eller mål, men har ikke enda funnet bilde av et kort som har vært strippa for heat-pipe systemet, for å få en titt under.

     

    Jeg selv kjører pr dags data vann system fra Aquacomputer, med slanger som er 6/8mm, kall meg kansje gal og sprø, men jeg har enda ikke vært borti problemer i det hele. pga dette får jeg problemer med den originale vannblokka på Rampage Extreme, fordi disse overgangene som følger med ikke er til å bruker etter hva jeg leser rundt. 1 løsning er å bruke tykere slanger bare i dette leddete, med noen andre nippler til neste komponent i vann systemet, som i dag er løsningne etter hva jeg ser. Finner jeg utav hva blokker som passer til HK'et så stripper jeg seff... hele heatpipen. Eller om jeg får fatt på eller selv lager en blokk som kan erstatte Fusion Blokka selv, det hadde vært det beste. å borre opp fusion blokka's nippler med nye gjenger har også vært i tankene mine.

     

    Som sagt eneste "flaw" med dette kortet er nipplene på fusion blokka, Asus skulle latt dette være opp til brukeren.

     

    For de som allerede har dette kortet i dag, hva har dere gjort med tanke på kjøling. og hvilke minne brikker bruker dere.

  10. hey...

     

    Du sier du skal lage vann-kjølt pc til 3 høvdinger, kabinet og kjølling, hmm vil si du sliter kansje litt da. Jeg kjøler selv med vann, men kansje i high-end skalaen. Men jeg kan anbefale deg et par nettsider som jeg selv bruker så kansje du finner noe alikevell.

     

    Microplex.no (case moding)

    Komplett.no (komplett er komplett)

    Aquacomputer.de (vann saker, disse har også et ferdig lian-li vannkjølt kabinett)

    Lian-Li.com (kabinett produsent, som finnes igjen andre data-sider)

     

    Jeg selv brukte disse sidene for for all data opplegg da jeg bodde i norge, i dag bruker jeg..

     

    Gamersware.de (case modding)

    Aquacomputer.de (vann-kjøling)

    Alza.cz (data komponenter)

  11. hmm så hva med dette oppsettet.

     

    HK : Asus Rampage Extreme

    CPU: Intel Quad 9550... er en Quad Extreme CPU vert pengne ?

    GPU: HD 4870x2

    RAM: DDR3

     

    Om noen har erfaring med Asus Rampage Extreme sin vannblokk hadde det vært fint med et lite sitat fra dere. Kan en erstatter Asus sin vannblokk med en fra Aquacomputer, liker ikke helt slange tilkoblingne fra Asus, siden jeg bruker AC's plug'n'cool oppsett.

  12. Hei alle...

     

    Jeg sitter å lurer på om jeg skal kjøpe ny pc, men er litt forvirra i markedet i dag.

     

    Som vi alle vet har nå skjermkortet HD 4870x2 kommet på markedet, så jeg trenger det ultimate HK til dette skjermkort. Eller bør jeg velge 2stk ordinære HD 4870 kort og kjøre crossfire på dem. vet ikke hva som er lurt.

     

    nVidia har masse problemer for tiden så jeg ønsker ikke et nVidia system...

     

    Intel vs. AMD ?

    DDR3 minne og heftig CPU må til...

     

    Hva kjøper jeg ?

     

    NB!! Systemet skal vannkjøles...

  13. Så nettopp videosnutten din hehe, må si det var gang i den pumpa, men en sak du også kan prøve er å la lokket på tanken din ikke være tett i starten, dette fordi når vann og luft varmes opp ekspanderer det, ofte derfor folk ender opp med lekasje etter en liten stund. skru opp lokket ditt litt slike at overtrykk slippes ut av systemet. kansje skummet roer seg litt. jeg ser også at du har vann inn i tanken på toppen, vannstrømmen ender da opp med å lage flere bobler i tanken pga vannstanden i tanken, flytt slangen lenger ned, slik at du ikke dytter inn vann akkuratt i vannoverflaten i tanken. se for deg en kloakkrør som ender ut under vann, mot en som ligger over vannflaten, hva skummer ? jeg ser du har tykke slanger som flok flest har der ute, personlig mener jeg dette er tull, og mange vil nok si at det er jeg som er tullingen. saken er den at flow egentlig ikke har så mye å si som tidligere trodd. jeg bruker selv plugg'n'cool slangene fra AC, og de er perfekte, ikke fyller jeg kabinettet med svære slanger heller. blir da ryddig og greit....

