Gå til innhold

ShapeShifter

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ShapeShifter

  1. Hvor langt kan man sette multiplier opp?

     

    Er det slik at FSB'en ikke skal settes over hz'en i RAM'en?

     

    Jeg har massevis av idiotiske spørsmål på lager, så hvis noen har lyst til å hjelpe en super-noob med å overklokke maskinvaren som står i signaturen min, er det bare å sende meg en PM eller eventuelt poste dem her.

     

    ShapeShifter

  2. Ok, har lest hele diskusjonen, og har følgende å si til (nesten) alle:

     

    - Ateismen er ingen religion, den er snarere det motsatte. Man kan ikke TRO på vitenskapen ettersom den er basert på harde fakta.

     

    - Det er ingen ting som heter muslimistisk, islamsk eller islamistisk, det heter muslimsk, og religionen heter Islam. Media ser ut til å ha glemt dette, og det ser ut til å gjelde en stor del av folket her også.

     

    - Skal man bruke ekstreme muslimske grupperinger som eksempel på islam, skal man pokker med bruke amerikanske høyre-ving nazi-menigheter i USA som eksempler på kristendommen! Begge ekstreme parter står for samfunnsretninger vi ikke vil ha. Sånn er det bare.

     

    - Det er vel ingen som seriøst frykter at han dotten i england kommer til å innføre islam i norge? En del utsagn her tyder på det.

     

    - De arabiske samfunnene er tusener av år gamle og er basert på deres tradisjoner og kultur, akkurat som norge er. Ikke glem at vi har norsk statskirke, og derfor per definisjon styres av religion også her til lands. Kristendommen inneholder mange ting vi ikke praktiserer allikevel, ettersom tradisjon og normer også har sitt å si på lovene.

     

    - At misjonærstasjoner rundt omkring i verden hjelper til med rensing av vann, sykehus, skoler etc er vel og bra, men dette har ingen ting med misjonering å gjøre. Tusenvis av organisasjoner praktiserer det samme uten noen religiøs agenda. Misjonering er at man overbeviser andre om at det du tror på er det riktige, og at man da først prøver å fjerne deres orginale livssyn for å gi plass til et nytt. Kan ikke se hvordan stammer i sør-amerika som har sine naturguder og er fornøyde med det, kan ha godt av å få en religion som er formet i vesten i 2000 år trykket ned i trynet. Husk at religionen også er en gjenspeiling av samfunnet du lever i, og sør-amerikanske indianere lever definitivt ikke i noe vestlig-relatert samfunn.

     

    Vet ikke hvorfor jeg gidder, var jo bare innom for å finne ut hva datanerds synes om religion, bare for å finne ut at mesteparten er en gjeng med frp-grønnsaker, men jeg klarer bare ikke å legge fra meg en god fremmedfryktsdebatt, hehe...

  3. jeg tror ZAN er en 15-16 år gammel tapp som er grinete fordi han ikke er gammel nok til å spille et spill han synes er gøy.

     

    ZAN, ta deg en pille og ro deg ned! 15-16 åringer er IKKE (uansett hvordan man vrir og vender på det) modne, rasjonelle, voksne, verdensvante, mentalt ferdigutviklet eller kritiske til ekstern påvirkning. Dere er og blir barn med ekstreme markeringsbehov, ukontrollerbart temperement og latterlig ukritiske selvbilder.

     

    Ikke tro ett sekund at det er BRA for deg å spille slike spill, ikke dvel et lite øyeblikk en gang ved tanken om at du som 15-16 åring (les: bleiebarn) har retten til voksen underholdning bare fordi du har smugtittet i pappas fremmedordbok. Du har ikke peiling, lev med det.

     

    Drittunge.

  4. Day of the Tentacle og Sam & Max gis nå ut i en duopack under LucasArts Classics-labelen, altså til 249,- ,tror disse er windowskompatible også.

     

    I tillegg til Spiderman er det også nå noen Akers Mic butikker som selger og bytter bruktspill, men tror ikke de tar inn PCspill. Faktisk er den billigste måten å skaffe seg disse å stikke en tur innom eBay. Utrolig mye tøft til en ofte meget lav pris...

  5. Day of the Tentacle og Sam & Max har kommet i dualpack til 249,- nå. Tror disse er windowskompatible også.

     

    Forresten: Tim Schafer (Monkey Island 2, Day of the Tentacle, SamnMax, Full Throttle, etc) har sluttet i Lucasarts og laget sitt eget firma ved navn Double Fine Productions.

    En annen gjeng av gamle lucasarts-folk (som jobbet med bl.a Xwing-serien, Day of the Tentacle, SamnMax, Monkey Island-serien, etc) har også brutt ut av firmaet og laget sitt eget, nemlig Infinite Machine.

    Begge firmaene er i xbox-stallen.

    Det kuleste av alt er at Infinte Machine har fått lisensen på Sam & Max fra Steve Purcell (som har tegnet MANGE covre for lucasarts), og at de nå jobber med SAM & MAX 2!!! Helt sant!

