Gå til innhold

Bydal

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bydal

  1. Google: 'oblivion+crash+on+startup': Første treff hadde følegende løsning på problemet:

     

    Problem

    Oblivion crashes on startup, I don't even get to the main menu.

     

    Cause

    Other programs disrupting disk operation, or you have old save games and settings in the (My Documents/My Games/Oblivion).

     

    Solution

    Disable them. Most likely you'll have to switch off your antivirus (if it scans all files you access), Google Desktop (same), possibly any P2P apps running in the background (they are rather disk-intense and memory-heavy) and anything that could pop up a message from system tray during the game (email notifiers, instant messengers, automatic updaters). This is the recommended minimum, but for optimal performance and stability turn off everything that is not essential to the system operation, freeing up resources for the game. You can safely switch this all back on after you finished playing. Note the firewall apps shouldn't affect the game stability (theoretically...) so feel free to leave them on, or if you feel unsafe, disable the network connection together with the firewall for time of playing.

     

    Second Solution

    Move all files in (My Documents/My Games/Oblivion) to a different location. Start the game and see if it works. If it does then you may copy back the "Save" folder back in.

     

    Cause 2

    Mods selected without having the correct master files

     

    Solution

    Check through all mods and ensure they have the required master files present and clicked on.

     

    Cause 3

    DirectX is missing newer d3dx9 revision files.

     

    Solution

    Download and install the newest DirectX End-User Runtime.

     

    Håper det løser problemet ditt :)

  2. Sitat: "Vi har vært inne på kommandør Shepard, spillets helt. Første gangen du fyrer opp Mass Effect vil jeg anbefale å spille med ham. Igjen snakker jeg om helhet, med Shepard får du en mer troverdig og solid historiefortelling. Hvis du vil kan du imidlertid skape din egen helt eller heltinne."

     

    Hva er det som gjør spillet annerledes, eller mindre troverdig, som du sier, om du velger å lage din egen karakter framfor å spille som Shepard?

    Han har en satt bakgrunnshistorie og er således en del av universet - en kjent helt. Du kan også lage noe lignende med figurer du skaper, men jeg synes heltheten ble best med Shepard.

     

    Når det er sagt er det også fornøyelig å spille med figurer du lager selv.

     

    Her er det en liten missforståelse ute og går. Både fra anmelders side og fra en del postere. Hovedkarakteren heter Uansett Shepard. Når man starter opp første gang kan man velge å bruke en forhåndsgenerert karakter fra Bioware (tror det er en dame og en mann å velge mellom), eller man kan lage sin helt egen karakter fra bunnen av. Uansett vil denne også få en bakgrunnshistorie (du velger den når du lager karakteren). Navnet er det eneste du ikke kan gjøre noe med, det bli Commander Shepard uansett.

     

    På bakgrunnshistore tror jeg du har tre valg, hvor to av dem er "War hero" og "Grown up on distant lone collony". (husker ikke den siste)

     

    Hadde vært litt vanskelig å inkludere voiceacting med alle mulige navn som folk kunne finne på :D

     

    Tenkte bare jeg ville prøve å klare opp den lille tingen.

  3. En trenger nok en god del mer informasjon hvis en skal klare å se hva problemet er her. Pc spesifikasjoner og hvis jeg ikke husker feil kan man klikke på en link eller knapp i denne typen feilmelding for å få en utvidet rapport om hva som gikk galt.

     

    Har du oppdatert alle drivere og windows? Post litt mer info så hvis du er heldig, kan noen se hva som er galt. :thumbup:

  4. Yep, Mass Effect blir årets 360 spill! Halo er vel og bra det, men det er ingen som forteller gode historier slik som Bioware gjør det. :thumbup:

     

    Mass Effect kommer nok til å selge veldig bra, om ikke like bra som GTA4 eller Halo 3. Bioware har opp igjennom årene samlet sammen et meget trofast 'community' som alltid er klare for en ny episk historie.

     

    Mass Effect står øverst på min liste i år hvertfall! :yes:

     

    Ble nettopp ferdig med prequel novellen, 'Mass Effect Revelation'. Skikkelig bra måte å sette seg litt inn i universet som Bioware har laget.

     

    Det ligger litt 'gameplay footage' på www.gamespot.com og på Mass Effect sin hjemmeside:

     

    www.masseffect.com

  5. Yep, enig med resten den er så fake som de kommer.

     

    Skal du ha info om Diablo 3 må du lete lenge. Det eneste Blizzard har sagt, er at det skal komme, men det er ikke en gang lagt en dato for når det skal påbegynnes.

