Gå til innhold

orohne

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av orohne

  1. Heisann, to spørsmål. en tråd. :p

     

    Per i dag har jeg Samsung Galaxy S3 (privat), Sony Xperia V (jobb), Xperia Tablet Z (privat) og Samsung Galaxy Tab 2 (jobb).

    S3'en er grei nok, Xperia V er dårlig og nettbrettene er jeg fornøyde med.

     

    Så nå skal S3en byttes ut mot en ny og bedre modell, men valget mellom HTC sitt flaggskip, HTC One, og Sony fabelaktive Xperia Z er tungt og vanskelig.

    Hvilken er det bedre valget?

    Mobilen brukes ekstremt mye til facebook, pittelitt til spill og masse til bilder. :)

     

    Så kommer valget at nettleverandør. Per i dag har jeg Chess og er ekstremt fornøyd med pris og brukervennlighet. Men det var en ting, og forsåvidt en ganske viktig ting... Dekning!

    Bur i Rogaland, nærmere bestemt rett øst for Haugesund og nå begynner jeg å bli ganske lei av å surte på Edge.... Var inne og såg på dekningskartet til både Netcom og Telenor og utifra det jeg kunne se var Telenor overlegen på dekning.

     

    Hvilket abbonoment kan jeg få tak i som tilsvarer Chess sitt Sjakk Matt, men har Telenor dekning? Eller i det miste bedre dekning en Chess?

     

    På forhånd takk. :)

    Jeg vurderte selv HTC One vs. Sony Z og valgte HTC One på grunn av kvalitet på bilder i svakt lys, design (bedre å holde og generelt penere telefon), lydkvaliteten og innsynsvinkel. Det meste er helt klar subjektivt. Anbefaler deg å gå i en butikk og bli bedre kjent med begge.

     

    PS: Hadde du snakket om Sony Z1 er jeg ikke så sikker på om jeg hadde valgt HTC One.

  2.  

    * Det har med personvern, ikke om man har noe og skule eller ikke. Staten er ikke foreldrene våre, staten skal jobbe for folket, og med så mye tilgang kan det fort også missbrukes. Statlige ansatte er sikkert like mye involvert i ulovligheter som folk flest. Siden de har tilgang til og sjekke hvem som helst uten tillatelse eller spesielt grunnlag, så nekter jeg og tro at ikke enkelte i f.eks NSA har brukt det til personlig vinning.

     

    At etterretningstjenester tar seg mere og mere til rette, og skaper hemmelig domstoler bak folkets rygg osv, er en farlig trend som nok vil skape flere konflikter enn det løser. Tror ikke alle ser hvor nødvendig personvern er for samfunnet vårt.

     

    Jeg skriver vel ikke noe sted at det er greit? Kun at jeg ikke er overrasket og at de kan få tilgang til det meste hvis de vil.

    Tror heller ikke at hvem som helst er av interesse for NSA eller andre. Personlig er jeg mer bekymret for at "private" hackere kan få tilgang til mine enheter ig utnytte informasjon og data på mine enheter.

    • Liker 1
  3. Klarer ikke være overrasket over at NSA eller andre organisasjoner med store ressurser kan komme seg inn hvor de måtte ønske.

    Finnes en rekke eksempler på at "vanlige hackere" kommer seg på innsiden av høyt sikrede nettverk.

    For eksempel:

    http://news.softpedia.com/news/Greek-Teenager-Arrested-for-Hacking-into-Pentagon-FBI-and-NSA-205040.shtml

     

    Ingen OS eller systemer er fredet. Vil de inn så kommer de inn. Bare snakk om tid.

     

    Men gjør de det selv om de kan det? Er din telefon av interesse for dem, tror du?

  4. Men så satt jeg bare med 1 Amiga. Ikke med iphone, ipad, ipod, mac, appletv som dere gjør. Sykt skremmende med ekstremister som dere. Ser det også innen religion.
    Det enste som er en smule skremmende her er at du slenger ut grunnløse påstander og løgner om andre, og avslutter med syke anklager om ekstremisme og religion. Ta heller en grundig titt i speilet først, neste gang du føler for å kaste stein inni glassboblen din...
    Viste du at HTC laget verdens første:- Smarttelefon 2001- 3G telefon 2005- Android smartphone 2008- 4G telefon 2010Og HTC ONE setter nå en helt ny standard innen design og multimedia opplevelse...
    Du har helt rett i at HTC produserte verdens første Android-telefon, nemlig HTC Dream. På de andre punktene tar du nok feil.

     

    Når du først skriver at Tiller1K tar feil bør du dokumentere hvorfor det ikke er korrekt.

     

    Når det gjelder grunnløse påstander fra LoveAmiga kan du ta en titt på hva britiske forskere konkluderte med i en studie:

    http://news.cnet.com/8301-17852_3-20064577-71.html

     

  5. For en elendig service !

     

    Var innom Elkjøp idag da jeg fikk beskjed om at de hadde fått inn modeller. Der hadde de fått sendt tilbake den opprinnelige HTC One jeg sendte inn fra HTC og fått beskjed om at "sprekkene" ikke var en gyldig grunn for garanti.

