Gå til innhold

Gilgamesj

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gilgamesj

  1. Hei,

     

    Jeg blir student til høsten, og har så langt ført opp Bachelor i Digitale Medier på førsteplass.

     

    Noen som går/har gått på studiet og vil fortelle litt om hvordan det er? Hva hadde du eventuelt av forhåndskunnskaper?

  2. Litt merkelig at du ikke finner noe på google, har selv lest masse anmeldelser av kortet på nett. Uansett, her får du en av meg.

     

    Jeg har akkurat dette kortet selv, kjøpte det på datakjeden for 2800 kroner for et halvt års tid siden. Nå får man et 7800GT til samme pris, vel og merke om man har PCI-E, noe jeg antar at du ikke har. 6800GT har følgelig sunket en del i pris.

     

    Så til kortet.

     

    Jeg er særdeles fornøyd med det. Sammen med en gigabyte ram og en AMD64 3200+ drar den alle nyere spill veldig kjekt. Jeg kjører 1280x1024 i oppløsning i alle spill, og får med få unntak alltid alt på high, med 2x A. I BF2 kjører jeg alt på medium, med 2x AA, og da ligger stabil FPS på 60. Det funker alldeles strålende.

     

    Kokket overklokker satans godt med luftkjøling, synes jeg. Jeg har en zalman kobberkjøler montert på (koster ca. 250 kroner), og drar lett kjernen til 420mhz. Det er 70mhz mer enn stock speed, og kortet yter faktisk da bedre enn et 6800 Ultra med stock speed (som er 400mhz), som var det råeste kortet på markedet for et halvt år siden. Minnet er ikke like klokkevillig, men det ligger stabilt hvis du klokker til 1,06ghz. Derifra og opp blir det litt ustabilt.

     

    Totalt sett får du mye bang for the buck, spesielt hvis du er villig til å overklokke. Det er superlett, bare å bruke nvidias driververktøy og ta ett steg i gangen. Bare husk å installere coolbits i registeret for å "låse" opp klokkefunksjonen som er innebygd i driverne.

     

    Kortet fungerer veldig bra uten overklokking, men med minimalt arbeid får du mer valuta for pengene. Selve hardwaren er bygd for å overklokkes.

     

    Med hardwaren jeg har beskrevet ovenfor får jeg 5500 3Dmarks i 3Dmark 05, noe som slettes ikke er gærent med et kort som er blitt såpass rimelig.

     

    Bottom line: Kjøp det, overklokk det, spill i vei. Sørg bare for at du har en strømforsyning på minst 400 watt, for å være på den sikre siden. Jeg har dog en 350 watts kvalitetsstrømforsyning fra seasonic, og den driver systemet fint.

     

    Håper dette var nyttig informasjon for deg. :)

  3. Jeg aner ikke hvordan det skal kunne testes, men jeg kan godt tenke meg testkriteriet "Slitestyrke". Gi telefonene en standard intensiv mengde juling, støv og annet som oppstår ved forlenget bruk.

    5159272[/snapback]

    Godt poeng, men det blit kanskje litt dyrt fordi da må amobil kjøpe hver mobil de tester..

    5165333[/snapback]

     

    Se på det på denne måten: Mange leser amobil. Hvis amobil ikke får lov til å stressteste telefonen av firmaet som har sendt den som test-eksemplar vil det sette telefonen i dårlig lys. Nesten like suspekt som når noen sier "Ingen kommentar". :hmm:

     

    Edit: Begynner å bli møkklei av at mobilgigantene kalkulerer levetid på telefonene sine slik at du må ha en ny før du egentlig er villig til å investere i en. Jeg brukte Nokia 3210 som HAMMER for pokker :cool:

×
×
  • Opprett ny...