Gå til innhold

zakk

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zakk

  1. Jeg burde vel muligens ha skrevet "folk fra 322" fremfor å trekke frem klanen som helhet. LiveIT kan vel kåres til kongen av companys i 322. :)

     

    322 er vel en ganske atypisk klan slik sett ja. Men, som du sier, så møter man ofte folk fra 322 uten at de nødvendigvis er i platoon.

    LiveIT er spesiell. På alle måter... :hm: Folk som kjenner til hva som skjedde etter at det svartnet for Body og klanmedlemmene ble spredt til QNQ og 322EX, vet hva jeg mener. Og så gjør han seg jo veldig "populær" på WoT-forumet... :)

     

    Fyren har ikke lang fartstid i 322, han var innom en måneds tid før 322 gikk ad Dundas i 2012, og ble bare tatt opp igjen i 322 for noen få uker siden. Ellers har han vært medlem i alle mulige andre klaner. Grunnen til at vi tok ham inn igjen er vel stort sett at han er veldig iherdig med å invitere til og lede company battles, og det er greit for en del i klanen. Det er nemlig stort sett bare en eller to til som vanligvis gidder fusset med å invitere. Jeg selv spilte en del runder med ham for en uke siden. Vi har vel ca 80-90% win rate når vi spiller i company, men det har ingenting med LiveITs ledelse å gjøre, vi har alltid vunnet så mye i company, selv når vi spiller uten en leder og uten TS. Dette er rett og slett fordi 322 stort sett består av spillere som forstår WoT.

     

    Det var for øvrig noe kontroversielt å ta LiveIT inn i varmen igjen. Men den gjengse oppfatningen er vel noe slikt som: He's a fucking bastard. But he's our fucking bastard. :green:

  2. Vel, nå har jeg møtt toppklaner og kjenner folk som spiller der, og det er utenom enhver tvil at det blir kjørt companies for å booste winrate.

     

    That's just the way it is.

     

    Dette betyr forøvrig ikke at ALLE i disse klanene kjører company....

     

    Vel, du nevnte 322 ovenfor som et eksempel på en klan der det er vanlig å kjøre companies for å buffe winrate. Jeg har vært medlem av 322 så lenge klanen har eksistert, Dvs jeg ble rekruttert av Body Count dagen etter at han stiftet klanen i 2012, og var nr 3 som ble med igjen etter at Body gikk bananas, kræsjet hele klanen, men begynte igjen etter noen uker. Og nei, det har blitt kjørt svært lite company battles i 322.

     

    Jeg var selv med i den aller første og de neste 5-6 company battles vi kjørte i klanen, vi blåste i å ha noen leder, og spilte uten TS. Og da hadde klanen eksistert ganske lenge. Etter dette har det blitt kjørt company battles jevnlig, men omtrent nesten bare i helger, og det er i det hele tatt nesten ingen i 322 som gidder å være med i company battles. Du kan telle dem på tre-fire hender. De fleste er med i 322 for å slippe å bli mast på av andre klaner, eller for å ha noen gode medspillere å platoone med. Jeg er en typisk 322er, og jeg vil anta at jeg spiller alene ca 90%, i platoon ca 9% og company battles ca 1%. De fleste spiller mer i platoons enn meg (derfor er jeg i nedre halvdel av klanen når det gjelder eff), men det er nok ikke mer enn 3-4 stykker i 322 som bruker company til å booste stats.

  3. Jeg bestilte en relativt bra gamer-pc fra Komplett for 2 uker siden, Premium gamer i70. GTX295, 12 GB minne, 1 TB HD + 128 GB SSD, i7-950, etc. Levering 01.12.2009. Pga at GTX295 ikke kom på lager før 01.12.2009.

     

    For noen dager siden fjernet de i70-maskinen fra pc-byggeren.

     

    I dag var leveringen utsatt til 01.01.2010... Vurderer å kansellere, og kjøpe på Netshop. Der får jeg omtrent samme maskinen til omtrent samme prisen, men i7-965 i stedet for 950, og ingen SSD. Med levering rundt 05.12.2009. Men jeg vet ikke helt, erfaringene over tyder ikke det beste..

