Gå til innhold

smedis

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smedis

  1. Vurderer det samme eg og. Har sett litt fram og tilbake, og er ute etter ei maskin (helst mini), som eg kan bruke til å streame fra Netflix, NRK, Tv2 Sumo og SBSDiscovery (TVN, MAX, osv) i ein overgangsperiode til eg får fiber. Det veks tett rundt huset her, og i og med at fiber er på veg, gidd eg ikkje bruke tid på å rydde trær :)

     

    På Netonnet har eg blant anna sett på to Asus maskiner

     

    1: ASUS VivoPC

    2: ASUS ViviPC 2

     

    Og eit alternativ som er litt billigare Acer Aspire Revio RL85

     

    I skrivande stund streamer eg fra disse sidene med ein HP ProBook 650 bærbar med Core i5 prosessor og 4gb RAM. Det fungerer meget bra.

     

    Nokon tankar rundt dei tre maskinene eg linker til ovanfor? Kanskje det er nokon sånne trådstarter også har behov for?

  2. Hei.

     

    Har ingen stor erfaring med eksamensavvikling på VG, men vil kunne tru at spørsmål i løpet av samtalen etter ditt foredrag, hovudsakelig kommer til å dreie seg om ein utdyping av din valgte problemstilling. Dette skal være beskrevet i eksamensinstruksen for skolen/samarbeidsskolene.

     

    Slik som eg beskriver det ovenfor er praksis i grunnskolen, og vil finne det vanskelig å tru at det på VG forventes at du skal ha oversikt over absolutt heile historiepensumet når du sjølv skal velge ein problemstilling og legge fram.

     

    Uansett, sjekk med din faglærer, han veit forhåpentligvis meir om prosessen for din eksamen.

     

    Lykke til.

  3. Heihei.

     

    Jeg har hatt 4 uker med egentrening for utholdenhet, laget øktplan/periodeplan og logg.

     

    Nå skal jeg skrive en egenevaluering.

     

    Hva bør jeg ha med?

     

    Mvh

     

    Daniel

     

    Hei

     

    Kommer litt an på kva nivå du er på. Ungdomsskule, videregående (idrettslinje e.l.)?

     

    Men:

     

    Når du satte opp ein slik plan, så rekner eg med at du hadde eit utviklingsmål med egentreningen din, f.eks. kor mykje bedre du skulle bli. Så dette målet må taes med: Kva ville du oppnå med egentreningen. Og ein begrunnelse for om dette målet var realistisk eller ikkje?

     

    Du må ta med øktplanen/periodeplanen din, og kanskje ein beskrivelse eller begrunnelse for kvifor du har valgt den type trening som du har valgt. Kanskje kombinert med ein kostholdsplan for perioden?

     

    Loggen tar du også med. Den har du vel skrevet etter kvar økt, kanskje i ei form som treningsdagbok. Denne vil da inneholde utgangspunktet for egenevalueringen din.

     

    Egenevalueringe bør til slutt konkludere om du oppnådde målet ditt som du satte deg i begynnelsen av perioden. Hvis du ikkje gjorde det, kan du peike på ting i periodeplanen eller loggen som gir deg svar på det? Du bør kanskje skrive litt om korleis du følte ein evt. framgang på kroppen din, motivasjonen rundt egentreningen etc. Var det ting du kanskje kunne gjort annerledes? I egenevalueringen kan du også ta med ein vurdering av periodeplanen din. Var det for mykje trening, eller kunne du tatt i litt meir? Kva utbytte har denne egentreningen gitt deg?

     

    Det viktige er at du kan sjå litt kritisk på dette, begrunne og analysere. Kanskje til og med komme med argument på kva som kunne vært gjort annerledes hvis du føler at det hadde vært mulig? Rekner med at vurderingen av ditt arbeid her ikkje er basert på du kun har fått bedre utholdenhet, men at du også kan sjå evt. kva feil du har gjort undervegs, samtidig som du peiker på forbedringer som kunne vært gjort.

     

    Nokon tips i alle fall, men kva krav som stilles til vurdering av ditt arbeid burde også gi deg dei svara du trengte.

  4. Hei. Har problemer med GPS på min u8800. *snip

    Hvilken firmware har du? (innstillinger, om telefon, du ser et lang rekke med tall og bokstaver som slutter f.eks. på b136). Ikke noe vits i å levere på service, det eneste de gjør er å oppdatere firmwaren som du enkelt kan gjøre selv ;)

     

    Hei.

