Gå til innhold

tasjlbaill

Medlemmer
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tasjlbaill

  1.  

    Kan så vidt spille Team Fortress 2 uten at det skal lagge med low graphics og vil gjerne få spille Battlefield 3 nå.

     

     

    Angående TF2: Det spillet kjører svakt på det meste av litt daterte rigs, selv om spillet selv begynner å bli gammelt. Du kan forbedre og stabilisere FPS betraktelig med en config, selvfølgelig ved å drepe spillets visuelle herlighet. Selv bruker jeg denne. Noen av innstillingene må du sette selv, ved å fjerne // i teksten.

  2. Hei!

     

    Jeg har en bærbar gaming-PC, som har fungert knirkefritt i over to år nå:

    4 GB RAM

    P9700 2.8 GHz Dual Core

    GeForce GTX 260M

     

    Jeg håper den vil holde til å gjøre Skyrim spillbart, ikke bare kjørbart. Med unntak av CPU (som skulle vært quad core) imøtekommer den ca. recommended specs. Min laptop har ligget i grenseland mellom kjørbart og spillbart for Rage og Dead Island, og jeg vil gjerne ha en "pen og glatt" opplevelse med Skyrim.

     

    Bør jeg rett og slett investere i en ny gaming-PC? Det blir i såfall en stasjonær. Det er ikke økonomien det står på, men er det nødvendig å kjøpe nytt for å kjøre Skyrim? Jeg trenger ikke Ultrasettings og skyhøy FPS.

     

    Jeg lurer også på og jeg kan gjøre noe for å bedre ytelsen på den laptopen jeg har. Å bytte ut komponenter har jeg hørt er vanskelig, men er overklokking av laptop-komponenter en vei å gå? Jeg ser i såfall for meg at jeg må gjøre noe for å få ned temperaturen i maskineriet som allerede blir skyhøyt ved spilling. Vil dette hjelpe eller er det bare tull?

    laptop-kjøler

  3. Er på randen av å bestille denne:

     

    15.4" Widescreen WUXGA 1920x1200 blank skjerm (glare)

    INTEL CORE 2 DUO T9600 2.8GHz 1066MHz 6MB cache 35W

    320GB SATA 7200RPM 2.5"

    G.Skill 4GB DDR3 SO-DIMM 1066MHz (2x2GB)

    NVIDIA® GeForce® GTX 260M 1024MB DDR3 skjermkort

     

    Har prøvd å få definitive svar på det jeg lurer på gjennom å lese denne tråden, men jeg er fortsatt usikker på følgende:

     

    Skjerm:

    Er det overkill å kjøpe 1900x1200 fremfor 1608x1050 når hovedbruken er gaming? Jeg har ikke investert i PC på over 4 år, og da kjøpte jeg (til stasjonær) en 19" på 1280x1000 og den ødela mye av grafikkinntrykket fordi AA ble tydlig dårlig sammenlignet med resten av grafikken. Taggete kanter vil jeg ikke ha. Er det virkelig et problem å skru ned oppløsningen i spill dersom laptopen skulle slite på høy oppløsning?

     

    CPU:

    Er det bare 10W som er forskjellen mellom de to 2.8Ghz-CPUene? Er det andre grunner enn strømforbruk som gjør at det er verdt å bruke de ekstra hundrelappene på 25W?

     

    HDD:

    Er det ytelsesforskjell mellom de ulike størrelsene innen samme RPM? Har hørt rykter om dette, men det høres merkelig ut. Jeg har egentlig ikke behov for 500GB, men vil det kunne forbedre spillytelsen til laptopen å velge 500 fremfor 320?

     

    RAM:

    4GB DDR3 SO-DIMM 1066MHz (2x2GB) [-78,-]

    G.Skill 4GB DDR3 SO-DIMM 1066MHz (2x2GB)

     

    Tilsynelatende like, er det verdt å bruke 80kr mer på G.skill? :p

     

    Bestiller i løpet av dagen om jeg får fine svar :)

  4. Skal vel legges til at jeg beskriver metoden for raskest å sanke poeng, med mindre man har ekstreme ferdigheter med noen av badgene.