  4. Jeg har flere hundre bilder jeg skal legge ut på nettet, av fly og diverse andre tekniske innretninger. Jeg opplevde nylig å få et av bildene mine på trykk i en russisk bok, uten at forlaget hadde spurt meg om lov til å benytte det. Det vil jeg unngå i fremtiden. Men jeg liker ikke tanken på å sitte et par-tre dager og legge inn vannmerke på hvert enkelt bilde. Det hadde vært deilig å kunne legge inn vannmerke på alle bildene samtidig...

     

    Finnes det et bilderedigeringsprogram (om mulig gratisprogram) som har en slik funksjon?

     

    Eller må jeg belage meg på å tilbringe sumarnatta og vel så det foran pcen?

  5. Jeg bestilte en Xerox 19" XA7-19i fra netshop.no fredag 16.09 og kunne hente den på posten tirsdag 20.09. Raskt levert.

     

    Skjermen ser sinnsyk flott ut der den står i stuen. Når den er slått av har den en kul effekt, når man ser alle lysene i stuen i speilbilde på skjermen har de en slags magenta-farge. Det ser kulere ut enn det høres. Ellers er led-lyset blått, og det gir den et snev av eksklusivitet.

     

    Jeg har den høyfrekvente pipelyden når jeg slår den på, som enkelte har nevnt tidligere. Men lyden forsvinner etter ca 5 sekunder, så det gjør ikke noe.

     

    Skjermen gir knivskarpe og klare bilder sammenliknet med min 3 år gamle Dell 20" CRT. Mine digitale fotografier ser bedre ut enn noesinne på skjermen. Bildet er rett og slett bra.

     

    Glassplaten gir overhodet ingen speilbilde-effekt når skjermen er på, rommet er lyst, med en hvit vegg bak ryggen min, men jeg har ikke vinduer eller lamper som reflekterer direkte i den. Ingen problem her altså.

     

    Jeg har ikke eksperimentert så mye med innstillinger ennå, men fargene ser sålangt ut til å være bra. Jeg tror jeg har stilt den litt for skarpt, men dette skal jeg prøve å justere etterhvert.

     

    Som sagt, fotografier ser meget bra ut. Den er fin og skarp på nettet. Jeg har prøvd en DVD nettopp, Pirates of the Carribean, og skjermen funker helt utmerket på film. Jeg har ikke så mye peiling på sort-nivå og slikt, men for meg så det meget bra ut. Virkelige feinschmeckere vil kanskje være mer kritiske, men for undertegnede ser det bra ut.

     

    Jeg har ikke funnet noen døde pixler ennå, og jeg har gransket den rimelig nøye.

     

    Jeg har også testet den på Bubbletrouble, og ser muligens noe etterslep hvis jeg myser kraftig, men det er ikke mye. I Americas Army fikk jeg masse aha-opplevelser. Jeg ser detaljer som jeg aldri så på min 20" CRT. Nå kan jeg faktisk skyte på rimelig lang avstand med iron-sight, og både se og treffe det jeg skyter på. Jeg har nesten fått en 3D-effekt pga Xeroxen. Jeg så ikke antydning til etterslep den ene timen jeg prøvde AA, selv om jeg desperat prøvde å fremprovosere dette. Ikke den minste antydning. (Jeg er sikker på at jeg har fått den nyeste 8ms-versjonen, det var både et klistermerke med 8ms på esken skjermen kom i, og et 8ms-merke på plastikk-beskyttelsen på selve skjermen. Jeg har ikke sjekket serienummer etc ennå, men det ser ikke ut som om det er nødvendig heller.)

     

    Jeg har foreløpig ikke prøvd noen andre spill, BF2 må vente til jeg får den nye PC-en jeg har bestilt på komplett.no i hus om en ukes tid (AMD 64 4000+, XFX 7800GTX, 2048 RAM, Hiper 580W, Coolermaster Wave Master, MX 518, etc etc, gleder meg...). Jeg kommer også til å prøve IL-2 Sturmovik FS for å lete etter etterslep.

     

    Jeg savner ikke høydeinnstilling, tiltingen funker bra for meg. Men det hadde vært ok med mulighet for å bevege skjermen fra side til side.

     

    Samlet sett: Dette var bra saker ja! Anbefales på det varmeste!

