Gå til innhold

larskt

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larskt

  1. Takk, dette var akkurat det jeg trengte! Et spørsmål til: Sidene jeg looper mellom har typisk et + - 200px høyt reklamebanner øverst. Er det noen måte å fortelle scriptet at for hver gang det skifter side så skal det scrolle x langt nedover slik at banneret forsvinner ut av bildet og jeg ser mer av det som er lenger ned? Jo mer av siden jeg kan se jo bedre!

  2. Hei, lurte på om noen her kunne hjelpe meg med følgende:

     

    Jeg trenger å overvåke x antall nettsider i et browservindu hvor hver side f.eks vises 10 sekunder før nettleseren blar videre til neste på lista. Når alle sidene er gått gjennom, må den starte på nytt igjen.

     

    Noen som kan hjelpe meg med hvordan jeg kan sette opp dette? Antar at jeg trenger to html-filer og frames og et script av noe slag? Men jeg er rimelig grønn på dette, så tar imot alle råd med takk :thumbup:

     

    - Lars

  3. Hei. Lastet ned Windows live messenger til noka N73 og det gikk som en drøm. Men nå får jeg ikke logget inn. Det kommer en feilmelding om at noen ledninger i havet utenfor Kina er revet over i jordskjelv (!) og at jeg derfor kan ha problemer med å komme inn? Andre som får denne meldingen?

     

    En annen ting jeg lurer på er om innstillingenene på Windows Live mobile credentials (https://account.live.com/) har noen innvirkning på det programmet? Fuglene veit hva dette er, men jeg rota litt rundt på settingene og la inn mobilnummeret mitt der etc uten å helt vite hva det skulle være godt for. Gode råd mottas med takk.

  4. Hei, har kjøpt meg N73 Black Music Edition, og lurte på et par ting:

    - Kan jeg installere program/spill etc. til N73(standard) på denne mobilen?

    - Har dere en bra side for themes?

    - Er det andre som har "blå skurring" på 3G-kameraet?

     

    Takk for svar.

    7593762[/snapback]

     

    Jeg opplever "blå skurring" i det sekundære kameraet, det som står mot meg i videosamtaler. Det dukker opp i dårlig lys. Antar at det er vanlig.

     

    - Lars

  5. Hei.

     

    Har følgende problem:

    1. Jeg fikk en melding fra en jeg ikke hadde nummeret på.

    2. Lagret nummeret i telefonboka

    3. Telefonen viser fortsatt bare nummeret og ikke navnet på personen i innboksen.

    Vil den bare vise navnet på nye meldinger jeg får etter at navnet er lagret, eller hva skjer? Virker merkelig.

     

    Problem 2:

    Vel ikke akkurat noe stort problem, bare litt irriterende. Jeg har bedt om at alle navn i adresseboka skal vises med fornavn så etternavn. Likevel viser telefonen navnene i omvendt rekkefølge i meldingsinnboksen.

     

    Men da jeg sendte en melding til en person ble det vist slik jeg ønsket: med fornavn først og så etternavn i sendt-boksen? Er det bare hipp som happ hva som skjer her, eller går det an å  stille inn dette noe sted?

     

    Mvh

    Lars

    7569793[/snapback]

     

    Jeg har faktisk samme problemer. Tipper vi må tolerere problem 1. Problem 2 har jeg ingen anelse om, men jeg har ikke funnet ut hvordan dette kan fikses.

    7569812[/snapback]

     

    Takk for svar. Jeg synes det er rimelig håpløst at vi skal tolerere dette. Når vi betaler tusenvis av kroner for en telefon er det minste jeg forlanger at jeg kan se hvem som sender meg meldinger ;)

  6. Hei.

     

    Har følgende problem:

    1. Jeg fikk en melding fra en jeg ikke hadde nummeret på.

    2. Lagret nummeret i telefonboka

    3. Telefonen viser fortsatt bare nummeret og ikke navnet på personen i innboksen.

    Vil den bare vise navnet på nye meldinger jeg får etter at navnet er lagret, eller hva skjer? Virker merkelig.

     

    Problem 2:

    Vel ikke akkurat noe stort problem, bare litt irriterende. Jeg har bedt om at alle navn i adresseboka skal vises med fornavn så etternavn. Likevel viser telefonen navnene i omvendt rekkefølge i meldingsinnboksen.

     

    Men da jeg sendte en melding til en person ble det vist slik jeg ønsket: med fornavn først og så etternavn i sendt-boksen? Er det bare hipp som happ hva som skjer her, eller går det an å stille inn dette noe sted?

     

    Mvh

    Lars

  7. Hei. Sikkert et nybegynnerspørsmål, men finnes det noe sted man kan laste ned et program til N73 for å bruke MSN messenger? Fant dette:

    http://mobile.msn.com

     

    Men der virker det som operatøren skal ha 1,50 hver eneste gang man svarer etc...hørtes dyrt ut. Finnes det noe annet alternativ?

     

    PS! Om noen har noen tips til andre ting jeg bør skaffe også så bare kjør på.

     

    EDIT: Nå fant jeg noe som heter live messenger. Skal prøve det. Et siste spm: Kan man velge hvilke programmer som skal synes på skrivebordet selv?

     

    mvh Lars

  8. Med folkeskikk kommer du langt.

     

    Forøvrig kan det være verdt å få med seg åndsverksloven paragraf 45 c: "Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede".

     

    Denne regelen er selvsagt rimelig ubrukelig å forholde seg til dersom du jobber for pressen. Det er derfor en unntakshjemmel for publisering i fem tilfeller:

    - Avbildningen har aktuell og allmenn interesse.

    - Avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet.

    - Bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse.

