Gå til innhold

aNThrahee

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aNThrahee

  1. Hei,

     

    Hvordan forsøker du å endre skjermoppløsningen? Ikke sikkert de alternative oppløsningene er lagt inn i din X konfigurasjon..

     

    Sjekk konfigurasjonsfilen din (/etc/X11/xorg.conf eller /etc/X11/XF86Config-4 ut fra hvilken X utgave du bruker) og se om du finner "Screen" seksjonen.

    Innenfor denne vil du finne oppsettet for din skjerm, "Modes" opsjonen bestemmer hvilke oppløsninger du kan bruke, den kan se ut som den nedenfor:

     

    Modes "1400x1050" 1024x768"

     

    X velger default den som er lengst til venstre, så dersom din ønskede oppløsning ikke står her så sett den inn rett etter "Modes".

     

    For å installere ATI driverne kan du følge denne guiden:

    http://wiki.serios.net/wiki/Debian_ATI_pro...er_installation

     

    Har ikke testet ATI driverne på Debian, men de funker knall på min Gentoo laptop.. (når de funker... :!: )

  2. Hehe, har gode erfaringer med selvbygging men et surt minne fra en laptopoppgradering kommer til minne....

     

    Skulle legge inn en ekstra RAM brikke i en PIII laptop for noen år siden.

    Alt gikk helt greit, åpnet luka, satte i brikken og satte på luka. Så kom skjebnetimen og jeg satte i batteriet... Zoof! sa det og en liten røyksky steg opp fra laptopen, den startet aldri mer.... :cry:

     

    Vel problemet viste seg å være at dekselet på minneluka var av metall, og den ene hengselen på luka satt litt skeivt slik at den rørte hovedkortet. Dermed av alt satt for en het liten kortslutning...

     

    SURT!

  3. Hei, og takk for svar!

     

    Kjenner ikke helt hvordan løsningen er på denne PCn men i prinsippe er de alle ganske like. Du må som regel ta av et deksel som er festet med en skrue, klips eller på annen måte. Deretter er det som regel bare å vippe ut den plastremsa eller ta tak i ramma som sitter på disken og dra rett ut. Noen ganger må du ta i litt, men du skal ikke behøve å dra med mer en "0.5-1 kg". Hvis det sitter hardere enn det har du sikker glemet en skrue eller en annen type lås.

    5260719[/snapback]

     

    Legger ved et bilde som viser litt mer detaljer. Harddisken ligger i et trangt rom ved siden av batterirommet. Den ligger inne i en slags ramme, som jeg ikke får rikket,

    rammen vises på bildet der den går langs sidene og på toppen. Siderammene er festet av den kobberfargede platen på toppen som fortsetter innover i kabinettet. Rammen virker ikke å gå under disken. "Strengen" som går horisontalt over disken er en påklistret støtdemper.

     

    Nederst på bildet ligger en blå hemp, denne kommer ut fra undersiden av disken. Ser ut som om den kan brukes til å dra frem disken, men er vanskelig å få tak og ser ikke ut til å ha stor effekt...

     

    Disken er så vidt jeg kan se ikke festet med noen skruer. Skulle gjerne hørt fra noen som har fiklet med akkurat dette kabinettet, eventuelt hatt "byggemanualen" til AOpen, som kanskje forklarer mer detaljert hvordan man setter opp ting. Brukermanualen sier kun "søk hjelp" :p

    post-81301-1133892024_thumb.jpg

  4. Jau. Det er en simpel greie. Du trenger ikke demontere hele pcen for å bytte hd.

    5260301[/snapback]

     

    Har du en stegvis forklaring på hvordan du gjorde det? La merke til en "hemp" som stakk frem fra undersiden av disken, kan denne brukes til å dra frem disken?

     

    Alt virket rimelig fast, så jeg vil ikke bare bryte løs på greia uten litt mer info. (been there done that :whistle: )

  5. Hei.

    Har en Tundra 1557 laptop, og lurer på om det er mulig å bytte harddisk på denne selv.

    Fikk nettopp tak i en 100GB 2.5" disk som skriker etter å ta plassen til den installerte 40GB disken.

     

    Har kikket ned i HD-luka på tundraen, men ble ikke særlig klok på hvordan man skal gå frem for å bytte diskene (på en nogenlunde safe måte :hmm:).

     

    Noen som har prøvd dette?

    Kan man bytte ut harddisken uten å måtte demontere hele greia?

×
×
  • Opprett ny...