Gå til innhold

opelrust

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av opelrust

  1.  

     

    Startet macen i recovery mode for å resinstallere macOS.

    Er årsaken til at du ønsker å reinstallere at det oppsto en feil som kan være hardware-relatert? (E.g. disk-feil?)

    I så fall kan det forklare hvorfor du får problemer med å reinstallere.

    Hei. Nei, ingen feil. Men mac minien er 3-4 år gammel og var nok litt tregere enn den var som ny. Så jeg flyttet over de få filene jeg ikke hadde på eksterne disker.. og gikk fra treg til murstein.

    Beklager litt seint svar, men du trengerå gå inn i internett recovery modus ved å holde inn alt + cmd + R rett etter "plingelyd" ved oppstart. Du vil da kunne partisjonere på nytt, og dermed legge inn OS på den nye partisonen du oppretter.

  2. Oja! Det som er problemet. Prøv å utvide vinduet nedover og mot høyre. Om jeg husker riktig skal det være en fortsettelse-knapp der (nederst i høyre hjørne)

     

    Da fant jeg ut av det. Det som er problemet filformatet "Free Lossless Audio Codec" eller FLAC som det også blir kalt. Jeg prøvde med dette formatet først. Itunes takler tydeligvis ikke disse filene og derfor legger de seg ikke inn. Da eg prøvde med en mp3 fil gikk det greit. neste spørsmål da er; må disse FLAC filene konverteres til mp3 for å legges inn i itunes?

  3. Hvor har du lagt musikken? Ligger alt av musikk du vil legge inn på iPod i biblioteket under musikk? :p

     

     

    Du må passe på at alt av musikk du vil få lastet inn på iPod'en ligger under "Musikk".

     

    post-205234-1262120433.png

     

    Når du trykker på "Musikk" vil du få en liste over all kjøpt og importert musikk.

     

    problemet er at jeg kommer ikke dit en gang. Jeg har all musikk liggende på mp3 filer på harddisk. Før har jeg overført disse svært enkelt til div mp3 spillere og mobiltelefoner uten noe som helst problem.

     

    itunes bildet mitt ser altså slik ut:

    post-82605-1262126606_thumb.jpg

  4. Guttungen har fått en av disse helvetesmaskinene i julegave og jeg blir sittende med dette og skal prøve å legge inn musikk. Kort fortalt; jeg er grønn på alt som har med eplekomputere å gjøre, jeg har lastet inn itunes, men får ikke hentet inn musikken der i det de kaller spillelister. Får selvfølgelig ikke lagt inn noe på selve ipoden. jeg vet ikke hva jeg gjør galt, kanskje noen kan gi meg en lettforklarlig inngangsbillet til å forstå dette?

     

    dette har jeg gjort:

    registrert slik jeg fikk beskjed om

    lagt inn i tunes slik jeg fikk beksjed

    oppdatert programvare

    trykket på synkroniseringskanppen

    satt ipoden til fabrikkinnstilling

    tatt den ut/satt inn i usben minst 50 ganger

  5. Det lønner seg sjeldent å levere maskinen inn for å få byttet skjermen. Det er som regel kostbart(avhengig av pris og alder). Men å bytte selv kan være en grei løsning, forutsatt at du får tak i en skjerm, kan gjøre selve byttet selv og at prisen ikke er for høy vs alder på maskinen.

     

    Men, skal det i det hele tatt svare seg så må du utenfor grensen for å få tak i en skjerm. Usikker på hvor du bør begynne å se etter skjerm, men ebay.com kan jo være en grei start.

     

    Ja, jeg har vært på e bay, der får man gjerne nye skjermer for rundt en 1000 lapp. Problemet er jo at man ikke kan vite helt hva man får og så bli det jo unødvendig dyrt p.g.a. toll og avgiftsbestemmelser.

     

    PCene har vel en bruktverdi på rundt hendholdsvis 3000 og 5000 (med fungerende skjerm) så jeg kan tåle å bruke et par 1000 på de. Det er ikke aktuelt å levere inn på verksted i norge, det ligger jo repmanualer på nettet som kan lastes ned gratis.

     

    Finnes det forresten noe bruktmarked for PC deler foruten finn.no?

  6. Har 2 relativt nye laptoper som av forskjellige årsaker har defekte lcd skjermer. Har lett på nettet men finner ingen som selger skjermer i norge. Noe som har peiling på hvor man får kjøpt? Pris? eller må jeg kjøpe i utlandet? Noen har til og med sagt meg at det ikke lønner å skifte skjermer p.g.a. prisen, kan noe bekrefte dette?

  7. Har nettopp kjøpt et eksternt lydkort og lagt inn alt av drivere og oppdateringer. Lydkortet munimumskrav til PC er:

     

    Win XP/WIN Vista

    Pentium or Althon 1,4 Ghz

    512 MB RAM

     

    Min PC (HP Compaq nx 6325) har:

     

    Win XP home

    Mobile AMD, prOSESSOR 3500+, Sempron 1,58 Ghz

    896 MB RAM

     

    Er svært fornyld med lydkvaliteten da jeg har koblet opp kortet både på gitar, keybord og Winamp/Windows mediaplayer.

