Gå til innhold

swidd

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av swidd

  1. Sant nok.

     

    Men noe som kan tas i betrakting i forhold til de problemene som har vert før, er jo bla. at det ikke bruker mer strøm enn go6800 eller utvikler noe mer varme.

    ...

    5011274[/snapback]

     

     

    Min kom med 90W strømforsyning. Det burde da være nok? Når det gjelder batteriet, så tror jeg de fleste bruker 9300 i nærheten av en stikkontakt likevel, hvertfall når de skal game.

  2. Virker som et standardproblem på akkurat disse maskinene. Har vært ute for det selv med en maskin på jobben. Der klarte laderen å dra med seg sikringen i samme slengen da den tok kvelden.

    5011499[/snapback]

     

     

    Yep,

     

    strømadapter bør betraktes for forbruksvare på lik linje med tastatur og mus. Med en god porsjon varmeutvikling og mye spenningsvariasjoner på strømnettet (mer vanlig i USA), så ryker slike ting før eller siden.

  3. Hei,

     

    fra min gamle datamaskin som tok kvelden, sitter jeg igjen med harddisken fra denne. Det var en DELL I8600, med en liten harddisk. Vet ikke om type har noe å si, det er vel samme i alle...

     

    Nå er spørsmålet mitt: hvordan kan jeg få ut dataene fra denne? Jeg ønsker ikke å skru opp min nåværende PC og bytte om, fordi ...da må jeg restarte maskinen, og hardware er veldig forskjellig.

     

    Så jeg lurer på om det finnes en kabel eller konverterer eller noe slikt som gjør at jeg kan koble en bærbar HD til en PC eksternt? Det ser ut til å bare være en slags "micro-IDE"-tilkobling, ikke noen egen strømtilkobling.

     

    Noen som vet noe?

     

    ---------------

     

    edit 30 minutter senere..: synd det ikke går an å slette innlegg, for jeg fant svaret vha google. Det kan synes som om Komplett ikke har denne adapteren, jeg fant den hvertfall ikke.

     

    http://www.xpcgear.com/usbideadapter.html

  4. Men jeg har noe lyslekkasje nederst på skjermen, men det er ikke noe jeg kommer til å klage på. Det er også blitt litt bedre bare på de få dagene jeg har hatt maskinen.

    Jeg fikk datamaskinen min for en måneds tid siden i disse dager, og det er *nesten* ingen lyslekasje igjen. Før dekket det forferdelig opplyste og hvitfarge/fargeløse området nesten 1/4 av skjermen nedenfra. Nå ser startmenyen helt normal ut, og hvis jeg er i et mørkt rom i battlefield, så er det kanskje en inch helt i midten som er annerledes farget.

     

    Så selv om jeg ikke aner hvorfor, så blir lyslekasjeproblemet mindre etterhvert som skjermen blir brukt.

     

    Noen som vet hvorfor det forbedrer seg?

  5. alt gr + 2 gir ikke alfakrøll lenger.

     

    Mener å ha sett en løsning her inne tidligere, men søket peker kun til denne tråden (74 sider), ikke til posten(e).

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    alt gr + 2 gir altså ingenting.

     

    Har prøvd å bytte språk, boote og bytte tilbake til NO uten at det hjalp

     

    Frustrating  &%/(/)&/)&%)  ;)

     

    Jeg har seff Inspiron 9300  by d way :)

    Jeg husker ikke nøyaktig hva som var løsningen men jeg har også hørt om dette tidligere. Jeg tror det var noe med et program som hadde "tatt over" ALTGr + 2 (brukte den som hotkey eller liknende) og at løsningen var å rekonfigurere hotkey eller eventuellt avinstallere dette programmet.

    Jeg hadde samme problem rett etter at jeg fikk datamaskinen min. Jeg bare byttet over til engelsk tegnsett og tenkte ikke noe mer på det. Men så etter en uke begynte det å virke igjen.

     

    Jeg avinstallerte veldig mange programmer. Jeg tror det var skjermkortdrivere eller noe sånt som brukte den tastekomboen.

     

    Du kan eksperimentere selv og finne ut hvilket program det er ved å teste, lukke et program fra de du finner på startlinjen, og så teste igjen.. hvis det ikke går må du begynne å rote i prosesslisten og kille uviktige ting først og teste om det begynner å virke.

