Gå til innhold

henningml

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av henningml

  1. Hei, 

    Prøver å bytte fra Aeon Stick 2 til UZB.

    Har tatt backup av nettverk

    Har lagt til UZB som interface i HS3

    Har enabled UZB

    Har disabled Aeon stick

    Prøver "Restore a network to this interface"

     

    Men det feiler med følgende:

     

    Checking file...
    Starting restore operation.
    Unsupported version of UZB detected, only supports 5.2 and 5.4, version is 5.5. Contact HomeSeer support.
     
    Har noen erfaring med dette? Finner ingen beta-versjoner av z-wave plugin eller annen informasjon.
     
    Kan selvfølgelig kontakte Homeseer support, men vil tro det tar sin tid..
  2. Nja, er under ene hushjørnet så det er litt vanskelig. Har egentlig to noder i rommet over krypkjeller som burde kunne fungere som nettverksnoder for krypkjelleren, men bare den ene blir lagt til, til tross for en rekke forsøk på å optimere nodene.

     

    Jeg har planer om få noder i andre deler av kjelleren (krypkjeller under halve huset, full kjeller under resten), men tviler litt på om de vil nå frem, siden det er murvegger i kjelleren.

  3. Benytter HS3. Er det noen av dere som kan gi noen tips om gode måter å automatisk kontrollere om en eller flere z-wave noder er innen rekkevidde?

     

    Har en lensepumpe og vannlekasjesensor i brønn i krypkjeller som er utenfor rekkevidde fra z-wave interface, og kommuniserer bare via en nabonode. Fravær av varsler er selvfølgelig normalen her, og jeg er redd for at det vil ta lang tid før jeg oppdager det om disse nodene faller utenfor rekkevidde.

     

    Da huset står halvveis på fjell som er vanskelig å drenere, er pumpen nødvendig for å holde grunnvannsnivå under kjellergulvets nivå ved store nedbørsmengder.

  4. Denne enheten støtter z-wave, men tror den også har noen leverandørspesifikke kommandoer på z-wave, så tipper den er kontruert for å operere sammen med Danfoss sine termostater for gulvvarme ja.

     

    Uansett har jeg klart å benytte den helt fint til å styre min "virtuelle" termostat i HS3-eventer, og jeg tipper den hadde fungert enda bedre mot rftrxcom's virtuelle termostater, men jeg ønsket ikke å benytte en slik siden den ser ut til å bare støtte rfxcom sensorer, feks Oregon sine.

  5. Takk, skal ta en kikk på å scripte det.. Må være en første gang for alt :)

     

    Forøvrig har jeg funnet ut at om jeg setter poll på setpoint-devicen så oppdaterer den seg i HS3 neste gang enheten våkner. Slik at i praksis dersom jeg setter setpoint fra en event, må denne vente på at enheten våkner for å sendes til enheten, og deretter vente til neste våkning igjen for å bli "pollet" tilbake til HS3-devicen.. Ikke akkurat ideelt.

  6. Har tatt optimaliserings-dansen.. 4x optimize + 1x full optimize. Virker ikke å være noen problem med kommunikasjon eller nettverk. Noden har 5 naboer.

     

    Når jeg oppdaterer setpoint manuelt i HS3 ("Device management", skriver ny verdi i tekstfelt og trykker "Submit". Oppdateres ikke verdien som vises i Device Management, derimot kommer følgende i loggen: "Z-Wave Interface: Thermostat Setpoint Heating 1 value 24 has been added to the wake-up queue for Hoved Stue Heating 1 Setpoint".

     

    Om jeg vekker enheten, eller venter på at den våkner selv, er verdien oppdatert på displayen, mens verdi som står i HS3 er fortsatt den gamle. Trykker jeg knapp på enheten sender den setpointet tilbake til HS3 og da blir alt riktig. (første trykk opp/ned viser bare setpoint, neste trykk endrer setpoint)

     

    Det er ikke så vanskelig å omgå problemet ved å sende ny kommando til varmepumpe samtidig som jeg oppdaterer setpoint, slik at display på veggen og varmepumpens instilling samsvarer, men den verdien som vises i HS3 vil være uoppdatert frem til noen gjør en manuell justering på veggbryteren.

