Gå til innhold

viper_venom

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av viper_venom

  1. Jeg har planer om å starte oppussing av stue i løpet av høsten og har begynt å vurdert dette med hjemmeautomasjon. Jeg har sett litt igjennom denne tråden og andre kilder på nettet.

    Jeg trenger litt hjelp nå i startfasen for å komme inn på rett spor mtp. på produkter og løsninger, så jeg håper noen har tid til å svare på noen spørsmål og komme med evt. tips. Linker til guider og produkter som kan være til hjelp setter jeg pris på.

     

    1. I starten vurderte jeg Tellstick Duo/Net som styreenhet, men har etterhvert skjønt at disse har sine begrensinger og at jeg heller burde satse på RFXcom?

     

    2. Mottakere for lysstyring og styring av kaffetrakter,motorvarmere osv (av/på) kommer jeg til å basere på NEXA-produkter. Disse er mistenkelig rimelige, men det virker som de fleste er fornøyd med dem for slikt bruk. Noen bedre?

     

    3. Sendere: Jeg har planer om brytere fra ELKO-Plus serien, og lurer på hva som er den beste måten å integrere disse i styringen? Finnes det mottakere som støtter puls inngang(monterer kun impulsfjær på bryteren) eller må jeg kjøpe trådløse sendere og montere bak hver aktuelle bryter?

     

    4. Styring av varmekabel/varmefolie: Hvordan løser man dette mtp. på styring? Siden det virker som de fleste kjøper løse termostater som er kompitable med RFXcom`en, så må man vel bare bruke en vanlig av/på-mottaker (som tåler belastningen) og koble varmen direkte via denne? Man kan evt. montere bryter i sikringsskap for allpolig brudd.

    Og mtp. temperaturfølere, er det ingen som har funnet noen små følere som kan monteres i ELKO-ramme? Hadde vært litt stiligere å hatt et digitalt display integrert sammen med bryterne, i stedet for de store løse følerne. Vet det er bare å gjemme de, but still...

     

    5. Software: Homeseer er det som gjelder?

    Eller burde jeg prøve andre og rimeligere løsninger først før jeg går direkte på Homeseer? Har null peil. på programmering, så det er en fordel hvis det er enkelt å sette seg inn i.

    Måten jeg ser for meg å styre oppsettet på er å ha en programere RFXcom`en via en raspberry pi (som kan ligge i en skap og surre hele tiden) og sette opp ønskelige scenario etter hvert. For deretter å styre dette via brytere og app på android, så snart alt er oppe å går.

     

    6. Kommer antageligvis til å skaffe meg en fjernkontroll i Harmony-serien for styring av alle AV-dupedittene etter hvert. Noen som har erfaring med å styre RFXcom med denne i tillegg til app?

  2. Lurer på om noen kan hjelpe meg med dette:

     

    Hadde SGS før og har nå gått over til SGSII. Market fungerte bra på SGS og hadde null problemer med å synke inn samme konto på SGSII, men nå som min søster har overtatt min gamle SGS, får hun ikke lagt til ny google-konto og dermed ikke Market. Jeg tok ikke fabrikkreset før hun overtok den.

    Hun har gmail-konto og når hun legger inn opplysninger for å synke får hun beskjed om at hun ikke får kontakt med server osv. Noen som har vært borti lignende problem?

    Lurer på om det er nødvendig å slette min konto på SGS, men da går den tilbake til fabrikkinnstillinger. Må vel være mulig å legge inn to kontoer og deretter slette den hun ikke har bruk for?

    Hun har sjekket passord, brukernavn, nettverk osv., men kommer ingen vei.

     

    Anyone?

  3. Bruker du LauncherPro, må du isåfall bytte tilbake til TwLauncher..

    Når jeg kobler telefonen min til dataen så får jeg opp følgende:

    Kjenner ikke igjen USB - enhet

     

    Også at jeg må koble den fra og til igjen for å se om det går da. Men skjer bare det samme.

    Gikk ann før å koble den til dataen men nå så går det plutselig ikke ann.

     

    Har prøvd å sette den i kies, spør ved tilkobling osv..

     

    Noen som har vert borti dette før og kan hjelpe meg litt her?

  4. Hvordan får dere overført filer til mobilen via usb og kies?

    PC og mobil har tydeligvis kontakt, men får verken opp noen ny diskstasjon eller logo i Kies. Første gangen jeg prøvde, valgte jeg "Kies" i usbmodus på mobilen og da dukket den opp i Kies. Men nå blir den lenger ikke oppdaget. Velger jeg masselagring, står det bare "kobler til enheten" i kies uten at det skjer mer, får heller ikke opp noen ny diskstasjon i Min Datamaskin..Kies ble installert denne uken, så det er nyeste versjon. Step-by-step howto ønskes! :whistle:

  5. Etter å ha fulgt med en del i Galaxy S-tråden her på forumet, lurer jeg egentlig på hvordan dere brukere er fornøyd med mobilen deres? :hmm:

     

    Det er litt vanskelig å bedømme utifra tråden, for på den ene siden har du de som sliter noe hinsides med bl.a. lag og som ikke blir kvitt det uansett hva de gjør. Og på den andre siden har du de som verken har rootet eller gjort noe annet spes, som synes mobilen er super å bruke.

     

    Med tanke på at dette er en av de dyreste mobilene på markedet, sier det seg selv at dette bør være et produkt som fungerer slik det skal orginalt uten at du må drive å tukle med innmaten selv og i værste fall bryte garantien..