  14. Hei.

     

    Du kan stille ned farten på pumpa i software programet. Ved å justere på freqvensen vil du se at flow vil gå opp eller ned. jeg justerte pumpa mi opp i freq, for å oppnå et lavere støynivå.

     

    Jeg ser også at du bruker AC fluid, Slike saker har jeg ikke benyttet på lang tid, jeg fant at å stikke ned på bensinstasjonen, handle en flaske med batterivann og en flaske med frostveske gjør susen like bra. frostveska hindrer korosjon og alger og annet gørr, den ene maskina mi har nå snurra å gått i 2 år kontinuerlig, og vannet er aldri blitt skifta. MEN om du benytter frostveske, SÅ pass på å ikke ha for mye oppi, den får vannet til å bli tykkere på et vis. start med å snurre systemet i gang, så slenger du oppi en dasj. titter på flow, og slenger oppi en dasj til. Flow er egentlig ikke så viktig, for kjøling, men en ønsker ikke å ha suppe flytende runt heller da.

  15. Hei alle.

     

    Jeg sitter nå her å lurer på å skaffe meg et nytt hovedkort, og sparer ikke når jeg først slår på tromma :whistle:

     

    Så jeg spør...

     

    1. nVidia 790i vs. Intel X48

    2. hvorfor den ene fremfor den andre

    3. forslag til HK

     

    Dataen jeg skal bygge vil til slutt ende opp med "state of the art stuff" så jeg ønsker ikke å gå til invistering av nye komponenter fordi jeg ender opp med noe tull fra produsent. Maskina vill også bli vannavkjølt fra topp til bunn.

  16. Dette har du nok allerede forsøkt, men alikevell.... Reset din BIOS, men jeg kan garantere deg at det ikke er batteriet, er det flatt så skjer det ikke noe som helts om du trykker på power knappen, en data med flatt batteri gidder ikke boote opp til BIOS engang... Et batteri skulle holde i et par år hvertfall. Jeg tenker tilbake på min 386 som stod stille i flere år... Men det skader ikke å sette i nytt batteri før du anskafer deg nye komponenter...

     

    Er det feil på minne ender en som regel opp med Blåskjerm, er det skjermkort vil nok dataen din lage masse lyd osv.... så jeg tipper nok at det er Hovedkortet som har tatt kvelden... Lykke til hvertfall...

  17. Du kan også ta en titt på Aquacomputer sine sider. I sin tid valgte jeg dem fordi de blandt annet sender til Norge, og at også Microplex fører mange av verene fra dem skulle en være i nød og trenge noe ASAP. Jeg bestilte alt i sin tid fra Tyskland og fikk varene ca 1 uke etter bestilling....

     

    http://www.aqua-computer.de/index.html

     

    Siden er på tysk, men den har engelsk link som funker på mesteparten av sidene.

  18. Da jeg tidligere hadde dette kabinet som vi snakker om benyttet jeg denne viftestyringen. Som jeg var svørt fornøyd med.

    http://www.microplex.no/product.aspx?pid=A...2UK&mcat=15s230

     

    Den har en liten vifte i front som surrer å går på et vanvitig turtall. Den er bare å fjerne ledningen på, den har 3 punkts kobling som standard vifter har. Så en kan i prinsippet koble på 4 vifter.

     

    Men det finnes nok mange andre gode der ute også. Microplex solgte en stund en intern versjon av denne saken her.

    http://www.microplex.no/product.aspx?pid=mctbanxl&mcat=

     

    Et produkt som jeg vil styre dere langt unna ! :no:

    Dette fordi jeg har jobbet med å få produktet til å funke på 3 forskjellige datamaskiner, uten å lykkes. Det er ustabilt og ikke til å stole på! Viftene justerer ikke altid opp hastigheten når temperaturene stiger under last osv...

    Hadde produktet FUNKET og vært STABILT så ja, det har mange kule funksjoner osv som svært få andre kontrollere har. MEN DET FUNKER BARE IKKE SOM DET SKAL ! :thumbdown:

×
×
  • Opprett ny...