Gå til innhold

ZenCo

Medlemmer
  • Innlegg

    2 150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZenCo

  1. Ja, det er nok litt den holdningen jeg i utgangspunktet også har. Jeg bruker jo selvfølgelig ein del jobbtid for å lage foredragene, og de betaler jo meg for tiden jeg reiser rundt og holder foredragene. 

    Det er kanskje mer strategisk å ikke forvente/etterspørre noe – og heller ta det opp ved en lønnssamtale. At man har fått inn ekstrapenger for bedriften, og ikke minst markedsført den –  på egen hånd.

    Takk for godt svar – det hjalp. ?

    • Liker 1
  2. Hei!

    Jeg har det siste året holdt en god del foredrag i bransjen jeg jobber i, og tidligere arbeidsgiver tok de hele kaka. Betalingen er ofte mellom 15 og 20 000. En kollega av meg mente at jeg burde få en cut av dette, siden det er jeg som lager foredragene (åndsverk), fremfører de og bruker mye tid på det. Daværende arbeidsgiver gikk ikke med på en slik deal.

    Nå har jeg fått ny arbeidsgiver, og vurderer å ta det opp på nytt. Vet noen om dette er en vanlig praksis? For min del hadde det jo definitivt økt mitt insentiv til å selge meg inn og lage foredrag. 

  3. Tenk om EA fikk ut fingeren og gikk på reset-tokt. Da ville kanskje disse ynkelige skapningene tenkt seg om neste gang.

    Ein draum eg faktisk kunne betalt litt for å få realisert.

     

    Eg ser for meg at EA ynskjer at flest mogleg speler spelet, og det å setje reset på alle med skill 99 ville gjort at mange ga seg. Ergo; dei gjer det ikkje. Eller; dei bryr seg ikkje. For min del er det i alle fall uaktuelt å spele noko meir Clubs før det er fiksa. Godt mogleg at det blir Fifa 19.

     

    Det fascinerer meg at det kvart år er ein eller fleire markante glitcher på eit spel som er så og seie prikk likt forrige versjon. Eg har spelt eit par ulike utgåver av CoD dei siste fem åra, og der har eg aldri vore borti den type problem. Riktignok ikkje spelt det så mykje, men eg har ei kjensle av at det berre er EA som presterer å lukke augene på sånne ting.

  4. I gang med pro clubs 18'! Stas. Veldig uvant å ha så treig spelar, men det går seg jo fort til.

     

    Ein endring eg stiller meg uforståeleg til er at ein ikkje kan skifte kamerafokus frå ball til seg sjølv på frispark. Dei einaste situasjonane eg faktisk har brukt den funksjonen.

  5. Fifa for meg er eit bra spel. Når eg spelar offline mot kompisar er det aldri noko ved spelet som irriterer meg. Grunnen til at eg er relativt nøgd med Clubs i år er at det har vore så rævva tidlegare, så er nok veldig farga av det faktum at dei faktisk gjorde litt forbetringar. Men sjølvsagt; er ein del ting som burde bli betre. Til dømes er det ein liten lagg på heile gamemoden som ikkje finst på UT eller seasons. Eg har blitt så vane med den laggen at eg tenker ikkje over den før eg speler andre modes.

  6. Bort med dette latterlige divisjon systemet også ig tilbake med poengene som man hadde tidligere. Da møtte man lag med mye poeng hvis man hadde mye poeng og omvendt. Da ble det ofte gode kamper og den slags. Dette blir naturligvis alle endret når folk ikke bryr seg om disse tingene.

    Eg synes divisjonsopplegget er heilt genialt. Min motivasjon for Pro Clubs har alltid vore å vinne 1. divisjon, og opprykkskampar og nedrykkskampar er alltid like spennande.

     

    Ratingsystemet for klubbar virkar ganske bra. Me har tidvis møtt ekstremt gode lag, og dei har gjerne vore blant topp tjue i verda. Møtte FIFA School forrige veke, og tapte berre 0 - 1. Ikkje så gæli mot verdas beste lag.

  7. Ingenting, så vidt eg veit. Eg satte ein pilsner for ein månad sidan, og den viste null teikn til liv i dei tre vekene den stod til gjæring. Då eg måla FG så hadde den gjæra som berre det, frå 1.048 til 1.009. Gjæringsbøtta mi er ikkje tett i kantane, dermed er var det ingen plopping. Om du seier at loket heva seg, så er det stormgjæring for fullt. Vil du sjekke at det gjærar så kan du måle SG etter eit par dagar og sjå om den har gått ned frå OG.