     

    Selgeren mente at jeg kunne få en ny tlf, men at det da ble "den eller ingenting". Jeg ba han åpne esken og tror du ikke denne telefonen hadde sprekker også. Bare litt værre. Han ville ikke åpne flere esker og stod fast på at HTC ikke godtok dette som en gyldig reklamasjonsrett.

     

    Da ba jeg om å få pengene tilbake og dro min kos. Makan.

     

    Gikk innom Lefdal og de hadde et utstillingseksemplar som var værre enn noen modell jeg hadde sett. Kunne få plass til negelen min gjennom hele topp-siden av telefonen. Jeg forklarte problemet mitt med disse telefonene og spurte om de kunne sjekke en telefon før jeg betalte, men nei, de hadde ikke hørt at dette skulle være et "problem", så jeg må vente til imorgen når "sjefen" kommer innom slik han han/hun kan ta den avgjørelsen.

     

    Frustrert ringte jeg HTC i Norge for å høre om dette som selgeren på Elkjøp mente var sant og at dette var standpunktet til HTC her til lands. Her sier kundebehandleren at han beklager min opplevelse så langt og at produktet indeed markedsføringers som "ingen åpninger, bare metall" (sjekk nettsidene) og at de vanligvis ville ta inn "de få" produktene som hadde slike sprekker.

     

     

    Hvor har ting gått galt? Hva er egentlig standpunktet til HTC i Norge om denne feilen?

     

    Elendig service! Og jeg som hadde så høye forventinger til denne telefonen. Snakk om frustrasjon.

     

     

    Hvordan ville dere gått fram for å få et perfekt eksemplar? Tørr nesten ikke handle hos Elkjøp/Lefdal mtp. at de kan nekte meg en ny tlf viss den jeg får er dårlig? Kanskje jeg bare gir opp HTC og går på ny telefonjakt.

    Forstår at du er irritert, men det du har opplevd er langt fra typisk for byggekvaliteten på HTC One. Noen forteller om en svært liten glippe. De fleste har feilfrie enheter. Ingen som masseproduserer noe som helst og har kun feilfrie enheter som slippes ut i markedet.

     

    Det virker som du tok Elkjøp og Lefdal på sengen og ikke en kjent problemstilling. Det dessverre også sjelden du treffer noen med lederansvar med myndighet til å ta en beslutning der og da til kundens beste.

     

    HTC sin tilbakemelding til deg tolker jeg som at de tar tilbake de telefonene som har en glippe/feil, men at antall telefoner med feil skal være få. Ser ikke noen grunn til å stille spørsmål om HTCs standpunkt på dette.

     

    Ujevnheten mellom skjerm og høytalere har jeg ikke hørt om før. Betviler det ikke.

     

    Kan ihvertfall anbefale HTC One på det sterkeste. Helt rå telefon med en flott design. Jeg ville gjort et nytt forsøk på å finne en flott eksemplar, hvis jeg var deg.

  6. Har de tatt i betraktning lumia 920? Mener å ha lest at 920 er bedre "på puben" med sin lavlys setting.

     

    Her har du/dere en veldig bra review på HTC One vs. en rekke andre alternativer. Lumia 920. er en av dem.

    http://www.technobuffalo.com/2013/03/12/htc-one-vs-latest-smartphones-camera-comparison/

     

    Her er en annen hvor også low light er tema:

    http://gizmodo.com/5990360/htc-one-ultrapixel-camera-how-does-it-stack-up

     

    HTC One kommer rimelig godt ut av testene. Det gjør Lumia 920 også.

  7. Jeg vet ikke med HTC One, men min erfaring er at HTC er skrøpelige telefoner. Hvis du har en av dem må du vokte den med livet. En dråpe vann, eller ett fall i bakken er den ødelagt, sikkert fordi den er så avansert.

     

    Det er ikke min erfaring etter 2 1/2 år med HTC Desire HD. Har brukt den uten beskyttelse og falt mange ganger i asfalten. Får selvfølgelig hakk på kanten hvor den treffer bakken, men har fungert helt normalt etterpå. Dråper men vann har heller aldri vært noe problem.

     

    Har nå kjøpt en HTC One og kan ikke si noe annet at telefonen er helt rå! Anbefaler alle å sjekke ut denne.

    • Liker 1
  8. Sålenge iPad har en formfaktor som gjør at tilbehørsprodusentene prioriterer disse 3 framover 23 andre Android modeller. Aviser og blader prioriterer iPad og det finnes feks proff musikktilbehør fra bla Akai og Alesis m.m. så vil nok Android slite med å kuppe dette markedet med det første.

     

    Bytter du ut ordet iPad med iPhone i det du skriver så er vi nære det som ble sagt om Android for bare et par år siden. Vi får la tiden vise. You'll never know before after :-)

    • Liker 1
  9. En undersøkelse av anerkjente Wall Street Journal er jo av interesse i denne sammenheng:

     

    A WSJ Investigation finds that iPhone and Android apps are breaching the privacy of smartphone users

     

    "Among the apps tested, the iPhone apps transmitted more data than the apps on phones using Google Inc.'s Android operating system. Because of the test's size, it's not known if the pattern holds among the hundreds of thousands of apps available."

