Gå til innhold

rousp

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rousp

  1. Da jeg kjøpte sist hadde jeg AMD som et krav da jeg alt hadde et slikt kort i riggen.

     

    Valget for meg falt på 280X da jeg fant et brukt. Hadde det dukket opp et 290X til en grei pris brukt hadde jeg kjøpt det.

     

    Brukte litt tid, men ikke mye, på å sette opp et regneark.. Det tegnet seg fort et bilde at det lønner seg å kjøpe det dyreste kortet du kan leve med om en skal se på PPD/krone.

  2.  

    @Flashie/Arve1234567890, I'm coming for you :mrgreen:

     

    Ser du passerte meg i natt... :hrm: Og Dustin har enda ikke fått inn 280X-kort :hm: Og det er visst mangel på de hos Komplett/CDON også....

     

    Men!

     

    Nå fikk jeg nok av å vente i evigheter, og oppgraderer derfor budsjettet litt! Så ikke føl deg trygg så altfor lenge :green:

    attachicon.gif18-03-2014 15-43-24.jpg

     

     

    Ser man det ja! Skal fryde meg med irritasjonen min når du drar forbi igjen!

  3. Det er ikke driveren som er problemet, jeg har det samme. Tror det er core 17 som er problemet.

     

    .......

     

    Det er core17 som gjør dette, hadde samme problemet med GTX Titan kortene, de tok seg en liten pause på ca. 3 sekunder av og til. Så det er ikke noe feil med dirveren din, det er absolutt core17 sin skyld.

    Takk for svar begge to. Da styrer jeg ikke med driveren. Ser ut til at 14.2 er like stabil som 14.1. :)
  4. Gratulerer med ny hardware rousp.

    Blir spennende å se hva det stabiliserer seg til. OC er ikke så mye å hente på. Blir mye varme og lite ekstra PPD til sammenlikning. Særlig når du har 2 kort i samme maskin.

    I verste fall blir det ustabilt, og da taper du fort den lille fortjenesten du har fått med OC.

     

    Blir en bra økning fremover nå :)

     

    Takker, blir litt mer fart i sakene nå ja. :)

     

    Har hatt en del å hente på OC av 2500K og 7850en, men tenker det heller er unntaket enn regelen.

    Må nok uansett leke litt, er jo tross alt litt hobby i det. :) Blir det for høye temperaturer / for mye viftestøy så blir det ikke permanent. Gjerne like sannsynlig at jeg prøver å undervolte kortet litt for at det skal gå kjøligere. Handler mest om å ha noe å tweake på. "Set and forget" er litt kjedelig i lengden. ;)

     

     

    God damnit! :p Var sikker på du ikke var en trussel! Nå bør Dustin sende 280X'en min fort som fy! :green:

     

    :tease:

    Når jeg tenker meg om så bør jeg vel overklokke det jeg kan.. :D

    Jeg turde ikke håpe på mer enn 110k PPD med 280Xen, så er veldig fornøyd med 150k. Gled deg ;)

    Er et gigantisk kort da.. Måtte ommøblere på vannkjølingen for å få plass.. Heldigvis hadde jeg litt tubing til overs.. Tenkte ikke over den problemstillingen før kortet var på postkontoret :mrgreen:

     

     

    ------Skille---------

     

    Noen andre som har prøvd AMD 14.2 Beta driveren?

     

    Oppgraderte fra 14.1 (også beta) samtidig som jeg puttet i det andre skjermkortet. Ser at begge skjermkortene regelmessig, men ikke nødvendigvis samtidig, tar en pause på noen sekunder før de begynner på igjen. Flere som opplever det?

     

    Om ikke får jeg gå tilbake til 14.1 og teste når det passer seg sånn.

  5. Da har jeg fått et XFX 280X inn i maskinen.

    Strømforsyningen ser ut til å holde stand, enn så lenge. Får se om den til og med klarer noe OC etter hvert. Kan ikke forstå annet enn at jeg er helt på grensen av de 600W den er ratet til nå..

