Gå til innhold

Frankium

Medlemmer
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frankium

  1. Det skal ikke være noen store forskjeller i hva de forskjellige CMS systemene krever installert på server. Det viktigste er at du finner et CMS du liker og finner en som kan hoste det. Bruk nettsider som f.eks OpenSourceCMS for å teste demo-versjoner.

     

    De fleste CMS'er har krav, f.eks så krever Wordpress en viss PHP og MySQL versjon. Dette står på hjemmesiden. Hostingfirmaer pleier å oppgi hva de støtter, hvis ikke kan du alltids spørre. Men min erfaring er at de fleste tilbyr stort sett en av de nyeste versjonene og at dette ikke er noe problem.

     

    Beklager seint svar, men ville bare si takk, dette var nyttig informasjon for en nybegynner som prøver å famle seg frem!

    Har forresten falt ned på joomla i mellomtiden, og er godt i gang med å utvikle siden jeg skal ha opp. Nå må jeg bare finne noen til å hoste dette så blir det bra.

  2. Beklager den upresise formuleringen - det jeg tenker på er om det er spesielle krav ved noen av CMSene som gjør at hostingen vil bli dyrere.

     

    Når jeg forsøker å finne steder å hoste, f.eks. en joomla side, ser jeg at joomla har en liste med minimumskrav. Jeg vil anta at de fleste CMSene har en slik liste med diverse minimumskrav, men jeg vet ikke om variasjonene i denne listen har noen stor innvirkning på prisen...?

     

    Som du kanskje begynner å skjønne er jeg helt nybegynner på det meste som har med oppsett/drift av nettsteder å gjøre, så forklar gjerne med teskje.

  3. Jeg vurdere ny telefon nå, og noe annet enn en android-telefon er uaktuelt. Det står mellom en Nexus S eller en htc Desire, eller en lignende telefon rundt 2000-4000. Gidder ikke bruke over 4000,- på en telefon.

     

    Så jeg lurte på... hva er bra med Nexus S i forhold til konkurrentene?

    Som du sikkert vet allerede så er programvaren i Nexus S kun fra google, samsung har ikke lagt inn noe "skall" oppå android. Dermed får du, som andre har nevnt ovenfor, oppdateringer direkte når de slippes fra google. På andre telefoner hvor produsenten har laget et eget skall på toppen av android må man i tillegg vente på at de oppdaterer dette skallet i forhold til oppdateringen, før den slippes til telefonen.

     

    Optimus 2X, som jeg tror er et bra alternativ til denne telefonen, vil for eksempel ikke få android 2.3 før til sommeren (ifølge amobil).

     

    Ellers tror jeg ikke Nexus S skiller seg ut så veldig mye fra andre smarttelefoner på papiret. Det jeg har satt mest pris på etter å ha hatt den en måned er at alt går glatt, kameraet tar bra bilder og at batteritiden viste seg å være bedre enn jeg fryktet. Med mitt bruk lader jeg annenhver dag. Er også positivt overrasket over hvor bra telefonen er som verktøy for å holde meg oppdatert på ting som google reader, diskusjonsforum, podcaster osv, men det vil jeg tro gjelder de fleste nye telefoner.

    Stort sett hver gang jeg har behov for ett eller annet finnes det en app for det på android market, og er den ikke der skriver jeg den selv.

     

    Det jeg ikke er spesielt fornøyd med er at kompasset er dårlig, dette er visstnok et problem relatert til android 2.3.3 oppdateringen. Finnes en del tråder om du googler "nexus s compass". Virker ikke som om alle opplever denne feilen (antar det ville vært slått opp større da), men min telefon har den. Dette umuliggjør bruk av programmer som Google Sky Map, da kompasset endrer retning ca hvert sekund. Google Sky Map var nesten grunn nok i seg selv til å kjøpe en android-telefon for meg, så håper en fix dukker opp snart.

  4. Beste til nå ang speed men altså slått av Iphone 4 hmm litt skremmende da nr 5 kommer snart også..... I løpet av 3 mnd vil Optimus 2X falle av tronen både på speed og brukeropplevelse mange ganger jeg er glad jeg kan vente :D

    Nå skal ikke jeg anta for mye om deg siden jeg aldri har møtt deg, men om du venter på småelektronikk som aldri kommer til å "falle av tronen på speed og brukeropplevelse" venter du forgjeves. O2X ser ut til å bli en knall telefon. Det var nokia 5110 også i sin tid.

    • Liker 2
  5. Da ville jeg heller ventet på Sony Ericsson Xperia Arc som kommer neste mnd da får du HDMI-ut også...

