Gå til innhold

greigutt

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av greigutt

  1. Jeg har ikke fått testet noe selv ennå, men jeg har 2 kunder som har slitt med å få domenebrukere som lokal admin. Husker ikke detaljene, men de endte konstant med at den lokale administrator-gruppen ble tom.

     

    Om det er bug eller brukerfeil vet jeg ikke, men siden 2 ulike kunder har fått samme problem ville jeg ha testet før en større utrulling. De aktuelle kundene ruller nå tilbake til XP på sine pilotmaskiner.

     

    Sikker på at restricted groups ikke var i bruk? Jeg har hatt null problemer med å legge inn domenebrukere som local admin på vista....

     

    /greigutt

  2. hei

     

    jeg holder på å mekker msi pakker som jeg distribuerer via GP. dette går bra. men jeg har ett lite problem. jeg jobber som lærling på en bedrift som har over 200 maskiner. og jeg har merket det at gamle versjoner av programvaren ikke oppdateres i GP når programvaren har blitt installert manuelt tidligere. så nå ønsker jeg å få oppgradert Adobe Reader fra 7.0 til 8.0 med GP. og det blir veldig tungvindt å dra rundt å avinstallere programvaren for hånd.

     

    noen tips til løsning? script eller noe sånt?

     

    på forhånd takk:)

     

    Er AR 7.0 installert via GPO også?

     

    /greigutt

  3. Heisann!

     

    Jeg er på jakt etter en måte og styre tilgang til hvem som får lov å benytte seg av ekstern lagring som harddisk eller memmory stick etc.

     

    Det styres via domene (Active Directory) via MS Windows 2003 Server.

    Er det noen som har tips? Det er kun gitte brukere som skal få lov til å benytte seg av dette som man forhåndsgodkjenner.

     

    Noen tips?

    Mener å huske at GFI har løsninger for dette, sjekk ut sidene dems.

     

    /Thomas

  4. Og hvorfor i all verden må man logge inn som admin for å boote?

    Jeg trenger admin-rettigheter for å installere oppdateringer og jeg må reboote for at instillinger skal tre i kraft.

     

    gpedit.msc kan du bruke til å gi brukeren din rettigheter til å skru av maskinen. Du kan fyre ie som adm, som tidligere nevt, så slipper du å logge inn som adm......

  5. Hei.

     

    Har laget en "delt bruker" som jeg har gitt et par personer "Send on behalf"-rettigheter til. Dette fungerer fint (dog virket det ikke som mappene innboks, sendte elementer osv arvet rettighetene fra mailbox, så måtte inn å spesifisere tilganger på de mappene, litt rart).

     

    Derimot ønsker jeg ikke at mottaker skal få avsender som feks "Per Persen på vegne av tullebruker". Noen som vet om man kan unngå dette?

     

    /greigutt

  6. Hei igjen,

     

    føler meg temmelig dust nå, men jeg finner da ingen enkel måte å redigere dropdowns på, har kun funnet ut at jeg kan endre navnene i en tekstfil, men føler meg ikke trygg på at jeg ikke endrer for mye.... (Feks flere typer assets, som 3gkort osv). Har du funnet dette noe sted cell?

     

    I tillegg får jeg ikke endret felter på de assetene som er der, får du?

     

    /kløna

  7. Det finnes en alternativ måte å migrere small biz på som er noe liknende den jeg anbefalte over.

    Den går kort sagt ut på at man setter opp en std 2003, migrerer over på samme måte som fortalt over, så migrerer man igjen til en ny sbs. Man finner div info om dette på nettet, har aldri prøvd selv men. (søk på Swing migration sbs eller lignende)

     

    /greigutt

  8. Hva mer må jeg ha for å få den til å gjøre det jeg vil da? Så vidt jeg forstod gir den meg bare mulighet til å kjøre nix fra en minnepenn. Jeg kan svært lite linux, så unnskyld meg om noe åpenbart fløy rett over hodet mitt :)

     

    Cluet var jo ikke først og fremst å boot fra USB, men å lage image av disken på en host til USB. Bootmedium bør vel helst ikke være USB, da det utelukker en del eldre klienter.

     

    Jeg testet PING (partimage is not ghost) litt igår, og det støtter lagring av image til usbdisk. Man booter ganske enkelt fra en cd som laster inn et linuxbasert os, så får man mulighet til å lage images og kjøre de tilbake.....

     

    /greigutt

×
×
  • Opprett ny...