Gå til innhold

Bombur

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bombur

  1. Fikk du løst dette problemet? Hadde i så fall vært veldig interessant å vite hva du gjorde, for jeg har akkurat samme problemet...

     

    Får ikke til å klikke på linker i noe program, f.eks Messenger, Winamp update. Internet Explorer fungerer heller ikke i hele tatt. Bruker forresten Opera som standard nettleser, og den fungerer utmerket.

     

    Internet Explorer cannot display the webpage

     

    Most likely causes:

    You are not connected to the Internet.

    The website is encountering problems.

    There might be a typing error in the address.

     

    What you can try:

    Diagnose Connection Problems

     

    More information

     

    Aner ikke hva som er problemet, og det er forferdelig irriterende å måtte kopiere og lime inn linker i Opera.

  2. Gikk for den! :)

     

    Fikk ordrebekreftelsen nå. Men det er noe jeg stusser på her... Ser de har brukt nåverdien av min defekte PSU (merkelig, siden de ikke fører den lenger) som er NOK 657,89. Den nye PSU-en fra Corsair koster NOK 802,73. Dette gjør at jeg må ut med et mellomlegg på NOK 144.

     

     

     

    SKU Antal Status Pris/enhet Inkl. moms Radsumma Inkl. moms

    HIPER -1 Returnerad 526,32 657,89 -526,32 -657,89

    Corsair 1 Avvaktar leveransdatum 642,18 802,73 642,18 802,73

     

    Totalpris 144,83

     

     

     

    Skulle de ikke ha lagt innkjøpsverdien til grunn og ikke nåverdien? Jeg betalte i min tid NOK 844,- for min nå defekte Hiper-PSU, altså NOK 186 mer enn det databutikken.com regner med.

     

    Noen som har erfaring med dette?

  3. Kjøpte en HIPER Type-R Black 580W Modular ATX 2.2 hos databutikken.com i 2005, som nå har tatt kvelden. Siden databutikken.com har lagt ned sin avdeling i Norge måtte jeg sende den inn til butikken i Sverige. Fikk akkurat beskjed om at jeg får ny PSU på garantien, men at produktet er utgått, og at jeg kan velge et erstatningsprodukt.

     

     

    Hej!

     

    Vi har behandlat din retur enligt returnummer ovan och skall byta ut varan på

    garantin. Tyvärr har den utgått ur sortimentet och det finns ingen direkt ersättare.

    Vi ber dig därför välja en eller två lämpliga ersättningsvaror ur vårt sortiment och

    svara på det här mailet med Artikel-ID på produkterna. Det går givetvis bra att

    välja en dyrare eller billigare produkt så debiterar eller krediterar vi

    mellanskillnaden.

     

    Med vänlig hälsning

    Truls / datorbutiken.com

     

     

    Og her trenger jeg hjelp fra dere! :)

     

    Har ikke fulgt med i det siste, så jeg vet ikke hva som er bra og ikke. Kan noen komme med en anbefaling blant det datorbutiken.com har å velge i? Kjøpte i sin tid Hiper for at den er ganske stille. Kan tenke meg en PSU som ikke bråker for mye nå også.

     

    Her er maskinvaren min. I tillegg til dette har jeg to HD-er ekstra.

  4. Jeg er med i en organisasjon med et par hundre medlemmer, og vi skulle hatt et program for å håndtere en medlemsdatabase. Tidligere ble dette gjort på et Excel-ark (tungvint, jeg vet...), og i dag bruker vi så vidt jeg vet et program som heter Mamut.

     

    Problemet er at Mamut er forferdelig tungvint på enkelte ting, man kan for eksempel ikke sortere medlemmene alfabetisk etter etternavn, for så å skrive ut på etiketter.

     

    Vi har ikke behov for så voldsomt avanserte greier. Funksjonene vi trenger er:

    - Enkelt å legge til / endre medlemmer

    - Flere typer medlemsskap

    - Betalt / ikke betalt

    - Utskrift av etiketter og medlemslister, sortert på alt fra innmeldingsdato til etternavn.