     

    Jeg har allerede ventet siden januar (da døde min kjære N82), og jeg har rukket å bli grundig lei av en delvis defekt w800i. Da frister ikke mer venting.

    Hadde tiden ikke vært en faktor hadde jeg vurdert å vente på Samsung Galaxy S II, men før den kommer er det sikkert noe annet på vei som det er verdt å vente på :p

  6. Da har jeg tatt noen test-bilder for de som fortsatt er nysgjerrig på kvaliteten:

    ...

    Takk for det, supert å se direkte sammenlignbare bilder.

     

    Må si jeg heller mer og mer mot nexus s etter en mer nøye gjennomgang av hva jeg faktisk har bruk for. Så får gaming og full-HD video bare være, tror det fort blir funksjonalitet jeg bruker bare 3-4 ganger i året. Kommer dog til å savne HDMI-ut, men det finnes jo ganske korte veier rundt det også.

  7. ... jeg vil likevel igjen presisere at jeg ikke har gått inn for å teste dette spesifikt og baserer det kun på min oppfattelse av noen få bilder/videoer jeg tok med begge for å kjapt teste funksjonalitet o.l.

    ...

    Hehe, jeg skal ikke holde deg ansvarlig for noe, så det går greit.

     

    De er tilsynelatende gode telefoner begge to, og jeg blir sannsynligvis fornøyd uansett hvilken jeg kjøper. Men etter en 40 sider lang tråd hvor alle famler i mørket er det greit å få inn inntrykk fra noen som faktisk har tatt i telefonen.

  8. Uten at jeg har testet det grundig så virker faktisk Nexus S best på bilder, i alle fall i godt lys. Macro på den er knall. Bruker den faktisk akkurat nå til å ta bilder for dokumentasjon med ganske nærgående detaljer og de er så gode at jeg føler null behov for å finne et "skikkelig" kamera.

     

    Har egentlig ikke noe å utsette på Optimus 2X sitt kamera på bildesiden heller, selv om den ikke er på høyde med f.eks. N8, men den er jævlig god på video.

    Full HD er selvfølgelig oppskrytt og sier ikke noe om kvaliteten, men ble bra video selv i dårlig lys og ikke minst ble jeg imponert over lyden.

    Som jeg såvidt nevnte i en tidligere post så fikk jeg en kompis til å prate til kameraet i et par minutter mens vi satt på fest, med veldig høy bakgrunnsstøy med musikk og stemmer, men det var likevel null problem å høre hva han sa.

     

    Takk for fyldig svar. Det høres ut som at det blir en avveining mellom "ok bilder og bra video" (2X) mot "bra bilder og ok video" (NexusS)?

     

    Jeg kommer fra N82, og en av de tingene jeg satte pris på ved den var muligheten til å ta ok bilder på farten. Det å kunne ta telefonen opp av lomma, åpne kameradekslet, ta bilde med en dedikert knapp og bare lukke dekslet på vei ned i lomma igjen uten å "forstyrre" resten av telefonen er utrolig kjekt når det fyker kodak moments forbi, enten man er sammen med ungene, på fest, eller bare trenger å forevige noe fra en whiteboard på jobb. Som noen sa lengre opp: hadde bare nokia N8 vært en android telefon...

  9. Står mellom denne og Nexus S...Hva gjør at dere velger X2?

    Jeg er litt i samme båt, svinger mellom de to telefonene.

    Er litt bekymret for at LG har hatt det vel travelt den siste tiden og kan ha tatt noen snarveier, mens Nexus S er mer velprøvd teknologi siden den på mange måter er en Samsung Galaxy S. Samtidig har jo LG en del å bevise for å prøve å albue seg inn i et trangt marked, så det er vanskelig å velge.

     

    Har ventet en stund på en android telefon med et ok kamera. Kameraet i X2 svinger mellom slakt og lovprisning i tester, og på papiret ser det jo mye bedre ut enn Nexus S. Samtidig får Nexus S mye lovord for kameraet i en del tester ("Nexus S har Android 2.3 og er den beste kamera-droiden vi har testet" sier amobil), så jeg er litt forvirret.

     

    En annen ting som var i favør av Nexus S var SAMOLED skjermen, da den er mer strømgjerrig. Jeg kommer fra Nokia N82 med 2 ladinger i uka, så det som "skremmer" meg mest med å ta steget inn i verdenen av smartphones er den lave batteritiden. Da Nexus S ikke får SAMOLED her til lands likevel har vel begge telefonene ca like bra (eller dårlig?) batterikapasitet.