     

    "Apple says iPhone apps "cannot transmit data about a user without obtaining the user's prior permission and providing the user with access to information about how and where the data will be used." Many apps tested by the Journal appeared to violate that rule, by sending a user's location to ad networks, without informing users. Apple declines to discuss how it interprets or enforces the policy"

     

    link:

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704694004576020083703574602.html

  10. orohne: Med fullstørrelse USB integrert i brettet, pekepenn integrert i brettet, fysiske knapper - og betydelig mer robust proffunksjonalitet synes vi ThinkPad Tablet rettferdiggjør vekten i noe større grad enn hva selve nettbrettet Transformer gjør.

     

    Ser vi på tastaturtillegget til Transformer er det klart at du får en del mer igjen for vekten - med både taster, fullstørrelse USB og vanlig SD-port, men Transformer er fortsatt ingen lettvekter sammenliknet med ultraportable PC-er og netbooks.

     

     

    Hei fjarle

    Vekt er vekt. Noe fysisk vi forholder oss til, som også dere poengterte i testen av Transformer vs. iPad 2 og Galaxy Tab 10.1.

     

    Skal vi sammenligne elper og epler kan ikke vekten av tastaturet til Transformer være med i sammenligningen av nettbrett, i og med at konkurrentene ikke har noe å tilby som er sammenlignbart. Og det er fullt mulig å la det ligge hjemme eller kjøpe Transformer uten tastatur.

     

    Nei, med tastatur er Transformer ingen lettvekter i forhold til ultraportable PC'er og Netbooks. Noen tungvekter er den heller ikke. Skiller under 100 gram. Utover det er forskjellene åpenbare på et nettbrett vs. ultraportable PC'er.

  11. For min del: Automatikk over konfigurasjonsmuligheter. iOS 5 er et mye bedre alternativ for en som har fått nok av å knote med installering og konfigurasjonsinnstillinger.

     

    Liker man derimot å endre på stil, flashe nye ROMs og tweaking av telefonen sin så er jeg ikke i tvil om at Android er det beste.

     

    Nå er det vel heller slik at mange av de som har en Android telefon syntes det er gøy å tilpasse/endre telefonen sin, og ikke minst; har mulighet til å gjøre det.

     

    Med en Android telefon er det ikke behov for å knote med installering og instillinger. Det er ikke tilfelle. Telefonen kan fint brukes slik den leveres rett ut av esken.

     

    Noe er faktisk enklere og raskere enn på iPhone. Bare det å slå av Wi-Fi osv er enklere. ("notification bar" på Android, som Apple nå ser ut til å kopiere). Eller rett og slett legge det som en widget (knapp) på hjemmesiden. Slipper å trykke seg igjennom instillinger som det gjøres på iPhone.

     

    Mitt poeng er at Android ikke ligger noe tilbake i forhold til iOS, og at man ikke må være teknisk begavet for å få en god opplevelse. Får en flott brukeropplevelse -rett ut av esken.

    • Liker 1
  12. Merkelig å gi den 4 syntes jeg, basert på:

     

    - Kommer med nordisk tastatur har jeg hørt

     

    - Veier som nettbrett 680 gr. vs. feks. iPad 2 på 601 gr. Asus'n er tross alt større. 10,1" vs. 9,7". Der ligger vel stort sett de 79 gr. som skiller de to. Nyeste Samsung 10,1" veier riktig nok 595 gr., som er endel mindre, men 115 gr. er ikke mye i praksis. Kun i prosent.

     

    Stor? I forhold til hva? Andre 10,1" nettbrett? Dockingen er valgfri å kjøpe og å ha med seg rundt. Men muligheten er ihvertfall der. Alt i en løsning.

     

    - Vekt inkludert docking... da bør den sammenlignes med en bærbar. Vet ikke totalvekten. Men i og med at dockingen ikke har harddisk, prosessor, hovedkort ++ kan jeg aldri tenke meg at denne combo'n veier mer enn en tilsvarende størrelse i bærbar PC.

     

    - Kamera svikter helt sikkert og fortjener å bli trukket for. Men det gjelder selv på de som får terningkast 6. Ikke bra kamera på noen jeg har lest om, men de har allikevel fått en 6'er.

     

    Sterk 5'er er mer korrekt i mine øyne.

  13. Når du vokser fra omtrent 0 så vil høy prosentvis vekst være enkelt. Men det forteller ikke så mye om markedsposisjonen.

    Selvfølgelig fint å vite for Windows mobile eiere at det er en positiv utvikling.

     

    Vokser ikke Android Market med ca 1000 nye applikasjoner daglig?

    ref: http://www.androlib.com/appstats.aspx

    (32 000 nye apps i mai)

     

    125 nye Windows Mobile apps hver dag blir ikke rare greiene sammenlignet med dette.

×
×
  • Opprett ny...