     

    Når det gjelder flygedyret til Tacticians er dens fremste egenskap at den setter fi på kartet, ikke at den sanker poeng. Den avleder også ild fra Egineerene sine sentry guns, samt fungerer som et voldsomt irritasjonsmoment for fi i åpent terreng. Poeng som Tactician får man gjennom old school FPS skills.

     

    Kurt, gå inn på My Statistics inne på Warzone i spillet, så kan du se hva du trenger for de forskjellige medaljene.

  5. Ber bare om noen tips til hva som bør prioriteres i starten :)

     

    okay, ser at dette ble håpløst langt, men hadde liten tiltakslyst med tanke på å dra på universitetet i dag, så da ble det sånn, beklager. Bør være noe å plukke opp for enkelte, dog :)

     

    Spilte meg opp fra omtrent rank 12 000 til omtrent rank 1 500 i løpet av forrige uke og fikk derfor det skinnende røde grand valor cross for et par timer(++) spilling hver dag. Hadde 136 kills/time, 3:1 i kill/death ratio og havnet på rank 550 for forrige uke, med betydelig mindre spilletid enn de aller fleste før meg på lista.

     

    Her er svaret på KZ2-koden:

     

    1. Sørg for å få tak i bodycount medal. Dette gir ekstra poeng for kills under bodycount.

     

    2. Skaff side arm medal. M4-pistolen er latterlig bra. På enkelte distanser og i enkelte situasjoner er den utvilsomt spillets beste våpen. 2 skudd i kroppen og fi på full hp er kverket. Pga treg skuddtakt rekker du også å sikte mellom hvert skudd i motsetning til automatvåpnene hvor du må sikte samtidig som du støter fra deg flest mulig kuler på kortest mulig tid. Dette er uendelig mye vanskeligere med en sixaxis. M4 er lett å herje med når du er blitt venn med den.

     

    3. Skaff Assault medal. Som Assault med rocket launcher og M4 er du latterlig overpowered. Er du i tillegg flink med disse våpnene er du enda farligere. Har du i tillegg erfaring fra spill som Team Fortress eller Q3 rocket, stiller du i en helt egen klasse på indoor maps og kan herje nærmest som du selv vil. Etter en stund vil du vegre deg mot å bruke raketter i situasjoner der du vet du bare får én kill utav det. Klynger er din venn :)

     

    4. Finn games med navn som "100 kills 30 min", som kjører på en eller flere av disse kartene: Radec Academy, Blood Gracht, Helghan Industries eller Tharsis Depot - 100 bodycount kills på kart hvor folk ofte står i klynger. Hvert kart varer bare i noen minutter, men du vil fort få med deg 100-120 poeng per kart om du fragger mye og er på vinnerlaget.

     

    5. Nå er du klar til å sanke poeng i et ukristelig tempo. Vær klar over at denne strategien uten tvil kommer til å bli truffet hardt av en patch i overskuelig fremtid. Du vil også være hatobjekt for alle spillere med en annen bakgrunn enn deg selv. Der Team Fortress opererte med den sleipestes rett, vil folk fra CS-aktige miljø sutre ganske heftig når de med best rifle-aim ikke lenger topper statsen. Dette er visstnok helt uakseptabelt. Dette er nok hovedgrunnen til at Assault vil få en nerf, selv om det må legges til at Assault akkurat i dag er uproporsjonalt sterkere enn resten.

     

    Her er et lite utdrag fra inboxen i min PS3-messages, mottatt fra helt tilfeldige folk jeg ikke kjenner: "FUCK YOU!", "noob", "man ur good xD" og "ur a dick". Skal legge til at det kom enda en beskjed like etterpå fra sistnevnte avsender: "lol, heat of battle sry" :D Dette er selvfølgelig bare på toppen av alt det verbale misbruket du må gå igjennom når de du herjer med har headset med mic...

