Gå til innhold

Dauemannen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 048
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dauemannen

  1.  

     

    Det er ikke reklame på Sumo sendingene og det blir vel så likt prinsippet til Netflix som noe. Dessuten er vel Sumo gratis under OL (du kan melde deg ut før utgangen av gratis prøvemåned).

    Leste at noen klagde over at det VAR reklame på Sumo-sendingene i går.

    Det er reklame der men du kan hoppe over den.

     

    Alt i alt er jeg meget skuffet med tv2 Sumo. Bildekvaliteten er elendig med en gang det blir noe bevegelse, sikkert pga. konstant bitrate. Det er riktig nok gratis denne måneden men til den prisen det vanligvis koster hadde jeg forventet både større utvalg, bedre bildekvalitet og fullstendig fjerning av reklame. Nå er jeg kanskje bortskjemt som netflixkunde, men allikevel... jeg kommer ikke til å fornye abonnementet mitt.

     

    Når alt det er sagt så er selve sendingene fra OL relativt bra. Bortsett fra reklamen er de omtrent på nivå med NRK, litt bedre eller dårligere avhengig av idrett.

  2. Så du klager på en plattform fordi du personlig ikke har satt deg inn i funksjonene den har?(alle ankepunktene dine kan du faktisk sette opp på DIN måte.)

     

     

    Ja. GOG gjør akkurat det jeg vil ut av boksen. Hvorfor skal jeg da måtte lete meg gjennom menyer og eventuelt google for å få det sånn som jeg vil?

     

    Edit: skriveleif

  3. Jeg klarer for the life of me ikke å forstå hvorfor dette spillet ble populært. Jeg installerte det fordi det var på en eller annen toppliste google play og prøvde det i fem minutter før jeg avinstallerte det. Jeg skjønner rett og slett ikke hva som skal være så bra med det spillet. Den grunnleggende mekanikken er kjedelig og det er absolutt ingen rammeverk rundt den. FFS de fleste mini games fra Mario Party er jo bedre.

    • Liker 1
  4. Vet ikke hva som er verst: At de dropper UPlay, eller at idioter som vanlig godtar tvert at man blir tvunget til å bruke Steam. Hvorfor kan det ikke være valgfritt?

     

    Tvinge oss til å bruke UPla? Buuuu!

    Tvinge oss til å bruke Origin? Buuu!

    Tvinge oss til å bruke Steam? Helt greit for folk flest. WTF?

    Jeg så ikke dette før jeg først svarte i tråden, men quoted for fucking truth.

     

    Uansett hvor bra eller dårlig Steam fungerer er det latterlig å tvinge forbrukerne til å bruke den ene plattformen når det finnes så mye annet bra. Det vlir som om et band skulle kunngjøre at den nye plata deres bare fungerer på Itunes. Selv om det er mange som synes Itunes fungerer utmerket finnes det også de som ikke vil ha det søppelet installert på sin pc.

     

    @LMH: Interessant. Jeg får se om jeg kanskje gidder å installere det allikevel. Det kommer vel an på hvor bra dette spillet blir.

  5.  

     

    Steam krever at det skal kjøre hele tiden mens jeg spiller. Det kommer opp med irriterende varsler oppgraderinger, og popups med reklame for drit jeg ikke kunne brydd meg mindre om. Og mens jeg spiller kommer det popups med irretende achievements, og de kommer med varsler om at vennene mine gjør ditt og datt.

     

    Kort og greit virker det som om Steam prøver å være en del av livet mitt, og ikke klarer å skjønne at alt jeg vil er å spille spillene mine.

     

    Edit: Jeg liker ikke GOG pga. utvalget. Jeg liker distribusjonsplattformen og at det er DRM-fritt.

    Nesten alt du klager over her (bortsett fra DRM og at det må kjøre) kan slås av.

    Det er godt mulig. Det var i alle fall såpass irriterende den tida jeg brukte det at Steam forsvant ut like fort som det kom inn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke så spesielt godt etter, men jeg fant ikke muligheten for å skru av noe av det. Men når de tvinger driten på folk så skulle man jo tro at "plag livskiten av meg" var skrudd av som standard.

     

    @LMH: nei, har ikke prøvd offline mode. Jeg vet heller ikke hva det er.

  6. Steam krever at det skal kjøre hele tiden mens jeg spiller. Det kommer opp med irriterende varsler oppgraderinger, og popups med reklame for drit jeg ikke kunne brydd meg mindre om. Og mens jeg spiller kommer det popups med irretende achievements, og de kommer med varsler om at vennene mine gjør ditt og datt.

     

    Kort og greit virker det som om Steam prøver å være en del av livet mitt, og ikke klarer å skjønne at alt jeg vil er å spille spillene mine.

     

    Edit: Jeg liker ikke GOG pga. utvalget. Jeg liker distribusjonsplattformen og at det er DRM-fritt.