     

    Android-versjon: 2.2.1

    Radioprogramvare: 129005

    Kjerneversjon: 2.6.32.9-perf huawei@huaweisrv04-desktop #2

    Byggenummer: U8800V100R001C00B133SP16

     

    Men er det nokon garantiar for at oppdatering her vil bedre GPS problema mine?

  5. Hei. Har problemer med GPS på min u8800. Har fått litt tips her og der om kva eg kan gjera, men ingen av tipsa har vist seg å være gode nok. Kan først nevne at eg har hatt telefonen i 2 mnd, og i 1 av disse månedene har den vært på service der løsningen på forrige problem var å oppdatere softwaren.

     

    På u8800 sies det at en må ha på mobilnettet for at GPS skal fungere. Så det har eg og gjort. Sjølve GPSen er også så klart slått på. Men det hjelper ikkje. Har kjørt apps som GPSFix og GPSTest, uten at disse gir noko resultat. Det har skjedd at eg har fått GPS signal, men det høyrer sjeldenheten til. Har testet i forskjellige værtyper, på forskjellige steder, og med forskjellig utstyr (deriblant ein IDEOS lånetelefon eg hadde), men det er berre u8800 som sliter med signaler.

     

    Er det nokon som har hatt samme problemet, men som har klart å fikse det, og som kan hjelpe meg eller fortelle meg på ein grei måte korleis eg kan fikse dette?

     

    Vil helst slippe å ha den på service igjen i og med at det tar minst 4 veker....

  6. Nokon som kan hjelpa meg med lydproblem på min Huawei u8800?

     

    Merket i dag tidlig at ringeklokken ringte hakkete...den kuttet lyden nokon sekunder før den kom tilbake. Sjekket også opp med å ringe fra en annen telefon, og det samme var tilfelle med ringelyden.. Hakkete.. Sjekket også opp i mediavspilling...samme skjedde der..lyden ble kuttet ut i korte perioder..

     

    Avluttet alle prosesser som låg i bakgrunnen før eg testet.

     

    Problemet kom som lyn fra klar himmel i dag...

     

    Nokon som har løysningen på dette?

  7. Sliter litt med installasjonen av Norsk Tipping sin applikasjon på min Huawei U8800. Når eg skal aktivere app'en så kommer eg til ein plass der det forventes at eg skal taste inn blant annet personnummeret mitt og kortnummeret på mitt spillekort. Problemet er at tastaturet på telefonen ikkje kommer opp.

     

    Det eg trenger hjelp til, er om det eg på ein eller annan måte kan få fram tastaturet inne i applikasjonen slik at eg får tastet inn informasjonen som kreves for å aktivere app'en.

     

    Min bror installerete den samme app'en på sin HTC. Der gikk det uten problerer.

     

    Leser også i en annen tråd her at folk har fått installert denne app'en uten at det er nemnt dette problemet.

     

    Tips?

  8. Skal skrive en oppgave om dette emnet. Hvordan er det med menneskerettigheter i Russland? Hvordan er den politiske situasjonen med tanke på dette. Er det klare brudd på rettighetene, eller følger de dem? Håper på mye bra hjelp! :)

     

    Kanskje disse kan være til hjelp:

    http://www.menneskerettigheter.no/Land/Europa/Russland/index.html

    http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.461420

    http://www.amnesty.no/search/node/russland

  9. Jeg trenger litt tips til en drøftingsoppgave jeg skal ha i historie.

     

    Oppgaven min er som følger:

     

    Drøfte årsaker til at NSDAP ble så populære, og hvilke forskjellige faktorer gjorde at denne type politikk slo ann.

     

    Her skal jeg sette flere momenter opp mot hverandre, og se hvilke årsaker som var utslagsgivende og hvilke som ikke var det.

     

    Tips til hendelser og viktige momenter setter jeg pris på!

     

    Årsaker:

    Adolf Hitler er den største årsaken til at NSDAP ble så populære. Før han og NSDAP kom til makten talte han stadig til folket om ting som opptok dem. På denne tiden var det tyske folket veldig bitre fordi de var blitt gjort til syndebukker etter 1. verdenskrig. Hitler gikk sterkt ut og sa at dette skulle forandres. Det likte folket.