     

     

    Radec Academy er det vanligste kartet for 100k30min-games. Her er noen tips:

     

    * Spawner du like ved den nedre utgangen når spillet starter, løper du sporenstreks ut til dit du har utsikt over til tilsvarende utgang for motstanderlaget. Sikt litt foran utgangen til motstanderen og skyt så raketten treffer i det du estimerer at folk vil begynne å strømme ut. Du må uansett skyte før spillere på ditt eget lag løper forbi deg og blokkerer prosjektilbanen. Vanlig uttelling: 1-4 kills.

     

    * Med bodycount medal: 1 frag = 3 points. 1 suicide = -1 point. Selvmordsbombing lønner seg...

     

    * Alltid hold et øye med kartet. På små maps vil du stort sett ha det meste av fi som røde prikker på kartet.

     

    * Som Helghast kan du sanke utrolig med kills om laget ditt klarer å beleire ISAs spawn. I et slikt tilfelle vil det foregå heftige kamper i døra ved utgangen til spawn. Still deg noe bak frontkjemperne så du unngår eksplosjonene og begynn å spamme med m4 inn døra, i hodehøyde. Spar rakettene til kartet angir at ISA er i overtall og på vei ut døra. Skyt før du ser dem ansikt til ansikt. Raketter har en syk blast radius.

     

    * Boost er konge. Bruk den ofte, men ikke sløs. Kommer du i en kinking situasjon, som f.eks: Du lader om rocket launcher i det to fi entrer rommet - fyr opp boost og spurt ut en dør, skyt så en rakett i dørkarmen og tell 6 poeng fra to fi som instinktivt fulgte etter en flyktende noob.

     

    * Sikt alltid i bakken nær fienden.

     

    For de som spiller andre moduser enn bodycount, er Assault overpowered til følgende:

     

    - Assassination: ekstra hp og superfart gjør at du enkelt kan suse igjennom enemy lines og plante en rakett i klynga hvor target gjemmer seg. Sørg for å følge opp med en rask granat på target før du blir drept, så han ikke kan gjenopplives.

     

    - Find and Retrieve: taktikk som overnevnte, minus eksplosivene.

     

    Selv spiller jeg bare Assault på små baner. Scout er overlegent på Pyrrhus og Corinth Crossing, mens Tactician er den klassen som gjerne avgjør hvem som vinner på større baner.

     

    Noen raske tips her:

     

    Som Scout på Corinth kan du fra ytterkantene av nest øverste platå se rett ned på utgangen til fiendens spawn. Her kan du plukke og plukke helt til de lærer og begynner å bruke bakveien, hvorpå du flytter deg enda lenger ut på trappen hvor du har fri sikt til bakveien ;) Du står rimelig utsatt til, så regn med å bli knertet innimellom.

     

    Dersom noen har bestemt seg for å gjøre livet surt for deg må du bare skifte posisjon. Bruk Spot and Mark omtrent hver gang den er klar. Ikke bare setter du folk på kartet til laget ditt, det er også my enklere å følge de du sikter på samt følge deres bevegelser selv når de er utenfor synet. Mange ganger vil du se et mark som faretruende nærmer seg din posisjon nedenfra. Legg igjen en granat, flytt deg noen meter og le høyt.

     

    Er du taktisk lur og skilled med rifle, er du som Tactician uunværlig for laget ditt på store kart. Aldri legg ut to spawnpoints i en klynge - prøv å få ordnet det slik at laget ditt har flere innfallsvinkler til et oppdrag. Som Tactician er det utmerket å være Squad Leader. Skal laget ditt f.eks bombe den ene plassen i Salamun Market, sørger du for at det ligger en spawngranat på en side, mens du selv oppholder deg på en annen side, uten at du er i stor fare for å dø. Består laget ditt av talentløse døgenikter, er det best å legge spawngranaten rett ved siden av bombestedet og la det hele bli en salig smørje. Husk at folk som spawner på dine granater starter i motsatt retning av din da du kastet den, så sørg for at folk ikke spawner med trynet mot veggen.