  7. Ja så det ikke var verdens beste forklaring akkurat.

     

    • Jeg har en event som trigger på tidspunkt for å sette nattsenking.
    • Denne eventen oppdaterer device value på "Heating 1 setpoint". (Then Set Device Hoved Stue Heating 1 Setpoint to 18 C)
    • Jeg ser i HS3-loggen at ny verdi "legges i kø" til neste gang Danfoss våkner (batteri-enhet)
    • Etter en stund viser display på danfoss den nye setpoint når jeg trykker en knapp (må trykke knapp for å se setpoint istedenfor temp).
    • HS3 viser ikke den nye verdien på "Heating 1 setpoint", intill jeg har trykket på en knapp på Danfossen.

    Varmepumpen's fjernkontroll sender all informasjon (temp, mode, fan, ++) for hvert trykk på fjernkontrollen. Jeg har derfor laget "knapper" i Harmony Hub for hver temperatur (18,20,21,22,23,24). Jeg har så laget en event for hver temperatur i HS3, som feks trigger når device "Heating 1 setpoint" endrer verdi til "20", sender jeg et trykk på knapp "20" til Harmony Hub.

     

    Dette fungerer fint når noen endrer setpoint på Danfossen (trykker de fysiske knappene); "Heating 1 setpoint" i HS3 oppdateres med ny verdi, eventen trigger, og Harmony Hub sender ny kommando til varmepumpen.

    Derimot om jeg lar en event oppdatere "Heating 1 setpoint" i HS3, trigges ikke eventen som skal trigge på endring i setpoint. Dette trolig fordi endring på setpoint legges i kø til enheten våkner, og når den våkner "glemmer" HS3 å oppdatere sin egen device.

  8. Når en trykker på +/- på front viser enheten blinkende setpoint-verdi (istedenfor målt temperatur). Når temperatur er valgt slutter display å blinke setpoint og returnerer til å vise målt temperatur, samtidig oppdateres verdien på device "Heating 1 setpoint" til ny setpoint-verdi i HS3.

     

    Man skal også etter å valgt ny setpoint, mens setpoint enda blinker, trykke på knappen på topp, og dermed få velge hvor lenge ny setpoint skal være gjeldende før den automatisk returnerer til gammel verdi. Dette ser ikke ut til å fungere i HS3, men så har jeg heller ikke prøvd så mye.

     

    Jeg har forøvrig litt problem med at dersom jeg oppdaterer setpoint i HS3 (feks en event for nattsenking av temperatur), så oppdateres setpoint på selve Danfossen (legges i kø for neste gang enheten våkner), men verdien oppdateres ikke i HS3 før man trykker på en knapp / vekker danfossen manuelt. Jeg har løst det ved å etter å sette setpoint, også trigger event tilhørende den nye temperaturen manuelt (har event som håndterer hver temperatur og sender til varmepumpe/ovner).

  9. Får svare meg selv.

    Kan bekrefte at denne virker fint.

    Får opp følgende i HS3:

    • Device som viser temperatur
    • Device som viser setpoint (heating), HS3 kan også oppdatere setpoint
    • Device som viser setpoint (cooling), HS3 kan også oppdatere setpoint
    • Batterinivå
    • Auto Changeover setpoint - tror dette er temperatur hvor man ønsker å bytte fra heating til kjøling
    • Node root

    Merk at enheten ikke fungerer som termostat, den gir bare nok verdier til å implementere egen logikk / virtuell termostat.

     

    Enheten har også en knapp på toppen som skrur på bakgrunnsbelysning, og også er ment å brukes til å oppgi at nytt setpoint er midlertidig i X timer. Denne knappen blir ikke håndtert av HS3.

     

    Jeg kommer til å prøve å bruke eventer til å styre en RFXCom virtuell termostat.

  10. Jeg lurte på om noen har noen erfaring med disse?

    https://www.tronika.no/no/zwave-klimastyring/829-temperatur-sensor-rs.html

     

    Såvidt jeg forstår er dette ikke å regne som en termostat, men heller som en temperatur-sensor, med noen knapper som kan benyttes til å styre et setpoint.

     

    Hvordan fungerer denne i HS3? Jeg vil anta at temperatur burde fungere, setpoint spørs vel om jeg kan forvente å få opp som device, men at knappene kanskje kan scriptes mot en virtuell termostat i HS3, eller håndtere med events på et vis?

     

     

  11.  

     

    Takk, det var vel det jeg tenkte meg at disse bryterne bare fungerer som scenekontrollere eller direkte assosiert med device. Noen som har noen tanker hvordan jeg kan benytte scener i HS3 / events til å fange opp når denne bryteren trykkes på? Eventuelt om det finnes andre brytere som kan klistres rett på vegg som er lettere å knytte mot virtuelle devicer?

