Gå til innhold

jozho

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jozho

  1. Hei,

     

    Har lyst å kjøpe biltz og leke meg litt. Ekstern blitz er jo vel og bra, men det er jo først når den kommer av kamera at ting begynner å skje.

     

    Nikon sine orginale TTL (?) kabler syntes jeg var fryktelig dyre når jeg tenker på hva de utgjør, tenkte noen sekund på loddebolt og hjemmemekk, men så fant jeg slike på E-bay:

    http://cgi.ebay.com/i-TTL-Off-Camera-Shoe-...1QQcmdZViewItem

     

    Dette er jo rimelig simple saker sånt rent eletrisk og jeg kan rett og slett i fatte at en tredjeparts produsent skal kunne rote dette serlig til? Noen som har erfaringer?

     

    Lurer også på hvordan det er å bruke to slike kabler? Alle jeg har sett til nå har jo en "ny" hot-shoe oppå knottisen som man skrur fast på kamera. Antar at man bare parallell kobler til man blir lei? (Kan ikke være mye strøm i noe slikt, holder med 2 stk. for meg)

     

    Trådløse systemer er ikke aktuelle, de fleste sync-kable systemer er også uaktuelle da jeg foreløpig knipser med D40.

  2. Må si meg enig her. Det er "kompaktkameravideo" i et speilreflekskamera. Og det er nok en funksjon som kommer til å sikre Nikon mange salg til folk som vil gå opp fra kompakt- eller ultrazoomkamera.

     

    Det er jo et GIGANTISK steg opp fra kompaktkamera video..

     

    Utskiftbar optikk, kontroll på DOF, muligheter til å styre fokus(selv om det er manuelt), 720p. 20min opptak hvis du går ned på kvaliteten (~omtrent til vanlig TV oppløsning).

     

    Jeg syns dette virker meget interessant, ser frem til skikkelige bruker erfaringer.

  3. Mitt Nikkor 18-135 AF-S objektiv gikk forleden i bakken og blenderen ligger nå å flyter inni objektivet en plass. Fikk oppgitt en pris på 2000kr for å fikse det, noe som i kr er godt på vei til et nytt objektiv. (Aner en liten skade i noe glass inni der også)

     

    Er det noen som har noen tanker rundt hva som yter best av Nikon sitt 18-135 og Sigma sin 18-125 m/OS ? Hvis Sigmaen yter noenlude likt optisk, og drar nytte av OS så frister det litt å sette dette på ønskelista, men føler det er lite erfaringer med det ute på www.

  4. Hvordan? Du må for det første gå inn i "info" menyen (info oppe ved utløser og så "forstørrelsesglasser" ved skjermen) og velge ikonet med "flere firkanter" i Shooting mode menyen.

     

    Så må du sørge for at det du tar bilde av er så lyst at du kan ha kort nok lukketid til å i det hele tatt å få tatt flere bilder i sekundet.

     

    Noen uhøytidlige tester av meg med D40 og 10 textTV sekund gav meg 24 bilder uansett hvor kort lukketid jeg har. Og det blir jo noe tilnærmet lik 2.5 bilder i sekundet, så det stemmer med spesifikasjonene. Hvor har du tallet 17 fra?

  5. Synes det er morosamt å lese fra alle "proffene" og de erfarne amatørene som er så negative til disse ypperlige Nikon kameraene.

     

    Som nybegynner så valgte jeg kamera utifra følgende kriterier:

     

    - Ergonomi

    - Pris

    - Grei tilgang til objektiver (Jeg hadde hørt om "fenomenet" objektiver ja..)

    - Størrelse (Vil at kona også skal orke å lære å bruke det.)

    - Kjent merke

     

    I denne rekkefølgen. Om Canons kamerar 350 og 400 hadde aldri så mange promillepoeng bedre bilder så likte jeg rett og slett ikke å holde i det. Dette har jo så utrolig mye mer å si for din trivsel som fotograf enn de små prosentpoengene "bedre bilde", "sånn, digital teknisk sett lissom..".