     

    Beklager igjen, peace out!

  6. Får man mer armor etter hver som man stiger i rank? Syns folk plutselig tåler så mye mer enn "noob" server. Og hvordan gjennopplever jeg folk når jeg har rett rank?

    Assault-klassen har dobbelt så mye liv som resten, men du er begrenset til å starte med granatkaster eller RPG. Og tro meg, disse våpnene funker ikke alltid like bra.

     

    Jo det gjør de vel. Det er faktisk akkurat det de gjør. Autoaim koblet med en sinnsvak splashdamage gjør disse overlegne. Lite ammo? Spam granater eller servér 3 velplasserte raketter for så å plukke opp en rifle fra en død spiller når du er tom for ammo. Dette er oppskriften på latterlige stats i "public". Spesielt på små kart. Om du løper rundt med granat- eller rakettkaster midt i veien på Pyrrhus, så nei, da funker de ikek like bra.

  7. Er det mulig å få 2 av samme ribbon i en og samme game?

     

    Fikk ribbon for å kverke assassination target, samt overleve som assassination target i samme game i går på 32-mannsserver. Statistisk sjeldent :)

     

     

    edit: faktisk, dersom vi sier 50% sjanse for å kverke target eller å overleve som target er det på et lag med 16 spillere:

    (1/(16*2))^2 = 0.00098

     

    dvs skjer i 1 av 1000 games :p

  8. Eh, har du mye du skulle ha sagt i CS med piltastene i stedet for mus? Nei. Om du ikke vil klassifisere FragFX som juks, må du da være enig i at man får en helt latterlig god fordel med mus fremfor spake? Det blir som å gå skirenn mot Petter Northug, med truger.

     

    Mulig 5.1 vil g deg en fordel overfor de uten, men det er litt som å sammenligne indrefilet med snørr å si at det er juks på samme måte.

  9. Grafikken følger bare en trend hvor utviklerne lurer seg unna høye polygontall ved å bruke tegnefilmaktig grafikk. Personlig synes jeg det funker svært godt i et spill som dette, det bevarer den sjarmen man fikk inn med SFII og derfor definerer serien.

     

    Til deg som trengte tips til Arkademodus og Seth: Se min reply på side tre i tråden. Synes ikke hardest var særlig vanskeligere enn medium. Selvfølgelig blir man bedre jo mer man spiller, men jeg brukte mye lengre tid på medium på dag 1 med spillet, enn jeg gjorde på hardest på dag 2.

     

    Anbefaler Bison til Arkademodus. Han havner liksom midt i mellom definisjonene på defensive og offensive fightere, og funker derfor bra mot de fleste. Flip Kick og Psycho Crusher er også latterlig effektive mot CPU om du bruker dem riktig. Sliter du i en spesiell matchup kan det være et tips å skifte fighter-type. Stanger du mot veggen med en defensiv fighter som Sagat eller Guile, er det verdt å prøve en mer offensiv type, som Ken, så kanskje du lettere kommer til CPU. Et spesifikt tips for de som har Hadoken og Dragon Punch: Fyr av Hadoken når CPU er på halvdistanse. CPU vil da enten bli truffet, blokke eller hoppe over - hvorpå du setter en dragon punch i bjellene på han. Either way tar han noe skade.

     

    Synes forøvrig Guile og Vega har Ultracomboer som er vanskelige å gjennomføre spontant, i hvertfall med piltastene på ps3-spaken. Bommer svært ofte på den siste skrå+trippel spark, av en eller annen grunn. Ken og de med hans type Ultra kan man jo presse ut hvor som helst, når som helst.

  10. problemet med Dhalsim har vel alltid vært at det er lite rom for feil. Et feilslått hopp og du svever avgårde som et Hindenburg waiting to happen.

     

    Zangief var stor og treg uten noen særlige fordeler for å veie opp med. Piledriveren var også påfallende værre å gjennomføre på SNES.