    - (Mailutsendelse)

     

    Har prøvd å søke på nettet, men det ga meg ikke så mange svar egentlig. Trodde det ville finnes mange slike programmer.

     

    Noen som har noe å anbefale?

  5. Kanskje CD'en din ikke er samme versjon som det som er installert? Har du f.eks installert Service Pack etterpå?

    8409545[/snapback]

    Ja jeg har installert service pack 2 etterpå.

     

    Slik det ser ut nå så blir det reinstallering av hele dritten. Og det er det kjedeligste jeg vet... Og Avast legges herved på svartelista, for jeg er ganske sikker på at det var den oppdateringa som klussa til oppstarten i windows...

  6. Prøv en Repair Install. http://www.informationweek.com/windows/sho...cleID=189400897

    8407006[/snapback]

    Prøvde å følge denne oppskriften, men på skjermbilde 7 får jeg ikke opp spørsmål om å reparere en gjeldene windows-installasjon. Jeg får et annet skjermbilde som lurer på hvilken windows-installasjon jeg vil slette...

    Irriterende.

     

    Men takk for tipset! :) Tar fremdeles mot forslag.

  7. Jeg kjører Avast som antivirusprogram på min PC, og i går kom det opp et grønt vindu nede i høyre hjørne som sa at en ny versjon var tilgjengelig, med spørsmål om jeg ville oppdatere. Det ville jeg selvsagt, og fikk deretter beskjed om at maskinen måtte restartes.

     

    Og nå starter altså ikke maskinen lenger... Kommer forbi bildet med Windows XP (det svarte) før det blinker veldig kjapt noe blått på skjermen og maskinen booter på nytt. Rekker ikke å se hva som kommer opp.

     

    Jeg har prøvd å starte i sikkermodus, men det samme skjedde.

     

    Noen som har peiling på hva som kan ha skjedd? Og noen som har tips til hvordan jeg skal få startet maskinen igjen?

     

    Litt info om maskinen:

    AMD 64 3500+

    2 x 1GB RAM

    160GB S-ATA som bootdisk

    To skjermer

    Windows XP Pro

  8. Nå har jeg oppdatert handlevognen min med strømforsyning og harddisk. Slik det ser ut akkurat nå ligger det an til 6800GT og ikke 7800 som skjermkort. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle bruke 2000,- på kabinett og strømforsyning... :)

     

    Før jeg bestiller håper jeg det kan være noen som kan si noe om valget av vifte. Det viktigste argumentet når jeg skal velge vifte er støynivået. Men er det noen som kan si hvor mye en standard "boxed" vifte bråker i forhold til denne? Er det noe poeng i å bytte ut viften, eller er det minimalt å tjene på det med tanke på støy?

  9. Hei.

     

    Jeg må motvillig innrømme at min trofaste maskin fra 2001 begynner å dra på årene, og at det derfor er på tide med en ny PC. Jeg har satt sammen noen deler jeg mener skal være brukbare, men det er selvfølgelig fint om noen som har erfaring med noen av delene kommer med tilbakemeldinger på mine valg. Her er varene jeg har plukket ut: Handlekurv

     

    AMD Athlon 64 3500+

    Antec P180

    ASUS A8N-SLI Deluxe

    OCZ Platinum EL DDR400 1024 MB (2x512)

    Point Of View Geforce PCX 6800 GT

    Zalman CNPS7700-AlCu

    Zalman ZM-NB47J

     

    Et av mine viktigste kriterier er at det skal være minst mulig støy fra maskinen. Derfor har jeg plukket ut en rimelig diger vifte som skal bråke lite, men jeg er faktisk ikke sikker på om den passer. Er den for stor?

     

    Jeg har et Chieftec-tower i dag, og har inntrykk av at det ikke akkurat er så veldig lyddempende. Derfor er det kanskje best å bytte ut kabinettet og PSU-en. Synes dette virket bra til mitt formål. Jeg er ikke sikker på hvilken strømforsyning jeg skal velge og hvor mange Watt jeg har behov for. Har sett litt på Hiper, men er det nødvendig med 580 Watt da? Dessuten er prisen nokså høy.