     

    http://bugzilla.homeseer.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=2018#c12

     

    http://67.217.100.102/showthread.php?t=172227

     

     

    Takker så mye.. Her var det tydeligvis mange utfordringer, så tror jeg satser på Nexa-brytere enn så lenge. Prøvde en nå og den oppdaterer en device i HS3 helt fint, og da vet jeg hvordan lage events som gjør det jeg ønsker.

  12.  

     

    Takk for svar.

     

    Bryteren er denne: https://www.tronika.no/en/zwave-controllers/55-wall-controller-05443-ex.html, glemte dessverre å spesifisere at dette var en batteri-bryter. Årsaken til at jeg benytter denne er at lysbryteren er på feil side av døren, og jeg hadde ikke lyst til å snu døren rundt i karmen, derfor har jeg plassert z-wave bryteren på "rett" side av døren, og en modul inni lampen i taket. Den opprinnelige bryteren står på hele tiden.

     

    Ser nå at bryteren manglet assosiering med HS3 og la til dette, men fremdeles ingen status. Tok en rescan også. I HS3 fremkommer bryteren med en device, hvor batteri er eneste status, og ingen device som viser av/på.

    Når jeg tenker meg om er det ikke sikkert du skal få noen device for å vise av/på. Jeg har faktisk ikke satt meg inn i scener, løser mye med scripts og Eventer (det gir mer frihet), så det får noen andre svare på. Men den er laget for å assosieres direkte til andre enheter. Altså som en ekstern bryter til et annet fysisk lys.

     

     

    Takk, det var vel det jeg tenkte meg at disse bryterne bare fungerer som scenekontrollere eller direkte assosiert med device. Noen som har noen tanker hvordan jeg kan benytte scener i HS3 / events til å fange opp når denne bryteren trykkes på? Eventuelt om det finnes andre brytere som kan klistres rett på vegg som er lettere å knytte mot virtuelle devicer?

  13. Takk for svar.

     

    Bryteren er denne: https://www.tronika.no/en/zwave-controllers/55-wall-controller-05443-ex.html, glemte dessverre å spesifisere at dette var en batteri-bryter. Årsaken til at jeg benytter denne er at lysbryteren er på feil side av døren, og jeg hadde ikke lyst til å snu døren rundt i karmen, derfor har jeg plassert z-wave bryteren på "rett" side av døren, og en modul inni lampen i taket. Den opprinnelige bryteren står på hele tiden.

     

    Ser nå at bryteren manglet assosiering med HS3 og la til dette, men fremdeles ingen status. Tok en rescan også. I HS3 fremkommer bryteren med en device, hvor batteri er eneste status, og ingen device som viser av/på.

     

  14. Hei, jeg er relativt ny med hjemmeautomasjon men har begynt i det små med Homeseer3 og en del z-wave enheter. Nylig kjøpte jeg meg en Elko-lookalike zwave veggbryter og hadde ærlig talt ventet å kunne se statusen på denne i HS3?

     

    Åpenbart er bryteren å regne som en "scenecontroller", uten at jeg helt vet hva det betyr i praksis. Bryteren fungerer til sitt bruk (skru av og på et taklys) ved at jeg har assosiert den med lysets modul, men jeg kan ikke lese av status på bryteren i HS3 (men kan polle lyset for status). Så langt alt relativt vel.

     

    Men hva om jeg ønsker å assosiere en slik bryter med en virtuell status/device? Feks kunne jeg tenke meg en bryter ved utgangsdøren for å skru på en varsling til mobil dersom småungene forlater soverommet på kvelden (Det kan tenkes mor og far ønsker å jobbe i hagen eller nyte kvelden på terassen).

     

    Noen som kan gi noen pekepin eller råd?

  15. Noen som har funnet innstillingen for å skru av smileys i SMS? De Android-smileysene som dukker opp automagisk er forferdelige å se på, og irriterer meg grenseløst :|

    Men har sett litt rundt, men finner ingen innstilling som skrur de av..

     

    Jeg bruker chompSMS fra Market, skikkelig herlig sms program. Der er det mulighet for å slå av/på smileyer.

     

    Har et spørsmål angående batteri. Hvor mye bruker telefonen vanligvis på en natt (~8 timer)? Min bruker ca 10%, noe jeg synes er veldig mye. Jeg har sørget for å slå av alle bakgrunnsprogrammer før jeg køyer.