    - Når eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud.

    - Når bildet brukes som omhandlet i paragraf 23 første ledd tredje punktum eller paragraf 27 andre ledd (ok, jeg innrømmer at jeg ikke har snøring på hva denne siste her går ut på;)

  9. Ikke verdens mest spennende bilde kanskje, men hva er bra og hva kunne vært forbedret?

     

    Ofte kan bildene bli mer spennende om du flytter hovedmotivet ut av sentrum. Eksperimenter med å "dele bildet i tre" i søkeren neste gang og legge hovedmotivet i en av skillelinjene.

  10. Selv kjøpte jeg lowepro rover aw-2 http://www.naturogfritid.no/default.asp?R=...etalj&ID=150235

     

    Den er veldig praktisk. Litt usikker på om du får plass til 70-300mm linsa oppi den. Den fungerer også som en vanlig ryggsekk i tillegg så du får med deg f.eks. litt klær og mat i det øverste rommet. Du kan også fjerne skillet mellom rommene og bruke den som en vanlig sekk.

  11. Jeg bruker min 30GB iPOD Video med Nikon D70.. Funker som bare det :) Kobler video connectoren til ipoden uten dock eller noe.. Kameraet står på Mass Storage hvis jeg ikke husker feil.. Kanskje det er noe gale med USB kabelen din?

    6067836[/snapback]

     

    Hei. Jeg har D70 og bestilte meg nettopp en Ipod Video 30GB. Betyr det at jeg kan overføre bildene fra kameraet rett til Ipoden uten noe ekstrautstyr?

  12. * Bruk lukkertidsprioritering (1/60 sekund eller kjappere), uskarpe bilder er det bare å kaste. Faren er selvfølgelig for lite lys, så her må man utnytte det lyset som er. Bilder som er litt underesponerte må man kanskje leve med.

    5881104[/snapback]

     

    Jeg har god erfaring med å bruke blenderprioritet. Legger blenderen rundt 1,8-2,8, sikter og følger med på lukkertiden. Så fort den spretter over 1/60 fyrer jeg løs. Gjør den aldri det øker jeg ISO og prøver på nytt. Ellers kan det være gull å støtte kameraet til gjerder o.l. Alt som kan hjelpe til å stabilisere.

     

    PS! På små konserter kan det faktisk være mulig å "be om litt lys" fra teknikeren dersom det virker håpløst å få brukbare bilder :)

  13. Må du stille de opp da? Hva liker disse trillingene å gjøre ellers? Står de på rulleskøyter? Svømmer de? Spiller fotball? Finnes sikkert en aktivitet du kan bli med på. Da slipper du oppstilte bilder :thumbup:

     

    Tenk også på vinkling. Bildet bør gjenspeile saken. Hvis du tar bilde av de mens de svømmer vil det for eksempel gi den billige overskriften "Som tre dråper vann" ;)

  14. Hei,

    har du vurdert kitobjektivet 18-70mm f/3.5-4.5G? Jeg fikk det med kameraet og det fungerer "overraskende bra" :D

    https://prisguiden.no/produkt/16210

     

    Ellers er dette kanskje litt off-topic, men jeg kjøpte nettopp en 50mm f/1.8D til nikon d70 min. Det kosta bare rett over tusenlappen og er verdt hver krone! Et skikkelig bargain hvis du klarer deg uten zoom. Perfekt til portretter eller konserter hvor det er lite lys etc. Veldig skarpt og lett som en fjær! Ta med en av de også :thumbup:

    https://prisguiden.no/produkt/8707

  15. + Kraftig

    + Følger med endel snacks (difuser, quick recharge batteripakke, fargefilter etc)

    + Kan brukes trådløst med bla d70 (samme gjelder sb-600 og sigma 500 super tror jeg)

    + Virker veldig solid

    + En haug med funksjoner

     

    - Litt stor?

    - Trenger du en haug med funksjoner?

    - Svindyr!

     

    Jeg stod mellom denne og sb-600. Endte på 800' og er veldig fornøyd, men usikker på om jeg kanskje ville vært like fornøyd med sb-600. Har ikke trengt "full styrke" enda hvertfall. Men blitsen ser helt rå ut da :thumbup:

     

    Etter det jeg har hørt har Nikon-blitsene bedre byggekvalitet en Sigmaene. Sigma-folket får denge meg om jeg tar feil. Ellers står det litt mer om blitsen her:

    http://www.kenrockwell.com/nikon/sb800.htm

  16. Hei,

    sitter og klør meg i hodet over hvordan jeg skal fjerne det gamle batterilokket på sb-800 slik at jeg får satt på batteripakken. Virker som den eneste måten å fjerne det gamle er å brekke det av?! Ifølge manualen skal man bare slide det ut og så fjerne det, men det henger da fast? Noen som har gode råd? :thumbup:

     

    EDIT: Glem det, jeg fant det ut:)

  17. Har hatt d70 en stund nå og begynner å bli godt kjent med kameraet. Men på forumet ser jeg endel snakk om "at de har en oppskarping på 2 i kameraet". Hvordan bruker man dette? Er det menufunksjonen "optimize image" det er snakk om? Bør jeg i tilfelle bruke dette? Bildene jeg tar nå ser ganske uskarpe ut, men etter en runde med unsharp mask blir de ganske bra.

     

    En annen ting jeg lurer på er om det er noen grunn til å bruke programvaren som følger med kameraet til etterbehandling istedenfor Adobe Photoshop som jeg bruker nå?

     

    Siste spørsmål er om forsikring. Noen som vet om en billig og god forsikring til kameraer og hvor jeg kan bestille en slik?

     

    mvh lars

×
×
  • Opprett ny...