     

    I tillegg til at Tyskland vart utpekt som syndebukker etter 1. verdenskrig, så bør en egentlig bruke alle punkta fra Versaillfreden. Pålegg om å betale krigsskadeerstatning, gjort som syndebukker, mistet sine kolonier, restriksjoner på hæren og krigsflåten +++. Dette var ting som det tyske folket var sterkt uenige i, og NSDAP med Hitler i spissen brukte dette, presenterte "tiltak" for å få det forandret. På den måten fikk de mange tilhengere.

     

    I tillegg til at tyskerne ville renvaske seg som syndebukker etter 1. verdenskrig, så letet de etter syndebukker for det samme. Her vart jødene pekt ut. At det no kom frem en annen syndebukk enn tyskerne selv hadde ikke folket noe i mot. Hadde Hitler derimot presentert sin "endelige plan" for jødene på dette tidspunktet, så hadde vel sikkert tonen blant det tyske folket vært litt annerldes.

     

    Samtidig rundt om i verden så spredde den store depresjonen seg. Denne startet i New York som du sikkert vet, men det tok ikke lang tid før Europa og Tyskland vart rammet av det. Det førte til sterk nedgang i økonomien. Mange vart blant annet arbeidsledige, noe som så klart førte til frustrasjoner også i Tyskland. Hitler gjorde tiltak mot dette, og fikk det tyske folket i arbeid igjen, blant annet med å bygge Autobahn. En person som får til slikt høster så klart popularitet.

     

    Hitlers ønske om å ekspandere Tyskland til eg stort rike igjen fenget også folket. Blant annet landområdene som Tyskland og Frankrike allerede hadde hatt 2 kriger om, var landområder han lovte folket skulle være i tyskernes hender igjen.

     

    Hitler og NSDAP presenterte på denne tiden en plan som folket falt for. En plan for å renvaske landet, og en plan for å bli store og mektige igjen. Hugs på at "knekken" Tyskland fikk under og etter 1. verdenskrig styrket berre mer oppunder den sterke nasjonalfølelsen tyskerne hadde. Dette var NSDAP og Hitler veldig klar over, og brukte det for alt det var verdt.

     

    Dette er vel forhåpentligvis noen faktorer du kan bruke når du skal drøfte hvorfor NSDAP sin politikk slo an. De spilte rett og slett på de følelsene folket brant mest for. Du kan sette disse momentene opp mot hverandre og vurdere hvordan de var viktige som en total i en større sammenheng.

     

    Håper dette var litt til hjelp :)

  10. Heisann! Personlig er jeg alltid nødt til å notere ting for hånd, eller å printe ting ut fra nettet, for å så markere og stille spørsmål ved ting jeg lurer på. Jeg bruker VELDIG sjeldent klipp og lim, fordi hvis du skriver noe selv, husker du det mye bedre :-) Så mitt tips er å printe ting ut og rett og slett gjøre ting for hånd! Data er et greit redskap det, men IKKE til pugging!

     

    Aldri pugg fra data :-)

     

    Har god erfaring med to strategier:

    1. Lotusskjema - tema og kommentarsetninger/stikkord

    2. Tankediagram - "tegne" et kart/diagram av teksten

  11. God dag. Jeg trenger hjelp til å velge bøker til særemnet. Jeg er ikke så veldig glad i å lese bøker til vanlig, så jeg er ikke ut eetter så veldig vanskelige og svære bøker!

     

    Kunne tenke meg å lese om krim, action, spennende bøker.

    Som for eksempel foreldreløse, fattige barn som blir med på mafia-gjenger osv! Må ikke være akkurat dette altså!

     

    Takk for innspill, setter pris på det :D

     

    Jeg er nettopp ferdig med boken "I heroinens klør" som er ufattelig god. Dette er en sann historie som handler om en mor som gjennom boken søker svar på årsaker til sønnens narkotika bruk fra 12-13 års alderen og til han dør når han er 33 år. Den handler om sønnens evige kamp mot heroinen. Personen boka handler om, var omtalt som den tyngste rusmissbrukeren i Oslo på begynnelsen av 90 tallet.

     

    Jeg las boken på et par dager, og jeg tror du kunne ha valgt mange vinklinger ut fra denne boken.

     

    Boken er lettlest, og ikke minst spennende.