     

    Sånn sett syns jeg også D60 er en litt snau oppgradering fra D40x, men tror nok det ganske enkelt henger sammen med at Nikon trengte et 10 megapixel kamera og tok en kjapp en med D40x bare for å få en fot i 10megapixel markedet mens de fullførte D60. Samtidig syns jeg ikke D40x eiere skal føle seg snurt fordi det kom en oppgradert modell såpass kjapt, forandringene er så små at den reelle invirkningen på bildekvaliteten er forsvinnende liten. Det blir for dumt å hele tiden lengte mot de beste tekniske specs, når det er hvordan du som fotograf "ser" bildene og tar dem med det du har tilgjenngelig som er den absolutt største faktoren i et godt bilde.

     

    - stolt eier av D40, jeg la penger i et ekstra objektiv fremfor de ekstra megapixlene. Tenk så kjekt det er for oss D40(x)/D60 eiere å se at flere og flere objektiver kommer med autofokus motor.. Spiser en snickers hvis ikke Nikon kommer med et 30-35mm lyssterkt fastobjektiv, med AF motor, iløpet av 1,5år. Imens kan vi bruke 30mm sigma.

     

    (ja, mange av punktene er allerede tatt opp... )

  6. Hm.. scart "hacken" og kompositt overgang vil jo ikke gjøre noe som jeg ikke allerede får til med innstillinger på PC'n... Ble bare lettere hissig når et oppsett som den ene dagen funker, plutselig skal lage krøll den andre dagen.

     

    Som sagt så får jeg farger bare jeg velger "kompositt" som utsignal i oppsettet, selv om dette går gjennom s-video kabelen. Forskjellen mellom s-video og kompositt er vel ikke akkuratt natt og dag heller... It funks..

  7. Beklager hvis det står noe om dette tidligere, men nå koker det sånn at jeg ikke orker å lete.

     

    For en stund siden fikk jeg igjenn TV'n min fra reperasjon etter 7uker. Prøvde å koble PC'n til og fikk bare svart hvitt bilde gjennom s-video utgangen. Jaja, er sikker bare noen innstillinger og lot det være. Så igår prøvde jeg igjen, og det funket plutselig fint!? Jeg hadde ikke gjort noen ting med instillinger. Så idag, så er det svart hvitt igjen, og jeg fatter ikker bæret. Er det mulig? Lever den sitt eget liv? Noen som har noen tips?

     

    Edit: Når jeg velger "kompositt" som utsignal, da får jeg farge, selv om det går gjennom s-video kabelen.... Og jeg har ikke tuklet noe med de innstillingene før... det får gå så lenge..

  8. Slenger meg på jeg også. Anbefaler Zeptoen...

     

    33% forskjell i ytelse på skjermkortet, og 1280x800 er vel akuratt passe på en 14", litt snaut på en 15,4", er jo nede i under 1500pixler pr. cm^2. Om du ikke tar den gode skjermen, men da synker jo FPS raten ytterligere. Må bli en vurderingssak. Selv må jeg ta den med på skolen hver dag, og spiller bare som tidtrøyte av og til. Da er den nette 14" et greit kompromiss som gir meg økt ytelse i spill (høyest mulig FPS for pengene) samt en nett PC som er lett å ta med rundtomkring.

     

    Har spurt før men fikk ikke svar; er det noen som har hatt problemer etter at den har vært inne til utbedring?

     

    Det har ikke jeg... :D

  9. Den blacket ut etter bare noen minutter med BF2 og F*E*A*R Extraction Point SP Demo, på 3dmark06 skjedde det samme. Eldre mindre krevende spill som Call of duty og Worms 3d (obligatorisk i lange forelesninger) gikk fint.

     

    Etter rep så har jeg spillt bl.a Oblivion i nesten to timer i strekk uten prob. (eneste problem blir at jeg ikke leser nok på eksamen :|)

  10. ....Er det noen her fra "august-kullet" som har sendt inn zeptoen sin, og fått den tilbake problemet løst ?

    7452429[/snapback]

     

    Jeg kjøpte min i slutten av okt. og hadde også varmeproblem. Etter at den var inne i 1,5uker fikk jeg den igjen og har ikke opplevd en eneste krasj!

     

    Er mulig de fikser på andre ting enn kjølepastaen også? Men når det er et så omfattenes problem så er det nesten rart at de ikke lager en "DIY" løsning for de fingernemme!?..

