Gå til innhold

malla

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av malla

  1. malla,

     

    Det du snakker om her er ikke hot-pixels men tilfeldig støy! Det er helt naturlig at det blir litt støy når du tar bilder på lang lukkertid og spesielt når du bruker høy iso.

     

    En hot pixel er alltid på samme sted på alle bildene. Såvidt jeg kan se på de bildene du postet er ikke det tilfelle her, hvis da ikke alle hot-pixels ble fjernet av støyreduksjonen.

    5549645[/snapback]

     

     

    Bildene er testet i et program som skal finne hot pixels, og de røde flekkene er alltid på samme sted i samtlige testbilder jeg har tatt, og de vises på >20 bilder.

     

    Tusen takk for alle svar jeg har fått! Jeg skal sende en mail til canon og høre hva slags "policy" de har på dette. :)

  2. Hei!

     

    Jeg har et 350D, ca halvt år gammelt, og lurer på hvor mange hot pixels jeg skal akseptere!

     

    Har nettopp testet det (tilfeldigvis på iso 800), og de begynenr å vise seg på 1,6 sek lukkertid (1stk), og stiger så jevnt; 4,6sek: 7 stk, 8 sek: 16 stk, 10 sek: 21 stk, 15 sek: 35 stk, 25 sek: 50 stk og 30 sek: 57 stk.

     

    Flekkene er selvfølgelig skjemmende, stort sett røde (kan legge ut bilde hvis det er interessant), men jeg har fått inntrykk av at dette er noe man må leve med? Derfor lurer jeg på om det er noen terskelverdi for hva som er "normalt".

     

    Ved 100 iso har jeg kun 3 stk ved 30 sek (men er det dårlig lys, skrur man jo gjerne opp iso, lukkertid eller begge deler, så da kommer de jo frem).

     

    malla

  3. Tøft Bilde.

     

    Stokken kunne godt ha vært med, men bunnen var litt dominerende...

     

    Ser du har 1/200 i lukkertid å f/7,1.... Ble F satt automatisk.? Synes den var litt høy...? Men bildet er jo ikke mørkt så... (men det du kaller orginalen er behandlet det også i PhotoShop CS... :p)

    5371252[/snapback]

     

    Tusen takk :p

    Ble satt automatisk, ja. Jeg er i øvingsfasen enda, så trenger litt hjelp ;) Originalen skal være ubehandlet, men har endra på bildestørrelsen i CS, da jeg ikke fikk lastet det opp her i full størrelse .

  4. Veldig fint bilde egentlig. ;)

    Synes kanskje at du må bruke originalbakgrunnen mer enn den redigerte utgaven.

    Noe sier meg at de ekstra detaljene på det originale burde være der :)

    5371018[/snapback]

     

     

    Mener du å droppe beskjæringen, eller ta ned kontrasten? bakgrunnen er jo den samme på begge bildene, fuglen er jo ikke klippet ut.. Eller misforstår jeg?

  5. :!: Hei!

     

    Nå tør jeg endelig prøve meg på min første bildekritikk.. Jeg liker å ta bilder av motiver á la dette, og ønsker noen tilbakemeldinger da jeg er relativt fersk! Ris og ros, så blir jeg kjempeglad! Har desverre ikke noe område å legge ut bildet i full størrelse, så dette må bare holde.. :blush:

     

    Malla

    post-209-1126536857_thumb.jpg

  6. Jeg lurer på noe av det samme som Petitzo. Er ute etter et allroundobjektiv, da jeg vil bytte ut kit-objektivet, i ca. samme område som canons 17-85, men er avhengig av bedre lysstyrke! Sliter veldig med å finne dette.

     

    Budsjettet tillater ikke mer enn ca 4000,-, men jeg har muligheten til å kjøpe det med fra USA nå i september. Det vil bli brukt mye ute i skumring og til naturbilder.

     

    Noen som har noen forslag?

×
×
  • Opprett ny...