     

    Det eneste negative er at jeg holdt på å brekke ryggen da jeg skulle ta CRTosaurusen ned fra bordet (svineriet må jo minst veie 50 kg!) og at jeg nå må finne et sted å plassere svineriet...

  6. Har en haug med Dell PC'r og det er bruk og kast maskiner, det er ikke til å anbefale hvis man har tenkt å oppgradere, modifisere osv.

     

    Grunden til dette er at de bruker et helt spesielt system på hovedkort og andre komponenter som gjør det vanskelig å oppgradere modifisere.

     

    Jeg sier ikke at det er dårlige maskiner, men for oss som liker å teste, overklokke og generelt prøve å ta livet av PC'n vår :p så er det ikke noe særlig.

     

    Også er det jo en helt spesiell å bygge sin egen drømmemaskin da!!

    Hvilket skulle bety at for oss som ikke liker å teste, overklokke og generelt prøve å ta livet av pc'en, så er Dell et adekvat valg? :p

     

    Jeg antar at Dell'en det er snakk om kan modifiseres ved feks å sette inn enda et GeForce 7800GTX senere siden det er SLI. Ellers har jeg klart meg i tre år uten å modifisere den pc'en jeg har nå. Hvis oppsettet fra Dell lar meg ha pc'en i tre år uten å modifisere, eller bare sette inn enda et 7800GTX-kort om et år eller to, så tror jeg jeg blir fornøyd. Men det er vel ingen tvil om at pc'en fra komplett er lettere å modifisere.

     

    Valgets kval... :hmm:

  7. Dell har nå kommet med en snasen (god) Dell XPS. Denne virker ganske heftig, spesielt til gaming. Du kan blant annet velge noe av disse godsakene:

     

    Intel Pentium dobbeltkjerne prosessor

    Geforce 7800 gt SLI (Altså dualskjermkort)

    1 terrabyte s-ata harddisk på 7800 rpm

    Audegy Soundblaster 2

     

    Alt dette er vel nokså det beste av det beste. Om du verdsetter rask harddisk høyere enn stor lagringsplass, kan du også velge en eller flere 10 000 rpm harddisker. Disse har dog mindre lagringsplass, men de leser filer raskere.

     

    Den er kanskje litt dyr, ettersom hva du velger av maskinvare, men det er forhåpentligvis verdt det. Om du bestemmer deg for å kjøpe en slik en bør du gjøre kjøpet over telefon da du da som oftest får et tilbud av varierende størrelse.

     

    http://www1.euro.dell.com/content/products...dhs1&l=no&s=dhs

    He, he, du kom meg i forkjøpet nå! Rett før jeg skulle bestille den nye pcen fra komplett.no oppdaget jeg at Dell nettopp var kommet med en ny XPS 600.

     

    Som jeg nevnte i mitt første innlegg, har jeg vært meget godt fornøyd med min Dell Dimension 8200 i tre år, stabiliteten har vært helt på topp, og det er først nå med BF2 at jeg har fått problemer med spill. Doom 3 funket feks helt utmerket på pcen min.

     

    Etter mange gode innspill fra folket her (dyp takk til dere), endte jeg opp med følgende oppsett fra komplett.no:

     

    Cooler Master Wave Master Kabinett Sort

    Tagan Strømforsyning ATX 580W 2force

    Asus A8N-SLI Deluxe, nForce4 SLI, Socket

    AMD Athlon 64 4000+ 2.4GHz Socket 939

    Gainward GeForce 7800GTX 256MB 2xDVI

    Corsair TWINX2048-3200C2 DDR-DIMM 2048MB

    Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2

    Sony DVD-brenner DWQ28AB2 IDE OEM Black

    eMagic USB2 multikortleser 3.5" sort

    Sony Diskettstasjon 3,5" 1,44MB Sort

    Creative SB Audigy 2 ZS, Bulk

    Microsoft Optical Desktop Fingerprint

    Logitech MX518 Optical Mouse,

    Microsoft Office 2003 Home Norsk

    Pris: kr 21.033,-

     

    Dette er omtrent hva jeg har råd til i forhold til budsjettet.