     

    Når du sender PC'n inn så sjekk at de har hentet den på sporinga til posten, ring så neste dag og lur på hvordan det går, haster litt osv. så kan det være de tar din med en gang hvis du er heldig!

  11. Svettis, du snakker som om det utelukkende er bedre med stor skjerm når du skal spille...

     

    Har ikke FPS noe å si? Større skjerm med flere pixler er tyngre å dra for skjermkortet, når det i tillegg er klokket ned og bare har 256mb videominne så spørs det hvor mye "bedre" spillopplevelse dette vil gi.

     

    Jeg velger god FPS fremform 1" med skjerm anyday.

    Min personlige mening!

  12. Har tenkt meg en ny bærbar..

     

    Den skal brukes til spilling, og film..

     

    Så lurer jeg på hvilken av disse maskinene som passer best til det.

    Kommer til å konfige den mer etter mine behov og .

     

    Zepto Znote 2425W nVidia 7600 m/256MB

    Zepto Znote 6214W 14,1" T2500 CoreDUO

    Zepto Znote 6615WD nVidia 7600 m/512MB

     

    Takker for alle svar og innslag!

    7368387[/snapback]

     

     

    Nå er det samme grafikkkort i både 6214W og 6615WD.. så det blir et spørsmål om pris og skjermstørrelse/pcstørrelse. Begge kan jo konfigurerest etter ønske når det gjelder minne, prosessor etc.

  13. Fikk min  6214W på fredag, og har store varmeproblemer ved spilling.

    Når eg prøver å spille (og har grafikken stilt relativt høgt) så slår maskina seg av innen 5-10min (dette har eg opplevd i alle spill eg har testa, utenom wow)..

     

    Vil ei eventuel bios-oppdatering kunne gjøre noko med varmeproblema, eller er einaste utveg å kontakte netshop?:p

     

    edit: er det slik at det problemet som var med kjølepastaen er utbedra på dei maskinene som vert solgt no?

    7365925[/snapback]

     

    Høres ut som det ja... fatter ikke at de sjekker sine utgående maskiner. Skaper jo så dårling stemning.

     

    Men det er jo rimlig kjapt fikset...

  14. Forstår ikke hvorfor folk maser om "dårlig" sjerm på Zeptoen.. Det er jo en 14tommer, det finnes grenser for hvor mange pixler som kan presses inn på en flate. Og hvis noen refererer til den dårlige skjermen dinside.no klager på i sin test, så er det en gammel type som ikke blir levert lenger. (De klagde på lysstyrken)

     

    Sånn hardware messig får du mer for pengene hos Zepto, bl.a p.g.a 512mb skjermkort. Den litt reduserte størrelsen blir jo en estetisk faktor å vurdere.

     

    Når det gjelder alle feilene så gjeldere det å ha litt is i magen og stå på krava ovenfor Netshop til den fungerer. Jeg måtte sende inn min i 1.5uker(fra sending til mottak) for å "utbedre varmefeil". Fikk mail om at det sko ta tre uker, men en kjapp telefon og så var den ferdig på 2 timer. Om den holder i lengden vet jeg ikke ennå, men jeg har spillt Oblivion i 3,5timer i strekk uten et fnugg av nykking. Passe lunken og jeg har aldri sett en blåskjerm til nå. Kanksje jeg er heldig? Var godt irritert når jeg først oppdaga feilen, men siden det ble fikset så kjapt og greit så er jeg bare glad til nå.

  15. Den lille e'en er den tynneste strengen på gitaren, den store en den tykkeste.

     

    Så er det bare å plassere fingrene i den "sporet" som samsvarer med tallet i "tab"'en. Du skal bare spille på strengene som har tall.

     

    Sett på CD'n og hør på gitaren, prøv å spill etter med å bruke det som står ovenfor.

  16. Jeg har en slik en. Er kjempe fornøyd, du får virkelig mye kraft for pengene. Men du må ha litt is i magen og stå litt på krava ovenfor Netshop slik at du ikke "setter" deg til ro med den før alt fungere som det ska.

     

    Selv klarte jeg meg med å sende den inn i 1,5uker.

×
×
  • Opprett ny...