     

    Søk ellers litt rundt, dette er et kjent problem.

  6. Har ei veninne som skal begynne ingeniørstudier nå, og trenger en laptop, maks 13000.

    Mye RAM: minimum 1GB, helst 2GB hvis hun skal kjøre virkelig tunge saker.

    Rask CPU blir også litt viktig, men det er ikke hovedsaken når det gjelder "tunge" applikasjoner.

     

    Dersom det er grafikk hun skal holde på med (ikke bare ren matematikk), så er også grafikkort nødvendig ja. Dersom det ikke er spillgrafikk så blir det også et spørsmål om å ha mye RAM for å få plass til mye texture/shadow-calcs.

     

    Og faktisk...du bør ha en raskere harddisk også. Med 4200 eller 5400 RPM på harddisken så blir harddisken en betydelig flaskehals når applikasjoner skal laste kode eller prosessere annen data fra harddisken (og det er jo her alt må lastes fra).

     

    Så blir spørsmålet hva hun kan spare penger på ved å ikke kjøpe "high class"...jeg kommer egentlig ikke på noe. Hun trenger bæreveske, og skal hun programmere og slikt, så er det digg med en stor skjerm også (15-17 tommer) og en bærbar mus.

     

    Til grafikkapplikasjoner og typiske "ingeniør-oppgaver" med prosessering av store 3d-tegninger med textures på, trenger hun en workstation som spesifikasjonsmessig ligger meget likt de dyrere gaming-maskinene. Eneste som ikke betyr så mye er hastigheten på skjermkortet. Hvis hun bare skal ta notater og bruke maskinen til "basic" programmering av ikke-grafikk-relaterte ting (så som programmering av vanlige applikasjoner og matte), så trenger hun ikke noe bedre PC enn de man får kjøpt på Elkjøp...

     

    Hm. Jeg tror XP Home fungerer til nettverk akkurat som PRO. Men siden hun er student, så betaler hun vel ikke for den softwaren likevel, så hva har det å si?

  7. Hei,

     

    nå er det fire timer siden jeg fikk min i9300:

     

    2ghz

    Go6800

    1GB RAM

    7200rpm 60GB

    dvdbrenner

    Den "råeste" skjermen.

     

    Tiden har gått med til å fjerne uendelige mengder med reklamesoftware og annet tøys som DELL trodde jeg skulle få bruk for.

     

    Og oppdatere drivere, downe firefox, slette IE, downe winamp, slette WMedia, osv. osv.

     

    Noen som har erfaringer med det enorme lysutslippet på bunnen av skjermen? Jeg synes det er nesten i meste laget... I battlefield så blir det som om gresset er i brann eller er bleket nederst! Grafikken i spillet er helt rå i forhold til på min gamle PC, men denne lyssaken nederst på skjermen er utrolig irriterende. Får nesten lyst til å kjøpe en flatskjerm og sette bak :)

     

    Til alle som tviler: kjøp denne! en helt utrolig ytelse i bf2, og egentlig helt greit design! De hvite stripene er ikke akkurat macho, men de er hvertfall ikke harry sånn som XPS.

  8. Går helt greit å sette ekstra minne i en dell maskin. Har ikke sett noen garantiforseiling på lokket som dekker minneslottene på bærbare fra dell.

     

    Edit: Du må jo da selv finne ut om det er den nye ramen eller noe annet som er galt før du kontakter dell ved eventuelle feil. Kan derfor være greit å ha orginalminnet liggende.

    To kommentarer >>

     

    garanti kan vaere greit for hvertfall det foerste aaret mens du er i forsvaret. Du kan risikere at noen av psykopatene i forsvaret heller vil at du skal pusse sko enn aa spille poker, og da fyker komponentene dine fortvekk over hele kasernen.

     

    Bare en kommentar igjen >>

     

    Du faar sannsynligvis ikke tilgang til internett med din baerbare, saa skal du spille poker mot deg selv?? Forsvaret pleier aa tilby noen Apple-maskiner til bruk av menigheten, men det er saavidt jeg erfarte ikke vanlig at de setter opp traadloest for de tjenestedyktige, fordi svaert faa tar med seg laptop i forsvaret.