     

    For omtrent samme pris får jeg dette fra Dell:

     

    Dell XPS 600

    Base Intel® Pentium® 4 Processor 640 with HT technology (3.20GHz, 800MHz fsb, 2MB cache)

    Grafikk-kort nVidia GeForce 7800GTX 256MB Single Card

    Minne 2048MB DDR2 667 [4*512]

    Harddisk 320GB SATA RAID 0 Stripe [2x160GB 7200rpm drive med DataBurst™

    Optiske enheter 16x max. DVD+/-RW and 48 x CDRW

    Diskettstasjon Media Card Reader and 3.5" Floppy Drive

    Lydkort Sound Blaster® Audigy™ 2 ZS (Dell), PCI w/Dolby Digital, 7.1 speaker support and IEEE1394

    Tastatur utvidet USB multimedia tastatur

    Mus Dell USB Optical Mouse

    Microsoft Programvare Microsoft® Office 2003 Basic (engelsk)

    http://www1.euro.dell.com/content/products...specstab#tabtop

    Pris: kr 21.800,-

     

    Uansett hvilken pc jeg velger, blir det en Xerox 19" LCD XA7-192i skjerm, til Dell'en må jeg nok kjøpe en MX518-mus i tillegg.

     

    Så kommer hundretusenkronersspørsmålet: Hva er best til mitt bruk?

     

    Som sagt, jeg bruker den til å surfe på nettet, enkel tekstbehandling, enkel bildebehandling (jeg tar ca 1000-2000 digitale bilder i året), Messenger og Skype, og til spill. Bortsett fra spill duger den pc'en jeg har nå mer enn nok, så jeg tror neppe forskjellen ligger her (bortsett fra større harddisk i Dell'en). Det er spillingen som setter grensene.

     

    Hva er best:

    AMD Athlon 64 4000+ 2.4GHz Socket 939

    Gainward GeForce 7800GTX 256MB 2xDVI

    Corsair TWINX2048-3200C2 DDR-DIMM 2048MB

    Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2

    Sony DVD-brenner DWQ28AB2 IDE OEM Black

     

    eller

     

    Intel® Pentium® 4 Processor 640 with HT technology (3.20GHz, 800MHz fsb, 2MB cache)

    Grafikk-kort nVidia GeForce 7800GTX 256MB Single Card

    Minne 2048MB DDR2 667 [4*512]

    Harddisk 320GB SATA RAID 0 Stripe [2x160GB 7200rpm drive med DataBurst™

    Optiske enheter 16x max. DVD+/-RW and 48 x CDRW

     

    La oss si at DVD-brennerne er om trent på høyde, og mer eller mindre grafikkortene også. Dell har større harddisk.

    Da er det snakk om:

    1. Pentium 4 640 HT 3,20Ghz 800MHz, 2MB mot AMD Athlon 64+ 2.4GHz 1MB?

     

    2. Minne 2048MB DDR2 667 [4*512] mot Corsair TWINX2048-3200C2 DDR-DIMM 2048MB? Dell'ens minne kjører på 667Mhz frekvens mot Corsairs 400MHz (trur eg). Noen forskjell på disse?

     

    Et par andre spørsmål i samme slengen:

    3. Dell XPS 600 har integrert Gigabit4 Ethernet-kort for tilgang til web (jeg har Chello fra UPC). Jeg ser ikke at pc'en fra komplett.no har dette. Må jeg kjøpe et ethernet-kort i tillegg og installere det selv?

     

    4. Jeg skriver en del artikler og greier, så jeg MÅ ha norsk ÆØÅ-tastatur, og mulighet for å skrive med dette i Word. komplett.no utstyrer sin pc med norsk Windows XP OS og norsk Microsoft Office 2003 Home, bla Word. Men Dell kjører med engelsk Windows XP OS og ENGELSK Microsoft Office 2003 Basic. Kan jeg bruke norsk ÆØÅ-tastatur og skrive disse bokstavene med den engelske versjonen av Word? (Kanskje tildels et duste-spørsmål, men jeg har ikke vært borti engelsk Word før, hverken på jobb eller i heimen).

     

    5. Jeg har Chello Basic. Kan jeg koble 2 pc'er på tilgangen (den nye pc'en + den gamle (til fruen slik at hun kan prate på Messenger/Skype mens jeg dreper i BF2))? Eller er dette umulig?