     

    Men om du har vørter med gjærbart sukker og ein gjær med aktive gjærceller så vil det jo gjære. Det viktigaste er å halde riktig temperatur.

  8. Me har til no hatt hundane våre stengt inne i stova i leilegheiten på 50 kvm, men vurderer no å la dei gå fritt i heile kåken utanom soverommet. Burde me la dei vere kun i stova? Dei gongane dei har har vore lause så ventar dei alltid ved døra. Er det ein uting mtp lydane frå gangen?

     

    Spør moglegvis dumt her, men har blitt fortalt mykje forskjelleg på dette og er usikker på argumenta.

  9. Me òg har opplevd problemar med BB60, mellom anna at termometer konka. Men olbrygging.no svarte med éin gong på klagen, og sendte ny i posten.

     

    Eg har akkurat skaffa meg BIAB-sett, og eg lagar like godt øl med det som med bryggemaskin. Bedre å bruke pengar på temperaturkontroll enn den dyraste maskina(lært av erfaring). ^^

  10.  

    Lykke til! IPA var det fyrste og einaste ølet me har brygga som vart godt. Sidan me ikkje har temperaturkontroll på gjæringa vår, var det berre IPA-humlen som klarte å dekke over den litt rare ølsmaken me har fått på alle brygg.

     

     

    Me driv og ser etter gode løysingar for temperaturkontroll i desse dagar, eg vil gjere det før me bryggar noko som helst meir. Men når alle bur i små Oslo-leilegheiter er det vanskeleg å finne plass til eit ekstra kjøleskap som nokon er villige til å ha.

    Temptech Party Cooler to the rescue!

    Denne har såvidt plass til en 30l-dunk fra europris, og tar ikke noe særlig mer plass enn dunken selv. Koster selvsagt drøyt mye mer enn en fryser på finn, men med tanke på kvadatmeterprisen på den plassen du sparer så er det vinn-vinn:)

     

    attachicon.gif2015-08-04 21.39.36.jpg

     

    -- 

    K

    PS: Hvis du finner et alternativ, pass på at du finner en som bare har "dum" analog styring som kan plugges i en stc1000 e.l., og ikke en med digital styring som må loddes vekk...

     

    Ikkje dumt! Fin den lysbryter føreslår óg.

     

     

    Me har rett og slett hatt problemet med at den einaste plassen me har hatt moglegheit til å ha ølet på gjæring er i eit rom utan straum. Men som ein provisorisk løysing har eg faktisk tenkt å føreslå ein manuell vasskjøling. Då blir det ei stor murerbøtte med vatn som har riktig gjæringstemperatur, og setje gjæringskaret oppi. Det vil krevje eit par kjøleelement under stormgjæringa, men eg les at mange slepp å gjere særleg mykje om romtemperaturen er ganske lik gjæretemp.

  11. Lykke til! IPA var det fyrste og einaste ølet me har brygga som vart godt. Sidan me ikkje har temperaturkontroll på gjæringa vår, var det berre IPA-humlen som klarte å dekke over den litt rare ølsmaken me har fått på alle brygg.

     

     

    Me driv og ser etter gode løysingar for temperaturkontroll i desse dagar, eg vil gjere det før me bryggar noko som helst meir. Men når alle bur i små Oslo-leilegheiter er det vanskeleg å finne plass til eit ekstra kjøleskap som nokon er villige til å ha.

  12. Veldig bra gitt! Vår klubb ligger jamt i 2. divisjon. Vurderer å lage ein spelar ekstra sjølv, virkar som at det skal ikkje altfor mange kampar til før spelaren er "god nok".

     

     

     

    Gode midtstopparar er eit jævelskap å spele mot, så skulle tru du er ein attraktiv mann.

    • Liker 1
  13. Håpar neste patch kan fikse Al-en i Pro Clubs. På Fifa 16 var det omtrent umogleg å ta ballen frå eit CPU-forsvar, men no er det jaggu ikkje mykje som skal til. Me opplevde på 16' at Al-en vart bedre og bedre for kvar divisjon ein gjekk opp, får håpe det same skjer på denne versjonen.

×
×
  • Opprett ny...