  7. Jeg har vært leser hos dere i over 8 år (som dere kan se på profilen min) og mesteparten av tida har jeg lest daglig eller et par ganger i uka. Som en hver ansvarlig internettbruker har jeg adblock og noscript på nettleseren min.

     

    Da dere tidligere i år ba meg om å deaktivere adblock var jeg snill gutt og gjorde det. Jeg la merke til at jeg fortsatt ikke så reklame, og etter litt eksprimentering fant jeg ut at det var fordi jeg ikke hadde tillatt "adtech.de" i noscript. "Greit, da blir det ikke reklame", tenkte jeg. Jeg har fint lite imot å se reklame, men det må skje uten at jeg tillater script fra en tredjeparts leverandør. Det burde da ikke være å vanskelig?

    Tydeligvis er det det, for da jeg i dag morges skulle lese an artikkel fikk jeg igjen beskjed om å skru av adblock (noe som jeg allerede hadde gjort). Jeg gikk inn i nosrcipt og prøvde å tillate adtech.de. Og joda, artiklene og reklamen ble igjen synlige.

     

    Hvis det skal være sånn sier jeg takk og farvel for meg som leser hos dere. Reklame er greit, men å kompromissere sikkerheten min ved å la en reklameleverandør kjøre script på min PC, det er en grense jeg ikke går over. Og det er helt uaktuelt å betale for Ekstra. Internett skal være fritt.

    • Liker 7
  8. Artig med alle de nye innleggene i tråden. Hvis noen lurer på hva som skjedde med musa mi til slutt: den begynte plutselig å fungere igjen, like plutselig som den sluttet. Da jeg startet tråden hadde det gått to dager siden den døde, og jeg hadde prøvd den i flere PC-er med samme resultat, med flere dagers mellomrom. Etter at jeg fikk den siste mailen fra Multicom bestemte jeg meg for å prøve en gang til, og nå har den fungert problemfritt siden.

    • Liker 2
  9. Uten å ha sjekket detaljene i de PC-ene du linker kan jeg si at Komplett-PC-ene generelt er mye bedre kjøp enn vanlige ferdig-PC-er (Dell, HP osv.), men du får en del mer for pengene ved å bygge selv.

     

    5000 er et rimelig stramt budsjett. Det er langt fra umulig å få en bra PC for den prisen, men du må gå på en del kompromisser. Du får mer for pengene ved å gå litt opp i pris; sweet spoten for en stasjonær gamer-PC ligger rundt 7-8000 kroner.

     

    Satt sammen et oppsett for deg i prisguide. Det kom på rett over 3000 kroner uten prosessor og hovedkort. Det er en del penger å spare på kabinett, men det jeg har valgt er veldig bra til prisen. Jeg vil ikke anbefale å gå noe ned i pris på andre komponenter. Du har et par valg når det gjelder prosessor/HK. Først og fremst om du vil gå for AMD eller Intel. Prosessoren som gir mest for pengene er Intel i5 3570k, men den er nok litt utenfor budsjettet ditt. Under denne prisklassen er det jevn konkurranse mellom AMD og Intel, og jeg er ikke helt oppdatert på hva som er de beste kjøpene.

    • Liker 1
  10. Jeg har aldri bestilt nettkabler fra ebay. Men jeg har kjøpt en del småelektronikk fra Asia via ebay, og normalt får jeg varen etter rundt to uker. Jeg har inntrykk av at alle de Hong Kong-baserte forhandlerne er omtrent like raske. Normalt går det en del raskere fra USA, og enda raskere fra Europa. Jeg ser en forhandler som er basert i UK, og det vil sikkert være det raskere med mindre h*n bruker en voldsomt treg postservice.

  11. Du starter altså opp fra SSD-en og prøver å kjøre spillene som er lagret på HDD-en, og har vært der siden før du oppgraderte, hvis jeg forstår deg korrekt.

     

    I så fall fungerer ikke spillene på HDD-en fordi de er bundet til windowsinstallasjonen på HDD-en, ikke den på SSD-en, først og fremst gjennom windowsregisteret. Den enkleste måten å løse dette på er å installere spillene på nytt. Husk i så fall å ta vare på eventuelle save games. Du kan også muligens få det til å fungere ved å manipulere registeret. Det er egentlig bare for viderekomne, så jeg anbefaler å bare reinstallere.

     

    Grunnen til at du kun har 70 GB tilgjengelig er at windows tar opp en del plass. I tillegg bruker windows GiB (1024^3) mens SSD-en er 120 GB (1000^3).

  12. Vel, for det første var den en tanke overpriset til 9000. Man får tilsvarende PC-er for 6-7000 kroner, riktig nok 13-tommere (denne er 14"). Med andre ord er det fortsatt et veldig godt tilbud. Om du kan avse litt ekstra penger anbefales den absolutt. Den er i en helt annen klasse enn noe du får for under 3000.

