Gå til innhold

Radar

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Radar

  1. Marcuzani skrev (17 timer siden):

    Veldig bra TV det der. Hvis du ikke er entusiast er det ikke poeng i å vente. Det kommer alltid noe nytt og noe bedre. Hvis budsjettet er rundt 10k så må du fort utsette tv-kjøpet i 10 mnd for å gjøre tilsvarende gode kjøp.

    Du sier noe. Black Friday blir kanskje litt lenge til. Takk for input! 

     

    Xmir skrev (9 timer siden):

    Power har vel mastercardtilbud til helga. Det vil i så fall bringe prisen ned til rett over budsjettet ditt.

    Dette gjør isåfall valget enda lettere! Da må man bare rote frem Mastercardet fra hvor enn det har tatt veien.

    • Liker 1
  2. Hei!

    Jeg hadde egentlig tenkt å vente til april/mai for å få de beste tilbudene, men kom over tilbud på 65tommers Q80T hos Power til 13.000,-. Hadde egentlig tenkt å bruke maks 10.000,-, men tenker kanskje det er verdt prishoppet? Link til Power

    Så leser jeg her inne om kvantesprang i teknologi på neste generasjon.. Kom igjen å gjøre det vanskeligere for meg da! ;D 

    Selv om nyvinningene høres fristende ut er jeg ikke en entusiast akkurat. Jeg er mer ute etter det totalt beste kjøpet. Tenker at nye tv'er uansett vil bli dyrere, så spørsmålet er vel kanskje om man tross Powers tilbud bør vente til våren/sommeren? Hvor råe kan tilbudene bli liksom?

    For/mot? Andre råd? :) 

  3. Jeg hadde nok heller lagt 3.250,- i en ny iPhone 6S (i følge en kjapp titt på prisguiden) enn å bruke et merkbart beløp for et skjermbytte på en brukt mobil som har slagskade og en liten knuseskade som det ser ut av bildene.

    Der det er små sprekker/skader i skjermen kan det også komme inn fuktighet som kan gi senskader på sårbar elektronikk, en 4 år gammel mobil med skader hadde nok ikke jeg kostet på noe som helst, men det er jo ikke enkelt å komme med en fasit her, ei heller hva andre bør gjøre selvfølgelig.

     

    En ny mobil til fruen i sommergave, så blir det happy wife = happy life ;)

    ??

  4. Slagskade er noe annet enn alminnelig slitasje. Selger er ikke ansvarlig for mangler som forårsakes av kjøper, se Forbrukerkjøpsloven §26. I dette tilfellet virker det som at slagskaden på rammen er grunnen til at skjermen ikke fungerer.

     

    Hvis det har seg slik at skjermen ikke fungerer uavhengig av skaden på rammen så har skjermen en mangel som selger skal rette.

     

    Dette kan imidlertid være vanskelig eller umulig å fastslå (edit: dette er noe jeg bare antar.)

     

    Konklusjonen er nok da at det ikke foreligger en mangel som du kan kreve rettet etter Forbrukerkjøpsloven §§ 29 og 30.

    Ja, jeg er enig i det med at slagskade ikke er vanlig slitasje. Men da syns jeg de kunne spart oss bryet ved å fortelle oss det når vi leverte den inn i butikk. Når vi snakket med fyren i kassa gav han inntrykk av at telefonen var i god stand og det var ikke noe spørsmål om de overfladiske skadene.

     

    Mulig skjermproblemene er senskade av tidligere slag da.

     

    Føles bare litt urettferdig at de kan skylde på det uavhengig av om det er den faktiske årsaken. Men som du sier - kanskje det er umulig å finne ut av..?

     

    Lukter ny mobil her i gården.

     

    Tusen takk til alle som har deltatt! ?

  5. For den ekstra interesserte så kommer her verkstedets bildebevis. Mulig disse er dømmende/alvorlig nok? Ser forsåvidt litt verre ut når det er så zooma inn ?

     

    Her er melding fra verkstedet:

    "Det er mulig at feilen er en senskade fra skaden som har skjedd tidligere selv om jeg ikke vet det, men som jeg sa så er det slagskade på samme del som det er feil med, så det kan da er det ikke mulig å dekke skaden."

     

    Igjen så står spørsmålet om sammenheng, men jeg vet ikke om vi er gamlere nok til å gå videre med det..

    post-82928-0-39636200-1563812109_thumb.jpeg

    post-82928-0-36664200-1563812118_thumb.jpeg

  6. Har byttet iphone skjerm på et tredjepart verksted tidligere. Aldri igjen! Dårlig skjerm og verre batteritid.

     

    Det blir en avveining fra deres side da.

    Hvis de fortsetter reparasjonen, og det viser seg at det er slagskade på skjermen, så er du ansvarlig for kostnader i forbindelse med feilsøking (om det er opplyst om på forhånd).

    På andre siden kan det være at skjermen ikke har synlig skader, og at det er en gyldig reklamasjon.

