Gå til innhold

NyLakkert

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NyLakkert

  1. Dersom pc-en ikke vil boote i det hele tatt med en minnebrikke i det ene sporet, har det vel fint lite å si hva slags operativsystem som er installert? Slik jeg forstår det starter ikke maskinen opp i det hele tatt med ram i det ene sporet.

    Men om det fungerte for komplett med de samme rambrikkene, må jo feilen ligge et annet sted en i rambrikkene. Har du noen andre mulige feilkilder, trådstarter? Hva slags strømforsyning bruker du? Om den er litt under par, kan det hjelpe å regulere spenningen ram-en får i biosen og prøve deg litt frem.

     

    Jeg har testet systemet med både en MIST 500W og en northQ 400W. Jeg har også prøvd å justere spenningen i bios. Jeg fatter ikke hvordan de har greid å boote dette. Det er bare den venstre porten som er problemet. Jeg har nå filmet opplegget, og skal sende inn en skriflig klage til komplett. det er uaktuelt å sende inn hovedkortet igjen med tanke på at komplett brukte 1mnd på en test som varte i 30min forrige gang. Her kan dere se problemet. FILM

  2. Fordi kortet er laget for 8gb, men 32-bit klarer bare å nyttegjøre opptil 4gb.

    Vil tippe på at de først har prøvd 2 minne brikker også tatt ut dem og satt de 2 andre i de 2 andre slottene. Da kan de sjekke at den klarer å nyttegjøre seg all rammen, men trenger ikke 64-bit system. Hvis de ikke har gjordt det sånn men bare satt i alle brikkene og testet at pcen får max ram, så har de ikke gjordt en god nok jobb.

    Hadde selv en defekt minne port, men nettopp pga 32-bit system og 8gb ram så merket jeg det ikke før noe annet på hovedkortet feila. Og før folk spør hva jeg skal med 8gb ram og 32-bit OS, så var det pga planner om oppgradering til Vista/Windows 7.

     

    De sendte med et bildet av testoppsettet, der ser du klart at alle minnebrikkene står i samtidig.

  3. Idag hentet jeg delene på postkontoret. Komplett hevder at det ikke er noe feil med verken hovedkortet eller rambrikkene, og derfor har jeg fått faktura på frakt og testgebyr. På testarket de sendte med står det at de har benyttet et XP 32-bit operativsystem og max ram de har fått nytte av er 3583MB. Hvordan kan de da sende meg testgebyr og si at dette hovedkortet er kompitabelt med 8GB?

  4. Definisjon på en boenhet: En selvstendig bolig er ifølge Husbanken en "Bolig som inneholder alle sentrale boligfunksjoner som WC, bad, kjøkken, stue og soverom innenfor boligens privatareal."

     

    Når man innfører en ny boenhet så skal denne ifølge TEK utgjøre en branncelle, noe som stiller strengere krav til utførelse med tanke på brann. Det stilles også krav til lydisolasjonen mellom boenhetene. Med tanke på at denne leiligheten har en etasje både under og over, gjør den svært ugunstig å bruke som utleie leilighet, da det må gjøres omfattende tiltak både i tak, gulv og vegg for å tilfreddstille krav. Det er vel ingen som sjekker disse kravene, og er nok i svært få tilfeller at disse blir oppfylt, men man kan fort sitte med skjegget i postkassa hvis det skulle skje noe;)

     

    Det kan bli problematisk å få et avløpsrør inn i Disp. rom til venstre. Jeg regner med at avløpsrøret ditt går i en av veggene rundt eksisterende badet, og siden det ikke er noen direkte vegg mellom eksisterende bad og disp. rom så kan det bli vansklig å få til forgrening her. Eventuelt kan du pigge opp gulvet i kjellern og forgrene ut til et punkt som passer med rommet i etasjen over, også støpe igjen.