     

    Jeg aner ikke hvorfor den er så billig. Det kan være at de har et stort lager de vil kvitte seg med. Uansett er den et kupp og du bør absolutt kjøpe den om du har råd.

  13. Jeg sendte en mail der jeg spurte om en forklaring på det høye gebyret, og fikk bare som svar at "det er kostnadene vi tar." Jeg begynner å bli litt usikker på om jeg skal sende musa inn eller ikke. Jeg hadde ikke blitt overrasket om Multicom bestemte seg for at det er en vanlig slitasjefeil og ikke kan anses som en mangel. Og det hadde vært veldig kjipt å både måtte betale for testing og ny mus...

  14. Takk, der var det ja. Det var vel først og fremst størrelsen på beløpet jeg reagerte på. Jeg hadde nylig en retur til Komplett, og de krevde bare 190 kroner i testgebyr. Jeg syntes gebyret virket urimelig høyt. Men som du skriver har ikke jeg heller hørt om en mus som blir sendt på verksted. Så jeg tviler på at de vil gjøre noe mer enn å konstatere at musa ikke virker når jeg sender den inn.

  15. Hei igjen. Jeg er først og fremst ute etter å få en ny mus, eller å få denne fikset om mulig.

     

    Jeg fikk svar fra Multicom om at returen nå var godkjent, samt denne lille detaljen:

    Dersom reparasjonen ikke dekkes av garanti eller reklamasjon, vil det sendes ut prisoverslag på e-post.

    Undersøkelseskostnader på kr 600,- faktureres dersom reparasjon ikke dekkes, selv om det ikke ønskes reparasjon av produktet.

     

    Jeg er ikke helt sikker på om dette er rimelig. Musa kostet jo rett under 600 kroner. Er det da rimelig at butikken skal bruke mer enn varens verdi på å finne ut om det er en mangel eller ikke, og så kreve meg for beløpet om det ikke dekkes? Dessuten lurer jeg på hva de kan teste. For meg ser det umulig ut å åpne musa uten å ødelegge den. Jeg mener også å ha lest at butikken kan kreve at kunden betaler for testing om feil ikke dekkes, men finner ikke det ved å skumme gjennom forbrukerkjøpsloven.

  16. Hvordan kan det da ha seg at Norges gjennomsnittsintelligens ligger på 105? Norge er både et rikt og velutdannet land, men vi får likevel til stadighet oppleve elendige resultater fra intelligenstester. Får jeg spørre om hvor du har hentet informasjonen din fra?

     

    IQ-skalaen er normalisert slik at gjennomsnittet ligger på 100. Men siden det er vanskelig å finne gjennomsnittet for hele verden settes vanligvis gjennomsnittet i et land til 100. Hvis snittet i USA er 100 mener jeg Norge ligger på 98-99, men det kan være marginalt feil. Vi ligger altså omtrent der man skulle forvente for et rikt og velutdannet land. Rike land ligger rundt 100, og fattige land ligger langt under.

     

    Det jeg skrev er basert på litt grunnleggende kunnskap og enkel logikk. Ett sted jeg husker er TV-serien Hjernevask med Harald Eia, som er linket tidligere i tråden.

     

    OT: Om det er PISA du sikter til med at Norge gjør det dårlig i intelligenstester, er det ikke så dårlig som folk skal ha det til. Jeg leste blant annet en artikkel om det i Teknisk ukeblad i høst. Husker ikke hvilket nummer.

  17. Takk for et saklig svar, srbz. Svaret ditt var omtrent det jeg forventet/var klar over. Så vidt jeg vet er det ikke normalt at slike produkter slutter å virke helt pga. slitasje. Det kan som du sier skyldes at kontakten eller kabelen har blitt utslitt, men dette skal da normalt ikke være slitasjedeler. Og det er vel slik at normal slitasje ikke dekkes av lovverk, mens slitasje grunnet svakhet i konstruksjon ol. kan være reklamasjonsgrunnlag. Angående bevisbyrde virker det ikke som det er mulig å skru opp for å se inni, så det eneste jeg har er argumentet om at dette ikke virker som normal slitasje (defekt eller dårlig konstruksjon).

     

    Akkurat nå heller jeg mot å skrive tilbake til Multicom, si at det er reklamasjon og ikke garanti, og at jeg mener det er en mangel som bør dekeks av forbrukerkjøpsloven. Så får jeg se hvor stae de er. Det er grenser for hvor langt jeg vil dra en sak om 600 kroner når jeg ikke er helt sikker på at jeg har rett.

     

    Jeg bruker forresten den gamle musa mi nå, og den er over 8 år (var 4,5 da den ble byttet ut, og ble brukt aktivt de årene).

×
×
  • Opprett ny...