Gå til innhold

Locklear

Medlemmer
  • Innlegg

    319
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Locklear

  1. tro meg. du vil ikke basere deg på en manuell viftekontroller kontra den som ligger på hovedkortet. Fanxpert er lysår bedre. Via fanxpert kan du kontrollere dem basert på temperatur og sette responskurven til viftene manuelt basert på hvordan DU mener den skal være (eller velge en av de innebygde profilene).

     

    I mitt tilfelle kjører jeg 2x230mm bitfenix vifter (front og topp) på en 3-pins hovedkort header via en y-splitter, og 2x140mm PWM vifter (CPU hsf+back exhaust) via CPU PWM headeren og en y-splitter til. Dette funker helt ypperlig. Tidligere brukte jeg viftekontrollen på kabinettet (som kun er et manuelt tre-trinns potmeter uten mulighet til å styre basert på komponent-temperatur), og synes viftekontrollen, samt responsområdet viftene bevegde seg på var altfor dårlig når jeg brukte den. Kabinettviftene fikk altfor mye strøm selv på laveste setting, og spant dermed langt raskere enn de trengte, ergo mer støy ved lav bruktintensitet.

     

    Lite point of interest til: OM ikke fanxpert skulle holde til alt du vil bruke den til (ville tippe den er nok, men finner ikke manualen på annet en kinesist/japansk så jeg kan ikek se hvor mange av fan-headeres som er koblet opp mot fanxpert på Z77) har man også et software alternativ som heter speedfan som kan gjøre jobben, dog den er litt mer knotete å sette opp.

    • Liker 1
  2. Hvis du ikke har akutt behov hadde jeg ventet. TDP på 77W i stedet for 95W, samt ytelsesforbedring til samme pris er relativt god butikk i mine øyne. I løpet av den tiden har kanskje custom modellene av GTX680 begynnt å nå butikkene også, så da er det mulig du kan få et med bedre kjøling/lydnivå, eller raskere stock klokke for rundt samme pris.

  3. husk på at man også kan bruke y-splitter og andre duppeditter for å koble til et massivt antall vifter til hovedkortet, så man er ikke begrenset av hva hovedkortet sier. De fleste fan-headers i dag tåler fint 2-3 normale vifter uten å få problemer.

     

    Hadde jeg vært deg hadde jeg først prøvd kabinettet "stock". finner du ut at du trenger mer luftflyt kan du begynne å se på fler vifter, eller bytte de ut med større/raskere versjoner.

    Hvis du uansett skal overklokke hadde jeg heller gått for en 2600k cpu. De hundrelappene ekstra for 2700k tjener deg absolutt ingenting.

     

    Også et lite poeng: Ivy Bridge CPU'ene lanseres 29 April. Hvis Intel følger sin vanlige lanseringsstrategi betyr det at det vil finnes gode mengder med de tilgjengelige fra den dagen.

  4. 3. FanXpert2 kan kun kontrollere PWM-vifter.

    Dette er kategorisk ikke riktig på alle fanxpert implementasjoner. På mitt Asus P8Z68-V PRO fungerer fanxpert også på en av de vanlige 3-pin viftekontaktene. Bruker den til styring av kabinettviftene.

     

    Veldig gode alternativer på powersupply er Seasonix X serie, og Corsair AX. Med disse slipper man også viftestøy når pc'n ikke stresses.

     

    Hvis prisforskjellen er liten mellom z68 og z77 så gå for z77. Fullimplementasjon av pci-e 3.0, usb3 er integrert i chipsettet og platformen er mer fretidsrettet med tanke på oppgraderinger. Det er også ofte litt strøm (og varme) å spare på nyere chipset.

  5. Etter å ha lest L_Skywalker sin guide og fått installert ICS på Telenor brandet telefon så får jeg ikke gjenopprettet telefonen til sikkerhetskopien jeg tok før jeg gjorde noe som helst av L_Skywalker sin forklaring under. Er det en eller annen måte jeg kan få tilbakestilt telefonen til den "gamle" android versjonen? Slik at alt blir som før liksom?

     

    L_Skywalker's forklaring:

     

    Det er ikke mulig å oppdatere en TEN-brandet GT-I9100 med KIES/PC eller som FOTA før Telenors Android 4.0.3 publiseres. Dette er en tanke irriterende og siden jeg ufrivillig har en TEN-brandet GT-I9100 har jeg valgt å fjerne branding.