    Oi! Regner med at man eventuelt må bruke steder med et visst renommé da.

     

    Mulig jeg gjør meg selv vrang her etter å ha sett litt for mange videoer av Louis Rossmann ? Men syns det er underlig at det blir opp til forbruker å ta en risk for å komme til bunns i slike saker.

     

    Vi får se hvordan det utarter seg her. Takk for alle svar så langt!

  7. Så de har godtatt at det er en mangel, men at de ikke kan reparere den fordi rammen er utslitt? Eller sier de at rammen er årsaken til mangelen.

     

    § 29.Retting og omlevering (avhjelp)

    Forbrukeren kan velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering). Dette gjelder ikke hvis gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader.

    Ved avgjørelsen av om kostnadene er urimelige etter første ledd annet punktum, skal det særlig legges vekt på verdien av en mangelfri ting, mangelens betydning og om andre beføyelser kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for forbrukeren.

    Selv om forbrukeren verken krever retting eller omlevering etter loven, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering i samsvar med loven, kan forbrukeren ikke kreve prisavslag eller heving.

    Slik loven står så kan ikke butikken si at retting er umulig og at du må betale for reparasjonen. Da sier du bare at du krever heving av kjøpet. Om selger nekter så henviser du til loven.

    De sier vel at skaden er årsaken til mangelen, men det virker som at det er basert på utvendig inspeksjon. "motoren funker ikke fordi det er bulk i panseret" eller noe i den dur.

     

    Jeg vet ikke om det er sånn at skjerm blir ødelagt ved demontering? At de derfor ikke vil ta den fra hverandre?

     

     

    Lurer på hvor mye et 3rd party skjermbytte på iphone6 koster for tiden..?

  8. Hvis det foreligger en mangel ved et produkt så kan kjøperen kreve at selgeren retter eller omleverer varen uten kostnad for kjøperen.

     

    Selgeren mener nok her at den ødelagte rammen ikke er en mangel, altså at dette er noe man må forvente ut ifra vanlig holdbarhet/levetid.

     

    Å reklamere vil si å gjøre en mangel gjeldende. Dette må skje innen rimelig tid etter at mangelen er oppdaget, og senest 2 år etter at forbrukeren mottok tingen. 5 år hvis tingen er ment å vare vesentlig lengere enn 2 år. En reklamasjon må være rettidig for at en mangel skal kunne gjøres gjeldende.

     

    Jeg forstår saken slik at verkstedet mener at det er den ødelagte rammen som forårsaker problemene med skjermen og at det at rammen er ødelagt er noe man må forvente.

     

    Det sentrale spørsmålet er altså om rammen lider av en "mangel".

     

    Hvor gammel er telefonen?

    Hun skriver frem og tilbake med dem nå. De har sendt bilde av slitt kant på ramme og skjerm. På meg virker det som de skylder på disse skadene uten å ha åpnet telefonen. De sier at det er slagskade på samme del som det er feil på og at det derfor ikke er reklamasjon.

     

    Det holder kanskje som argumentasjon fra deres side?

     

    4år gammel.

  9. Om det er reklamasjon sak så kan jeg ikke forstå at de kan kreve betaling. Uansett så bør det være uaktuelt å betale så mye for en reparasjon. Anbefaler å bytte til ny telefon, men da ikke Apple.

    Enig og enig, men vanskelig å overtale en som aldri har brukt noe annet ?

  10. Hvordan kan du være så sikker på at slitasjen ikke har sammenheng med skjermproblemene? Høres mistenkelig ut som "Bendgate" og "Touch disease" https://www.zdnet.com/article/apple-knew-about-the-iphone-6-bendgate-problem/

    Takk for artikkel!

     

    Helt sikker kan man jo ikke være, men "skaden" har vært der i et flere år mens skjermproblemene dukket opp nylig.

     

    De må vel uansett påvise at skaden forårsaker problemet?

  11. Hei folkens,

    kona leverte sin iPhone6 på Eplehuset hvor de sendte den inn som en reklamasjonssak etter at skjermen begynte å oppføre seg rart.

     

    Nå sier verkstedet at de ikke kan bytte/reparere skjermen pga en ramme som har brukslitasje. Brukslitasjen har ingen sammeheng med det det reklameres på, men likevel vil de at hun skal betale 4099,- for en erstatningstelefon.

     

    Er det riktig at hun skal stå ansvarlig for merkostnader de har ved sine reparasjoner? Hvis de ikke klarer å reparere telefonen skal de vel tilby henne en ny?

     

     

    Tillegsspørsmål til den interesserte:

    hva syns folk om det at verksteder spør om å få bruke delene fra din telefon dersom du ikke ønsker å reparere? Gjenbruk er jo fint, men det føles litt feil å "hjelpe" noen som ikke vil hjelpe deg. (kjør debatt?)

  12. Hei alle,

     

    Jeg har et gavekort på Digital Impuls på ca 3000kr. Tingen er at jeg kjøpte ny pc i høst og derfor ikke ser helt hva jeg kan bruke gavekortet på. Er åpen for alle slags forslag egentlig.

