Gå til innhold

birdie88

Medlemmer
  • Innlegg

    187
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av birdie88

  1. Her er et utdrag fra nextgentels avtalevilkår punkt 5.2;

     

    5.2 Bruk av Tjenesten

    Kunden er ansvarlig for all aktivitet som forløper seg ved Kundens

    bruk av Tjenesten og all informasjon som Kunden legger inn,

    bearbeider eller gir andre personer tilgang til med hjelp av

    Tjenesten, samt all informasjon Kunden lagrer på lagringsplassen

    som inngår i Tjenesten (”Innholdet”).

     

    Dette er sikkert relevant for problemet ditt, men det er vel helt sikkert noen her som er mer interesset enn meg i å drøfte dette

  2. Hei! Jeg har litt trøbbel med å finne et spill jeg brukte å spille før, for jeg har glemt hva det heter. Det begynner sikkert å bli endel år gammelt, mellom 2000 og 2004 kanskje?

    Det ligner på heroes, og er mye av samme greia. Tror det var slik at du begynte med en helt, så kom det flere til etterhvert gjennom forskjellige happenings. Så måtte du utvikle et enkelt bysamfunn som base, for deretter å utføre store oppdrag og deloppdrag for å komme deg videre i career-mode eller noe sånt. Håper noen kan hjelpe meg å finne det :)

  3. Jeg synes å huske at jeg har hørt om en dom med lignende fakta som dette, men jeg kan ikke huske når den er fra. Første jeg tenker er ihvertfall at det er framprovosert fra mannens side, men ettersom jeg ikke kan strafferett vet jeg ikke om det har noen relevans for skyldgraden.

  4. Tomtefesteloven § 15, 2. ledd nr. 2:

     

    Bortfestaren kan krevje avgifta regulert i samsvar med det som tvillaust er avtalt. Men er avtala inngått 26. mai 1983 eller før, kan bortfestaren likevel ikkje krevje avgifta regulert meir enn til eit høgstebeløp om året for kvar dekar tomt eller til det beløpet som regulering i samsvar med pengeverdien ville gje. Høgstebeløpet etter andre punktum er kr 9.000 justert ved kvart årsskifte etter 1. januar 2002 i samsvar med endringa i pengeverdien. Dette høgstebeløpet gjeld òg der tomta er mindre enn eitt dekar.

     

    Dette betyr at høyestebeløpet pr dekar kan justeres i takt med konsumprisindeksen, og hvor mye bortfester kan kreve deg for avhenger av dette.

     

    En beregning av verdien av 9000 2002-kroner i dag, gjort på ssb.no:

    Resultat av utregning

     

    9000 kr. i januar 2002 tilsvarte 10073.39 kr. i mars 2008.

    Dette tilsvarer en prisstigning fra januar 2002 til mars 2008 på 11.9 prosent.

  5. George W. Bush på Wikipedia:

    "He was inaugurated as president on January 20, 2001 and his current term is scheduled to end at noon on January 20, 2009."

     

    Artikkel om dollarfallet på NA24.no:

    "Dollarfall er for så vidt ikke en ny ting, den har svekket seg jevnt og trutt siden en topp på rundt 9,5 kroner i 2001, helt til den nå altså nesten er blitt halvert."

     

    Snodig utvikling?

  6. Sjekk den her da;

    konsesjonsloven 2003

    § 19. (oversittelse av fastsatt frist)

     

    Oversittes en frist som er fastsatt etter § 17^1 for avvikling av eiendomserverv eller panthavers tvangsbruk, kan departementet uten varsel la eiendommen selge gjennom namsmyndighetene etter reglene om tvangssalg så langt de passer. Bestemmelsene i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-20 om det minste bud som kan stadfestes, gjelder ikke i slike tilfeller.

     

    Oversittes en frist som er fastsatt etter § 17^1 når det gjelder rettigheter som nevnt i § 3 første ledd, kan departementet enten la rettigheten tvangsselge etter reglene i første ledd eller med bindende virkning erklære rettigheten for bortfalt.

     

    ^1 Skal vel være § 18.

     

    "Skal vel være 18" ;PPppp det var morsomt for meg gitt

  7. Holder på å bygge bil, og bilen må godkjennes med diverse endringer jeg har gjort.

    Som sikkert mange vet så kan de være ganske så sære på dette, og det praksis varierer fra person til person som foretar kontrollen.

     

    Det jeg trenger å vite er om det står noe i lovverket om serienummer/produktnummer eller lignende, og hva det omfatter.

     

    For det som er; når et nytt produkt er klar for massesalg foretaes kontroll/sjekk på det, for å se om det holder de kravene som er satt for at det skal være trygt å bruke. Dermed får de et produkt nummer og det produkt nummeret skal da være nok "bevis" for at det ikke skal være noe problem å få godkjent dette.

     

    (trådstarters innlegg noe forenklet)

     

    ----

    Ut ifra det jeg har fått med meg vedrørende ombygging av biler, er det vel krav om TÜV-godkjenning av deler eller noe slikt. Jeg er ikke noe ekspert på dette, men de gutta som henger i bilforumet har peiling på ombygging av biler, krav som stilles til delene som benyttes, hvilken dokumentasjon som må overleveres og lignende.

  8. Jeg tror uansett at Franks øvrige kreditorer blir prioritert før Hilde, synes å huske at det finnes noen rekkefølgebestemmelser. i alle fall er det slik hvis Frank har pantsatt enkelte formuesgoder, og disse har blitt tinglyst etc.