     

    Ville nok heller ha leid ut kjelleren eller funnet et hus med sokkeletasje, helst med ferdig utleie leilighet;)

  5. Stilte du timings og spenning med 1/2 minnebrikker før du smalt i alle 4? Hvis du ikke gjorde det vil ofte mange kombinasjoner ikke boote. Testet du med bare 1 brikke i den venstre dimmen?

     

    Prøvde med forskjellige spenninger (2.1 var max), husker ikke om jeg prøvde med 1 brikke(2 uker siden jeg gjorde dette), men prøve ihvertfall med 2. Prøvde også å kjøre lavere MHz. Disse brikkene skal ha 1.9V så da burde ha fått nok volt. For å sjekke at de fikk nok strøm så koblet jeg ut skjermkortet og brukte det interne skjermkortet, men til ingen nytte;(

  6. Siden de ikke har funnet feil på hovedkortet, så kan du jo sende hovedkortet inn i lag med minnebrikkene. Så burde du være sikker på at de finner ut hvor feilen ligger.

     

    Har snakket med komplett, de ba meg sende inn hovedkortet og minnebrikkene samlet etter at jeg hadde fått tilbake hovedkortet igjen;( bare så kjipt at dette skal ta så lang tid.

  7. Pc'n min ville ikke boote med 4 minnebrikker, hver minnebrikke på 2GB. Jeg omplasserte alle brikkene og prøvde med både 1,2,3,4 brikker i samtidig. Da fant jeg ut at så lenge jeg ikke hadde noen minnebrikke i den venstre minneslotten på hovedkortet så var alt bra. Derfor sendte jeg hovedkortet tilbake til komplett. 1 uke seinere får jeg denne mailen:

     

    "Ditt hovedkort har blivit testat OK i Burn in Test med RAMminne i alla 4 dimmslots (se medlagd rapport samt bilder) Du bör se över hurvida dina nuvarande ramminne, då problemet förmodligen ligger i att de är defekta."

     

    Synes dette var rart, fordi alle brikkene funket perfekt så lenge de ikke sto i minneslotten helt til venstre!

     

    Er dette "burn in Test" programmet til komplett 100% til å stole på? Noen som har en forklaring på hva som evt. kan ha skjedd her?

     

    Hovedkort: Asus P5N7A-VM

    RAM: Corsair TWIN2X 6400 DDR2 (4x2GB)

    CPU: Intel Core™ 2 Duo E8500 3.16GHz

    Skjermkort: XFX Radeon HD 4870 512MB GDDR5

    HD: Samsung SpinPoint F1 1TB SATA2

    Strømforsyning: MIST 500W

    OS: XP 64-bit

  8. Jeg har en hp 8510p m/docking station. Planen er å koble en video switch til docking station som viser det samme skjermbildet på en 24" og en 52". Har ikke så peiling på dette, men etter å ha lest litt rundt så virker det som det er en video switch jeg er ute etter. 24" skal brukes til kontorarbeid mens 52" skal brukes til presentasjoner og framvisninger. Noen som har erfaring med slike oppsett og forslag til hvilken type switch jeg burde velge?

  9. Oppgaven tar feil. Den enkleste måten er å nummerere cellene i nabokolonnen nedover, og så sortere etter denne stigende eller synkende, og eventuelt å slette numrene igjen.

    Ellers ser det ut som oppgaveteksten befatter seg med å flytte ordene, ikke kantlinjer og annet.

     

    Strever fremdeles med å skjønne hva dette er en øvelse i. Er det å skrive løkker? Det forklarer forslag til løsning i så fall.

     

    HTH. Beste hilsen Harald

     

    Det er ikke i denne oppgaven jeg skal flytte kantlinjene;)

     

    Hva skal jeg sette inn som A og B i denne koden, evt hvordan skal jeg skrive det for å ikke få en feilmelding? Tabellen står i B3:G7 og skal flyttes til D10:I14.