     

    Dette er min anbefaling :)

     

    Boken er skrevet av Wenche Roland

  12. Hei.

     

    Skal skrive litt om den kalde krigens avslutning, men finner ingenting konkret om det. Kan noen hjelpe meg litt? Nei, jeg sier ikke at du skal gjøre hele oppgaven for meg. Bare noen punkter om hendelser som gjorde at den kalde krigen sluttet, og sånt.

     

    Takk.

     

    Kan gi en link til en lærebok i samfunnsfag for 10. klasse. Den kan du bla litt gjennom. Selv om du kanskje går på videregående så er jo årsakene de samme ;)

     

    http://server02.dotminded.com/dotminded/data/magazine/583739/

     

    Det er mange årsaker til avslutningen til den kalde krigen. En viktig faktor er Sovjets evne til å holde sitt "rike" samlet. Land ønsket å løsrive seg, og da Latvia, Litauen og Estland løsrev seg, og Svojet ikke kunne yte motstand, såg også de andre nasjonene under Sovjet sitt velde muligheten.

     

    Sovjet var rett og slett ikke i stand til å gjøre motstand, og holde på sitt rike. Dette hang sammen med mange faktorer i tillegg:

    - økonomisk ruin i de kommunistiske landene

    - Gorbatsjovs mer liberale politikk (Peristrojka og Glasnost)

    - Gorbatsjovs økende samarbeid med den vestlige verden

    - Den lave levestandarden var nådd et absolutt bunnivå i mange av landene

    - Øst-Europeiske land som hadde vært under Sovjetisk styre forbød kommunismen etter løsrivelsen

    - Økende missnøye blant innbyggere i Sovjet. I tillegg fikk de lov til å ytre sin missnøye gjennom Peristrojka og Glasnost

    - Det ble åpnet for mer privatisering i de kommunistiske landene, noe som brøt med det kommunistiske budskapet

    - Berlinmurens fall

    - Nedrustningsavtaler mellom Sovjet og USA

     

    Når det gjelder årsaker, så er nok listen ganske lang, men disse er i alle fall noen av de tydligste.

  13. Windows Movie Maker kan ikke publisere filmen til angitt plassering. Kontroller at de opprinnelige kildefilene som brukes i filmen, fremdeles er tilgjengelige, at publiseringsplasseringen fremdeles er tilgjengelig samt at det er nok ledig diskplass, og prøv på nytt.

     

    De opprinnelige kildefilene er tilgjengelige fra den plassen de er hentet fra under prosjektet.

     

    Mappen på harddisken som filmen skal publiseres til eksisterer, har også prøvd andre plasseringer.

     

    Diskplass er det meir enn nok av, 60 gb ledig. Noe som skal være tilstrekkelig for ein kompilasjon av bilder og musikk på 8 minutter.

     

    Under publiseringsveiviseren har eg prøvd flere instillinger på kvaliteten på filmen, alt fra beste kvalitet til avspilling, til filer som er over 1 gb store. Alle innstillinger gir samme feilmelding.

  14. Håper noen kan hjelpe meg med dette problemet.

     

    Har brukt Windows Movie Maker for å lage en liten kompilasjon av bilder (jpeg) i tillegg til at jeg har lagt lyd (mp3) til bildesekvensen. Alt fungerte bra helt til jeg skulle publisere filmen til min maskin. Konverteringen fullførte, men når den var ferdig kom det opp en feilmelding som omhandlet at det kunne være problem både med diskplass, filtyper osv. Alle bildene jeg har brukt er jpeg, og de to lydfilene jeg har brukt er mp3. Leste en plass her på nettet at det av og til kunne oppstå problemer under konvertering med disse filtypene.

     

    Jeg har brukt en god stund på å kompilere dette prosjektet, og ønsker ikke å måtte begynne på nytt for evt. finne ut hvilke filer det evt. er problemer med.

     

    Det jeg lurer på er følgende:

     

    1) Er det noe jeg kan gjøre i Windows Movie Maker slik at den kan kompileres ferdig og evt. "aksepterer" de feilene som evt. er med noen av filene?

     

    2) Finnes det andre redigeringsprogrammer som kan åpne prosjekter fra Windows Moviemaker uten at jeg må gjøre alt på nytt?