  9. Lønnstakere kan velge mellom det såkalte minstefradraget og fradrag for de faktiske utgifter. Minstefradraget utgjør 36% av lønnsintekten oppad begrenset til 63 800kr, med særregler for enkelte lønnsnivå. Hvis du skal utnytte bestemmelsen over må du gi avkall på minstefradraget, og heller beregne det totale fradraget fra scratch. For at du skal ha noe å tjene på det, så må du ha betydelige fradragsberettigede utgifter, noe de fleste arbeidstakere ikke har.

     

    Edit: her er det enkelte unntak som jeg ikke har fått med meg, se lprides post #4. Teksten over kan derfor være enten helt eller delvis uriktig!

  10. Vel, ingen kebaber i bykjernen er egentlig å anbefale. Kebab i Trondheim skiller seg fra den i Oslo ved at kun et fåtall benytter døner, så her er hovedregelen biffkjøtt i kebaben. Dette resulterer jo også i høyere pris, og kebaber med drikke kommer seg på ~ 100 kr.

    Av de jeg vil anbefale deg kan jeg nevne

    Café Orange sin kyllingkebab (ligger ved/i Byhaven, et kjøpesenter)

    MIR sin kyllingkebab (ligger i Dronningens gate ved Rema 1000)

    STAR kebab i Fjordgata

     

    Utenfor bykjernen er derimot de beste kebabene å finne, de to jeg nærmest bønnfaller deg om å prøve er

    Tanemgrillen sin kyllingkebab, ligger på Leangen. Skal du fly til Trondheim er dette på veien fra flyplassen. Kebaben her er av ypperste klasse, og så stor at du umulig får i deg hele. Ulempen er derimot prisen, da den ligger på rundt 100kr uten drikke.

    Jonas Kebab på Byneset, som dessverre er en forholdsvis lang kjøretur utenfor sentum. Også den er fortreffelig i likhet med den over.

  11. For at en avtale skal ha kommet i stand har Høyesterett i flere dommer, blant annet OBOS/Stiansendommen og Selsbakkhøgda borettslag, uttalt at et hovedvilkår er at partenene er enige om det vesentlige i avtalen. Etter min mening er her den viktigste delen av avtalen prisen, som partene har utvilsom her er enige om. Det er ikke noe krav om skriftlighet. Sånn som jeg ser det er det i dette tilfellet inngått en avtale, og den ene parten har brutt kontrakten. Dette vil selvfølgelig få følger med mindre kjøper her kan utrede for hvorfor kontrakten er blitt brutt, og dokumentere påstandene.

  12. Om trådstarter brukte blinklys eller ikke er vel ikke relevant her, da mopedisten kun kan kjøre forbi på høyre side dersom

    -trådstarter svinger til venstre eller tydelig forbereder slik sving

    -det er flere felt i samme kjøreretning, tett trafikk og kjøretøyet foran bestemmer farten

    -det er flere kjørefelt og feltet til høyre er forbeholdt mopeder (dette innebefatter også kollektivfelt)

    Trådstarter svingte ikke til venstre, og det var kun ett kjørefelt. Da er ingen av vilkårene, som jeg har hentet og tilpasset fra überGoliaths post, for å kunne kjøre forbi til høyre oppfylt.

  13. fkjl § 30 sier at "Hvis selgerens avhjelp vil medføre at forbrukeren i mer enn en uke vil bli avskåret fra å bruke tingen, kan forbrukeren kreve å få stilt en erstatningsgjenstand til rådighet for selgerens regning".

     

    Dersom man med sikkerhet vet at reparasjonen kommer til å ta over en uke, kan man kreve å få erstatningsgjenstand til rådighet. Det står intet om at man først kan kreve det etter at avhjelpen har vart i en uke, og tolkes det antitetisk betyr dette at man har krav på erstatningsgjenstand fra dag 1. Videre kan det godt være at lovforarbeider, praksis o.l. sier noe annet om tolkningen, enn det ordlyden i lovbestemmelsen forteller, så jeg går ikke god for at det er slik :)

  14. Arbeidsmiljøloven §10-6 nummer 10. sier:

     

    (10) Arbeidstaker har rett til å bli fritatt fra å utføre arbeid utover avtalt arbeidstid når vedkommende av helsemessige eller vektige sosiale grunner ber om det. Arbeidsgiver plikter også ellers å frita arbeidstaker som ber om det, når arbeidet uten skade kan utsettes eller utføres av andre.

     

    Det betyr at du kan slippe å arbeide utover den avtalte arbeidstiden dersom noen andre kan utføre jobben, eller den kan utsettes.

    Kan den verken utsettes eller gjøres av noen andre, kan du bli fritatt av helsemessige eller vektige sosiale grunner.

    For å få svar på spørsmålet ditt må du derfor finne ut når den avtalte arbeidstiden din er, og hvorfor sjefen ringer akkurat deg for å jobbe.

  15. Du kan jo avtale med faren din at dersom du selger bilen, får han igjen kjøpesum, omregistreringsavgift og eventuelle andre utgifter han har hatt med bilen, dersom salgssummen overstiger dette.

    Da får faren din igjen alle pengene han har brukt på bilen, du slipper å bruke masse penger og legge inn arbeid du ikke får noe igjen for. I tillegg bærer dere tapet sammen hvis bilen selges for mindre enn det den kostet.

    For meg så ser dette ut som den klart beste løsningen :-)

  16. Jeg synes ihvertfall eieren av vannledningen er nærmest til å bære risikoen for en slik hendelse, med tanke på at den ikke er merket på kartet. Hvis det er slik at kommunen har forsømt sine plikter ved å unnlate å tilføye vannledningen i det registeret som vanligvis benyttes med graving, så vil vel også dette ha betydning for avgjørelsen av skyldspørsmålet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...