     

    Foroevrig vil jeg si at jeg selv skulle oenske jeg tok med meg laptop i forsvaret. Jeg hadde stort sett fritid paa formiddagene hver soendag, og jeg hadde ofte mye doedtid mens jeg satt paa vakt. Derfor hadde det vaert produktivt aa hatt med baerbar PC og f.ex. brukt tiden paa aa laere meg mer programmering.

  9. Har du temperaturmåler på pcen da?

     

    Så kan du skru den av ved for varm...

     

    Har kjørt får bærbare i flere timer på NFS Underground 2 og det er krevende.

    - Ingen "sykdoms"-tegn.

    Varm PC er ingenting aa bekymre seg for! Jeg bor i Florida, og kan vel ikke si noe annet enn at grensene for hva en datamaskin taaler av temperatur kan strekkes langt utover fatteevnen til en nordboer!

  10. Hei,

     

    jeg har nettopp vaert igjennom en slags vurderingsprosess av disse monstermaskinene, og jeg fant det mer enn nok aa kjoepe I9300. Den har den samme fete skjermen, litt mindre harry design, og mulighet for samme ram, cpu, mb, disker og output/input/s-vid/usb osv (alt er likt). Eneste forskjell jeg har blitt kjent med (takk), er at XPS har hakket bedre grafikkort, men jeg anser at jeg ikke trenger aa gaa helt i ytterkant av ekstremt.

     

    Akkurat naa er DELL doedskjipe og jeg misliker Customer Support sterkt fordi det er vanskelig aa i det hele tatt komme i kontakt med folk, og naar man foerst faar kontakt saa er det vanskelig aa faa dem til aa vaere hjelpsomme. Det virker som om DELL har solgt ut all support til India eller noe (folk med rare dialekter), og de er programmert til noen doedskjipe svar.

  11. Min 'deal' paa I9300 >>

     

    PM 760(2GHZ)

    17 INCH TRUE LIFE,WUXGA,GWVA

    1GB,DDR2,533MHZ,2 DIMM

    256MB NVIDIA Go 6800

    60GB HARD DRIVE,7.200RPM

    WINDOWS XP HOME,SP2,ENG,INSP

    INTEGRATED NIC AND MODEM

    8X DVD+/-RW DRIVE

    INTEL PRO/WRLS 2915,LF,A/B/G

    53 WHR,6-CELL,LION,PRIM BATT

    XLARGE CARRY CASE,NYLON

    NO WARRANTY AFTER 90 DAYS

     

    TRAVEL SURGE PROTECTOR 1045J,TEL, 75K

    DELL ALL IN ONE INKJET 942 (Scanner, printer, copymachine, fax, color, 19ppm).

     

    +Dells glimrende pakke med software og reklame!

     

    Pris: 18.000,- inkludert shipping & handling & 6% Sales Tax.

     

     

    Edit: Jeg konfigurerte helt lik datamaskin med akkurat det samme tilbehoeret som jeg kjopete i USA, og fant at prisen ble 24.420,- for noyaktig samme pakka i Norge. Naa faar man riktignok gratis shipping i Norge, men jeg betalte bare 120 kroner for shippingen i USA.

    Av en eller annen grunn selger ikke dell.no noe raskere disker enn 5400. Det er jo helt forkastelig...skulle helst hatt 10K jeg!

  12. Fikk maskinen i dag! Knallbra!! MEGET fornøyd :thumbup:

     

    Har bare et problem,prøver å dele opp hardisken i to deler med Partionmagic 8, får det ikke til, får beskjed om at det ligger saker på disken som ikke kan flyttes...regner med at det er Dell sine recovery greier...hvordan skal jeg få delt opp disken da? :dontgetit:

    Jeg vil foreslaa at du formaterer disken brutalt foer du partisjonerer.

  13. Et annet spoersmaal er ogsaa >> HW.no-testen sier noe om at tastaturet paa XPS er skraatt med hoydeforskjell paa tastene, og at dette medfoerer litt ubehag ved bruk. Er 9300 slik ogsaa? Jeg er rimelig sensitiv mht. tastatur, saa hvis XPS har ubehagelig tastatur kan det vaere et avgjoerende argument for 9300.

    Jeg har ihvertfall ikke skrevet noe om høydeforskjell på tastene til tastaturet. Jeg skrev bare at det var høydeforskjell på musknappene. Tastaturet på XPS gen2 er svært godt, og jeg antar at det er det samme tastaturet på 9300.