  11. Gikk i tidlig barneskole da Street Fighter II kom til SNES, så kan trygt si at jeg har spilt alt for mye SF. Da vi ikke spilte SF, lekte vi SF...

    Kjøpte SF4 på fredag og her er hva jeg synes:

     

     

    MUSIKK:

     

    Musikken irriterer livet av meg. Alt fra introvideoen, via menymusikken og til banemusikken. Skal jeg komme med en kalkulert gjetning, er intromusikken en direkteoversetting av noe japansk Britney-lignende fjortispop som var å finne i den originale japanske utgaven, gjerne sunget inn på nytt av et superhipt boyband-medlem fra upper west side i New York. No need.

     

    Første gang jeg hørte menymusikken var jeg livsikker på at jeg hadde hørt noe lignende før. Jeg prøvde å nynne sammen med hukommelsen og kom fram til at dette må stamme fra en Anastasia-skive lillesøsteren min har. Fortsatt no need.

     

    Det værste er likevel banemusikken. De som husker tilbake til SF2 vil kanskje være enig i at musikken der rett og slett er konge. Den utgjør nesten mer av spillets sjel enn resten av spillet, og det sier noe. Tonene fra Ryu, Ken og Balrog stage sitter godt i minnet fremdeles. Problemet spillprodusentene hadde tidlig på nittitallet var selvfølgelig at siden lydkvaliteten i spillet ikke ville overstige i noen særlig grad det man finner i en midi-fil, måtte de faktisk ha fengende og enkle låter til spillene. Nå kan de komme unna med hva som helst bare de begraver det hele i et overdåding pompøst orkestratur. Jeg har spilt og spilt og spilt det siste døgnet, men når jeg nå sitter og skriver kan jeg ikke komme på hvordan en eneste av banelåtene lyder. Det eneste som sitter er de få gangene det kommer noen korte sekunder inspirert av gammel SF-musikk. Opplevelsen hadde vært så latterlig mye bedre om de bare hadde beholdt den gamle musikken der de kunne, men fiffet den opp til 21. århundrestandard.

     

     

    GAMEPLAY:

     

    Selve gameplayet er jeg svært fornøyd med. Det virker som det er noe for enhver ambisjon her. I og med at special moves er identiske med de gamle SF-spillene, er det mange av oss som holder et visst nivå når vi starter. For virkelig å beherske de nye elementene på en kontrollert måte, virker det derimot som læringskurven er veldig bratt, noe som er helt greit. Har vært innom ymse fora, og det snakkes om antall frames før cancels videre inn i en focus-dash mix-up cross-up juggle combo etc osv ++. Jeg føler vel at jeg ikke er helt der ennå :p Her vil det være casuals og progamers.

     

     

    SETH:

     

    Har rundet arkademodusen på medium-hard, og må si at sistebossen Seth, eller The Silver Surfer - for de av dere som har kommet i skade for å se den drittfilmen - er latterlig vanskelig. Spesielt med enkelte av karakterene. Første runde er han riktignok ikke så ille, men så fort du har vunnet én runde, skifter han taktikk og du må begynne å utnytte AI-ens svakheter for å vinne.

     

    Mitt tips for å få inn runde #2 er; sitt ned og blokkér rett utafor ta-tak-og-kaste-opp-i-lufta-og-snurre-ned-som-Zangief-rekkevidde. Du vil unngå dette knepet for alt i verden da du mister alt for mye HP av det. Sitter du på riktig avstand, vil AI ofte bruke et spark eller det knepet der Seth suger deg mot seg vha den latterlige Jing/Jang-fotballen han har i magen. Begge disse kan du blokkere, for så å slenge ut det mest langstrakte slaget du har. Repeat for death or glory. For alt i verden, nesten, ikke hopp i nærheten av andrerunde-Seth, du vil bare få en seroid-Dragon Punch eller en Supercombo i fleisen, og disse vil ha prioritet over alt du skulle prøve på. Dette gjelder tilsynelatende alt annet Seth har av Specials og, og det er mye derfor det på meg virker umulig å slå han uten å være lame.

