Gå til innhold

wheebos

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wheebos

  1. artikkel skriver her nevner at selger står ansvarlig for å dekke tap som en kunde lider pga mangel... Men han glemmer og nevne hva kapittel 11 i forbrukerkjøps loven sier. Den utdyper "erstatning" Og her står det jo at selger skal dekke evt økonomisk tap. Men det står ikke noe om f.eks bilder som det gjelder i denne saken. Jeg vil gjerne se at kunde kommer med argumenter som tilsier at han taper penger pga at han har mistet alle bildene sine.

     

    Jeg syntes det er fint slike ting blir tatt opp men jeg får lyst til å grine når jeg ser hvordan de alltid "glemmer" og nevne viktige opplysninger.

    Tross alt mange kunder som kommer til å lese dette og misforstå :(

  2. Personer som dere øderlegger for næringslivet til de grader. For hver pc som tapes så må det selges minst 7 nye.

     

    Haha.. nå har jeg hørt den....... 7 nye..... hvem er det du jobber for egentlig? Elkjøp??.... De tjener inn alt svinnet på de overpriset pc'ene de selger.... så til syvende og sist så vasser de i penger... og jeg vet at de ikke trenger og selge 7 nye for å tjene inn tapet.....

    5222962[/snapback]

     

    Du aner ikke hva du snakker om.

  3. skyt meg hvis jeg tar feil her men DOA er da en avtale med Forhandler <-> Leverandør.

     

    Kunde  har ikke noe med DOA å gjøre i det hele tatt..

    5167968[/snapback]

     

    Vel, det er jo som regel kunden som merker at et produkt er DOA ;)

    5168405[/snapback]

     

    Det er sant :) Men det er jo da opptil butikken om de ønsker å reparere produktet eller å la kunde få nytt.. Men så er vi jo inne på det at kunde har rett til å heve kjøp hvis det ikke påfører selger unødvendig kostnad... Og hvis selger har en DOA avtale og feilen oppstår innen dette så er ved dette kvalifisert.. Men igjen. Kun en avtale med Leverandør / Selger så kunde har i utgangspunktet noe med det :)

    5170572[/snapback]

     

    hevingsretten begrenses ikke av om selger påføres kostnader. Har produktet oppfylt reglene for heving, så får forhandler bite det i seg.

    Om produktet går på DOA, så vil jeg si at butikken er rimelig dum om de forlanger å reparere. DOA betyr i de aller fleste tilfeller ny enhet.

     

    Og jo; jeg vil si at kunden har noe med saken. Det er ikke en DOA avtale selger kjøpslår seg til, det er en felles "garanti" fra produsenten som ikke er lengre eller kortere om du velger spaceworld fremfor elkjøp.

    5170981[/snapback]

     

    "Forbrukeren kan velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering). Dette gjelder ikke hvis gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader."

     

    Det var denne jeg snakket om, så jeg ordla meg litt feil... Gjelder ikke heving av kjøp ;)

     

    Og ja jeg er enig i at den leverandøren som forlanger å reparere er dum.

     

    Og jeg tror at noen butikker har forskjellige avtaler med leverandører når det gjelder DOA / Teknisk retur. Og kunden får jo aldri kreditt direkte fra leverandør så jeg ser ikke at dette er en del av garanti betingelsene til kunden. Men jeg skal ikke banne på det.

  4. skyt meg hvis jeg tar feil her men DOA er da en avtale med Forhandler <-> Leverandør.

     

    Kunde  har ikke noe med DOA å gjøre i det hele tatt..

    5167968[/snapback]

     

    Vel, det er jo som regel kunden som merker at et produkt er DOA ;)

    5168405[/snapback]

     

    Det er sant :) Men det er jo da opptil butikken om de ønsker å reparere produktet eller å la kunde få nytt.. Men så er vi jo inne på det at kunde har rett til å heve kjøp hvis det ikke påfører selger unødvendig kostnad... Og hvis selger har en DOA avtale og feilen oppstår innen dette så er ved dette kvalifisert.. Men igjen. Kun en avtale med Leverandør / Selger så kunde har i utgangspunktet noe med det :)

  5. mange her vil sikkert si at du ikke har krav på å heve kjøpet siden det ikke er samme del som er byttet 2 ganger tidligere. Men loven sier tydelig at selger har 2 avhjelpsforsøk på å rette mangel og det har de hatt i dette tilfellet.

