Gå til innhold

Janni

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Janni

  1. 1 juli 2014 ble det lov med såkalte selvbalanserende kjøretøy i Norge. Aldersgrensen var 16 år.

    Dersom ståhjulingen var låst til maks 6km/t var den ansett som leketøy og lovlig for barn.

     

    10 april iår fjernet regjeringen denne aldersgrensen. Små elektriske kjøretøy blir nå likestilt med sykkel

    https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sma-elektriske-kjoretoy-blir-likestilt-med-sykkel/id2596831/

     

    Jeg kjøpte i 2016 en SKYWALKER® KIDS (X4) fra Skywalker Norge som idag er konkurs. Ståhjulingen er av solid kvalitet med alle lovmessige krav som lyd og lys. Den ble kjøpt med sperre på 6km/t.

     

    Noen som vet hvordan man kan fjerne denne fartsperren ?

     

    På forhånd takk

  2. "Som første TV-distributør kutter Altibox ut dekodere med egne tunere [...]"

     

    Altibox har vel egentlig aldri brukt tunere i sine dekodere? En tuner er en enhet som mottar RF-signaler, enten trådløst eller via kabel, og demodulerer riktig frekvens slik at man mottar lyd/bilde etc.

    F.eks. har GET og Canal Digital tunere som tar imot de analogene signalene over coax, mens riks-tv har tunere som mottar trådløse signaler.

     

    Lyse har alltid overført sine signaler digitalt helt frem til dekoderen over IPTV. Altså ingen tuner som må demodulere signalet. Kan noen derfor si meg hva som er så revolusjonerende med den nye dekoderen i forhold til den gamle (bortsett fra 4K og skylagring)?

     

    Riktig at det har vært IPTV hele tiden fra Altibox. Vet ikke om det som kommer nå heller kan kalles revolusjon, men det er definitivt et skritt i naturlig evolusjon. Om jeg vil ta opp et program "hjemme" kan jeg gjøre det nå fra telefonen og også se opptaket rett på telefonen hvor som helst.

    I tillegg har Altibox et eget program arkiv som lagrer massevis av innhold på egenhånd.

    Dermed kan jeg fortsatt se den filmen jeg ikke hadde fått med meg at gikk på TV igår.

     

    Tror "skyen" Altibox (og andre) tilbyr nærmest vil fungere som en overlevelses faktor for de "lineære TV kanalene" som hele tiden taper til streaming tjenester. 

     

    At et program jeg ønsker å se nå begynner kl 20.45 ikveld er kun basert på gammeldags teknologi. 

    • Liker 2
  3.  

     

    Kan jeg sette hjemmesentralen i Bridgemode (passiv wifi)?

    Nei. Den nye tv-løsningen krever at hjemmesentralen er på nett. Tv-løsningen kombinerer IPTV-signaler og internettrafikk, noe som ikke er mulig dersom hjemmesentralen står i bridgemode. Vil du bruke din egen ruter for å få bedre trådløst nett må denne settes opp som et rent aksesspunkt. Sjekk produsentens bruksanvisning for å se hvordan dette gjøres på din ruter. Benytter du Altibox WiFi Pluss vil denne bli konfigurert automatisk når du kobler den til en Altibox hjemmesentral.

     

    Det var da som F*

     

    Jeg bruker egen router utenom og det fungerer helt greitt selv om Altibox sin ikke står i Bridge modus.

    Men da klarer du ikke å nå dine "servere" fra internett via Altibox via din router ? Det blir som NAT på NAT. Du snakker om den nye Altibox løsningen ?

     

    Hei Pjokki,

     

    Jeg fikk nye Altibox TV i sommer og er kjempe fornøyd! Jeg fryktet at bridge modus ville bli en show stopper men det har vist seg å IKKE være noe problem. 

     

    Følgende har jeg gjort:

    Ny Altibox TV boks er koblet med TP kabel rett i hjemmesentralen slik at den fungerer (kan ikke kobles i din egen router... ennå)

    Din egen router kobles med egen kabel til hjemmesentralen og vil få en egen intern IP adresse. 

    HELDIGVIS lar hjemmesentralen deg bruke DMZ, så du setter routeren din i DMZ på hjemmesentralen.

    Det betyr at all ekstern IP trafikk går rett til routeren din. Slå av WIFI på hjemmesentralen, og bruk evnt. wifi på din egen slik at all internett trafikk styres av din egen router.

     

    Vi er 4 i hustanden som gamer og ser film samtidig og alt fungerer perfekt med 500/500 hastighet.

     

    Jeg har også behov for å nå "mine ting" når jeg ikke er hjemme og min router har openVPN. Denne når jeg fint utenfra med oppsettet beskrevet over.