     

    Tenker kanskje at en slags vannkjøling hadde vært et naturlig neste steg - enten et lukket system eller eventuelt stappe litt mer i kassa og kjørt en full cpu-gfx-vannkjølings-pakke..? 

     

    Selge gfxkortet og kjøpe 1080ti? Worth?

     

    Har egentlig det jeg trenger av HDD/SSD og vifter..

     

     

    Andre specs:

    NZXT S340 Midi Tower

    GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7

    Intel Core i7-6700K Skylake Prosessor - 4 GHz

    BE QUIET! Be Quiet Pure Rock

    ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming

    EVGA PSU 750W SuperNOVA G2

    G.Skill TridentZ DDR4-3200 C14 DC - 32GB

    Skjerm: Asus VG248QE

     

    #firstworldproblem..

  13. Skal du med den sshd'n? Brevpresse?

    ^?

     

    Kjøpte til slutt deler med utgangspunkt i Offense selv. Det ble nok litt annerledes, men føler meg av en eller annen grunn litt hjemme i denne tråden allikevel.

     

    Ble et Asus Strix GTX 1070 på meg siden det var på tilbud på Komplett forrige helg. Dette er ikke OC-versjonen, men forstod det slik at forskjellen egentlig bare er at OC er klokket litt høyere fra fabrikk?

  14. Klokking fra fabrikk har ikke noe å si. Det betyr kun at produsenten har gjort deler av jobben for deg.

    Du kan like gjerne kjøpe det billigste kortet med tredjepartskjøler du finner og klokke det så mye du kan selv.

    Det tar fem minutter og koster mindre. I tillegg får man ofte enda mer ytelse når man klokker selv.

     

    Det viktigste etter min mening er å velge en tredjepartskjøler som er stillegående og har en grei pris.

    Selve grafikkortet (som ligger under kjøleren) er det samme uansett... (stort sett)

     

    I dette tilfellet er G1 litt dyrere enn Windforce. Det finnes ingen god grunn til det. Derfor har Windforce blitt anbefalt i denne tråden.

    Dersom du ikke bryr deg om de to hundre kronene i forskjell så har det jo ingenting å si.

     

    Ikke sant! Tenkte at hvis jeg ikke ville overklokke selv så var det lurt, men kanskje jeg burde revurdere igjen. Da får jeg gjøre et googlesøk på "best cooler on 1070" eller noe i den dur. Hehe!

  15. Har lekt meg litt med utgangspunkt i Capital Offense. http://www.prisjakt.no/list.php?l=300764&view=o

     

    Jeg skal bruke pc'n til gaming, men også musikkproduksjon og noe videoarbeid. Har derfor gått opp litt hva gjelder cpu og ram. Ellers er det egentlig ingen andre spesielle krav jeg har til hardwaret så hovedkortet burde være ok (selv om det er ganske rimelig) etter hva jeg skjønner..?

     

    Noen spesiell grunn til at man har valgt Windforce 2X? Jeg plukket Gigabyte G1 Gaming etter jeg så en dude snakka om det på Youtube. Kommer antakelig ikke til å overklokke noe særlig og forstod at G1 var en av de med høyest klokking fra fabrikk?

    EVGA FTW ligger også i lista, men har vel egentlig slått det fra meg.

     

    Hadde satt pris på innvendinger på oppsettet om noen har noe :)

     

    Lagring har jeg fra før, så det ligger ikke inkludert.

  16. Heisann! 
    Funderer på å skaffe noen portable hodetelefoner med aktiv støydemping. Til bruk på buss, fly og ellers hvor musikk spilles fra telefon. Høres forsåvidt unektelig deilig ut å ha aktiv støydemping på fly også (har aldri testet selv). Foreløpig er det disse det står mellom:
     
    Bose QC25

     

    Philips Fidelio NC1

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=2792573  1495,-

     

    Nettprisen på NC1 var jo helt latterlig. Når jeg var i butikken tidligere i dag lå de på 2400,-..! Uansett var tanken å benytte seg av 20% rabatt som man får på Expert med DNB Mastercard i morra. Det blir da ikke tilfelle hvis jeg går for NC1 som koster 1495,- på nett.

     

     

    Prisen taler jo veldig for NC1. Den skal ha bedre lyd også? Men jeg merker at jeg er litt usikker på on-ear-konseptet. Siden jeg bruker briller ser jeg godt for meg (og jeg har opplevd) at slike kan gjøre vondt etter litt kontinuerlig bruk. Bose sin støydemping skal være bedre, jeg liker around-ear-konseptet bedre og utskiftbare batterier (pro/con?).

     

     

    Spørsmålet er vel hovedsaklig om noen har brukt NC1. Finner litt lite om dem på nettet kontra QC25. Er det eventuelt noen andre alternativer jeg burde vurdere? 

    Takk for alle og raske svar =)=)

×
×
  • Opprett ny...