     

    Kritisk situasjon er når han begynner å teleportere som en Diablo 2 pvp sorceress rundt deg. Sjansen er stor for et Zangief-moment du ikke kan gjøre noe med, så her er det kasnkje verdt å hoppe vekk fra det hele og heller risikere å ta inn 1-2 treff fra en Dragon Punch.

     

    Jeg synes Seth er en håpløs figur utviklerne kunne spart seg for. Det er sånne kreasjoner forfatterne kommer opp med når de er tomme for idéer. Som sisteboss vil jeg ha en ondskapsfull jævel a là Bison , ikke samtidskunst. Det samme gjelder de håpløse anime-snuttene før og etter en gjennomkjøring arkade. Jeg liker både animefilmene og -seriene av Street Fighter, som klippene i spillet åpenbart er inspierert av og/eller hentet fra, men disse er bare helt intetsigende og uten substans. Når det likevel foreligger så my SF-anime, må det da være mulig å få en mer sammenhenge historie inn i spillet.

     

    FØREBELS KONKLUSJON:

     

    Ble mye negativt her ser jeg, så må vel presisere at jeg jeg så langt digger spillet på tross av det jeg synes mangler. Har vel en mer saklig dom å komme med etter en stund. Det jeg liker aller mest kontra SF2 er at en figur som Zangief nå fremstår som veldig farlig, der han i SF2 sammen med Dahlsim var latterlig underlegne de andre. har ikke spilt Dahlsim ennå, men regner med han duger og. Vega virker treg og ubrukelig, av en eller annen grunn. Han har det samme skråstilte flyvesparket som var varemerket i SF2, men har verken fart eller spenst til å "regne ned" på motspilleren med det lenger.

  12. Klarer ikke bestemme meg...

     

    trenger en TV som primært skal brukes til god gammeldags TV-titting. den skal også brukes til PS3 og DVD, men vedkommende med PS3 vil ikke være i kontakt med TVen i mer enn høyst et års tid, så det er altså vanlig kveldstitting som er hovedbruken her i årene utover det - nyheter, sport, film og gullrekka til nrk :p Så nyanseforskjeller i kvalitet på PS3-spill veier ikke opp for flere tusen kroner, for å si det sånn.

     

    Har av en eller annen grunn sett for meg en 42" og i prisklassen jeg ser for meg - ikke særlig over 7k - blir Panasonic PX80 veldig sterkt anbefalt av enkelte her på forumet. Det er en god del 42" på januartilbud nå fra de store kjedene, men er det verdt å gå ned 1.5 til 2k i pris sammenlignet med kvaliteten på PX80?

     

    Ser også at 42PX80 kommer med ekstra suffiks, som E og EA, hva betyr dette? (TH-42PX80E f.eks)

     

    De TVene jeg lurer på er:

     

    Phillips 42PFL5603D LCD-TV til 5890 på Obs!

    LG 42PG100 plasmaskjerm til 4995 på Elkjøp

    Samsung PS42A456 plasmatv til 5495 på Lefdal

    Samsung LE40A336 til 5999 på Expert (40")

     

    Er det andre tilbud eller TVer i samme prisklasse der ute som kan være aktuelle?

     

    edit: har for øyeblikket ikke digital dekoder, noe som vil koste ca 2k fra Canal Digital. finnes det noen gode tilbud på TV med innebygd dekoder?

  13. Skal investere i ny TV, antakelig en 42" plasma, men har for tiden ikke noen digital dekoder. Vi har kabelnett fra Candal Digital, som plugges rett inn bak i den nåværende TVen med en "hvit kabel med rundt hode" (ja, det er den beste tekniske betegnelsen jeg har :p). Trenger jeg noe ekstra for å koble kabelnettet til en ny TV, eller har alle TVer fortsatt en slik "antikk" inngang?

×
×
  • Opprett ny...