     

    9300 er også litt lettere enn XPS gen2, samt at den har en hvit kant rundt maskinen og ikke sort som XPS gen2. Utenom det så er det ikke så mange forskjellene på maskinen. Grafikkbrikken i XPS er som tidligere nevnt her et stykke kraftigere enn i 9300, men om man trenger det er en helt annen sak.

    Jeg tror jeg skal proeve aa gaa for en 9300, og haape at DELL kan putte inn en Ultra i den likevel. Jeg er ikke saa interessert i masse lys og boelgete bakgrunn, selv om det hadde vaert en artig nerdeartikkel. Men maa nesten ha en toerr og kjedelig maskin slik at den gaar an aa bruke i profesjonell sammenheng ogsaa.

  14. Det jeg vet er i alle fall at XPS har betegnelsen ULTRA etter 6800 noe som betyr at det yter en god del bedre, utover det vet jeg at XPS har en del leds utpå pc'en som for mange kan virke litt harry, resten kan man gjøre likt...

     

    Takk, Ultra hadde jeg ikke lagt merke til!

     

    Edit >>

     

    6800 >>

    Fill Rate (pixels/sec.) 3.6 billion

    Vertices/Second 470 million

     

    6800 Ultra >>

     

    Fill Rate (pixels/sec.) 5.4 billion

    Vertices/Second 565 million

     

    Noen som vet hva dette er? Jeg har ikke nok peiling til aa se hvilken betydning denne forskjellen medfoerer. Dette er foroevrig eneste forskjellen jeg finner mellom de to.

  15. Hei,

     

    jeg ser forumet begynner aa bli ganske tettpakket med innlegg om raad og saann om XPS eller 9300, men jeg fant ingen med akkurat den problemstillingen jeg sliter med om dagen, saa jeg starter herved en traad.

     

    Min gamle datamaskin gikk fyken da jeg veltet en flaske cola oppi tastaturet, saa naa skal en ny kjoepes inn fort som f*, jeg klarer ikke aa leve uten en datamaskin!

     

    Saa hva er vel bedre enn aa kjoepe det beste som er paa markedet, tenkte jeg...Dell XPS. Men prisen paa denne er jo hoey.

     

    Saa jeg ser ogsaa paa Dell Inspiron 9300, da denne har samme 17' skjerm, 6USB, og faktisk saavidt jeg kan se alt annet helt prikk likt som XPS, bare til en liten slump penger mindre.

     

    Mitt spoersmaal er derfor >> hva gaar jeg glipp av hvis jeg kjoeper en 9300 i stedet for XPS? Er det noen ytelsesforskjell? Standardforskjell? Tilbehoersforskjell? Eller ligger prisforskjellen i prestisje og design? Jeg har kloedd meg i hodet i lang tid, og jeg kan rett og slett ikke se noen forskjell paa disse.

     

    Et annet spoersmaal er ogsaa >> HW.no-testen sier noe om at tastaturet paa XPS er skraatt med hoydeforskjell paa tastene, og at dette medfoerer litt ubehag ved bruk. Er 9300 slik ogsaa? Jeg er rimelig sensitiv mht. tastatur, saa hvis XPS har ubehagelig tastatur kan det vaere et avgjoerende argument for 9300.

     

    Selv om jeg er takknemlig for alle typer tilbakemeldinger, saa kan jeg nevne at jeg allerede vet om at jeg boer ringe og faa en 'deal', kjoepe RAM andre steder hvis ikke selgeren vil gi meg upgrade i bytte mot at jeg dropper printeren e.l., 7200RPM disk skal jeg ha uansett da jeg mener dette gir enorm ytelsesforskjell fra 5400 eller 4200.

     

    Paa min gamle stasjonaere kjopte jeg raptordisker med 10.000RPM. Det gav en helt utrolig forskjell fra 7200 uten S-ATA. Jeg mener diskytelse undervurderes naa folk ser paa spesifikasjonene. Naar man venter paa at battlefield loader, saa hjelper det ikke med 2Ghz centrino hvis harddisken ikke klarer aa levere data i samme hastighet som processoren kan bearbeide den.

     

    Jeg trykker paa bestillingsknappen i loepet av tirsdagen, saa jeg er takknemlig for innspill foer den tid!!

×
×
  • Opprett ny...