  6. Det første PC-spillet jeg runnet var Police Quest 1, og det formet spillpreferansene mine for alltid. Jeg husker fra begynnelsen av 90 tallet knivingen mellom LucasArts og Sierra om hvem som lagde de beste adventurespillene (Easy match: LucasArts har ALLTID rocka shit, med et par hederlige unntak som f.eks Zak McCracken). Butikkvinduene var dekket av Monkey Island 2 - plakater, og alle jeg kjente i spillmiljøene digget point n click. Det lå en del prestisje i å være den første i bydelen som runnet indiana jones and the fate of atlantis, og Lucasarts' SCUMM-system var det beste i verden. De var da.

     

    Ikke et vondt ord om RTS og FPS, men er ikke disse sjangrene overrepresentert i dagens spillutvalg? Hvorfor kommer max ett adventurespill pr år? Hvor er det blitt av alle de gamle fansene som formerlig ELSKET denne sjangeren? Hvorfor blir pointnclick-spill automatisk slaktet i alle spillblad? Hva er galt med lineære spill?

     

    Før jeg slipper dere til med svar, vil jeg gjerne nevne noen STORE titler for å sette stemningen litt:

     

    Day of the Tentacle

    Sam & Max Hit the Road

    Indiana Jones & the Fate of Atlantis

    Grim Fandango (hadde vært dobbelt så kult med SCUMM)

    Monkey Island 1 & 2

    Den Lengste Reisen

    Leisure Suit Larry - serien

    Space Quest - serien

    LOOM

    (dere er også velkomne til å fullføre denne lista over tidenes beste adventures)

  7. Xbox har et vanvittig potensiale med tanke på hva slags maskinvare som er inkludert, og at programmeringsspråket er nesten identisk med directx (som gjør konverteringer av pcspill både lettvint og billig, som igjen forhåpentligvis fører til et massivt sortement av titler). Potensialet er allerede bevist med Halo som fikk 10/10 i Edge(!). At dette spillet med letthet kan gjengis på andre konsoller er bare tull. Ihvertfall for øyeblikket.

     

    Spørsmålet er om den flopper slik dreamcast gjorde i sin tid, ettersom det norske konsollmarkedet trolig ikke er stort nok for 3 aktører. Menmen, man skal ikke undervurdere Microsoft bare fordi det er et drittsekkfirma, promotion er noe de kan, og med den pengebingen de sitter på skal vi ikke automatisk avfeie at det kan bli en suksess....

  8. Vel, det nye kortet mitt har 64MB ddr-ram, det gamle hadde 32MB sdram (creative 3dblaster geforce2 MX PCI(!)), jeg fikk som nevnt neste 5 ganger så stor uttelling på 3dmark, og kan derfor spille spill som krever sitt av maskinen. Grafikkortet har til nylig vært flaskehalsen i maskinen min, resten holder en grei standard, så jeg følte det var verdt det å investere noen kroner...

  9. Jeg hadde et drittkort før (1250 på 3dmark2001), nå scorer jeg ihvertfall 5500. Ble allikevel litt bekymra når jeg leste at GF4 MX-kortene er mindre effektive enn GF3 Ti-kortene... Betalte bare 1450,- for mitt da, og man må vel ut med litt mer for et GF3 Ti som slår det?

  10. Fikk låne et AGP-kort av en kompis. Nå funker det som bare det, bortsett fra lydkortet, da, som jeg mistenker for å være defekt. Det rare er at jeg ikke får til å bruke onboard-lydkortet heller. Har gjort alt; aktivert det i BIOSen, lagt inn ferske drivere, fjerna alt av mute'ing og kjørt hardwaretest i xp. Alt ser ut til å funke, winamp og windows media player starter opp (pleier ikke gjøre det hvis det er noe galt på lydfronten), og jeg har rett og slett gått tom for ideer...

  11. Heisann!

    Jeg har nettopp kjøpt meg et Aopen AK77 Pro hovedkort (http://www.aopen.com/products/mb/ak77pro.htm), og ettersom jeg skriver her nå, er det vel nesten overflødig å si at jeg har en del problemer.

     

    Jeg bruker et PCI grafikkort (Creative 3D Blaster GeForce2 MX), ettersom den gamle maskinen min ikke hadde AGP-slots(!). Det stinker, men sånn er det nå. Tingen er at når jeg starter maskinen, kommer en lang beeeeep, deretter 2 eller 3 korte. Etter hva jeg har forstått betyr dette at det er noe krøll med grafikk-kortet. Har prøvd å skru av alle AGP-funksjoner i BIOS'en, men uten hell. Får ikke noen reaksjon på skjermen heller, før jeg trykker på reboot-knappen. DA funker det. Merkelige greier. Enda rarere er det at hvis jeg også setter inn Soundblaster Live-kortet mitt i en annen PCI-slot, nekter maskinen å funke når jeg prøver reboot-trikset mitt. Har et onboard lydkort på hovedkortet, men sekv om jeg skrur det av i BIOS'en, nekter SBLive-kortet å funke. Har du noen som helst ide på hva jeg bør teste, send et svar. Er temmelig på tuppa etter å ha svidd av 4800 på ny hardware uten at det funker...

×
×
  • Opprett ny...