     

    Når det gjelder skjermkort så ser jeg at prisene på disse har økt kraftig siden jeg bygde PC i 2001. Jeg har ikke behov for det råeste på markedet, men vil ha et kort som er kraftig nok til å kjøre de fleste spill. Spiller ikke så veldig mye uansett. Og kortet bør helst ikke bråke for mye, men på dette området har jeg ingen erfaring om hva som bråker og ikke...

     

    Er det noen som har synspunkter på dette oppsettet? Går delene sammen? Jeg må vel også nevne at jeg har en IDE-harddisk (200GB), DVD-brenner, mus, tastatur og skjerm fra før.

  10. Bombur: Hvorfor kjøre med Wep? Kjører selv bare Mac-Filtrering på min,+ dhcp av i routeren.funker fint det.

    For det første så er dette første gangen jeg er borti trådløse nettverk, så jeg er usikker på hva som er den beste måten å sikre nettet på.

     

    For det andre har jeg ikke prioritert dette så mye enda, det viktigste har vært å få nettet opp og gå. Men jeg er enig i at MAC-filtrering høres ut som en god plan.

  11. Nå kan problemet være løst!

     

    Fikk ordnet med en laptop slik at jeg kunne gå rundt i huset for å bekrefte at det var mulig å koble seg til nettverket i hele huset. På det dårligste var signalstyrken ca. 35%, men dette er vel godt nok..?

     

    Det som gjorde at de i 2.etg ikke klarte å koble seg til nettet skulle vise seg å være en forbannet irriterende liten detalj (selvfølgelig)! Som jeg har skrevet tidligere, har jeg vært ganske sikker på at nettverket er OK, og at det kun var innstillinger på deres maskiner som gjorde at det ikke virket. Dette skulle vise seg å stemme...

     

    Det som kort og godt var problemet var at det var huket av for 'La Windows styre dine trådløse nettverksinnstillinger' (husker ikke ordrett hva det stod). Da vi fjernet denne haken, våknet plutselig programmet som fulgte med nettverkskortet til liv. Nå var det bare å koble til, og vips: Rett på nett!

     

    Med fare for å bli gjort til latter for å ha oversett en detalj som sikkert er så grunnleggende at ingen har tenkt på å nevne det for meg, skriver jeg det likevel. Jeg er sikkert ikke den første som gjør denne feilen, og jeg er helt sikkert ikke den siste heller! Håper noen får nytte av dette.

     

    Får bare håpe nettverket er stabilt fremover nå. Takk for all hjelp!

  12. Du kjører vel uten kryptering når du eksperimenterer med å få stabilt nett vel? Så kan du øke sikkerheten når du har oppnådd dekning/stabilitet.

    Nei, jeg har brukt WEP-kryptering til nå. Kanskje jeg skulle fjerne den for enkelhets skyld ja...?

     

    Forresten har jeg ikke tenkt å ha et ugjennomtrengelig nettverk, det er som du sier mest for å holde naboen unna. Vil noen absolutt inn på nettverket, så får de bare gjøre det.

  13. All righty then. På tide med en liten oppdatering...

     

    Jeg har nå installert ny firmware på routeren (1.8.1.9), og deretter resatt den og gjort innstillingene på nytt. Jeg brukte en laptop fra jobben, noe som gjør at jeg ikke har lyst til å tukle alt for mye med nettverksinnstillinger, IP-adresser, DHCP og alt det der på PC-en.

     

    Etter at jeg lastet inn ny firmware fikk jeg opp nettverket mitt på listen over tilgjengelige nettverk. (Det gjorde jeg IKKE med firmware 1.9.2.7) Men av en eller annen grunn blir jeg ikke koblet til, selv om jeg taster inn WEP og trykker connect. Jeg regner imidlertid med at det dreier seg om innstilllinger på PC-en, så det bekymrer meg ikke så veldig mye.

     

    Jeg installerte Netstumbler for å undersøke nettverk i nærheten, og det var bare mitt som kom opp. Det vil si at det ikke er noen andre nettverk som forstyrrer signelene. Forhåpentligvis.

