Gå til innhold

marwin81

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marwin81

  1. Her er noen innspill...

     

    Begynn med å sette opp et budsjett. Hvor mye har du tilovers av lønn etter at du har betalt billån, mat og alt annet forbruk hver måned? Da kan du få en viss peiling på hvor mye du har råd til å betale i lån hver måned.

     

    En tommelfingerregel sier at du kan få inntil 3-4 ganger din egen inntekt i lån av banken.

     

    Husk at selv om dine foreldre kan stå som kausjonister, så skal du fremdeles betale renter og avdrag hver måned. Du kan kanskje få høyere lån, men det hjelper jo ikke hvis du ikke har råd til å betale tilbake.

     

    De fleste banker og mange forbrukernettsteder har en kalkulator som beregner hvor mye man må betale hver måned for et gitt lån og en gitt rente.

     

    I tillegg til å betale til banken hver måned vil du mest sannsynlig også få en husleie til boretslaget/sameie som kan være flere 1000 kr/måned.

     

    Vet ikke hvor mye du betaler på bilen, men det høres ut som det kan bli drøyt med et boliglån i tillegg med din inntekt.

     

     

    Håper dette gir deg noe å tygge på til å begynne med :)

  2. vel du kan godt legge inn recv() i program løkken din, men du må bare ikke stoppe å skjekke med recv(),

    Hvis du har satt socketen til å være non-blocking kan du godt kalle recv() periodisk. Hvis ingen melding er tilgjengelig vil den returnere -1. Hvis en melding er tilgjengelig kan du kalle recv() flere ganger umiddelbart etterhverandre inntil den returnerer -1. Da vet du at bufferet er tomt. Se http://www.penguin-soft.com/penguin/man/2/...man2/recv.2.inc

     

    Har ikke drevet så mye med socket-programmering, men tror det er slik.

    /Martin

  3. Jeg har boken "Sams Teach Yourself Game Programming in 24 Hours by Michael Morrison". Jeg har bare kommet noen kapitler inn i boken. Men det jeg lurer på er hvorfor CPU-forbruker går opp i 100% når jeg kjører enkle spill? Det gjelder også når jeg kjører spillene som ligger vedlagt på CD'en. Dette gjelder selv de enkleste "spillene" fra kapittel 3 og 4. Kjører windows XP Pro sp2. Er det en svakhet med måten spill-motoren er laget på?

     

    Noen som vet?

     

    Takker for innspill. /Martin

  4. Når jeg prøver å spille av quicktime film-snutter får jeg beskjed om at jeg må laste ned programtillegg for å spille av filen. Dette har jeg gjort, men funker ikke allikevel. Operas nettsider ber meg sjekke at filen npqtplugin.dll ligger i mappen Opera\Plugins, og det gjør den. Bruker nyeste versjon av opera. Internet Explorer har ingen problemer med å spille av quicktime-filer, men jeg vil ha det til å funke med opera. Noen som kan hjelpe med dette ??

  5. Jeg ønsker et digitalt kompakt-kamera i prisklassen 5.000 - 8.000 kr. Viktige kriterier er at det er hurtig oppstart, rask respons (tar bilder hurtig) og hurtig opplading av blitz. Gjerne også bra zoom. Har sett på Nikon CoolPix 8400, men skulle gjerne sett på raskere kamera. Ønsker ikke speilrefleks, da jeg syns disse blir litt for store (hvis ikke det finnes mindre løsninger av disse også).

×
×
  • Opprett ny...