    Blizzard kommer snart med en stor pressemelding. Kan være noe om Diablo 3. De fleste håper StarCraft 3, og andre regner med det kommer til å være world of StarCraft.

     

    I tillegg kan jeg rette søkelyset mot Hellgate: London som kommer snart. Det er utviklet av de som skapte Diablo serien. Det bygger på noen av de samme tingene, men det er fremdeles ganske forskjellig fra Diablo.

     

    Jeg må si at den dagen Diablo 3 kommer, vil jeg være på plass i kø, men jeg er redd for det blir en stund til enda.

  6. Hvis du vil lære å lage dataspill, kan det være lurt å begynne i det små. En MMO (World of warcraft) er, som de fleste andre postene her indikerer, ikke noe som er gjort på en natt, eller en uke, eller et år for den saks skyld. Wow er utviklet av et team av sikkert 100 personer som hver er spesialister på sitt fagfelt (nettverksprogrammering, grafikkprogrammering, animering, teksturering, modelering med flere). I tillegg kommer prosjektledere, gamedesigner (dette er rollen du gjerne vil ha) og administrative personer.

    Så tilbake til mitt poeng; begynne i det små. Tetris var det første spillet jeg programmerte, og tro meg, det er vanskelig bare det. Men du er sikkert en ambisiøs person som er villig til å gi det lille ekstra for å få en fot innenfor spillindustrien. Da vil jeg anbefale artiklene på http://gamecareerguide.com for å få et overblikk over hva som faktisk trengs for å bli spillutvikler.

     

    Videre vil jeg nok en gang påpeke at MMO er det vanskeligste typen spill å utvikle av alle. Jeg leste en gang en liste over spill som jeg hvertfall burde programmere en gang for å få inn en del konsepter innenfor spillprogrammering. Det første spillet er tetris. Her lærer du konseptet med renderloop og å sette opp regler for spillets gang. Videre:

    Breakout (Leveldesigning)

    Packman (AI programmering)

    Supermario klone (Her må man lage en leveleditor for å lette arbeidet med leveldesign)

     

    Når du kan lage disse, kan du det meste innefor 2D spill. Nå kan man ta skrittet til 3D. Dette er et kjempehopp i vansklighetsgrad. Ikke bare fordi man trenger mye mer kode, men man må også kunne store mengder høyskole mattematikk (matriseregning og vektorregning) for å regne ut diverse likninger for alt som skal vises på skjermen.

     

    Oi! Dette ble visst en litt lang post. Jeg har en hvis lidenskap for spillutvikling :)

    Ellers kan jeg bare si, lese bøker, gå på skole, jobbe hardt og ikke gi opp det er det aller viktigste.

     

    Andre nyttige lenker og bøker:

    gamedev.net

    gamasutra.com

    Introduction to 3D game programming - Fran D. Luna (bra for å lære directX)

    http://blogs.msdn.com/coding4fun/archive/2.../06/997852.aspx

    (En veldig bra artikkel med videotutorials om hvordan man lager et 3D spill i C#)

  7. Hei!

    Har spillt frem til 6. brett i campaign på CoH og maken til strategispill skal du lete lenge etter. Relic gjenbruker en del av de tingene som gjorde Warhammer til en klassiker og det er en positiv ting. Jeg må si at jeg ble blåst bort av grafikk, story og gameplay som klikker perfekt sammen.

     

    Den eneste ulempen som jeg ser det er at grafikken er utrolig tung å kjøre.

    Min p4 2.5GHz med 1 gig minne og geforce 6800gt klarer akkurat å kjøre spillet i en nogenlunde akseptabel framerate på et medium grafikknivå.

  8. Det beste alternativet til hvordan master-chief skal bli en bra karakter må være å ikke vise hvem som faktisk spiller ham. Bare la han ha på seg hjelmen hele tiden og bruke en voice-over til stemmen. På den måten ødelegger de ikke karakteren og det teller ikke så mye hvem som faktisk er inni drakta.

  9. Min Xbox360 funker helt fint. Har ikke hengt seg en eneste gang og alt virker som det skal. Har vært litt forsiktig med når det gjelder strømforsyningen. Den ligger alltid en plass som ikke er inneklemt og har mye luft rundt seg.

     

    Bare for å konstatere at det fins 360'er som virker.