    • Liker 2
  4. Jeg bruker Linux Mint "fulltid" på min hoved PC og har gjort det i over ett år nå. Er en svært fornøyd bruker.

    Det er intuitivt, brukervennlig og alt bare virker!

    Alt jeg har av USB dingser, enten det er joysticks, video kort, lydkort, og t.o.m USB kassettspiller bare funker av seg selv uten at jeg må lete etter driver.

    Systemet foreslår oppdateringer (alt fra småting til nye program versjoner) og installeres når eller om jeg ønsker, men trenger ikke stresse med omstart.

     

    Har ikke sett noe til Candy Crush eller reklame om å prøve Office365. Ikke kjører "plutselig" Skype Preview i bakgrunnen, og webkameraet mitt funker fortsatt ;)

     

    Om jeg spiller er det litt CSGO, men takket være Steam er tusenvis av titler tilgjengelig for Linux.

    Spill på Linux er i kraftig utvikling, men er du en gamer som spiller alle AAA titlene idag må du ha Windows en stund ennå.

     

    Dette er MIN erfaring med Linux, men jeg er ikke her for å rekruttere Linux brukere ei heller debattere hva som er best. Det kommer an på ditt behov.

    Fungerer MS Windows optimalt for deg er det ingen grunn til å bytte.

     

    Takk til Linux Torvalds og ikke minst alle ildsjeler og selskaper som har gjort Linux til hva det er idag. Har du som leser dette et hobbyprosjekt i tankene så start NÅ  :D

    • Liker 4
  5. Her er et lite men kjekt hjelpe program for COD4

     

    COD4QL.gif

     

    * Hopp rett inn på din favoritt server fra dekstop (spar tid)

    * Backup og restore funksjon av din profil (så du slipper å begynne på rank 1 ved kræsj)

    * Gjør opptak og se deg selv i reprise på en enkel måte!

    * Enkel tilgang til dine screenshots.

     

    Vår klan HPH har opprinnelig laget dette programmet for internt bruk, men etter måneder med gode erfaringer bestemte vi oss for å lansere en offentlig versjon så flere kan få nytte av det.

    Med dette verktøyet kan du enkelt joine våre servere, eller DIN favoritt server.

     

    Last ned COD4 Quick Launcher her!

  6. Jeg tror det er en avsporing å tro at det isåfall vil være enten Xbox ELLER Playstation som vinner kampen. Tror Denis Dyack har rett i at konsollen får en felles platform, men tør ikke spå hvor lang tid det vil ta.

     

    Plattformen er selvsagt skreddersydd for spill og alt unødvendig vi kjenner fra PC er tatt bort. Produsentene vil da krige om formfaktor, farger og tilleggsutstyr, ikke ulikt den vanlige PC kampen idag.

     

    Til forskjell fra PC tror jeg man slipper å studere spesifikasjonene i detalj.

    Har du maskin versjon 1 støtter den enkle spill, versjon 2 støtter mer krevende spill og versjon 3 takler virkelig krevende spill. Plutselig kommer det et spill med klassifisering 4..... ja da må du på nett å handle ny konsoll som innfrir kravene (som er bakover kompatibel).... heldigvis er de ganske rimelige for konkurransen er beinhard.

    Poenget er at maskinvaren er formsydd for spill og definert til å takle spillene i sin klasse 100%.

     

    Tror jeg da :hmm:

  7. Det er akkurat det som er det merkelige, siden vår server står i London - ikke lang unna Novalogics statservere for Europa. Og på den serveren har jeg som sagt normal ping - så jeg kan ikke fatte og begripe hvordan dette henger sammen.

    7637669[/snapback]

     

    Ja enig, er ikke lett å bli klok på, men det som er helt sikkert er at veien til LeG bruker andre knutepunkter enn veien til Jolt sine serverne.

    Nå er Jolt store på andre spill. De har rundt 300 servere oppe. Problemet med overbelastning vil nok også oppleves av Nordmenn mot andre spill også.

     

    Feilen ligger hverken i Norge eller hos Jolt, men de Norske ISP'er bør pinge veiene sine og unngå de overbelastede veiene for sine kunders skyld...

  8. Takk for oppklaringen Janni - da er det bare å håpe at problemet vil løse seg i nærmeste framtid.

     

    Har dere i Henpecked Husbands problemer med deres server, eller har dere vært like heldige som oss i LeG at vi ikke har like høy ping som statserverne?

    7635907[/snapback]

     

    Bare hyggelig Cluster1 :D

     

    Vår server står i Norge, og da de fleste av våre medlemmer er fra Norge går det veldig greit. Det går stort sett bra når vi hoster kamper mot klaner rundt om i Europa også.