     

    Jeg har lagt ved et bilde av hva Netstumbler viste meg. Hvis noen har erfaringer med dette programmet, og ser noe mistenkelig, så må dere si fra!

     

    Uansett så håper jeg at de som bor i huset klarer å finne - og koble seg på - nettverket nå, men det var ingen hjemme, så jeg fikk ikke sjekket.

     

    Har det forresten noen praktisk betydning om jeg bruker 128 bits WEP-kryptering eller 64-bits?

    post-61-1123264726_thumb.jpg

  14. Takk skal du ha. Jeg får prøve å legge inn ny firmware igjen, for etter at jeg gjorde det sist har de i 2.etg ikke kunnet koble seg på nettet i hele tatt. Før fikk de det til av og til, i det minste... :dontgetit:

     

    Litt av problemet mitt er også at jeg ikke har tilgang til en laptop for øyeblikket...

     

    Det er ikke betong i hverken etasjeskillere eller vegger i huset, men det er en pipe som kan forstyrre signalene. Er slike nettverk så følsomme at det kan være utmerket signal ett sted, mens to meter unna er det ikke signal?

  15. Hei, har du noen andre troløse enheter som kan forstyre signaler (bluetooth, troløs x-box eller ps2 kontroller) :hmm: . Hvis du har alarm i huset som sender singaler kan dette også være et problem. :thumbdown:

    jeg har den samme ruteren og er veldig fornøyd med den, har selv prøvd sette opp troløs nettverk hos nabo som har alarm, med dårlig resultat. :(

    Det skal ikke være andre trådløse enheter i huset, nei. Ikke er det alarm heller. Jeg fant et annet nett med svært svake signaler da jeg var på loftet. Kan det forstyrre kanskje?

     

    Jeg kan prøve å endre kanal, men vil det ha innvirkning på mottakerne? Vil de måtte gjøre noen innstillinger på sine PC-er, eller finner de nettverket automatisk uansett?

     

    Homelink er vel ikke aktuelt, siden det er flere strømmålere i huset. Kablet nettverk er fremdeles min favoritt, men det blir så mye ekstra arbeid at det ikke er aktuelt akkurat nå.

  16. Jeg har et hus som skal leies ut, blant annet er det to hybler i kjelleren og to hybler på loftet. Til hyblene hadde jeg tenkt å ha Internett-tilgang via et trådløst nettverk. ADSL-modemet (Speedtouch 510i) og den trådløse routeren (Asus WL-500g) står i trappegangen i første etasje, sånn ca midt mellom hyblene.

     

    Problemet er at det er svært vanskelig å koble seg på nettverket. Det bor noen i 2.etg i huset også, og de har koblet seg til nettverket tidligere, men det har vært ustabilt og de har ramlet ut med ujevne mellomrom. Nå kan de se nettverket, men klarer ikke å koble til. De har forresten korrekt WEP-nøkkel. Vet ikke hvordan de har konfigurert maskinene sine, men de klarer ikke å se hvor sterkt signalet er.

     

    Da jeg satte opp dette første gangen gikk jeg rundt i huset med en laptop, og hadde 'utmerket' eller 'svært godt' signal i hele huset. Derfor synes jeg det er litt rart om de ikke har godt nok signal i 2.etg… På søndag var jeg i huset med en annen laptop, og når jeg satt 2 meter unna routeren hadde jeg bare en signalstyrke på ca 40%. Det er vel ikke helt normalt? Internett gikk også vanvittig tregt. Hvis jeg koblet laptopen i routeren via kabel gikk alt glatt som smør. ADSL-linjen fra Telenor fungerer fint, den er stabil (har ringt Telenor).

     

    Jeg har prøvd å oppgradere firmware i routeren, og det hjalp ikke. Heller tvert imot, for det var etter det at signalstyrken ble så lav 2m unna routeren.

     

    Jeg vet virkelig ikke hva som kan være galt her, men det tyder kanskje på at det er noen innstillinger i routeren som er feil. Hvis noen kan hjelpe meg her, så hadde jeg blitt veldig takknemlig.

     

    Mvh,

    Rune

×
×
  • Opprett ny...