     

    Igjen: Takk for hjelpen!

  8. Takk for tilbakemeldingene.

     

    Grunnen til at jeg satte opp en MX510-mus istedet for en MX518, var at jeg leste en eller annen tilbakemelding om at 510-musa passet best for folk med medium til smål hender, og at 518 passer best hvis man har store hender. Men det er kanskje bare smak og behag? En 518 musepakke med matte etc blir det nok iallefall.

     

    Jeg kommer også til å finne et tastatur med ledning istedet for wireless.

     

    Det med lydkortet skal jeg undersøke litt nærmere. Jeg bruker som regel bare headsett, og hvis det ikke er noen forskjell da, er det kanskje like greit å ikke ta det med.

     

    "Skal du være fremtidsrettet vil jeg kanskje satses litt mer på cpu'en. En av de nye dobbelkjerne prosessorene." Er det da snakk om AMD FX-55 og FX-57? De er jo isåfall svinedyre. Vil det være noen reell forskjell?

  9. Vel ikke helt noob, men sluttet delvis å følge med da jeg kjøpte en pc gjennom jobben for 3 år siden. Jeg merket for alvor at pc-en var moden for oppgradering eller utskifting da jeg ikke fikk kjørt BF2-demoen pga for gammelt grafikkort.

     

    Jeg har vært veldig fornøyd med pc-en min helt til nå, tror bare den har knelt en eller to ganger på de 3 årene, og restart var alt som skulle til for å fikse. Den kostet nærmer 30.000,- for 3 år siden, en Dell Dimension 8200, P4 2,4, 512 MB, 120 GB HD, Nvidia Geforce Ti 4600 128 MB, 19 tommer CRT etc. Dengang da var den hi-tec. Ikke nå lenger. Jeg "får" pc-en gjennom jobben denne gangen også, så jeg kan legge på litt mer enn min personlige lommebok ville tillate. Totalpris for hele sulamitten, inkl ny skjerm, ca 25-26.000,-. Siden jeg har vært så fornøyd med Dell'en, har jeg snust litt på en ny Dell. Men jeg er ikke helt fornøyd med hva de tilbyr for tiden, så jeg har sett litt på andre leverandører også.

     

    Jeg skal bruke pc-en til spill, surfing på nettet, enkel bildebehandling og lettere dokumentbehandling (Word etc) (siste punktet for jobb, det er jo en jobb-pc...). Jeg ønsker ikke å bygge pc-en selv, men vil ha den ferdig satt opp og levert på døren.

     

    Jeg har allerede bestemt meg for en Xerox XA7-192I 19-tommer LCD, hvis ikke forumet sterkt anbefaler noe annet. Høytalere har jeg allerede (Harman/Kardon). Da blir det ca 20.000,- igjen for boksen.

     

    Dette er hva jeg har funnet på komplett.no:

     

    Kabinett: Thermaltake Xaser Tsunami Sort Aluminium

    Hovedkort: MSI K8N SLI Platinum, nForce4 SLI, ATX

    Prosessor: AMD Athlon 64 4000+ 2.4GHz Socket 939

    Skjermkort: MSI GeForce 7800GTX 256MB GDDR3, ViVo

    Harddisk: Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2

    DDR-minne: Corsair TWINX2048-3200C2 DDR-DIMM 2048MB

    Lydkort: Creative SB Audigy 2 ZS, Bulk

    Tagan Strømforsyning ATX 580W 2force

    Sony Diskettstasjon 3,5" 1,44MB Sort

    Sony DVD-brenner DWQ28AB2 IDE OEM Black

    eMagic USB2 multikortleser

    Tastatur: Microsoft Wireless Optical Desktop Elite tastatur/mus, USB, PS/2

    Mus: Logitech MX510 Optical Mouse

    Pris: ca 20.100,-.

     

    Er dette et greit oppsett? Funker delene sammen? Er det noe jeg har glemt? Jeg vil gjerne ha en pc som er stabil, og som jeg slipper å oppgradere før om 2-3 år. Hva med wireless tastatur, gir det forsinkelse ved spilling? Bør jeg gå for et tastatur med ledning istedet?

     

    Takk for hjelpen! (Husk, jeg er noob...)

×
×
  • Opprett ny...