     

    Hilsen fornøyd eier av xbox360 :thumbup:

  10. Må nok si meg enig i Dr.Peedee. Stort sett er tonen rundt om i USA at de har fått alt for få konsoller i forhold til etterspørsel. Dette kommer vi nok til å merke alt for godt her i Norge og resten av Europa også.

     

    Dessuten har det vært diverse spekualsjoner på at konsoll-mangelen er skapt av microsoft selv, for å få opp "hypen" ved hjelp av en slags "utsolgt-kampanje".

    Link til en artikkel om saken:

    http://www.gamespot.com/news/show_blog_ent...pic_id=23907002

     

    Her er en artikkel til fra gamespot som forteller litt om kaoset som utspant seg rundt i USA den 22. november http://www.gamespot.com/news/6140287.html

    Det ser ikke så lovende ut.

     

    Hvis du ikke har sikret deg en 360 enda begynner sjansene for å få en før jul å se noe små ut. Da må du nok, som meg, opp tidlig den 2. desember...

     

    :hrm:

  11. Ok, det er en stund siden jeg har hatt noen innlegg her nå , så jeg tenkte å gi en liten status rapport.

     

    Har egentlig ikke kommet noe særlig lenger med problemet det fortsetter å oppstå.

    Har nå gått skikkelig gjennom både GPU og CPU en gang til for å finne ut om det virkelig kan være overoppheting. Svaret er fremdels "nei".

     

    Men jeg har kommet over en ting som er interessant. I biosen er en funksjon som heter "PEG Force x1 mode". Denne kan man sette til "enabel" eller "disabel". Hvis jeg setter denne til "enabel" så virker det som problemet med at pc'en krasjer, forsvinner, men jeg får en kraftig redusert framerate. Så kraftig at dette egentlig ikke er en akseptabel utvei.

     

    Jeg vet egentlig ikke hva denne funskjonen gjør når den er skrudd på, men tipper jeg riktig, reduserer jeg antall lines til PCIe porten ned til 1. Kan problemet da være at en eller flere av linjene er ødelagt på noe vis, og at disse ødelagte linjene ikke blir brukt når jeg presser kortet til å bare bruke én?

     

    Er jeg inne på noe, eller er dette helt på jordet?

     

    <EDIT>

    Finner ikke noen funskjoner i biosen som gir meg mulighet til å endre spenning til cpu

    </EDIT>

     

    Takker for all hjelp

  12. Status rapport:

     

    Vel....eieren av pc'en ble lei av å vente på Memtest86, som til nå hadde tatt 30 timer og var fremdeles ikke ferdig.

     

    Den fant feil på en addresse.....om det har noe med rebooten å gjøre vet jeg ikke.

     

    Testet ut teorien om mer spenning til ramen. Økte med 0,025 og det kunne virke som det tok lenger tid før den reboota....men det kan ha vært innbilning.

     

    Skal prøve og øke mer, men får ikke gjort det før imorra tidlig. Man kan vel ikke ødelegge rammen ved å øke spenningen slik? noen som vet?

     

    Takker for all hjelpen

  13. Jeg ville bare festet den så godt jeg kunne med teip eller noe lignende. Prøv å boote Boxen ....funker det, så funker det. Funker det ikke må du kanskje lodde på en ny ledning som er isolert i stedet for kobberbanen.

     

    Har også klart å trekke ut baner på den måten....og det gikk ikke spesielt bra dessverre :(

     

    Det der er uansett en lei situasjon....lykke til

  14. XZCube EX915

    Pentium 4 3,0 GHz "Prescott" 90nm (socket 775)

    Geforce Aeolus 6600GT (PCIe)

    1 Gb Ram (2x 512mb PC3200 DDR)

    Har alle nyeste drivere drivere og BIOS

     

    Som titelen sier; pc'en rebooter plutselig. Dette har den gjort siden innkjøpet (ca 1/2 år siden). Det er først nå det er blitt irriterende. Etter bare et par minutter med F.E.A.R. eller hvis "Total club manager" minimeres. Det er ikke overoppheting. Pc'en kommer knapt opp i 60 grader, både gpu og cpu.

     

    I starten tenkte jeg det var et driverproblem som ville bli rettet med tiden, men jeg begynner å tvile. Har ingen andre pc'er med PCIe i nærheten så jeg har ikke hatt mulighet til å bekrefte eller avkrefte om skjermkortet har skylden.

     

    Noen som har hatt lignenende problemer?

    All hjelp er velkommen.

     

    Takker og bukker

×
×
  • Opprett ny...