     

    Det de selfølgelig har rett til er å sende inn maskinen for å verifisere feilen hos en service partner.

     

    Når det gjelder summen så har du jo i utgangspunktet krav til å få kjøpesummen tilbake

    - evt avslag pga bruk osv. Men de fleste seriøse butikker vil kunne gi deg full kreditt kjøpet.

     

    Hadde dette vært tilfellet i butikken der jeg jobber så hadde jeg løst det slik: Sendt maskinen inn, verifisert feil (dvs avdekke at det ikke er pga feil bruk/ feil forhold hos kunde, altså deg ;) ) Etter feil er avdekket ville jeg latt deg heve kjøpet og fått kjøpesummen tilbake.

     

    Jeg ville selfølgelig ønske at du handlet en ny maskin i våres butikk men dette er ikke noe en forhandler kan kreve..

     

    Lykke til !

  6. dere som sier at det er lettere med orginal XP cd istedet for Partisjon..

     

     

    Er dere sikre på at dere mener det ? Eller er det bare hva dere er vant til og er derfor fientlig innstilt på alt som ikke sånn dere er vant til det skal være ?

     

    Hva er lettest for Mor/Bestemor/Kjæreste ?

     

    1: Win xp cd som de fleste "amatører" ikke klarer å bruke ? Som ikke installerer drivere og du må sitte med 20 cd'r for å installere all programvare?

     

    2: Trykke F10 eller F11 i oppstart. Velge om du skal ha slettende eller ikke slettende gjennoppretting og så gjør maskinen resten selv.. ferdig på 20min...

     

    Hva er virkelig best for nybegynneren her ?

  7. Er ikke alle PB som kommer med manual i papir form. Men alle PB har manual liggende på maskinen. Kalles Infocenter eller noe.

     

    Og man kan brenne ut Master CD'r på PB men jeg anbefaler å bare bruke PB sitt eget recovery program.

     

    Og man har ikke krav på Win XP cd da det er lisensen man betaler for. Og i de fleste tilfeller er det vel en lisens som følger maskinen ikke noen CD. Derfor kan du heller ikke bruke lisensen på andre maskiner en den du har selv.

  8. Med en gang det kan påvises en mangel på maskinen i dette tilfellet. Dvs samme mangel for 3. gang så har du krav på å heve kjøpet.

    Men så lenge verkstedet til PB/Lefdal sier at det ikke er noen mangel på produktet så er det der det stopper. Det du må gjøre er å få Lefdal/PB til å vedgå at det er en mangel på maskinen og så fort de gjør det har du krav på å heve kjøpet.

    (kommer litt ann på hvor gammel maskinen er.. med tanke på hvor bevisbyrden ligger... kan noen komme med noen innspill på dette ?)

     

    Hvis selger/servicemann hos lefdal har sagt seg enig at det er en mangel på produktet så bør han løse dette med deg og så ta saken videre med evt PB/Service partner.

     

    Lykke til

  9. Elkjøp fysj, hvar nøyd til å kjøpe en printer der som på nettet sto til (elkjøp) 1495,-, kjepphøy som jeg er gledet jeg meg til å prute, den ufyslige selgeren sa den var ferdigprutet til 1295, huff, der forsvant den morroa. Og jeg sparte farsken 150 vs å handle på nett, nei søren de her går ikkje an.

     

     

    søren og inga pruting på meg

     

    Ps - Skrivere bør handles hos cshop eller itbutikken

    ;)

    er det andre en meg som ikke helt tok denne ?

  10. noen av komentarene her er helt latterlige å lese... Hvis dere tror at selgere på Elkjøp er opplært til å "lure" kunden så må dere få hue ut av det mørke hullet på baksiden av kroppen deres. Det er faktisk helt omvendt! Det at noen tilbyr dere et annet produkt som er bedre en det som er annonsert betyr ikke at dere blir lurt. I Elektronikk bransjen er det sjelden det billigste produktet er best. Så jeg ville bare sett på det som god service at de forklare at et produkt har bedre egenskaper en det andre og de anbefaler derfor å legge på litt til. Og husk at dere går frivillig til butikken. Det er ingen som holder en pistol mot hodet deres. Det er noe som heter fri vilje...

     

    Jebus!

×
×
  • Opprett ny...