     

    Ser ut til at ting stabiliserer seg på 215k PPD. En bra forbedring fra 60k. Får se etter hvert som jeg prøver å overklokke / deaktivere CPU etc.

     

    En litt morsom greie. Ser ut til at FAH klienten har forvekslet 280Xen og 7850en. Så den rapporterer for øyeblikket at 7850 kortet drar inn 152 521 PPD. Verdens råeste 78-serie kort? ;)

     

    Edit:

    @Flashie/Arve1234567890, I'm coming for you :mrgreen:

  6. Har selv et 280X på vei i posten. Blir artig å se både PPD og temperaturen inne på datarommet..

    Vinduet står på gløtt døgnet rundt her og er alt rimelig godt og varmt her inne tidvis. Rommet står vanligvis stort sett ubrukt gjennom sommersesongen, så håper jeg får foldet da også. Er dog mulig jeg må til med vannkjøling på GPUene også for å klare det. Tror nok ikke jeg gidder det i tilfellet.

  7. Har du rød og grønn i samme PC (???), og skal kjøre minst en av dem på maks?

    Eh..går det an da?

     

    Funket fjell det, helt til jeg ville fjerne NVIDIA driveren. :p

     

    Ble krøll når jeg prøvde å installere begge driverne igjen. Foldingen bare feilet. Så kjører kun på AMD nå.

     

    Kommer nok til å prøve igjen. Men på lenger sikt tror jeg at jeg kommer til å velge en GPU leverandør, hvertfall ha forskjellig leverandør i forskjellige rigger. Om jeg kommer dit hen at jeg har flere foldingrigger.

  8. Fant et program som heter Display Driver uninstaller. Sikkert kjent for de fleste her. Fjernet driverene bra, så da gjelder det å få igjen foldingen igjen :)

     

     

    Har det som jeg oppfatter selv som et helt utrolig merkelig problem.

    Har to GPUer, NVIDIA som kun folder og AMD som folder og er skjermGPU.

    Tenkte å oppgradere driveren på NVIDIA kortet mitt..

     

    Begynner med å fjerne den gamle NVIDIA driveren..

    Går inn i innstillingene til "avinstaller et program", velger NVIDIA Grafikkdriver.

    Venter.

    Skjermen går i svart / litt grønt "nordlys".

    AMD GPUen min har sluttet å sende bilde til skjermen.

    Restarter. Samme feil.

    Kort fortalt, alle GPUer, inkludert intel3000 integrert får samme feil.

     

    Gjennoppretter windows til et gjenopprettingspunkt, alt fungerer igjen... Prøvde på nytt å fjerne NVIDIA driveren, samme skjedde.. Hvordan kan jeg bli kvitt den gamle driveren uten å tilsynedlatende ødelegge hele windows sin forståelse av GPUer??

     

    Har også prøvd å først fjerne AMD driveren. Det gikk fint. Men alt krasjet da jeg skulle fjerne NVIDIA driveren igjen.

  9. Kjenner ikke til diskusjon.no og oppdelingen som er vanlig i de forskjellige foraene her. Kan kun uttale meg som en som nylig har begynt med folding.

     

    Jeg ser at det for meg har vært mye lettere å finne informasjon fra utenlandske fora nevnt over da disse har en oppdeling som tillater forskjellige temaer. F.eks "Optimalisering for folding" "Nybegynner guide" komponentspesifikke diskusjoner og annet. Tror diskusjon.no mister mye klikk på dette fra spirende foldere. Dette representerer et nåtap for diskusjon.no og et mulig framtidig tap i form av lavere aktivetet. Det er også et tap for hardware.no teamet da jeg ser for meg at mye norske foldere bidrar anonymt eller til utenlandske fora som "lærte dem opp". Jeg ble nesten en av dem selv.

     

    Er også synd da det ligger svært mye kompetanse skjult i den enorme folding@home tråden som er "tapt" for norske foldere.

     

    Jeg tror ikke et eget underforum for folding blir det mest aktive underforaet på diskusjon.no, men jeg tror uten tvil det hadde vært verdifult for å konservere den innsikten og entusiasmen som finnes i folding tråden.