     

    Temp = B.FormulaR1C1

    B.FormulaR1C1 = A.FormulaR1C1

    A.FormulaR1C1 = Temp

  10. Jeg har nå oppdaget en kode;)

     

    Dim x As Variant

    x = Range("A1").Value

    Range("A1").Value = Range("A4").Value

    Range("A4").Value = x

    Dim y As Variant

    y = Range("A2").Value

    Range("A2").Value = Range("A3").Value

    Range("A3").Value = y

    End Sub

     

    Men jeg sliter fortsatt med å få flyttet hele tabellen med kantlinjene å ikke bare innholdet. Hvilken cellereferanse skal man bruke dersom jeg bruker format istedet for range?

  11. I "sorteringsoppgaven" er vel hensikten å reversere radene, om jeg ikke tar helt feil? I så fall burde følgende kode fungere utmerket:

    Sub btnReverse()
    
       Dim Row As Integer, Height As Integer, Column As Integer
    
       Height = Selection.Rows.Count
    
       ' Reverser rader kolonne for kolonne
       For Row = 1 To (Height - 1) / 2
           For Column = 1 To Selection.Columns.Count
               SwapCells Selection(Row, Column), Selection(Height - Row + 1, Column)
           Next
       Next
    
    End Sub
    
    Sub SwapCells(A As Range, B As Range)
    
       Dim Temp
    
       Temp = B
       B = A
       A = Temp
    
    End Sub

     

    Jeg er helt grønn på dette området, men det skjer ikke noe etter at jeg har lagt inn koden over.

     

    Står i oppgaven:

    Den enkleste måten å løse denne oppgaven på, er å bruke et like stort område i regnearket som mellomlagring, f.eks "A11:A14". Mellomlagringsområdet skal slettes så snart listen er snudd.

     

    Forslag til pseudokode for løsning:

     

    START VBA-RUTINE

     

    FOR ALLE CELLER I DEN OPPRINNELIGE LISTEN, UTFØR

    kopier ord til tilsvarende CELLE i mellomlageret

    SLUTT UTFØR

     

    FOR ALLE CELLER I MELLOMLAGERET, UTFØR

    kopier ord til ny posisjon(CELLE) i den opprinnelige listen

    SLUTT UTFØR

     

    FOR ALLE CELLER I MELLOMLAGERET, UTFØR

    SLett innhold i CELLE

    SLUTT UTFØR

  12. Holder på med en oppgave i Excel VBA,men trenger hjelp til et par ting.

     

    Jeg har en tabell i B3:G7 som skal flyttes til D10:I14, når det trykkes på en knapp. Jeg får flyttet innholdet, men ikke kantlinjene i tabellen. Koden jeg har brukt:

     

    Dim x As Variant

    x = Range("B3:G7").Value

    Range("B3:G7").Value = Range("D10:I14").Value

    Range("D10:I14").Value = x

     

     

    I en annen oppgave har jeg følgende ord plassert i cellene A1:A4:

     

    LAMA

    KROKODILLE

    PYTONSLANGE

    ELEFANT

     

    Når jeg trykker på en knapp skal listen bli slik:

     

    ELEFANT

    PYTONSLANGE

    KROKODILLE

    LAMA

     

    Også tilbake til riktig rekkefølge når jeg trykker igjen.

     

    Hvordan skal jeg gjøre dette? takker for svar på forhånd;)

  13. Det ble mye lettere å lodde etter å ha renset lodde bolten ja. Men nå har jeg et problem, det er ingenting som tyder på at chippen fungerer. Xboxen virker nå som helt vanlig xbox og jeg får opp standard MS bios uansett om jeg trykker power eller eject. Jeg har satt bryteren på bank 1. Grunnen til at jeg ikke fikk liv i den første gang var fordi en bitte liten del på hovedkortet hadde løsnet, men nå har jeg loddet fast denne. Det er også et rødt lys på chippen som lyser så fort jeg skrur på xboxen.

  14. Har nå prøvd å lodde den nye chippen med et loddesett jeg kjøpte på biltema. Da jeg endelig var ferdig så funket ikke xboxen i det hele tatt, men skal nå prøve å lodde en ledning fra "BT" på chippen til et punkt bak på hovedkortet istedet for til frontpanelet. Jeg har et lite problem, å det er at tinnet setter seg fast i loddebolten og henger igjen slik at det blir svært vanskelig å få overført tinnet til det punktet jeg skal lodde. Skjer dette fordi biltema er noe dritt eller finnes det noen triks for å unngå dette?