     

    Fjerne Branding (NB! Telefonen resettes 100%!):

    CSC = TEN (Telenor) endres til NEE (Nordic). For å være sikker på at fremtidige oppdateringer går knirkefritt valgte jeg teste med først å legge på en standard Android 2.3.5 for GT-I9100 fra Samsung:

     

     

    Vi må ha ODIN for å få til denne flash'en. Hentet ODIN v1.85 på XDA-Developers. Der finnes også fremgangsmåten for flash av firmware med ODIN.

    http://forum.xda-dev...d.php?t=1075278

     

    Hentet STOCK Android 2.3.5

    http://www.sammobile.com

    I9100XWKI8 2.3.5 2011 October I9100OXXKI2 Nordic countries

    (I9100XWKI8_I9100OXXKI2_NEE.zip)

     

    Når STOCK Android 2.3.5 er flashet vil faktisk CSC fremdeles være "TEN". Men nå er det en mulighet til å endre på dette. ENDRING AV CSC RESETTER TELEFONEN! Ta en BACKUP nå hvis du vil ta vare på telefonbok osv. Finn frem IMEI på din GT-I9100: Meny Innstillinger - Om Telefonen - IMEI. Noter denne, tast så: *#272*IMEI-nummer#

    Sett CSC til NEE. (En TEN-brandet telefon vil bare ha mulighet til å velge "TEN" her).

     

    Når telefonen er bootet etter endring av CSC til "NEE", forutsatt at valgt firmware er 2.3.5 som ovenfor, vil du få mulighet til å oppdatere til 4.0.3 via KIES/PC eller FOTA over WLAN/Mobildata. Jeg fikk ikke til å oppdatere over KIES pga. at min PC har Win7 64-bit (brukergodkjenning=administrator kræsjer). Men oppdatering via WiFi/FOTA fungerte utmerket.

     

    Min TEN-brandete GT-9100 er nå NEE med Android v4.0.3.

     

    (Hvorfor gjorde jeg dette slik? Det var vesentlig for meg å kjøre en standard firmware fra Samsung og jeg ønsker ikke å være ROOT på telefonen min).

     

     

    Edit: Eventuelt noen som vet hvordan jeg kan få gjenopprettet fra sikkerhetsoppdateringen?

     

    Dette er forresten det som kommer opp når jeg prøver å gjenopprette:

    capturejwv.png

    jeg så noe tilsvarende når jeg gjenopprettet min, og det er det siste punktet som forsøkes gjennopprettes som feilet hos meg. "Annet" eller hvaenn det elementet het. Forsøk å fjern haken fra det når du forsøker å gjenopprette. Det skal dog sies at det meste ble gjenopprettet selv om den sa den feilet. Det inkluderte filer fra "Annet" posten.

  6. Hva har dere brukt til å pakke ut tar-filen med? Jeg prøvde meg med tar og endte opp med dette og likte ikke feilmeldingen som kom helt til slutt og har derfor ikke flashet vha. av Odin ennå:

    du skal ikke pakke ut tar filen. Den brukes direkte i odin.

    Prosessen står beskrevet i detalj på http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 som L_Skywalker lenket til.

  7. Det er vel faktisk Telenor som har skylden her. Men kan nok skylde litt på Google også, siden de tillater å brande telefoner og binde de til operatørens firmware. Apple tillater ikke at Telenor holder på slik...

    Joa, er forsåvidt enig i det, men at det finnes NULL mulighet for å overstyre dette i ettekant er jo en massiv glipp et eller annet sted av Google, samtidig som telefonen også blir blanket når man med masse plunder (som er godt over kunnskapsnivået på den jevne bruker) endelig kommer seg bort.

     

    Store deler av verden har ikke samme "leie" modell som kjøres i USA, hvor telefonen omtrent er en ettertanke man får som en ekstraperk for å bli bundet kunde i hauger av år hos en operatør.

  8. Må si jeg sitter igjen med litt avsmak over hvor komplisert dette egentlig blir for endebruker. Jeg har firmatelefon som er kjøpt gjennom jobben, og når den ble kjøpt hadde vi bedriftsavtale med Telenor. Nå nylig ble denne byttet ut med en avtale fra Netcom (ja jeg gråter enda). Så firmwaret har endel snacks fra Telenor bakt inn som nå er 100% ubrukelig, i tillegg til at jeg er bundet til Telenors trege oppdaterings-syklus.

     

    Enderesultatet er at jeg sitter med en telefon som er låst med Telenor firmware (eneste CSC er TEN), uten mulighet til å oppdatere firmware den "offisiellte" veien via Kies. Jeg må derimot ty til verktøy sam er laget av entusiaster, og laste ned ROM's fra "usikre" kilder for å kunne åpne for andre CSC, som er nødvendig for at Kies skal kunne hente ICS/fremtidige oppdateringer fra andre kilder. Og ikke nok med det, men jeg blir også straffet med en fullt resatt telefon når CSC endres.

     

    Wtf Google. Hater de brukerne sine?

×
×
  • Opprett ny...