  10. Hyggelig å se flere finner glede i denne hobbyen, så velkommen skal du være! :) Veldig kjekt at du delere erfaringer med oss, blir fort til at vi oppdager nye ting eller tar knekken på gamle myter ;)

     

    Hvis du velger å ha på beta eller advanced flagg så får jo du muligheten til å teste ut de aller nyeste prosjektene så tidlig som mulig, og det kan være gunstig hvis det kommer et prosjekt som gir mer PPD. For tiden får man f.eks ned P9401 kun med beta/advanced.

     

    Hvilke AMD-drivere bruker du? Syntes det hørtes rart ut at AMD skal bruke mye CPU-tid? Mitt 260X har nå kvernet på en P8900 siden kl 13:30, og har brukt ca 30 minutt CPU-tid i skrivende stund (i løpet av ca 8 timer). 14.1 driverne er forresten veldig gode for folding, hvis du ikke allerede bruker de da :) Mitt kort gir forresten 52K i PPD, du burde vel få mer?

     

    Personlig så fikk jeg en reduksjon i GPU ytelse når jeg prøvde 3/4 kjerner CPU folding og brukte PCen samtidig, mens ved 2/4 kjerner var det ingen forskjell. Ved 3/4 kjerner + GPU måtte jeg manuelt sette Fahcore17 sin prioritet til "normal" i Task Manager" for å få minst mulig reduksjon i GPU ytelse. Samlet sett ga SMP2+GPU samme poeng som SMP3+GPU for min del, men så har jeg ikke så kraftig CPU (A10-5800K). Jeg folder derfor kun med GPU, hvis ikke jeg trenger litt mer varme i leiligheten ;)

     

    Affinity har jeg ingen erfaring med...

     

    Men syntes det er kanskje litt lavt å sette 95 % som nedlastningsgrense? Bonuspoengene regnes jo fra tidspunktet du lastet ned WUen, så hvis den ligger lenge å venter før den starter så går du jo glipp av noen poeng.... Personlig har jeg den på 100 % siden det tar ca 10 sekunder å laste ned en WU, mens min TPF er på ca 6 minutt.

     

    HFM syntes jeg er en bedre overvåker, og den har statistikk ;) Så hvis du liker å følge med på hva du fikk på det og det prosjektet etc, så er HFM å anbefale. Nå har jeg riktignok ikke prøvd FAH-appen, men elsker HFM i forhold til FAHcontrol!

    Også er det en god måte å rydde opp i egne misforståelser på. ;) kommer til å oppdatere førsteposten min i morgen for å se alt som har forandrer seg på den korte tiden. :)

     

    Satt Beta flagg tidligere i dag, mest på grunn av et innfall av ekstra idealisme. ;) om det i tillegg kan skaffe meg bedre jobber er de hjertelig velkommen.

     

    Når jeg skrev førsteinnlegget brukte jeg siste release fra AMD, 14.7 eller noe slikt. Oppdaterte for en del timer siden til 15.1 Beta etter å ha lest bloggen til War. Er blown away. Gjør nå 55k PPD på et 8900 prosjekt, kanskje ikke helt utrolig men CPU tiden er dramatisk redusert også. Kastet et blikk i task manageren etter å ha lest innlegget ditt. Tidligere lå CPU bruken på ~15% nå er den 2-4% ser det ut til. Jeg har helt tydelig undervurdert effekten av drivere...

    Mulig jeg burde få mer poeng enn et 270X. Er ikke så flink til å sammenlikne slikt noe. Litt forvirret av shadere, klokkehastigheter og alle mulige forskjellige benchmarker. :) Får se over tid, du har hvertfall gitt meg en målsetting nå. ;)

     

    Dette med bonusberegningen var jeg ikke klar over, har alt fjernet flagget, vurderer å sette det til 100% nå. ;)

     

    Må definitivt sette meg inn i HFM om det gir ut statestikk. Må jo ha noe å se på nå som jeg ikke lenger kan forstyrre pcen med gaming. ;)

×
×
  • Opprett ny...