  15. Er det den som likner på en socket du mener som sitter fast?

    En socket som har 8 pinner eller noe.

     

    Viss det er den, så kan du bare varme opp et og dra den ut med en nebbtang forsiktig. Så gjør du slik på resten. For å fjerne resten av tinn, kan du bruke den "sugelissen" til å fjerne tinn i hullene.

    9205657[/snapback]

     

    Den har 12 pinner. Nå har jeg endelig fått fjernet den. Skal snart begynne å lodde fast den nye chippen.

  16. Jeg har nå kjøpt en slik Duo chip, men har litt problemer med å fjerne den gamle chippen. Ledningene var lette å fjerne, men selve kontakten som chippen er festet i er litt vrien. Problemet er at jeg ikke får bort alt tinnet rundt pinnene, og dermed får jeg ikke ut kontakten. Jeg har tinnsuger og kobbertråd, men har du noen andre tips eller triks?

  17. Mitt tips er å lodde alle punktene på nytt. Det kan være dårlig GND kontakt mellom chip og HK. Ikke gjør noe viss du ikke kan lodde.

     

    Viss det er en slik chip du har som er på bilde, så må den flashes med et "flasheverktøy". Det er utstyr som kjøpes. Den kan nemlig ikke flashes via CD/DVD.

     

    Mitt alternativ vil være å kjøpe en DUO X2 BLUE chip, Link (IKKE REKLAME)

     

    Jeg har fikset en del Xboxer med det problemet. Det er alltid 99% tilfelle at chip punktene må loddes om igjen.

    9151788[/snapback]

     

    Trenger jeg et "flasheverktøy" for å flashe en slik DUO X2 chip? evt hvordan fjerner jeg da den gamle chippen?

  18. Er sikkert enklere måte å gjøre dette på men hvis-setninger bør funke -

     

    sett egenvekt i celle B1 fex

     

    Opptil 1150 "=HVIS(B1>1150;1150;B1)"

    Mellom 1150 og 1350 "=HVIS(B1>1350;200;HVIS(B1>1150;B1-1150;0))"

    Mellom 1350 og 1450 "=HVIS(B1>1450;100;HVIS(B1>1350;B1-1350;0))"

    Over 1450 "=HVIS(B1>1450;B1-1450;0)"

    9111547[/snapback]

     

    Takk! det funker perfekt;D

  19. jeg har ingen aning om hvordan man flasher chippen;.

    9110919[/snapback]

     

    da må du ha et program som foreksempel slayers auto installer...

     

    har du et torrent nedlastings program??

    9111127[/snapback]

     

    Jeg har bitcomet. Jeg har en backup cd som jeg fikk med en annen moddet xbox jeg har kjøpt. Vet ikke om denne vil fungere med denne chippen da.

  20. Jeg holder på å lage en bruktbil-importkalkyle i excel, men jeg trenger en formel.

     

    Beskrivelse av formelens funksjon.

    - Når jeg skriver inn egenvekten til bilen i en celle så skal det denne deles inn slik automatisk:

     

    Egenvekt = 2000kg

     

    Antall kg inntil 1150kg = 1150kg

    Antall kg mellom 1150 og 1350kg = 200kg

    Antall kg mellom 1350 og 1450kg = 100kg

    Antall kg over 1450kg = 550kg

     

    hvis jeg setter egenvekt = 980kg

     

    Antall kg inntil 1150kg = 980kg

    Antall kg mellom 1150 og 1350kg = 0kg

    Antall kg mellom 1350 og 1450kg = 0kg

    Antall kg over 1450kg = 0kg

     

    Jeg bruker excel 2007. Det er en rekke ferdig formler her, men jeg aner ikke hvem jeg skal bruke.

     

    Takker for hjelp på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...