     

    Anbefaler å installere Locale, samt Locale Sync-plugin.

     

    Da kan du legge inn at telefonen ikke skal synkronisere feks på natten.

     

    Locale er et genialt program som kan utføre diverse oppgaver basert på situasjoner.

    Feks:

     

    klokken 23:00-06:00 skru av lyden, skru av sync, laveste lysstyrke på skjerm

    På jobb (gps-posisjon + klokke), bytt bakgrunnsbilde, ringetone,

    Lavt batteri: skru av wifi, skru av gps, skru ned skjermstyrke, skru av sync.

    Du kommer hjem: Send sms eller twitter-melding om at du er hjemme.

    Mulighetene er ganske mange..

     

    Min Hero går 4 dager mellom hver lading nå ved å la Locale kutte ut ting jeg ikke trenger i gitte situasjoner.

  16. Heisann. Jeg prøver å få innstalert operatørkonfigurator på min HTC, men sliter forferdelig. Den sier jeg må starte activesync først. Så jeg lasta ned HTC sync og synkroniserte PC og mobil, men får alltid samme medling at activesync ikke er aktivert. Jeg skjønner rett og slett ingenting av hva jeg skal gjøre. Jeg prøvde å legge filene inn på minnekortet slik som de ber om på Vista veiviseren, men finner ikke filene på mobilen i det hele tatt. Kan noen hjelpe?

     

    Operatørkonfiguratoren (og ActiveSync) er for windows mobile telefoner. HTC Hero er en android-telefon og støttes ikke.

  17. Har fått Cruisen min nå og prøver å få navigasjonen til å fungere. Jeg har lastet ned kart til Bergen, men trenger en aktiveringskode. Noen som vet hvor jeg finner denne?

     

    Opplevde det samme selv, etter mye søking fant jeg ut at det var en bug i Bergen-kartet, det er ikke meningen at det skal komme opp dialog om aktivering.

     

    Eneste du kan gjøre er å kontakte tomtom support, eller laste ned tomtom home og kjøpe kart for scandinavia der som erstatter Bergen-kartet.

  18. Tviler sterkt på at en vinkjøler har større effekt på kjølingen sin enn vannsystemet ditt genererer av varme. Vinkjølere er sansynligvis svært trege nedkjølere da de er ment å være lukket stort sett konstant og uten mye trafikk av gjenstander inn og ut av kjøleren.

  19. Det var da svært så pessimistisk du var da.. ;) Men du har nok helt rett, for indeksen må oppdateres dersom kolonnen som har indeks blir oppdatert.

     

    Men en ting jeg lurer på;

     

    Dersom man ikke har indeks på en nøkkelverdi, og gjør en mengde updates som benytter denne verdien i oppslaget, vil ikke query'ene bli forferdelig trege?

     

    Hva blir tregest, å risikere å måtte oppdatere index i de tilfeller en nøkkelverdi endres (hvor ofte skjer egentlig det?), eller å gjøre oppdatering på en rad uten å kunne bruke indeks for å finne raden?

     

    I det første tilfellet må indeksen oppdateres iblant, i det andre tilfellet må alle oppslag gjøres uten indeks.

     

    Resonerer jeg riktig nå?

  20. Ueland: Ja tror det var det jeg prøvde å si, eller mener ;)

     

    russlebiff:

     

    Bare bruk HEAP til session-tabeller eller andre tabeller det ikke er kritisk om du mister.

     

    Ellers, legg indekser på de kolonnene du refererer til med "=" i where-clauser.

  21. Du har mye rett her ja, men du glemmer vel en liten ting.. Brorparten av queries mot en database er somregel lese-operasjoner, ikke skriveoperasjoner. Dersom server har minne nok til å holde de mest sentrale tabeller, indekser og queries i cache vil man spare mye diskaksess, da bare updates og inserts utløser diskoperasjoner. At databasen holder indekser, queries og temporære tabeller i cache betyr ikke nødvendigvis noe for datasikkerheten.

     

    Ruslebiff: Det høres ut som om kanskje tabellene dine mangler noen indekser om den sliter med å gjøre kun en select og en update i sekundet. Du kan teste query'ene dine i feks phpmyadmin så ser du hvor lang tid de tar å kjøre. De fleste normale queries burde ikke ta mer enn 0.0x sekunder. Av de grunner som Roac nevner bør ikke databasen legges direkte i minnet, men du bør gi mysql nok minne til at den cacher effektivt.

×
×
  • Opprett ny...