    Fra min Lyse fiber linje har jeg også veldig bra ping mot LeG :thumbup:

     

    Men uansett håper jeg våre ISP'er snart får gjort noe med kapasitetsproglemet ut mot enkelte Engelske og Tyske knutepunkter. Vi får gjøre dem oppmerksom på det økende problemet fra flere hold.

     

    Virker som "alle" ISP'ene skryter av hastighet, men det er jo ping som er viktig ved online spilling!

  9. Har Sandefjord Bredbånd (via Lyse fiber) og har samme problemet mot de fleste stats servere. Pingen har blitt dårligere de siste uker, veldig mange over 300ms. i ping, og da er det uspillbart.

     

    Vet at Catch (Ventelo) og Get har samme problem. De bruker sannsynligvis samme linjer ut fra nix'en i Oslo

    Telenor har forøvrig under 50ms. på de samme serverne.

     

    Virker som det er kapasitetsproblemer fordi pingen er bra/normal på dagtid, men altså ikke kveldstid og i helgene.

  10. Vi har addressert dette på våre sider.

    Klipp fra HPH Norway

     

    "In our server logs we notice that some people have problems connecting to the server. When you log into Novaworld PB should auto-update automatically. If you still have problems, you must contact [email protected]. Remember to quote your PCID number. PunkBuster is not supporting new cheats in JO from now on, but Novalogic will handle that issue by themselves."

  11. Saken er løst, og faktisk var det iorden "hele tiden" :blush:

    Settings under "gaming" slik som anvist var riktig.

     

    Som du _Xorcist i siste innlegg så riktig skriver så har klienten problemer bak sin egen firewall siden jeg prøvde å koble på med ekstern IP

     

    Løsningen er så enkel som å bruke den interne IP adressen når jeg sitter lokalt.

    Eksternt funker den eksterne IP'n som bare det :yes:

     

    Ble lurt av at jeg i den gamle routeren kom på med den eksterne IP adressen når jeg satt lokalt. :hrm:

     

    Uansett, alt funker og case closed!

     

    Takker alle som har bidratt i saken :D

  12. Står litt fast her ja....

     

    Andre porter er prøvd, og portene jeg bruker på DGL-4300 (som funket på annen router) er over 1024.

     

    Det er ingen software firewall som lager krøll fordi alt fungerer som det skal med annen router.

     

    Forøvrig riktig antatt av deg _Xorcist

    Ved å ha hovedport listet i virtual server kommer jeg inn, men får ikke listet opp mapper pga. tilgang på passive porter feiler.

    Har jeg hovedport listet kun i "gaming" kommer jeg ikke inn i det hele tatt. Det virker ulogisk på meg.

     

    _Xorcist: Kunne du mailet meg skjermbilder av din router konfigurasjon ?

    Mulig jeg har oversett en detalj som gjør at det stopper opp.

     

    Forøvrig jeg jeg veldig fornøyd med routeren. Veldig stabil og prioriteringen ser ut til å gjøre jobben sin. Fungerer også helt fint å åpne alle andre porter for de øvrige servere jeg kjører (apache, ventrilo, ATC, Joint Operations)

  13. Det gikk ikke nå heller :roll:

    Jeg tok hovedporten vekk fra Virtual Server, og la istedet hovedport, hovedport -1 og passive portern inn i "gaming". Alt kun som TCP trafikk.

     

    Jeg bruker riktignok andre porter en deg, men det skulle vel ikke ha noe å si.

    Jeg bruker de portene jeg brukte når jeg hadde en annen router.

     

    På server siden har jeg BPFTP som er satt opp korrekt.

    På klient siden bruker jeg FlashFXP og den er riktig satt opp i passive mode.

     

    Når jeg hadde hovedporten i Virtual Server kom jeg inn, men der var passive porter problemet. Nå som jeg har hovedporten kun i "gaming" kommer jeg ikke inn i det hele tatt. Det er rart for gaming åpner vel porten like fullt som virtual server ?!?

     

    Hmm.... :hmm:

  14. Takk for lynkjapt svar.

    Jeg tror på sett og vis jeg har prøvd alt nå, men får bare denne meldingen i FlashFXP:

    [R] Data Socket Error: Connection refused

    [R] List Error

     

    Jeg bruker port 1501 istedetfor 21, og passive porter er 2000-2020.

    Dette er nøyaktig lik settingen på min gamle router som fungerte smertefritt.

     

    Er det slik det skal settes opp i Special Application ? (isåfall virker det ikke)

    ps! Har satt opp port 1501 på virtual server

     

    special_application.gif

×
×
  • Opprett ny...