     

    Tenkte det kunne være interessant å lage en avstemning, bl.a. for å se hvor mange det egentlig er som faktisk har en SGS som fungerer bra, uten at de har gjort spesielle tweaks.

     

    Mulig dere synes dette blir litt dumt, men vil gjerne høre deres meninger :p

  6. Siden jeg har en jobb som medfører mye støv og dritt i lommene, skulle jeg hatt en form for beskyttelse til mobilen. Jeg er ute etter noe som beskytter mot støv og støt, og da tenker jeg på et slags skinnetui med åpning på kun én side(det må bli på oversiden pga aux-utgang) og muligens en form for metallplate inni for beskyttelse av skjerm. Har sett litt på ebay og andre steder, men har ikke funnet noe. Noen som har sett noe slikt eller tips til noe lignende?

  7. Doh, er så å si på vei til butikken for å bestille en Samsung Galaxy S, men ble plutselig litt usikker her nå. Første gang jeg så Desire HD trodde jeg den skulle bli uaktuell pga størrelsen, men den er tydeligvis ikke mye større enn SGS. D-HD har dog ikke super amoled, men alu-chassis frister. Virker som prisen vil ligge rundt 4500-5000, noe som er overkommelig for en såpass avansert mobil. Er litt skeptisk til batteritiden, i og med at desire sliter på det feltet. Når det gjelder software har jeg et bedre inntrykk av HTC, de var raskt ute med Froyo, mens Samsung fremdeles ikke har fastsatt noen dato tross endel lag-problemer osv med SGS. Ser ut til at DHD skal være ute i butikkene fra og med oktober, så det vil ikke bli så veldig lenge å vente, det spørs bare om HTC greier å levere varene..

     

    Hvilken bør jeg velge, har DHD mye mere ved seg enn SGS eller er den generelt litt bedre speca enn SGS?

  8. Takk for svar zyrex og sp0 :thumbup:

    Lurer på et par ting til: widgets ol. som trenger å synke mot nett(ta f.eks yr-widgeten), hvor ofte oppdaterer den pr dag og hvor mye utgjør slikt i datatrafikk? Er sikkert ubetydelig, men allikevel nysgjerrig :blush:

    Hvordan ligger det an med GPS-funksjonen nå, er det fremdeles mange som sliter med å få godt signal? Kan man bruke denne som en vanlig GPS, f.eks hvis man er på fjellet og navigerer? Går ut ifra at man da må laste ned en app og evnt. betale for kart..kunne tenkt meg en funksjon som gjør at jeg kan ta med meg mobilen på treningstur og logge turen via GPS.

  9. Kan man få knyttet hotmail-kontoen sin til e-postleseren på Galaxy S? Har i tillegg jobbmail(ikke hotmail), vil det være noe problem å få brukt begge på mobilen?

     

    Hvordan er wifi-kvaliteten, mange som sliter med å koble seg opp og få en stabil tilkobling?

    Har trådløst nettverk der jeg leier, og på arbeidsplassen. Sett at jeg lager en tilkobling til hvert nettverk, vil det da være mye jobb å veksle mellom disse to ettersom hvor jeg befinner meg? Eller er det f.eks. bare å legge en wifi-widget på startskjermen og der kan jeg velge mellom de aktuelle tilkoblingene?

    Anyone?

  10. Kan man få knyttet hotmail-kontoen sin til e-postleseren på Galaxy S? Har i tillegg jobbmail(ikke hotmail), vil det være noe problem å få brukt begge på mobilen?

     

    Hvordan er wifi-kvaliteten, mange som sliter med å koble seg opp og få en stabil tilkobling?

    Har trådløst nettverk der jeg leier, og på arbeidsplassen. Sett at jeg lager en tilkobling til hvert nettverk, vil det da være mye jobb å veksle mellom disse to ettersom hvor jeg befinner meg? Eller er det f.eks. bare å legge en wifi-widget på startskjermen og der kan jeg velge mellom de aktuelle tilkoblingene?

  11. Har siklet på Galaxy S en stund nå, men det er stadig noen småting som gjør meg litt usikker.

    Har lest om at den lagger litt på enkelte applikasjoner, men dette skyldes barnesykdommer på den første firmawaren hvis jeg har ikke tar feil. Den får jo stort sett full pott i alle tester, men småting nevnes.Hvis dere skulle trekke frem de største problemene ut ifra deres standpunkt(dere som har hatt den en stund og fått testet en del) hva ville det vært?

  12. Hmm, gikk lenge å siklet på Desire, men så kom jo denne saken. Usikker på hva jeg skal gjøre:

    Gå for Desire - avansert og har det meste, dog noen småting. Grei pris og utseende

    Gå for Galaxy S - trolig den beste på markedet når den kommer(til mitt bruk)har alt, digg skjerm. Ingen erfaringer fra mannen i gata enda, stiv pris.

    Gå for den nye Iphone - avansert denne også, enormt mye apps. Blir sikkert svindyr, og man låser seg litt til apple.

     

    Noen som har noen kloke ord å komme med?

  13. Kjøpte noen blå LED's her om dagen som var kapslet inn og med 5cm rød og sort ledning, slik at det bare er å borre hull og sette de inn. Disse er beregnet for 12V og da tenkte jeg de skulle gli godt sammen med bilbatteriet. Er vel bare å koble sort sammen med - og rød med +, trenger ikke å tenke på motstander o.l. siden de er beregnet for 12V? Og det er ikke behov for å sette inn noen sikring siden de trekker 20-30mA hver(tenkte å koble de sammen med dashbelysningen)?

×
×
  • Opprett ny...