     

    Problemet er at jeg må stille Latency såpass høyt (36 ms) på keybord og Gitar at det blir merkbart og irriterende forsinkelse. Hvis Latency er for lav f.eks 8 ms kommer det hakking og skurring med ca 1 min mellomrom.

     

    Spørsmålet mitt er:

     

    Har jeg for liten prosessor?

    Har jeg for lite RAM?

     

    Er det noe vits i å kjøpe nye prosessor/RAM?

     

    eller....

     

    Er det nå jeg jeg bør kjøpe ny PC?

    Tips til PCer som takler slike lydkort?

    Ja, jeg vet at dualcore Mac er tingen, men 20 tusen er mye penger

  8. HEI.

    Har gått til invistering av en 12" Packardbell easynote PC. Problemet er at jeg ikke får "takk for at du registrerte dette produktet" boksen I lilla PB-farge til å slutte med å komme tilbake. Den kommer igjen og igjen, selv om det er registrert og klikket på boksen utallige ganger. Hvordan skal jeg få stoppet denne boksen til med å plage meg?

  9. inne i skjemkort instillinger -> avansert så har noen skjermer/skjermkort en tabb for "bruk som widescreen" eller lignende.

    9520787[/snapback]

    har prøvd både oppløsning og skjerminnstillinger, men ingen endring.

     

    Når det gjelder "skjermkort instillinger" finner jeg ikke den på PC, heller ikke "bruk som wideescreen". Mangler jeg noe kanskje? en driver for skjerm eller noe?

  10. vet ikke om jeg formuerte spørsmålet riktig, men det jeg lurer på, er om det går an å innstalere SKYPE 3.5 uten dette tileggsprogrammet, eller eventuellt fjerne det? Det ser altså slik ut. Numrene på bildet er markert ut, og linket opp mot SKYPE, ved å trykke på den grønne telefoenen kobler man seg automatisk på SKYPE:

     

    skypetoolbar01.gif

     

    Har skrevet til SKYPE og forklart problemet, men ikke fått svar derfra. Har også prøvd å laste ned en gammel verson (SKYPE 2.2), noe som ikke går, fordi 3.5 versonen begynner automatisk i legge seg inn.

  11. skype har tatt styring over alle telefon nr på nettet på min pc. dette skjedde etter at jeg la inn skype 3.5. det som er veldig irriterende er at skype ikke skiller mellom telefon nr og f.eks et klokkeslett eller et hvilken som helst annet tall med flere siffer. nr kommer opp i grønt felt med norsk flagg på. sidene med tall bruker også lengre tid på lastes ned. Har prøvd å fjerne dette, men ikke lykkes med det. Noen som har peiling på dette?

  12. hei

    vurderer å kjøpe FM sender for å ha i bilen og hjemme i stua. Bruksområde vil bli fra PC til radio, fra mobil til bilradio, fra MP3 (ikke I-pod) til radio i stue og bil. Ser det vrimler av tilbud på nettet og andre steder. Noen som har gode/dårlig erfaringer med slike? hva bør jeg kjøpe? hvor kan kjøpe?

  13. Gå til operativsystem-disken din, velg "Documents and settings", "navnet ditt", "lokale innstillinger" og så "Temporary internet files".

    Du må også ha på "vis skjulte filer og mapper", dette finner du på verktøy-menyen til en vanlig mappe. Så velger du "mappealternativer" og "vis".

    5486727[/snapback]

     

    joda, jeg vet jo dette, men problemet er (var) at det var ingen filer der! Men det løste seg selv til slutt, jeg var en smule utålmodig, og hadde ikke tid til at de mange 1000 filene skulle vise seg fram :blush: og jeg trodde et øyeblikk at mozilla gjemmer filene en annen plass, takk for hjelpen likevel :D

  14. Det er ikke mulig. Hvis du vil vite hvem som hadde hvilken IP adresse til en viss tid må du anmelde forholdet også må politiet hente dette fra internettleverandøren for deg. Hvis de har tid, penger, ressurser og viljen til å gjøre dette ;)

    5441627[/snapback]

     

    hadde "gjester" inn på den trådløse routeren min her en dag før jeg rakk å kryptere. jeg vet jo sånn omtrent hvem det kan være, fordi de etterlot seg IP adresse og maskinnavn på loggen på routeren. det morsomme er jo at maskinnavn i begge tilfellene var samme navn som på eieren av maskina. Selvfølgelig var det bare for meg å søke på navn på gulesider.no. vel...da har man kanskje bare seg selv å takke for at andre bruker nettverket og det ev. kan føre med seg.

  15. er noen som har gode erfaringer med et slikt oppsett? ev. om det bare er D-Link som duger. Pr i dag eksisterer det en sparklan 11Mbps trådløsrouter samt et speedtouch modem fra ADSL levrandøren (telenor) i leiligheten. Det duger ikke lenger, og er mer til bry enn noe annet. :no: Trenger egentlig ikke noe som er profft og svindyrt, men som funger greit på 2-3 laptopper samt et par stasjonære i leilighet på rundt 100 kvm..

×
×
  • Opprett ny...