     

    Til syvende og sist koker det for meg litt ned til at LGen virker mest "future proof", gir meg mulighet til å enkelt vise bilder på de fleste TVer og at den er 1000 kr billigere. Ellers er telefonene, for mitt bruk vel og merke, relativt like.

     

    Her er forresten en sammenligning av de to telefonene hos gsmarena.

  10. En venninne solgte i går en iphone 4 via finn.no til 4000 og hun fikk 126 sms og 58 mail på den. Hva er egentlig grunnen til dette er virkelig folk uvitende eller er den så bra kontra denne LG telefonen?

    Jeg vet ikke om jeg skjønner spørsmålet ditt, kan du kanskje omformulere det litt?

    Mener du at iphone er bra fordi man kan selge den brukt til samme pris som LG Optimus 2X koster ny?

     

    Om det er det du mener, så ligger sikkert deler av svaret i hvordan apples merkevare er bygget opp over lang tid, at det er et bra produkt og at LG prøver å komme seg inn i et trangt smartphone-marked.

  11. Har denne telefonen innebygget kompass?

    En viktig mulighet for meg er å kunne bruke applikasjoner for visning av stjernekart, og aller helst typen der man bare "peker" mot stjernene på himmelen og så viser telefonen den delen av himmelen på skjermen.

     

    Edit: Jeg fant ut av det via linken til Huaweis sider i denne trådens førstepost.

    Huawei sier telefonen har "A-GPS/Compass", så da skulle det være i orden.

  12. Vel, med unntak av ett hands-on-preview har telefonen fått utelukkende god kritikk. Lar meg ikke vippe av pinnen av en pedantisk danske med det første.

    For all del, jeg ønsker også at dette skal være en bra telefon. Det vi har sett så langt har for det meste vært små smakebiter fra folk som har hatt 10-15 minutter med telefonen på en messe eller liknende, og mange av dem har også sagt at de har fått prøve et uferdig produkt.

    Den pedantiske danske er en av de få som tilsynelatende har hatt telefonen i noen dager. Dette kan være kanarifuglen i kullgruva, eller det kan være at også dansken har en uferdig versjon.

     

    Ikke godt å si enda, men det er en ide å ikke la seg blende av specs på papir/prototyper, og holde døra på gløtt for at dette faktisk kan bli en dårlig telefon. Forhåpentligvis tar jeg feil.

  13. er sikker på at LG fikser de småproblemere som den danske videoen viser til. :yes:

    det er jo ikke en ferdig versjon av telefonen.

    Jeg ville ikke vært helt sikker. Jeg vet selvsagt ikke om det stemmer for dette tilfellet, men generelt kan man si om programvareutviklingsprosjekter at dersom noen utenfor utviklingsavdelingen/teamet setter en dato, så har utviklerne to ting å justere på: innhold og kvalitet. Avhengig av hvordan LG jobber, kan de enten ha full kontroll, være i ferd med å kutte på innholdet (dvs droppe å fikse en av de 3 problemene) eller være i ferd med å kutte på kvaliteten (dvs fikse alle 3 problemene, men gjøre det halvveis).

    Om de har committet seg eksternt på dato (noe det ser ut til) og er presset på tid for å levere den første Tegra-telefonen (en situasjon de også ser ut til å være i), kan de godt finne på å slippe en telefon som i varierende grad er uferdig.

     

    Dette er selvsagt bare løse tanker som ikke nødvendigvis gjelder for LG, men muligheten er absolutt til stede for at LG kan havne i situasjonen hvor de må "velge hvilken fot de skal skyte seg i". La oss i så fall håpe at de velger å utsette telefonen.

     

    Edit: og sannelig har ikke Gjermundsen postet et innlegg ovenfor, mens jeg skreiv på mitt, som viser et eksempel på hvordan dette kan utspille seg.

  14. Jeg har prøvd begge to og syns størrelsen til diNivo mini er helt ypperlig, men touchpaden til Edge er bedre. Prisen er vel ganske lik...? Så man må se litt an på hva som passer best.

     

    Edge er litt dyrere enn mini de fleste steder.

     

    Falt til slutt ned på edge, fikk prøvd tastaturet og innså at det var mindre enn jeg trodde, og dessuten mer stuevennlig enn antatt.

    Kom også frem til at både jeg og kona er touch-ere (på tastatur altså), og at vi antagelig vil bli sprø av å skrive på et så lite tastatur som mini har, selv om det skal skrives ganske lite på stue-maskinen.

    Så får vi se om jeg bytter mening om jeg får prøvd ut mini en dag, kan jo hende den er helt perfekt :p

×
×
  • Opprett ny...