     

    3) Rekner med at det er noen filer som det er problemer med. Hvordan kan jeg finne ut hvilke filer dette er på en effektiv måte?

  15. I henhold til Opplæringsloven §2-9 og §3-7 skal eleven ha anledning til å forklare seg muntlig før det blir tatt avgjørelse om refsing. Denne forklaringen skal kunne skje overfor den som avgjør refsen. Anmerkning som du her kaller det, er refs, og den skal med andre ord ikke komme overraskende på en elev selv om enkelte forventer at alle skal skjønne når de har gjort noe gale og at det kan bli anmerkning av det.

     

    Så uansett hva enkelte skriver her i tråden, så er du nok pr. lov pålagt å følge denne prosessen.

     

    I tillegg så er det også krevd gjennom opplæringsloven fra de samme paragrafene at alle skoler skal ha tydelige retningslinjer for hvordan slike situasjoner skal gjennomføres, derunder også fremgangsmåten overfor elevene. Disse bør derfor inneholde en instruks om at eleven skal ha anledning til å forklare seg først.

     

    Hvis du til stadighet skriver anmerkninger uten å innhente forklaringer, så er det desverre en overhengende fare for at en del av anmerkningene er i overkant strenge; tilogmed feil.

  16. Er vel akkrat det jeg skriver. Har du misforstått hva jeg har skrevet?

     

    Nei, egentlig ikke, men ser at svaret mitt vart rettet litt feil, men vi er enige der. Mye av problemet for slike fag ligger hos læreren som du også skriver.

     

    Men når det er sagt, en person skrev her inne at RLE burde vært valgfritt, så vil jeg vise til paragraf 2-3a i opplæringsloven som gir rett til fritak fra undervisning i deler av fag. Så de som har store problemer med enkelte emner i RLE faget kan faktisk kreve fritak fra den delen av undervisningen.

     

    Videre så står det ganske godt forklart i paragraf 2-4 i samme lov hvordan lærere skal forholde seg til formidling i RLE faget. De som mener at læreren trår over denne streken, har plikt til å gjøre noe med det. De som mener at det å lære om andre religioner er bortkastet tid, viser for meg at de allerede har et snevert syn på ganske mye.

     

    Når en i tillegg hører elever som skal konfirmeres i kirken samtidig sutrer og klager på at de må lære om Gud og Jesus og alt det tullet der, ja hva skal en da si?

  17. Greit å vite litt om relgioner og forskjellige livsyn. Det som derimot er ille med KRL, RLE, eller hva det nå enn heter, er at lærerne fokuserer veldig mye på at elevene skal være med selv i relgionen og med stor vekt på kristendom. Folk som blir tvunget til bønner og lignende er ikke bra. Men litt fakta kunnskap om alle relgionene og livsynene tror jeg bare er bra.

     

    For det første, så heter det i dag RLE (Religion, Livssyn og Etikk).

     

    Og før jeg skriver noe mer, så vil jeg gjerne vite hva du mener med "at lærerne fokuserer veldig mye på at elevene skal være med selv i relgionen"....

     

    Når jeg hører om folk som blir tvunget til å be til forskjellige guder man ikke har noe tilknyttning til så er det noe som jeg mener er feil. Lærere burde klare å lære om relgioner uten at elevene skal bli en del av den.

     

    Og som en annen sier tysk er også noe som har vært helt borkastet for meg. Men kan jo hende at jeg får bruk for det en dag, selv om jeg tviler.

     

    Da er det vel strengt tatt ikke faget som er problemet, men den aktuelle læreren som er problemet. Ingen hemmelighet at det eksisterer mange lærere rundt om som burde funnet seg noe annet.

  18. Greit å vite litt om relgioner og forskjellige livsyn. Det som derimot er ille med KRL, RLE, eller hva det nå enn heter, er at lærerne fokuserer veldig mye på at elevene skal være med selv i relgionen og med stor vekt på kristendom. Folk som blir tvunget til bønner og lignende er ikke bra. Men litt fakta kunnskap om alle relgionene og livsynene tror jeg bare er bra.

     

    For det første, så heter det i dag RLE (Religion, Livssyn og Etikk).

     

    Og før jeg skriver noe mer, så vil jeg gjerne vite hva du mener med "at lærerne fokuserer veldig mye på at elevene skal være med selv i relgionen"....

×
×
  • Opprett ny...