Gå til innhold

nils-anders

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nils-anders

  1. Jeg vil sitere retningslinjene for dette forumet:

    Vi ønsker å holde et faglig høyt nivå på HWB.nos forum generelt.

     

    Jeg syns at skittkasting som

    MySQL er allment kjent for usannheter og feil

    Det er allment kjent at PostgreSQL forsøker seg med løgn og usannheter for å skremme folk fra å bruke MySQL. De liker å tale ned til andre og prøver forgjeves (for de av oss som har peiling) at overbevise med argumenter som "vår måte å gjøre tingene på er mest korrekt" og "MySQL er ikke en rigtig database" og prøver å få bort fokus fra at MySQL er _veldig_ mye kjappere

    hører hjemme et helt annet sted.

     

    Hvis man kan underbygge påstander med for eksempel "gotchas" nevnt i en av postene er vi mye nærmere en fornuftig diskusjon, men når begge sider beskylder hverandre for usannheter og løgn bør vi ta et hint.

     

    Det finnes selvfølgelig smak og behag, samt vane og forskjellige behov, men prøv å holde diskusjonen saklig og begrunnet.

  2. Angående esken, så kan jeg fortelle at begge skjermene nå heter XA7-19I, både 8ms og 16ms. Det har jeg utdypet mer i en annen tråd. Det finnes altså ikke lenger noen skjerm som heter 192I.

     

    Angående pipelyden så har jeg også litt høyfrekvent pipelyd som kommer når skjermen er kald, men den forsvinner etter noen få minutter. Er skjermen (eller rettere sagt strømforsyningen til skjermen) varm hører jeg ingenting.

     

    Jeg er veldig fornøyd med min. Har hatt den litt under en uke nå og bildet er flott, ingen døde pixler, farger er bra. Liker glasset foran skjermen, og jeg har ingen problemer med refleksjoner.

  3. Jeg bestilte en Xerox XA7-192I hos NetShop og ble veldig overrasket og noe skuffet da jeg i posten i dag hentet en Xerox XA7-19I. Jeg la rettnok merke til at den var merket med 8ms på en klistrelapp, noe kun 192I skulle ha. Kanskje de benytter samme eske, eller 19I er oppgradert, hva vet vel jeg? Jeg var litt usikker og sjekket merkingen på selve skjermen. Der stod det også 19I.

     

    Så jeg ringte NetShop og klagde min nød. De beklagde så mye, og skulle finne ut av dette. Jeg skulle bestille ny, og når den kom skulle jeg sende tilbake den første. Etter at mannen hos NetShop hastet ordren min gjennom og gikk på lageret for å kjefte på dem som hadde tatt feil skjerm til meg første gang kom det frem at det er Xerox som har vært slemme.

     

    Xerox har endret modellbetegnelsen slik at begge skjermene nå heter XA7-19I, både 16ms/800:1/250cd/m2 og 8ms/1000:1/300cd/m2. De har faktisk satt en klistrelapp på esken med XA7-19I, og hvis jeg piller bort klistrelappen står det faktisk XA7-192I originalt på esken. Skjermen min er forøvrig produsert i mai, 2005 står det bakpå.

     

    Jeg tenkte jeg skulle si ifra, i tilfelle andre blir overrasket over hvilken skjerm de mottar.

     

    Stort pluss i margen til NetShop som var flinke og raske i en hastesituasjon!

     

    Jeg sjekket forøvrig Xerox sine sider, men ble ikke særlig klok av det. Der var det to XA7-19I skjermer, den ene med 8ms, den andre med 20ms, og begge hadde 800:1 kontrast. Det stemmer ikke overens med hva som selges i Norge.

     

    Det er virkelig teit at ikke produsentene velger å merke skjermene sine bedre. Er det forskjell mellom to skjermer bør det være mulig å vite det ved å lese modellbetegnelsene.

  4. Xerox kommer med DVI-kabel (dessverre fast-montert)

    Det følger med en DVI til VGA konverter.

    Det er jo fint og flott, men brudd på kabelen er jo kjipt da. Ikke det at jeg noensinne har ødelagt en signalkabel til monitor, men likevel. Dessuten kan det være jeg har lyst til å bruke en lengre eller kortere kabel enn den som henger fast.

     

    Detaljer? Ja helt klart. Men så er det jo bare detaljer som skiller de to skjermene.

  5. Utrolig bra at du startet denne tråden, for jeg vurderer de to (Nec MultiSync LCD1970GX og Xerox XA7-192I) skjermene selv.

    Nec skjermen er testet av hw.no, mens kun en 17 tommers lillebror (hmm, her kan man spore av og lese eventyr om tommeliten ;)) av xerox'en er testet.

     

    Jeg ser ingen enorme forskjeller som avgjør kjøpet mitt. Xerox har penere design, kommer med DVI-kabel (dessverre fast-montert), glassflate som gir fine farger og gjør den lett å vaske, og det er omtrent det. Nec sin glansede overflate gir også fine farger, men jeg vet ikke om den er like enkel å rengjøre. Nec har også usb-hub i foten, og følger ISO 13406-2 og TCO 03, hvaenn disse standardene betyr for produktet... Prisen er jo også tilnærmet lik.

     

    Kan noen hjelpe meg å avgjøre kjøpet mitt? For tiden heller jeg 55% mot Xerox.

×
×
  • Opprett ny...